Totalul afișărilor de pagină
marți, 9 august 2016
Peste 10.000 de blocuri construite înainte de 1980 au nevoie de reparaţii
Majoritatea locuinţelor din fondul locativ al României au fost construite în perioada 1947-1970, arată datele prezentate în Stategia Naţională a Locuirii, un proeict de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării.
Peste 8,88 milioane de locuinţe erau în România la sfârşitul anului 2015, din care 35% au nevoie de reparaţii urgente, arată datele prezentate de Ministerul Dezvoltării în Strategia Naţională a Locuirii. Cele mai multe dintre acestea au fost construite în perioada socialistă, de unde şi imaginea că multe oraşe par neîngrijite.
"Este vorba de peste 10.000 de blocuri construite înainte de 1980 cu nevoi de reparații legate de structură, acoperiș și încălzire", se arată în documentul citat. O altă concluzie la care au ajuns guvernanţii este că "90% din clădirile rezidențiale sunt vechi și au nevoie de modernizări sau reabilitări".
Aproape 35% locuinţele din ţara noastră se află în clădiri multifamiliale (blocuri de apartamente), în timp ce 63% din fondul locativ sunt locuințe individuale. Doar 2% din totalul de locuinţe constuite în România sunt locuințe de alt tip.
În plus, peste 26.000 de apartamente din mai multe judeţe ale ţării sunt incadrate în clasele de risc seismic I şi II. Doar în Bucureşti au fost identificate un număr de 2.563 de clădiri care au nevoie de consolidări structurale, fiind vulnerabile în caz de cutremur. Cele mai multe locuinţe vulnerabile la un seism sunt cele construite înainte de 1960.
Alte judeţe în care se află clădiri cu apartamente nesigure în caz de cutremur sunt: Bacău, Braşov, Constanţa, Covasna, Iaşi şi Teleorman.
Pentru a combate riscul prăbuşirii locuinţelor nesigure în caz de cutremur, autorităţile doresc ca prin noua lege a locuinţei să poate evacua persoanele din spaţiile nesigure şi să le asigure cazare temporară sau vouchere pentru plata chiriei.
Sursa:http://www.economica.net/
Consilierul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis: Nu vrem religie in scoli! Religia ii INDOBITOCESTE pe oameni, ii face docili si slugarnici!
Sandra Pralong, consilierul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat că oamenii adevărați nu au nevoie de religie, pentru că aceasta ar forma „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”.
„Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla?
Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie, ci de acele valori care modelează spiritul, iar acestea sînt valori universale, care transcend o anume religie şi sînt comune tuturor”, spunea ea, atunci, în Foreign Policy România, conform activenews.ro.
La doar câteva luni după ce 90,5% din părinții români alegeau să-și înscrie copiii la ora de religie confesională ( ortodoxă, catolică, mozaică, musulmană, etc), doamna Pralong era numită în funcția în care se ocupă de românii de pretutindeni. Aceasta în contextul în care Ministerul de Externe, spre exemplu, recunoaște rolul esențial al Bisericii în coagularea comunităților românești din străinătate, dar și în păstrarea identității native a acestora.
Sandra Pralong este consultant, trainer, autor, public-speaker și coach, dar și primul președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă, ONG-ul lui George Soros în România. După ce a plecat din România comunistă, în anii 70, a predat la: Ecole Roche Lausanne (1979-1981); Universitatea din Niamey Niger (1981-1982); Colegiul Barnard, Universitatea Columbia, New York (1997-1998); Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice București (1999-2000). Din 2014, este profesor invitat la Academia de Științe Politice din București.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)