Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 iulie 2012

Ghid Complet pentru Vestimentația de Club


tineri dansand in club

Clubul este privit ca cel mai potrivit loc pentru băieți să se distreze, să se îmbete și, evident, să agațe femei. Dacă pentru primele două nu ai nevoie decât de niște blugi și un tricou pe care să scrie Keep calm and drink beer …
… lucrurile se complică atunci când vine vorba de a cunoaște persoane noi de sexul opus.
Vestea bună: ținutele de club sunt aceleași cu cele pe care le-ai purta în aproape orice altă situație casual. Nu e deloc complicat, mai ales dacă studiezi stilul de cel puțin câteva luni.
Totuși, trebuie să ții cont de unele lucruri când te îmbraci pentru club, lucruri pe care eu le-am descoperit de-a lungul anilor (și pe care mi-aș fi dorit să le fi știut de la bun început). Să începem.
Culoarea
Sunt sigur că te-ai săturat de bărbații care poartă fie o cămașă neagră fie una albă la blugi. E timpul să încercăm altceva, și prin altceva nu vreau să sugerez renunțarea la alb.
Culorile deschise (gen bej, crem, culoarea fildeșului/ivoar, albastru deschis, verde deschis etc.) merg excelent în club, datorită luminozității scăzute dîn încăpere.
Imprimeurile merg și ele foarte bine dar trebuie să fii atent la un lucru. Ai grijă ca acestea să nu închidă prea mult ținuta. Spre exemplu, o cămașă cu dungi albastru închis și albastru mediu nu va merge la fel de bine ca una cu dungi albastru DESCHIS.
Dacă vrei să porți o cămașă sau un tricou închise la culoare, e obligatoriu să porți pantaloni deschiși. Spre exemplu, una din combinațiile mele preferate de vara trecută era formată din pantaloni kaki și cămașă maro închis.
Această combinație a atras destul de multă atenție în club însă doar atunci când era mai… gol. În momentul când mergi într-un club aglomerat (ceea ce se și întâmplă de obicei), piesa vestimentară care atrage cel mai mult atenția este cămașa sau tricoul. Pantalonii nu vor fi remarcați în marea de oameni.
Concluzia: când te gândești cu ce să te îmbraci în club, amintește-ți regula de aur: poartă culori deschise în partea de sus a ținutei și nu-ți face prea multe griji față de partea inferioară.
Jumătatea de sus a ținutei tale este cea mai importantă.
Ce purtăm în partea de sus
Dacă nu ești fanul cămășilor, nu e nicio problemă (deși ți le recomand cu căldură în club). Poți purta tricouri sau cămăși conform recomandărilor de mai înainte, însă nu te opri aici (vom vedea imediat ce fel de accesorii poți purta în club).
De fapt, dacă alegi tricouri (simple sau polo) în locul cămășilor, cu-atât mai mult ai nevoie de accesorii.
Pantalonii
Jeanșii și pantalonii chino sunt excelenți pentru club, atâta timp cât nu sunt prea groși. Căldura dinăuntru te va face să transpiri în exces dacă alegi o pereche de pantaloni de lână, inclusiv iarna.
Chiar dacă va fi aglomerat, asta nu înseamnă că nu poți acorda o atenție specială pantalonilor. O pereche de pantaloni chino într-o culoare interesantă (chiar țipătoare) vor da bine într-un club de noapte.
Pantalonii scurți ies din discuție. Marea majoritate a cluburilor nu îi acceptă. S-ar putea să fie de acord cu pantalonii 3 sferturi însă aceștia nu au prea mult stil.
Așadar, în club, jeanși sau pantaloni chino.
Pantofii
Dacă pantalonii vor fi mai puțin observați într-un club aglomerat, la fel se poate spune și despre pantofi. De fapt, pantofii aproape că nu contează deloc.
Mulți bărbați poartă cea mai bună pereche de pantofi în club, pentru că vor să facă impresie bună. Însă, nu numai că nimeni nu-i va observa dar riscă să-i distrugă efectiv.
Într-o noapte obișnuită ajungeam să fiu călcat pe picior chiar și de 5-10 ori. Mai târziu am învățat să anticipez mișcările celor care trec pe lângă mine și să evit o parte din aceste contacte…
Dar merită oare să strici o pereche de pantofi de calitate pentru nimic?
Dacă ieșirea în club este precedată de un majorat sau de o ieșire la terasă, atunci da. Altfel, îți recomand o pereche de teniși sau de mocasini, asortați la restul ținutei… și lasă partea de sus a acesteia să-ți spună povestea.
tenisi de club
Greșeli de stil în club
Acum că am văzut ce stă la baza unei ținute de club, să analizăm câteva din greșelile pe care le fac bărbații, greșeli pe care le-am observat nu o dată în ieșirile mele… și care transmit un mesaj greșit încă din momentul în care întră pe ușă.
Să începem cu începutul: fără eșarfe în club!
Pe lângă faptul că vei transpira extrem de tare, vei transmite elor din jur un mesaj. Acela că nu știi când trebuie să ți-o dai jos. Eșarfa este un accesoriu destinat exclusiv exteriorului (la fel ca mănușile) și trebuie dată jos când intri undeva.
Doi la mână: fără ochelari de soare noaptea.
Ca și în cazul eșarfei, ochelarii nu sunt potriviți în club pe motive de funcționalitate. Poartă-i doar afară, atunci când e soare. Altfel, s-ar putea să te lovești de vreun stâlp pe-acolo prin club. :)
Ok, poate că am fost puțin cam dur cu acest accesoriu. Ai văzut și tu diverși DJ de renume cum îi poartă în timp ce mixează. Poate ai văzut chiar bărbați obișnuiți purtându-i în club.
Dacă vrei să adopți acest look, sfatul meu este să optezi pentru niște lentile cât mai deschise, care să îți permită să vezi cât mai bine pe semiîntuneric.
În al treilea rând, fără pălării în club.
Știu că ai văzut bărbați purtându-le dar regula spune că pălăria se dă jos atunci când intri într-o încăpere, la fel ca eșarfa sau ochelarii de soare.
Acesorizează
Să trecem acum la partea cea mai interesantă a articolului. AM vorbit despre accesoriile care trebuie evitate în club așa că e momentul să vedem care din ele sunt potrivite oceaziei.
cravata din denim
Prima opțiune: cravata (slim sau puțin mai groasă, în funcție de cât ești de lat în umeri). Indiferent de lățime poartă o cravată o idee mai subțire decât cele pe care le porți la ocaziile formale.
În stânga ai o cravată din denim care se va asorta foarte bine cu o pereche de blugi.
A doua opțiune: papionul.
Te poti juca cât vrei cu culorile, important este să fie un minim de contrast cu cămașa la care le porți. Sunt sigur că știi asta deja. Din moment ce vei purta o cămașă deschisă la culoare, un papion sau o cravată închise vor merge de minune.
La o cămașă albastru deschis poți purta un papion verde asortat cu o curea verde, spre exemplu. Mai poți purta un papion albastru închis.
La o cămașă albă, un papion sau o cravată de orice culoare sau negre vor merge foarte bine. În acest caz îți recomand să repeți culoarea altundeva în ținută (curea, brățară, batistă de buzunar, pantaloni etc.).
Dacă optezi pentru un imprimeu, o idee bună este să asortezi una din culorile acestuia cu una din culorile de pe cămașă. Sunt enorm de multe modalități de asortare, dar despre asta am vorbit în alte rânduri.
Un alt accesoriu excelent este batista de buzunar. Dacă te-ai simți inconfortabil să o porți prin oraș, clubul este locul ideal unde poți să o încerci pentru prima dată.
O batistă de buzunar nu înseamnă neapărat că trebuie să porți un sacou sport. Îți va fi mult prea cald în el. Cumpără o vestă cu nasturi care să aibă buzunar la piept. Vesta în sine va duce ținuta și mai mult înspre formal, dar jeanșii sau pantalonii chino vor avea grijă să nu devină prea formală.
Vesta ar trebui, asemenea papionului, să contrasteze cu cămașa, însă aceasta nu e o regulă. Contrastul poate să fie unul mai slab (spre exemplu, o cămașă albastru deschis va merge și cu o vestă de un albastru mediu, nu doar cu una pe albastru închis sau altă culoare asemănătoare).
vesta neagra si batista rosie
Ce zici de această ținută?
  • cămașă albastru deschis
  • vestă cu nasturi neagră
  • batistă de buzunar roșie
  • jeanși colorați într-un albastru mai puternic
Dacă ai fost prin cluburile clujene, probabil m-ai văzut purtând această ținută, care mie îmi place extrem de mult. :)
Ok, ne-am cam întins cu exemplele de ținute. Să vedem lista de accesorii pe care le poți purta în club:
  • cravate
  • batiste de buzunar
  • papioane
  • bretele
  • inele casual
  • butoni
  • curele (preferabil colorate și care fie să se asorteze cu ceva, fie să fie o pată de culoare)
  • ceasuri (atenție la curea și cardan)
  • pandantive (doar la tricouri; merg bine cu inelele casual)
  • ace de cravată
Dacă mi-a scăpat vreunul, te rog să pui un comentariu mai jos și-l voi adăuga.
Fără șosete în club
Look-ul fără șosete este unul dintre trendurile cele mai în vogă în acest moment. În club însă, nu efectul vizual este important (puțină lume va observa) ci confortul termic.
Atenție! Deși și iarna este foarte cald în club, nu merge fără șosete. Știu că poți rezista 5 minute prin frig (presupunând că iei un taxi până acolo și-napoi) dar trebuie să te îmbraci conform anotimpului în care te afli.
Atenție din nou! De fiecare dată când vine vorba de omiterea șosetelor din ținută precizez că trebuie să porți, totuși, un anumit tip de șosete. Șosetele no-show, care la noi mai circulă sub denumirea de șosete pentru mocasini, vor crea iluzia că nu le porți și îți vor proteja piciorul de praf. În plus, vor preveni ca transpirația să pătrundă în pantof și să creeze un miros mai puțin plăcut.
La final
Cel mai bun sfat pe care ți-l pot oferi vizavi de ținutele de club este acesta: experimentează să-ți sară capacele! Clubul e un loc mai întunecat, unde lumea merge să se distreze și să socializeze. Ținutele tale vor fi observate cu siguranță, așa că poartă-le cu încredere.
Nu mai ai nicio scuză. Clubul e terenul de antrenament, unde poți testa diferite combinații. E întuneric și asta înseamnă că vei învăța foarte bine să faci contrast. Mai înseamnă și faptul că o poți da în bară fără să conteze (doar n-o să dai tocmai acolo peste vecinul de peste drum, cum s-ar putea întâmpla pe stradă).


sursa:fiicustil.ro