Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 noiembrie 2011

4 mituri despre jocurile video


Jocurile video raman pe pozitii fruntase in topul preferintelor masculine de pretutindeni inca din anii '80, cand au aparut pe piata. Din acelasi motiv, au aparut si o gramada de mituri, gata sa detroneze definitiv jocurile video.

1. Jocurile video provoaca violenta

Mitul a aparut dupa ce mai multi adolescenti au impuscat mortal colegi si profesori de la liceele la care invatau, inspirandu-se din anumite jocuri video ca "Doom" si "Counter Strike". In 2005, cativa oameni de stiinta au strans un grup de persoane cu varste intre 14 si 58 de ani si i-au invitat sa joace jocuri video extrem de violente timp de 56 de ore. Testandu-i dupa sesiunea de jocuri, nu s-a observat nici o modificare a nivelului de violenta la subiectii respectivi.

O alta teorie care infirma acest mit este ca exista perioade in care vanzarile de jocurivideo au crescut uimitor, iar rata criminalitatii juvenile a scazut, deci legatura dintre cele doua nu este concludenta...inca.

2. Jocurile video sunt doar pentru barbati

Cei care inca se mai amagesc cu aceasta idee, probabil nu s-au luptat niciodata cu ofemeie pentru un loc in fata unui joc video. Chiar daca majoritatea jocurilor sunt adresate barbatilor, speculand nevoia lor de adrenalina, asta nu inseamna ca femeile s-ar da in laturi de la tras cu pusca, condus masini sau aruncat in aer monstrii. In plus, multe dintre aceste jocuri iti ofera posibilitatea de a-ti alege o femeie ca personaj, deci inca un mit destramat.

3. Jocurile video te relaxeaza

Este numai o impresie, insa efortul de a privi fix, in monitor, ore intregi, de a manui consola cu precizie, tinand mainile incordate, preocuparea de a termina anumite activitati impuse de jocul video in timp util sau de a depasi anumite nivele de pricepere nu au cum sa te relaxeze.

4. Pong a fost primul joc video

In California, pe 29 noiembrie 1972, doi programatori pe nume Ted Dabney si Nolan Bushnell au scos pe piata un joc numit Pong, iar momentul respectiv a insemnat nasterea industriei jocurilor video, care avea sa se transforme intr-o afacere de 38 de bilioane de dolari, peste 34 de ani.
In realitate, cu putin timp inainte de Pong, aparuse deja jocul "Computer Space", care nu s-a bucurat de o publicitate prea mare.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu