Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 decembrie 2011

3 orase romanesti in topul mondial al conexiunilor Internet


Romania este intre primele 5 state din lume, cu o viteaza de download de 25,78 Mbps
3 orase romanesti in topul mondial al conexiunilor Internet
Romania s-a clasat pe locul 4, cu o viteza de upload de 12,20 Mbps si pe locul 5 la download cu 25,78 Mbps, in fata unor state cu pretentii precum Germania (15,24 Mbps), Japonia (14,64 Mbps) sau Statele Unite (12,18 Mbps). O pozitie foarte buna ocupa si Republica Moldova pe locul 9 cu o viteza de upload de 10,86 Mbps si pe 14 la download cu 17,79 Mbps, dintr-un total de 174 de tari.
Topul a fost realizat pe o perioada de aproape doi ani, intre 31 mai 2009 si 30 noiembrie 2011, fiind necesare peste 100.000 de IP-uri unice pentru fiecare stat. Pe prima pozitie la upload s-a clasat Coreea de Sud cu o viteza de 27.01 Mbps, iar tara cu cea mai mare viteza de download este Lituania cu 31,7 Mbps.
Clasamentul pe orase a fost fost realizat in acceasi perioada, necesitand peste 75.000 de IP-uri unice pentru fiecare localitate. Orasul cu cea mai rapida conexiune este Vilnius, capitala Lituaniei, cu o viteza de download de 36,43 Mbps si ipload de 28,35 Mbps.
Trei dintre primele zece orase la nivel modial sunt din Romania: Iasi pe locul sapte cu 29,49 Mbps, Bucuresti pe noua cu 28,73, iar Constanta pe zece cu 28,52 Mbps. Alte localitati romanesti in primele 30 de orase din lume sunt: Timisoara pe locul 14 cu 25 Mbps, pe 18 Cluj Napoca cu 23,95, iar pe 24 Chisinau (Republica Moldova) cu 20,32 Mbps.
Totul a fost realizat de Ookla, una dintre primele companii in domeniul aplicatiilor de testare si diagnosticare a aplicatiilor web. Clasamentele se realizeaza pe baza a miliarde de teste realizate pe speedtest.net si pingtest.net, din cele mai diverse locatii: locuinte, sedii de companii, scoli etc.

Testeaza-ti viteza conexiunii Internet pe speedtest.net ;)

Sursa: netindex.com

Vine al Treilea Război Mondial? Iată declaraţia care a speriat întregul mapamond!


Generalul chinez Zhang Zhaozhong a declarat că ţara lui va apăra Iranul, chiar şi dacă acest lucru va duce la declanşarea unui nou conflict militar mondial.
Potrivit site-ului B1.ro, care citează televiziunea NTDTV, afirmaţia generalului vine după ce China a refuzat să critice Iranul, ca urmare a atacurilor împotriva ambasadei britanice de la Teheran. China este un aliat important al Iranului, de la care cumpără petrol. Schimburile comerciale bilaterale ajung la peste 30 de miliarde de dolari pe an.



sursa:libertatea.ro

Poţi sparge codul? Cum recrutează un serviciu de informaţii hackeri pentru spionaj virtual

Serviciul britanic de informaţii GCHQ a lansat un concurs pentru hackeri în vederea recrutării celor mai talentaţi dintre ei.

Poţi sparge codul? Cum recrutează un serviciu de informaţii hackeri pentru spionaj virtual
Government Communications Headquarters (GCHQ) îi invită pe cei interesaţi să spargă un cod publicat pe un site special creat, având la dispoziţie şapte ore pentru acest lucru, relatează dailymail.co.uk.
Agenţia s-a abătut de la metodele tradiţionale de recrutare pentru a atrage hackerii care ar putea să-şi foloseasă talentele în folosul ţării.
"Publicul ţintă al acestei campanii nu este obişnuit cu metodele clasice de recrutare. Abilităţile hackerilor ar putea fi ideale pentru ceea ce avem noi nevoie, însă este posibil ca ei să nu ştie cum le pot folosi pentru un loc de muncă adevărat", a declarat purtătorul de cuvânt al GCHQ.
După ce sparg codul iniţial, candidaţii sunt redirecţionaţi pe site-ul de recrutare al agenţiei şi invitaţi să aplice pentru un job. Totuşi, reprezentanţii companiei au menţionat că hackerii care au intrat ilegal pe diverse site-uri nu vor fi eligibili pentru primirea posturilor disponibile. În plus, candidaţii trebuie să fie britanici, deşi competiţia e deschisă oricui.
Agenţia a lansat campania de recrutare ca un viral pe site-urile de socializare Facebook şi Twitter, precum şi pe bloguri.

sursa:mediafax,ro

Browserul Chrome al Google a depăşit pentru prima dată Firefox şi se apropie de Internet Explorer

Browserul Chrome al grupului Google a depăşit în noiembrie Firefox, la nivel global, pentru prima dată, şi continuă să reducă puternic diferenţa faţă de liderul Internet Explorer al Microsoft, care a scăzut, potrivit unui studiu al firmei de analiză StatCounter.
Browserul Chrome al Google a depăşit pentru prima dată Firefox şi se apropie de Internet Explorer
"Putem privi spre viitor la o luptă fascinantă între Microsoft şi Google, întrucât ritmul de creştere al Chrome sugerează că va deveni un rival real pentru Internet Explorer la nivel global", a declarat directorul general al StatCounter, Aodhan Cullen.
În noiembrie, cota de piaţă a Chrome a ajuns la 25,7%, aproximativ dublu faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce Internet Explorer a scăzuut de la 48,2% la 40,6%.
Cota de piaţă a Firefox, popular în Europa, a coborât la nivel global de la 31,2% la 25,2%.
Locul al patrulea este ocupat, la mare distanţă, de browserul Safari al grupului Apple, cu 5,9%, iar pe cinci se situează Opera cu 1,8%.
Statistica StatCounter se bazează pe date agregate de la peste trei milioane de site-uri web, cu o mostră de peste 15 miliarde de pagini vizualizate pe lună.

sursa:mediafax.ro

Top 10 cele mai stupide gadgeturi


Top 10 cele mai stupide gadgeturi
sxc.hu
Tehnologia a ajuns prea departe. Pe langa lucruri extrem de utile, companiile au inceput sa produca, iar oamenii sa cumpere, cele mai inutile gadgeturi posibile. Cine are nevoie de un dispozitiv care permite cainilor sa posteze pe Twitter? BusinessInsider.com a realizat un clasament al celor mai stupide device-uri.

Catelul saltaret activat de USB

 
Arata ca un USB sub forma de catel, dar nu este un USB in adevaratul sens al cuvantului. Singura utilitate a acestui gadget este ca electricitatea generata de el animeaza un catel care imita gesturi sexuale pe propriul computer. Pretul este de 7,99 de euro.
 
Foarfece pentru pizza

Traditionalul taietor de pizza a devenit un instrument invechit. Acum exista o foarfeca cu care puteti felia pizza cu gratie și farmec, pentru 20 de dolari.

Sapca cu care te uiti la TV

Un producator de palarii s-a gandit ca ar fi utila o sapca unde sa iti poti tine iPhone-ul pentru a te uita linistit la imagini video, fara a te folosi de maini. Produsul finit are insa o problema: desi este foarte inconfortabil de purtat, iPhone-ul tot nu incape in saculetul plasat la capatul borului.

sursa:9am.ro

S-a deschis prima scoala de sex


S-a deschis prima scoala de sex
Majoritatea oamenilor sunt de parere ca discutiile despre sex trebuie purtate in spatele unsilor inchise, dar iata ca cineva le dovedeste contrariul.
Ylva-Maria Thompson, o profesoara din Suedia, a deschis prima scoala internationala de sex, la Viena. Scoala se ofera sa ii invete pe oameni cum sa fie buni la pat si le promite descifrarea tainelor seductiei, pentru o taxa de 1.400 de euro pe semestru.

Thompson spune ca orice persoana care a implinit deja varsta de 16 ani este binevenita sa se inscrie la prima facultate de studii sexuale aplicate. 

Campusul scolii este mixt, cu dormitoare mixte, unde elevii sunt incurajati sa practice ce au invatat la ore.

"Cursurile noastre nu sunt teoretice, ci foarte practice. Vrem sa ii invatam pe oameni sa devina „amanti” mai buni. Pozitii sexuale, tehnici de mangaiere, parti anatomice – totul se invata in mod practic aici”, a declarat Ylva-Maria Thompson pentru Daily Mail.

sursa:9am.ro

Cate zile libere avem in 2012?


Cate zile libere avem in 2012?
shutterstock.com
In 2012 vom avea 11 zile libere, de pe urma sarbatorilor religioase si legale. 7 dintre ele pica in timpul saptamanii.
Desi 1 Ianuarie va cadea intr-o duminica in 2012, macar beneficiem la inceputul anului de un weekend de trei zile, 2 ianuarie fiind zi libera. Ca sa nu incepem anul si munca prea brusc. Pastele in 2012 va pica pe 15 aprilie, deci 16 aprilieeste ziua de luni in care putem sta acasa. 

1 Mai va cadea intr-o zi de marti, deci puneti deoparte o zi de concediu pentru 30 aprilie (luni), ca sa petreceti un weekend de patru zile undeva departe de oras. 

Rusaliile au loc in a 50-a zi de la duminica Pastelui, anul viitor fiind vorba de 3 iunie (duminica) si ziua de luni care ii urmeaza. Deci in primul weekend din iunie (2 – 3 – 4 iunie) mai beneficiem de o minivacanta de trei zile. 

Din 2008, Adormirea Maicii Domnului a fost introdusa ca sarbatoare legala, iar anul viitor 15 august pica intr-o miercuri. 

In 2012, “pierdem” 1 Decembrie, deoarece va cadea intr-o sambata, in schimb Ajunul Craciunului si Craciunul in sine se vor petrece la inceput de saptamana, in zilele de luni (24 Decembrie), respectiv marti si miercuri (25 - 26 Decembrie). Merita subliniat ca doar prima si a doua zi de Craciun sunt zile nelucratoare acordate de Stat.
  • Sarbatori legale propuse

Pentru 2012, au fost propuse si aprobate de Senat inca doua zile de sarbatoare legala: 24 ianuarie, Ziua Unirii lui Cuza si mai recent, 30 noiembrie, Sarbatoarea Sfantului AndreiCamera Deputatilor trebuie sa aprobe propunerile legislative prin care cele doua date devin zile nelucratoare. 

In 2012, 24 ianuarie cade intr-o marti, iar 30 noiembrie intr-o vineri.


sursa:9am.ro

Minunile naturiste: 10 beneficii sanatoase ale usturoiului

Usturoiul (Allium sativum) este o planta cunoscuta pentru beneficiile sale in sanatate inca din antichitate.

beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitate

Egiptenii, in cultura carora s-au gasit cele mai laborioase interventii medicale si chiar chirurgicale, foloseau usturoiul atat in tratamente cat si in preventie. Va sugeram o bautura egipteana foarte energizanta si hranitoare, bautura despre care aflati detalii in articolul: “Antica, miraculoasa licoare a egiptenilor”.

beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitateBeneficiile sanatoase ale usutroiului



Desi multe persoane refuza sa consume usturoi din cauza mirosului persistent al acestuia, totusi usturoiul poate fi consumat seara infamilie si chiar este recomandat. 

Mai mult decat atat, dupa igiena orala efectuata corect (cu atat dentara, periaj suficient si apa de gura), precum si dupa spalarea buzelor si a pielii din jur, mirosul de usturoi ar trebui sa dispara sau sa fie foarte estompat. Daca mirosul de usturoi persista dupa igiena foarte probabil l-ati consumat cu alimente grase care se digera greu (stau cu orele in stomac, dovada o reprezinta eructatiile mirositoare chiar si la o ora dupa masa), sau aveti probleme cu stomacul.

Cum se consuma usturoiul?

beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitate

Usturoiul se poate consuma in preparate fierte sau la cuptor, dar este indicat sa il consumati crud, pisat, cu apa, cu sos de rosii, cu smantana sau in alta reteta de usturoi cum ar fi sosul Tzatziki. Consumat crud, usturoiul isi pastreaza toate proprietatile naturale. Este indicat sa combinati usturoiul cu preparate din carne, legume, dar si “fainoase” – preparate din cereale. 


Pentru ca prezinta caracteristici speciale, usturoiul poate fi folosit si in sosurile care contin fructe, sosuri exotice, prin urmare este foarte usor de consumat si gatit aceasta planta. Totodata trebuie sa recunoastem ca usturoiul are cea mai apetisanta aroma: de cate ori ati simtit miros de usturoi si nu vi s-a facut pofta sau chiar foame?

beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitateUsturoiul creste imunitatea



Usturoiul stimuleaza in modnatural productia de anticorpi a organismului, crescand tonusul sistemului imnitar. Astfel usturoiul este deosebit de util in preventie, alungand bolile prin cresterea imunitatii. 

Usturoiul scade tensiunea arteriala



Ustiroiul este indicat atat in preventia cat si in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare. Astfel ca usturoiul are proprietati tensioreglatoare, regland tensiunea arteriala. In cazul hipertensivilor, consumul de usturoi zilnic sau la 2 zile ajuta la scaderile valorilor tensionale.





Usturoiul scade colesterolul rau



Consumul de usturoi reduce colesterolul rau din sange, avand astfel rol protectiv asupra aparatului cardiovascular, prevenind formearea placilor de aterom si stabilizand placile ateromatoase deja formate. Usturoiul previne astfel indirect leziunile ischemice precum infarctul, accidentele vasculare cerebrale etc.

Util in probleme digestive



beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitate

Usturoiul este util pentru cei cu afectiuni digestive ca: digestie grea, dureri de stomac, bila lenesa, constipatie (dar atentie, usturoiul nu este laxativ, doar intensifica motilitatea intestinala), parazitoze intestinale (alaturi de hrean) etc.













Usturoiul previne astenia si oboseala



Daca va simtiti atonici, astenici, cu o stare de oboseala care nu va da pace, atunci consumati usturoi. Este dovedit a fi un foarte bun tonic energetic combatand eficient oboseala si astenia. 

Util in curele de slabire



Pentru ca usturoiul scade colesterolul si este foarte activ atat in digestie, cat si pe metabolismul grasimilor (metabolismul lipidic), usturoiul este indicat a fi inclus in orice cura de slabire, recomandat a fi consumat zilnic sau la doua zile. Atentie insa, nu consumati usturoi pe stomacul gol, este totusi stimulant al secretiei gastrice si va poate da dureri de stomac. Usturoiul este recomandat a fi consumat intotdeauna cu alte alimente. 
beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitate

Usturoiul combate boli



Este recunoscut ca avand actiuni pozitive de combatere a unor boli (in asociere cu medicatia specifica) precum: diaree, dizenterie, constipatie, astm, tusea convulsiva, guta etc. 

Usturoiul are proprietati impotriva cancerului



Usturoiul contine substante anticancerigene, fiind demonstrat ca unele din aceste substante inhiba evolutia cancerului. Mai mult decat atat, usturoiul scade stresul oxidativ si reduce efectele iradierii organismului, atat in cazul persoanelor care lucreaza in mediu expus sau au facut multe investigatii iradiante, cat si pentru iradiatiile din mediul inconjurator cu care ne confruntam cu totii.



Usturoiul are proprietati de detoxifiere



Un alt efect apreciat al usturoiul este cel de detoxifiere. Consumat zilnic sau la cateva zile usturoiul elimina toxinele din organism sau le inactiveaza, prevenind astfel o serie de boli care pornesc de la toxicitatea organismului. 

Scade efectele fumatului



beneficiile usturoiului pentru sanatate: util in cancer, slabire, probleme digestive, boli autoimune, imunitateUsturoiul scade unele din efectele nocive ale fumatului, cum ar fi spasmul pe arterele mici (spasm raspunzator de majoritatea amputatiilor de falange la marii fumatori), efectele toxice hepatice si generale. 


Surse foto: sxc.hu







sursa:http://healthy.kudika.ro