Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 aprilie 2012

Efectul neasteptat la produselor fast-food. Ce risti daca le consumi


Gurmanzii care nu se ingrasa trebuie sa mearga la doctor
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Las Palmas din Gran Canaria si de la Universitatea Granada a aratat inca un motiv pentru care nu este bine sa consumam produse fast-food.

Potrivit oamenilor de stiinta, persoanele care mananca frecvent produse fast-food sau dulciuri prelucrate industrial (gogosi, prajituri, croissant) risca sa ajunga la depresie.
Conform studiului, citat de  Psych Central, in cazul celor care consuma des acest produse, riscul de a dezvolta depresie creste cu 51% fata de cei care mananca hrana sanatoasa.
Cercetarea a fost realizata pe un grup de 8.964 subiecti, care nu au avut niciodata probleme de depresie. Ei au fost monitorizati timp de 6 luni si la finalul testului, 493 sufereau de aceasta tulburare psihica.
Mai mult, cei care adora fast-food-ul au in general un stil de viata nesanatos, care ii predispune oricum la depresie: sunt sedentari, nu mananca legume, fructe sau peste, fumeaza si lucreaza foarte mult, de aceea multi dintre consumatorii inraiti de alimente nesanatoase sunt si singuri.
“Cu cat mananci mai mult fast-food, cu atat creste riscul de depresie”, avertizeaza Almudena Sanchez-Villegas, autoarea studiului. De aceea, cei care se simt deprimati nu trebuie sa caute “alinarea” in consumul acestor produse, desi multi sunt tentati sa faca asta.
Explicatia acestei concluzii este ca anumiti nutrienti din mancare previn sau trateaza depresia.
Printre acestea se numara complexul de vitamine B, omega 3 si uleiul de masline. Cum aceste elemente lipsesc din produsele fast-food, riscul de a dezvolta afectiuni psihice creste.


Sursa: Psych Central

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu