Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 noiembrie 2011

Cum se schimbă clima în următorii 100 de ani: Caniculă în Europa, secetă în Africa şi inundaţii în insule. Unele regiuni ar putea deveni de nelocuit

Episoadele de vreme extremă - valuri de căldură din ce în ce mai intense în Europa, secetă periodică în Africa, inundaţii din ce în ce mai devastoare pe insule - vor fi mult mai frecvente din cauza încălzirii climatice, iar diferenţele regionale se vor accentua, potrivit unui raport citat de AFP.


Cum se schimbă clima în următorii 100 de ani: Caniculă în Europa, secetă în Africa şi inundaţii în insule. Unele regiuni ar putea deveni de nelocuit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acest raport al Grupului de experţi interguvernamental pentru evoluţia climatului (Giec), discutat în această săptămână în Uganda şi care urmează să fie publicat în zilele următoare, este munca cea mai completă desfăşurată până în prezent în eforturile de măsurare a impactului pe care îl poate avea încălzirea climei asupra intensităţii şi frecvenţei fenomenelor climatice extreme.
Potrivit celor mai pesimiste scenarii stabilite de acest organism ştiinţific de referinţă în ceea ce priveşte clima, unele regiuni ar putea deveni practic de nelocuit, avertizează versiunea provizorie a rezumatului raportului, obţinută de AFP.

"Dacă dezastrele vor surveni din ce în ce mai frecvent şi/sau cu o amploare mai mare, unele regiuni vor deveni mai inadacvate ca zone de locuit sau de menţinere a activităţilor de subzistenţă", afirmă acesta.
"În unele cazuri, emigrarea va deveni permanentă şi va putea introduce noi presiuni în noile zone de primire, pentru regiuni ca atolii", adaugă documentul.
Versiunea definitivă a rezumatului va fi dezvăluită vineri la Kampala, la încheierea unei reuniuni care a început luni în capitala ugandeză, cu circa zece zile înaintea deschiderii conferinţei anuale a ONU privind clima, prevăzută pentru perioada 28 noiembrie - 9 decembrie la Durban, în Africa de Sud.
Pe un subiect sensibil, asupra căruia climatologii avansează prudent, analiza exhaustivă a mii de studii recente conchide că schimbarea climatică va creşte frecvenţa şi intensitatea valurilor de căldură, a cicloanelor şi secetei.
Dar nu toate regiunile vor fi afectate cu aceeaşi intensitate sau în acelaşi mod, subliniază oamenii de ştiinţă.
În plus, aminteşte raportul, vulnerabilitatea zonelor populate depinde mai degrabă de gradul de pregătire şi de capacitatea de a acţiona, decât de evenimentele naturale extreme în sine.
Europa de vest pare să fie zonă de risc pentru valurile de căldură, mai ales pe ţărmurile Mediteranei. Vara lui 2003, când temperaturile caniculare au provocat moartea a aproximativ 70.000 de persoane pe tot continentul, ar putea să fie o vară obişnuită la jumătatea secolului XXI, apreciază Giec în document.
Temperatura medie a planetei a crescut cu aproximativ 1 grad Celsius în secolul trecut. Oamenii de ştiinţă anticipează o creştere suplimentară de 1 până la 5 grade Celsius până în 2100, în funcţie de nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).
Statele Unite şi Caraibii ar urma să se confrunte cu uragane cu potenţial mai devastator decât în prezent din cauza rafalelor puternice de vânt şi ploilor mai intense, arată raportul.
În micile state insulare, principala ameninţare o reprezintă creşterea nivelului mării, sursa eroziunii zonelor de coastă, poluarea apei, pierderea terenurilor agricole şi, în caz de furtună, creşterea riscului de inundaţii.
Deja măsurabile, aceste impacturi se vor înrăutăţi "foarte probabil" pe măsura trecerii timpului.
"În unele cazuri, ar putea fi necesar să se aibă în vedere o evacuare permanentă", apreciază rezumatul provizoriu al raportului.
În Africa de Vest, modelele climatice prevăd mai multă secetă în regiunile unde malnutriţia este deja răspândită.
În Asia de Sud şi Sud-Est, oamenii de ştiinţă se aşteaptă la o dublare a frecvenţei furtunilor violente. În estul continentului, canicula va fi din ce în ce mai intensă.
Acest raport urmează să contribuie la conţinutul celui de-al cincilea mare raport Giec privind schimbările climatice, aşteptat în 2014, în timp ce ultimul datează din 2007.

sursa:mediafax.ro

Gena sociabilităţii, detectată de cei din jur în primele 20 de secunde ale contactului vizual

Gena sociabilităţii, o predispoziţie genetică specială care îi face pe oameni să fie sociabili, este detectată în mod instinctiv de persoanele din jur, în primele 20 de secunde ale contactului vizual, potrivit unui studiu american ce a fost publicat luni.


Gena sociabilităţii, detectată de cei din jur în primele 20 de secunde ale contactului vizual (Imagi


Această predispoziţie este asociată cu structura genei receptoare de ocitocină, un hormon denumit uneori "al iubirii", întrucât este secretat mai ales în timpul actului sexual şi favorizează raporturile sociale.
Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la Universitatea Oregon din Statele Unite ale Americii au realizat un experiment la care au participat 23 de cupluri, al căror patrimoniu genetic nu era cunoscut de oamenii de ştiinţă.
Ei au cerut unei persoane din fiecare cuplu să povestească partenerului ei de viaţă un episod dureros din viaţa ei.
Observatorii, care nu îi cunoşteau pe participanţi, au analizat vizual timp de 20 de secunde comportamentul persoanei care asculta relatarea partenerului de viaţă, fără să aibă posibilitatea de a auzi ceea ce spuneau aceştia.
Înainte de începerea experimentului, cercetătorii au testat persoanele care urmau să fie monitorizate pentru a vedea dacă acestea erau purtătoare ale combinaţiilor GG, AG sau AA de pe gena receptoare de ocitocină.
În 90% din cazuri, observatorii au identificat în mod corect persoanele care erau "cel mai puţin atente" ca fiind cele care purtau varianta A a genei.
În schimb, 60% dintre persoanele considerate "cel mai angajate din punct de vedere social" prezentau combinaţia GG a genei, au precizat autorii acestui studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Science.
De fapt, cei care prezintă combinaţia GG sunt în general percepute ca persoane care dau dovadă de mai multă compasiune în comparaţie cu ceilalţi oameni.
"Concluziile noastre ne arată faptul că o variaţie genetică, oricât de mică ar fi ea, are consecinţe reale asupra comportamentului, iar aceste diferenţe de comportament sunt rapid sesizate de cei din jur", a precizat Aleksandr Kogan de la Universitatea din Toronto, unul dintre autorii studiului.


sursa:mediafax.ro

Bărbaţii urâţi nu îşi pot ascunde defectele pe internet. Care este motivul

Bărbaţii consideraţi urâţi nu îşi pot ascunde defectele pe internet, întrucât femeile sunt capabile să identifice bărbaţii atrăgători care au profiluri create pe diverse site-uri, fără a le vedea fotografiile, prin simpla lectură a informaţiilor trecute în acele profiluri.


Bărbaţii urâţi nu îşi pot ascunde defectele pe internet. Care este motivul (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Potrivit acestui studiu, citat de ediţia online a cotidianului britanic Daily Mail, toţi oamenii au tendinţa de a posta pe internet acele fotografii care îi avantajează.
Totuşi, pentru bărbaţi este inutil să folosească în profilurile lor onlineacele fotografii care le ascund "defectele" fizice, întrucât femeile sunt capabile să identifice bărbaţii atrăgători prin simpla lectură a informaţiilor trecute în profilurile acestora.
Această situaţie se datorează faptului că bărbaţii atrăgători sunt capabili să îşi "transfere" frumuseţea şi încrederea în sine în autodescrierea ce apare în profilurile lor.
Bărbaţii ale căror fotografii au fost considerate atrăgătoare au scris în profilurile lor texte care au fost considerate la rândul lor atrăgătoare, în ciuda faptului că textele şi fotografiile au fost analizate de "jurii" diferite, au explicat autorii acestui studiu, realizat de Villanova University din statul american Philadelphia.
Cercetătorii americani le-au rugat pe 50 de studente să examineze profilurile şi fotografiile a 100 de bărbaţi, ale căror vârste variau în intervalul 22 - 25 de ani, postate pe un popular site de întâlniri online.
Fiecare studentă a primit misiunea de a privi 25 de fotografii, de a nota gradul de atractivitate al fiecărui bărbat şi să precizeze dacă şi-ar dori să iasă cu el la o întâlnire în oraş, să aibă o aventură sexuală sau o relaţie de lungă durată. Studentele au fost rugate să spună cât de încrezători şi de masculini păreau acei bărbaţi în fotografiile lor.
În etapa a doua a studiului, studentele au vizualizat textele marcate în profilurile altor 25 de bărbaţi şi au fost rugate, din nou, să precizeze dacă şi-ar dori să iasă cu ei la o întâlnire în oraş, să aibă o aventură sexuală sau o relaţie de lungă durată. Ele au fost rugate să acorde fiecărui candidat note, în funcţie de cât amabil, încrezător, inteligent, şi amuzant părea fiecare bărbat în profilul său.
Psihologul Rebecca Brand, coordonatoarea studiului, care va fi publicat în revista Computers In Human Behavior, a concluzionat: "Gradul total de atractivitate al unei fotografii a fost în mod pozitiv corelat cu gradul total de atractivitate al textului. Cu alte cuvinte, persoanele atrăgătoare din punct de vedere fizic au scris şi texte atrăgătoare în profilurile lor".
"Datele noastre sugerează faptul că indivizii atrăgători au scris texte (în profilurile lor) care sugerau încrederea în sine, şi, poate, tocmai această încredere a fost acea calitate ce a fost sesizată în primul rând de femei", a adăugat Rebecca Brand. "O astfel de încredere în sine ar putea proveni din faptul că persoanele atrăgătoare posedă un simţ mai dezvoltat al valorii de sine", a concluzionat cercetătoarea americană.
Site-urile de întâlniri au devenit un actor major pentru industria britanică online, la care contribuie în fiecare an cu suma de 150 de milioane de lire sterline.
În 2009, un studiu american a evidenţiat faptul că 13% din totalul căsătoriilor realizate între ianuarie 2008 şi iunie 2009 în Statele Unite au reprezentat rezultatul unor relaţii care au început pe internet.

sursa:mediafax.ro

Test: Tu stii ce numar esti pe Pamant?


Test: Tu stii ce numar esti pe Pamant?
Sursa: BBC
Esti curios sa aflii cati oameni existau pe Pamant atunci cand te-ai nascut? Esti si mai curios sa aflii cati oameni au trait pe Terra de la inceputurile lumii pana in acel moment? Atunci fa testul!
BBC a realizat un sistem de date cu ajutorul ONU.

Conform BBCin Romania sunt inregistrate 25 de nasteri si 29 de decese doua emigrari odata pe ora. Asadar, Romania inregistreaza o crestere negativa de -0,3% anual in ceea ce priveste natalitatea. Speranta de viata este de 73 de ani.

Moldova este tara care inregistreaza 5 nasteri , 6 decese si 4 emigrari odata la 60 de minute. Potrivit studiul, aceasta este tara care inregistreaza cea mai rapida scadere din lume (-106 oameni/zi), in timp ce Qatarul inregistreaza cea mai mare crestere (+514 oameni/zi).

In fiecare ora, la nivel mondial, se inregistreaza 15.347 nasteri si 6.418 decese. Suntem pe plus.


sursa:9am.ro

[FOTO] Ce secret ascunde China?


[FOTO] Ce secret ascunde China?
Sursa: Daily Mail
Un satelit Google Maps a capturat o serie de structuri bizare care se intind in desertul Gobi din China. Ce reprezinta ele?
Speculation: Some internet users have been overlaying the strange strange structures over maps of U.S citiesImaginile au facut furori pe internet, oamenii dandu-se cu parerea, care mai de care, ce reprezinta structurile respective. Si pentru a mai pune putina sare si piper peste toata situatia, ele sunt localizate la granita dintre doua provincii, acolo unde superputerile obisnuiesc sa isi construiasca baze militare, spatiale si echipament nuclear, scrie Daily Mail.

Ceea ce face si mai misterioasa structura este ca oamenii nu isi pot da seama din ce este facuta – daca este pictata, sapata etc. Daca ne uitam mai in deaproape vedem avioane si camioane.

A closer look: When you zoom in closer you can spot burnt out vehicles in the Gobi desert, raising questions about what China might be building in a region it uses for its military, space and nuclear programmes
Mysterious: At the centre of this structure you can make out planes and trucks, less than 100 miles from Jiuquan where China's space programme can be found Close-up: A zoomed in version of the grid has fulled speculation over the purpose of the structuressursa:9am.ro

Poze socante cu printul Harry


Poze socante cu printul Harry
captura foto din The Sun
In presa straina au aparut doua poze compromitatoare cu printul Harry si Pippa Middleton, sora ducesei de Cambridge.

In prima poza Harry da viata fanteziei multor barbati si anume sa-i atinga fundul domnisoarei Middleton, iar in cealalta poza, cei doi par ca au avut parte de un moment incendiar, Pippa fiind imbracata in haina militara a lui Harry, in timp ce acesta poarta doar un prosop.


Sursa foto: The Sun

Potrivit The Sun, imaginile, care au fost realizate de Alison Jackson, nu sunt reale, ci fac parte din campania de promovare a filmului "Bridesmaids". 

sursa:9am.ro

Cum se leaga o esarfa


Purtam o esarfa pentru a aduce o nota chic tinutelor noastre. Sau, in afara criteriilor estetice, folosim esarfele pentru a ne apara zona gatului de frigul de afara.
Cum procedam pentru a lega corect o esarfa? Se ia o esarfa – de preferinta avand dimensiunile minime 50 cm X 50 cm. Iti trebuie material suficient pentru a cuprinde generos zona gatului. Esarfa se calca. Sau nu. Dupa preferinte. Se calca. S-a votat.
Se ia un colt, se indoaie si se ruleaza de doua ori spre interior, pana la linia mediana a esarfei pe care ai trasat-o imaginar. Se ia si celalat colt si se sareaza abundent. Glumesc. Celalalt colt urmeaza aceeasi procedura ca primul colt. Conform ilustratiei vizuale.
Se indoaie parte peste parte indoiturile deja formate, formand o fasie, deja groasa, din materiale suprapuse.
Se trece pe dupa gat si se innoada in fata. Gata, esti pionier ca odata, demult. Nu lacrima.
Evident, in functie de cerinte, poti folosi o esarfa mai lunga. Lasata sa atarne nonsalant pe deasupra pieptului sacoului si ai sarit deja spre barca celebra a nemuritorilor dandy. Dar asta e alta poveste. Mai invatam si maine.

sursa:domnideromania.ro

ESQUIRE:Watch Porn: Hublot Big Bang Cappuccino



To celebrate watch month here on The Style Blog, we're swapping our usual morning Shoe Porn for Watch Porn this month. Because we all could use a new one right about now.
Wear this watch because that's rose gold (and rubber).
Big Bang Cappuccino (price upon request) by Hublot


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1doHpL6IB

ESQUIRE:Some Smart New Loafers for the Holiday Season



It was a pair of Tommy Hilfiger for G.H. Bass & Co. loafers that had us first proclaiming, in a recent issue, that "conventional wisdom says a man shouldn't wear loafers to work, the lack of laces somehow an affront to the gravity of his profession. Whatever." But this season, the once-weekend-only shoe is an ideal substitution for your usual black lace-up. To accomplish that, allow us to present a new range of loafers from the Tommy x Bass collaboration, all of which are $200, available at tommy.com right now, and (of course) pictured above. With a wool plaid, a near-patent waxed leather, a burnished burgundy — and even some pony hair — these are nice pairs that straddle the line between work-appropriate and holiday-party festive. Well, not the pony hair. Maybe don't step into your office wearing those. Unless your full-time job is attending holiday parties.


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1doHg6Rt1

GQ Selects: December

Each month, the editors of GQ select a series of items from the magazine and make them available through online retailer Park & Bond. Here's what you'll find for December

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201111/park-and-bond-gq-selects-december-2011-issue#ixzz1doGixFwb

AMD oferă primul CPU cu 16 nuclee de procesare


AMD oferă primul CPU cu 16 nuclee de procesareDupă lansarea nu foarte fericită a familiei AMD Bulldozer, compusă din modele cu şase şi opt nuclee de procesare, compania îşi încearcă din nou puterile cu rivalul Intel, de data aceasta pe piaţa serverelor enterprise, unde caracteristicile procesoarelor sale ar putea fi de mai mult folos pentru utilizatori.
Botezată AMD Interlagos, nouafamilie de procesoare include modele cu 16 nuclee de calcul, bazate pe o arhitectură similară celor din familia Bulldozer.
Primul venit este modelul Opteron 6200, compatibil cu plăci de bază din clasă server, prevăzute cu socket de procesor G34. Deşi nu oferă frecvenţe de funcţionare foarte ridicate, noul procesor asigura un spor de performanţă considerabil în faţa modelelor quad-core şi hexa-core de generaţie mai veche, păstrând totodată consumul de energie la un nivel rezonabil.
Alături de Interlagos, AMD lansează şi familia de procesoare Valencia, compusă din modele de buget cu până la 8 nuclee de procesare, adresate serverelor dual-socket.
Primele sisteme echipate cu procesoare din noua seria Opteron 6200 şiOpteron 4200 vor fi disponibile chiar din zilele următoare, de la producători ca Acer, Dell, Hewlett-Packard, Cray şi alţii.
Din păcate cei care îşi doresc să instaleze un procesor cu 16 nuclee în propriul PC desktop vor fi dezamăgiţi. Noile modele sunt destinate exclusiv pieţei serverelor şi oricum au performanţe nepotrivite pentru cerinţele aplicaţiilor desktop PC obişnuite.

8 metode să pari ocupat la serviciu fără să fii

Biroul tău trebuie să pară o scenă de războiSuprasolicitarea la locul de muncă a devenit o obligaţie pentru toţi angajaţii în perioada de criză. Ca să nu-ţi periclitezi sănătatea, mai bine doar creezi senzaţia că eşti mereu ocupat, fără să fii cu adevărat atât de stresat.


Există câteva metode utile pentru oricine vrea să pară extenuat de numărul mare de sarcini pe care le are de terminat, potrivit site-ului wikihow.com.
1. Creează dezordine pe birou. În niciun caz biroul tău nu trebuie să fie ordonat, împrăştie mai multe dosare, lasă deschise rapoarte, lipeşte bileţele, post-it-uri peste tot. Biroul tău trebuie să pară desprins dintr-un teatru de război.
2. Pune multe întrebări. Este o metodă sigură de a crea senzaţia că lucrezi din greu. Atenţie, însă, să nu pui întrebări banale care îţi pot atrage imaginea de incompetent. Trebuie să te gândeşti la întrebări complexe despre sarcinile pe care le ai de făcut, astfel încât colegi şi şefii să-şi imagineze că eşti în mijlocul unui taifun de treburi.
3. Lasă deschise mai multe pagini pe desktop. Dacă se vede pe ecranul calculatorului tău un tabel Excel, acoperit parţial de un raport în Word etc., toţi cei care trec pe lângă tine îţi vor deplânge situaţia de angajat extenuat.
4. Măzgăleşte cu furie. Indiferent ce ai de scris, liste de cumpărături sau memorii, ideea este să faci mişcări agitate, ca şi cum nu-ţi mai vezi capul de treburi şi de nervi. Şi asigură-te că pe marginea biroului, întotdeauna la vedere, există o hârtie pe care scrie mare "To do list".
5. Fii mereu în alertă! Mişcarea, agitaţia, atenţia sunt secretele unei vieţi ocupate atunci când nu ai nimic de făcut. Trebuie să stai cu urechile ciulite şi să intri în modul de lucru agitat doar atunci când simţi că se apropie şeful.
6. Vizitează-ţi colegii din alte departamente. Prezenţa ta în alte departamente este văzută bine de obicei de către şefi, aceştia încurajând colaborarea şi interacţiunea inter-departamentală. Chiar dacă îţi prelungeşti şederea cu discuţii personale, nimeni nu va bănui nimic.
7. Ţine mereu un dosar în mână. Dacă îţi plac drumurile lungi prin alte birouri, trebuie să porţi mereu un dosar sau o agendă în mână, semn că eşti preocupat de anumite sarcini foarte urgente. Trebuie să fii pregătit pentru întâlnirile întâmplătoare cu şeful direct şi să-i poţi arăta motivul plimbării tale.
8. Bea multă apă. Este o strategie perfectă de a pierde timpul - apa este foarte sănătoasă şi e bine să bei cel puţin 2 litri pe zi, nimeni nu-ţi va reproşa că te duci des la dozatorul de apă, iar mersul des la toaletă îţi permite să treacă timpul mai uşor.

sursa:realitatea.net

Bucuresti: Strada – Episodul I


Strada curge de la A la B, intre doua puncte de pe harta. Strada etaleaza, rupe, uneste, rade, plange. Strada te poate face baiat mare daca esti atent. Strada, astazi, mi te arata asa cum esti: mai colorat sau mai tern, cu botine de ultima moda sau cu palarie cu boruri largi, cu pulovere multicolore sau cu pantaloni kaki, adusi si plimbati prin centru de peste mari si tari. Oricum ar fi, iesirea in strada si captarea unei sume de instantanee a fost pentru mine si cei din echipa mea mai mult decat o surpriza placuta: chiar dam dovada de eleganta, de o pedanterie moderata, punctata ici si colo de influentele tendintelor din vitrine.
Da, parem cumva sa ne creem pe zi ce trece, o identitate. Nu, nu exista inca un stil romanesc, asa cum puteai spune despre purtatorii de vestminte masculine din perioada interbelica. Dar fundalul este acelasi: cladiri construite intre 1920 si 1938. Si, cumva, acest decor inspira.
Recreerea cu de-a sila a “micului Paris” e caduca. Ar fi cel putin anacronica. Dar “studiile americane” incep sa aiba dreptate: barbatii sunt din ce in ce mai interesati de aspectul lor: barba, parul, accesoriile, combinatiile cromatice, asortarile fistichii din capitolul: “…uite-te, sunt altfel! Respir prin toti porii “altfel”!”. Iar aceste constatari ma bucura.
Intr-o alta gama, expatii si turistii strainii ies in evidenta de departe. Au “ceva”-ul lor. Ca doar hainele sunt aceleasi. Doar ca atitudinea e total diferita – ceva intre aroganta civilizatiei superioare si relaxarea tipului impacat cu sine. Plus multa bucurie per exemplar. Noi am incadra-o la capitolul naivitate si am incerca, evident, sa-i furam cardurile. Asta e partea noastra de veselie.
Interesant este ca sunt mai multi decat ma asteptam cei care urmeaza cu indemanare indrumarile din capitolul “chic” al vestimentatiei masculine: un cojoc cu maneci retezate peste un pulover din lana cu gluga de un orange pamantiu (vedeta dupa-amiezii), sacouri din reiat, vesta peste sacou (un bravo absolut), ghete inalte in nuante de maro, esarfe ingenios legate la gat, un clasic pardesiu la doua randuri si un duffle-coat. Cel din urma stand semet pe un cetatean italian ce gesticula in cel mai pur stil sudist cu putinta.
Surprinderea instantaneelor descrise s-a facut pe un ger absolut, la un pahar de vin fiert, alaturi de Valentin Niculescu, deja coechipier la Domni de Romania. Cu tot frigul de afara, ne-am retras zambind., excalamand intr-o limba romaneasca aburinda: “….mai este o speranta! Barbatii acestia sunt chiar eleganti!”.

sursa:domnideromania.ro