Ficatul are nevoie de proteine pentru a funcţiona la standarde normale.
Ficatul poate fi protejat împotriva afecţiunilor prin consumul regulat al unor alimente sănătoase, considerate a fi remedii extraordinare împotriva bolilor de ficat.
Alimentele care conţin fibre, precum legumele verzi sau cruciferele sunt preferatele ficatului. Spanacul, salata verde, varza, varza de Bruxelles, conopida, sfecla sau ardeii graşi contribuie la protejarea şi fortifierea ficatului.
Cerealele integrale au acelaşi rol, reprezentând o sursă importantă de fibre. În aceeaşi categorie intră şi grepfrutul, lămâile, portocalele sau fructele de pădure care au în plus antioxidanţi.
„Grăsimile bune", care se găsesc întotdeauna în peşte (poţi lua şi suplimente cu ulei de peşte), ulei de măsline, soia, in, nuci, seminţe de dovleac sunt de mare ajutor ficatului.
Ficatul are nevoie de proteine pentru a funcţiona la standarde normale. Cele mai bune surse de proteine sunt fasolea uscată, nucile şi peştele. Este indicat să mănânci carne de vită, pui, sau alte varietăţi, dar în porţii mici, pe care este mai bine să le fierbi.
Ceaiul verde contribuie şi el la regenerarea celulelor ficatului. Totodată, nu uita să consumi cât mai multă apă plată! Apa plată hidratează ţesuturile şi elimină substanţele toxice din corp.
sursa:click.ro