Totalul afișărilor de pagină

duminică, 23 octombrie 2011

ESQUIRE:20 More Things You Don't Know About Women

We asked the women in our lives to share their secrets about sex, relationships, and what we've been doing wrong (and right) all these years

Read more: http://www.esquire.com/women/funny-facts-about-women-2011#ixzz1bcrPLSnI

Surprizele RECENSĂMÂNTULUI 2011: Românii vor fi mai bogaţi cu 18%, rata şomajului se va dubla, iar salariaţii vor "duce în spate" mai mulţi pensionari


Surprizele RECENSĂMÂNTULUI 2011: Românii vor fi mai bogaţi cu 18%, rata şomajului se va dubla, iar salariaţii vor "duce în spate" mai mulţi pensionari
Pe hârtie, după recensământul populaţiei, fiecare român va fi mai bogat cu până la 18%, rata şomajului în România se va dubla, de la 4,89% în prezent la 10,15%, iar România va trebui să aibă mai puţini parlamentari. Acestea sunt doar câteva dintre consecinţele la care se aşteaptă statisticienii după efectuarea recensământului populaţiei care se va desfăşura după o nouă metodologie europeană.
Astfel, pentru prima dată, românii care locuiesc în străinătate de peste 12 luni nu vor mai figura în raportările privind populaţia României. Ca urmare, populaţia activă a României este de aşteptat să scadă, scriptic, cu aproximativ 2-3 milioane de persoane, respectiv cu numărul românilor care muncesc în străinătate.
"Va fi un recensământ cu multe surprize. Unele efecte nici nu pot fi intuite. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu o asemenea situaţie, pentru că este probabil că după recensământ va reieşi că populaţia României va fi de 18 -19 milioane de locuitori, având în vedere că se vor scădea 2-3 milioane de români care sunt peste hotare de mai mult de 12 luni. Iar de aici, vor rezulta o serie de implicaţii foarte seriose", a declarat pentru gândul profesor emerit doctor Vasile Gheţău, profesor la Facultatea de Sociologie de la Universitatea Bucureşti şi directorul Centrului de Cercetări Demografice din cadrul Academiei Române.
Populaţia activă a României va scădea dramatic, de la 10 milioane la 7 - 8 milioane
Gheţău spune că principalul efect al scăderii populaţiei va fi, de fapt, reducerea populaţiei active a României de la 10 milioane în prezent, la 7-8 milioane. "De aici vor rezulta o serie de efecte, unele pozitive, altele negative. De exemplu vom avea un PIB pe cap de locuitor mai mare, o rată a şomajului mult mai mare decât acum, precum şi un nou raport persoane inactive/persoane active", ne-a explicat profesorul.
Potrivit unui studiu din 2007 al Centrului de Cercetări Demografice, populaţia activă ar fi urmat să ajungă la 9,3 milioane în anul 2025, 8,3 milioane în 2035 şi la 7,3 milioane abia în anul 2045. "În anul 2050, la 100 persoane active ar reveni 145 de persoane inactive, cu 29 mai mult decât în 2005", se arată în studiu.
Întrebată de gândul, Andreea Paul (Vass), consilier de stat al premierului Emil Boc, spune că, drept consecinţă a scăderii cu 2-3 milioane de persoane a populaţiei României, "nu vom avea mai mulţi şomeri, nu vom fi nici mai bogaţi, nici mai săraci şi nici mai slab reprezentaţi în Parlament".
Pe hârtie, vom fi mai bogaţi
După recensământ, va reieşi că, teoretic, pe hârtie, fiecare român va fi mai bogat. "PIB-ul pe cap de locuitor va creşte doar pentru că PIB-ul total se va împărţi la mai puţine persoane. Prin urmare, la o reducere a populaţiei cu 2 milioane de locuitori, PIB-ul pe cap de locuitor va creşte cu aproape 3.000 de lei, ajungând la 27.439 lei/an faţă de nivelul actual de 24.459 lei/an", a precizat Andreea Paul Vass într-un răspuns trimis la solicitarea gândul. Ea crede că dacă vom avea o scădere mai drastică, deci în cazul unei populaţii de 18 milioane, indicatorul PIB pe cap de locuitor va ajunge la 28.964 lei/an, în creştere cu peste 18%.

Rata şomajului se va dubla
Gheţău spune că o scădere a populaţiei va duce la o rată a şomajului mult mai mare decât în prezent, pentru că cei 720.000 de şomeri vor fi raportaţi la un număr mai mic al populaţiei active.
La rândul ei, Andreea Paul (Vass) susţine că este posibil ca rata şomajului să crească din cauza scăderii populaţiei active, plecată la muncă în străinătate, însă numărul de şomeri va rămâne acelaşi, în cazul în care cele 2-3 milioane de locuitori fac parte din populaţia activă.
"În cazul <> scriptice a două milioane de persoane, rata şomajului ar putea ajunge la 8,9%. Raportat la situaţia economică actuală, tot am avea o rată a şomajului mai mică decât media UE, cu 0,6 puncte procentuale. La o reducere cu trei milioane a populaţiei, rata şomajului va creşte la 10,15%. Am înregistra un nivel al şomajului asemănător Ungariei, care este în prezent de 10,3%, dar sub cel al Bulgariei (11,7%) sau Slovaciei (13,4%)", ne-a precizat Andreea Paul (Vass).

Mai puţini parlamentari
Întrebată de gândul dacă după reducerea populaţiei România ar trebui să aibă mai puţini parlamentari, consilierul premierului Boc a confirmat.
"O reducere a populaţiei ar trebui să conducă la o ajustare corespunzătoare a numărului de parlamentari. Păstrând regula prezenţei în Parlament a unui deputat la 70.000 de cetăţeni, numărul de deputaţi s-ar putea reduce de la 330 în prezent la 271 în cazul unei populaţii de 19 milioane locuitori, respectiv la 257 în cazul a 18 milioane locuitori", a declarat Vass.
Pe acelaşi calapod, al regulii de un senator la 160.000 locuitori, am putea avea doar 118 senatori la o populaţie de 19 milioane locuitori sau 112 reprezentanţi pentru 18 milioane cetăţeni, de la 137 existenţi în acest moment.

Andreea Paul (Vass) este de părere că sunt posibile şi alte modificări, de ordin administrativ, precum redimensionarea consiliilor locale şi modificări în alocările financiare către zonele cu populaţie mai mică.

Al 22-lea an de scădere consecutivă a populaţiei României
România se află în al 22-lea an de scădere a numărului populaţiei, în principal ca urmare a unei migraţii a populaţiei, dar şi ca urmare a unei natalităţi reduse.
Profesorul Vasile Gheţău spune că la recensământul din 2002 statisticienii au avut o mare supriză. Ei estimaseră o scădere a populaţiei, faţă de datele de la recensământul din 1992, de circa 400.000 de persoane. "Surpriza a fost că scăderea populaţiei a fost de 1,1 milioane, deci cu 700.000 mai mult faţă de cât estimasem. S-a dovedit că aceştia erau persoane care plecaseră în străinătate şi erau neînregistrate", a explicat prof. Vasile Gheţău, adăugând că situaţia s-ar putea repeta şi la recensământul din acest an.
Mai mulţi pensionari, raportat la numărul de persoane care muncesc
Gheţău atrage atenţia că un număr mai mic al populaţiei active va însemna că România va avea un raport populaţie inactivă/populaţie activă mult mai mare decât în prezent.
La nivelul Eurostat există un indicator care prezintă raportul dintre numărul total al persoanelor inactive din punct de vedere economic (în vârstă de 65 şi peste) şi numărul persoanelor active (de la 15 la 64 de ani).
Astfel, potrivit datelor Eurostat, în România, acest indicator a crescut în fiecare an, ajungând de la 19,6 în anul 2001 la 21,4 în anul 2010, pentru 2011 neexistând date pentru România. Spre comparaţie, în Bulgaria acest indicator a crescut de la 24,0 în 2001, la 25,9 în 2011.
În 2011, în Spania acest indicator este de 25,2, iar Italia a raportat 30,9, cea mai mare dependenţă din Europa a persoanelor inactive de cele active fiind în Germania - 31,2. Cea mai mică dependenţă este în Turcia, de 10,8, iar în Polonia este de 19,0. Media la nivelul UE 27 a fost în 2010 de 25,9.
Ilie Şerbănescu: "România este în bejenie"
"Recensământul nu va face să arate decât ceea ce se ştia deja: România este în bejenie. Sunt, aproape, la fel de mulţi sau puţini români care lucrează în străinătate, cât sunt şi în ţară. România are cea mai mică rată de ocupare din UE, una de tip african", a declarat pentru gândul analistul economic Ilie Şerbănescu.
El consideră că cel mai important efect al recensământului din acest an este că el va arăta că, de fapt, nu este corect când guvernanţii spun că 40% din populaţia activă a României lucrează în agricultură.
"Cel mai important efect este că se va termina cu prosteala care spune că 40% din populaţia ocupată este în agricultură. Cei din mediul rural care contează cu adevărat sunt plecaţi deja din România. Aceia pe care UE vrea să îi <> din agricultura României, cei 3 milioane de români, muncesc deja în străinătate, nu mai sunt în ţară", a spus Şerbănescu.
Posibile erori
Statisticienii atrag atenţia că la orice recensământ există o marjă de eroare.
"Nu vom şti niciodată care este procentajul de populaţie neînregistrată în cadrul recensământului. Totul depinde dacă va exista o sustragere a populaţiei în timpul recensământului sau dacă vor fi defecţiuni de înregistrare din cauza recenzorilor", a spus Gheţău.
În UE mai sunt doar opt state care mai fac recensământul pe baza de formulare - România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie - pentru că s-a remarcat o reacţie negativă a cetăţenilor la întrebări privind etnia, limba maternă, religia şi chiar şi nivelul studiilor.
Alte efecte ale scăderii numărului populaţiei
În afară de o creştere a PIB-ul pe locuitor, o altă consecinţă este că România va raporta indicatori de consum de bunuri şi servicii în creştere, dacă va reieşi că populaţia va fi mai mică cu 2-3 milioane locuitori. Sunt însă şi indicatori care se vor înrăutăţi vizibil, cum ar fi de exemplu consumul de tutun şi de alcool pe cap de locuitor. Pe de altă parte, o serie de indicatori statistici precum mortalitatea, speranţa de viaţă la naştere se vor modifica. Este de aşteptat că România va avea zone cu un grad mare de depopulare.
În ciuda tuturor posibilelor implicaţii ale recensământului, profesorul Vasile Gheţău spune că autorităţile nu au contactat reprezentanţii Centrului de Cercetări Demografice din cadrul Academiei Române pentru a le cere opinia.
"Nu ni s-a cerut opinia în ce priveşte posibilele efecte ale scăderii populaţiei. Ar trebui să existe o preocupare din partea autorităţilor", a conchis Gheţău.

sursa:gandul.info

Teorie a conspiratiei? Super-reteaua ce controleaza lumea economica


Teorie a conspiratiei? Super-reteaua ce controleaza lumea economica
sxc.hu
Dovezi din ce in ce mai clare sunt evidentiate de o universitate din Zurich care sustine ca un mic grup de companii, in special banci, controleaza puterea si au o influenta colosala asupra economiei globale.

Studiu a fost realizat asupra a 43.060 de corporatii multinationale, si a permis descoperirea configuratiei unei retele compusa de1.318 companii, ce reprezinta "inima" economiei globale, scrie dailymail.co.uk.

Documentul mai arata ca 147 de companii formeaza o "super-entitate" care controleaza 40% din toti banii pe care multinationalele din intreaga lume ii detin. Cele mai multe dintre acestea reprezinta banci, iar printre primele 20 se numara nume cunoscute precum Barclays si Goldman Sachs.

Experti in macroeconomie de la Universitatea din Londra explica faptul ca acest studiu nu a fost facut pentru a arata ca lumea este controlata in vreun fel, ci pentru a se evidentia stransa conexiune dintre cele mai mari companii ale lumii.

De asemenea, elvetienii mai spun ca reteaua este atat de fragila incat este predispusa colapsului, care arata faptul ca metodologia a presupus utilizarea unui model matematic, folosind o baza de date cu 37 de milioane de companii si investitori. Un astfel de exemplu este criza declansata in anul 2008, ce-si face simtite repercusiunile si in ziua de astazi.
Iata aici raportul integral ce dezvaluie mecanismele si algoritmii de functionare
  • Cum functioneaza "caracatita"?

Totul pleaca de la premise des intalnite in afaceri, si anume, ca un actionar al unei companii detine si alte actiuni sau alte firme. Astfel, se va forma o matrice a detinerilor, respectiv a portofoliului.

Potrivit unui ecuatii folosite de catre cercetatorii de la Universitatea din Zurich, daca firma A detine un procent din firma B, iar firma B are actiuni la firma C, atunci firma A este indirect conectata cu firma C.  Ceea ce este usor deductibil si logic. Aceste conexiuni indirecte se inmultesc rapid, lucru care va duce la extinderea retelei. Pentru a exemplifica, cercetatorii au prezentat structura corporatiei Benetton.



Schema de mai sus este urmata de conexiunile sale, prezentate de cercetatori in graficul B: Detinerile indirecte, pornind de la cele directe.




Cu cat sunt mai multe legaturi indirecte, cu atat fiecare actionar are dreptul, oricat de mic, sa decida in si mai multe firme. De aici rezulta conexiunea stransa dintre companii, respectiv controlul anumitor companii asupra altora si in final, asupra mediului de afaceri.

Primele 30 de companii: 

1. Barclays plc

2. Capital Group Companies Inc                      
3. FMR Corporation
4. AXA
5. State Street Corporation
6. JP Morgan Chase & Co
7. Legal & General Group plc
8. Vanguard Group Inc
9. UBS AG
10. Merrill Lynch & Co Inc
11. Wellington Management Co LLP
12. Deutsche Bank AG
13. Franklin Resources Inc
14. Credit Suisse Group
15. Walton Enterprises LLC
16. Bank of New York Mellon Corp
17. Natixis
18. Goldman Sachs Group Inc
19. T Rowe Price Group Inc
20. Legg Mason Inc
21. Morgan Stanley
22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc
23. Northern Trust Corporation
24. Société Générale
25. Bank of America Corporation
26. Lloyds TSB Group plc
27. Invesco plc
28. Allianz SE
29. TIAA
30. Old Mutual Public Limited Company

Lista completa a acestor companii poate fi gasita aici



sursa:9am.ro

Ultimele noutati in materie de ceasuri pentru barbati

ceasss_mare

Stiti deja ca nimic nu se compara cu un ceas cu cadran alb cu o curea neagra. Daca o piesa clasica inca nu si-a gasit loc in arsenalul vostru fashion acest lucru ar trebui sa fie pe lista voastra de prioritati.
Ca una dintre putinele bijuterii pe care o pot barbatii purta, evident dupa verigheta, un ceas de "prima-mana" aduce putere si clasa garderobei voastre. Daca va stralucesc ochii la privirea unui ceas cititi mai departe recomandarile mele.

Ceasul cu aspect de piele
Ori de cate ori simtiti nevoia de diversitate in imaginea voastra puteti conta pe piele pentru o propulsare a imaginii. Pielea tinde sa fie un element esential al modei mondiale contemporane, sub forma de pantaloni si jachete si chiar ca element de design pe un clasic pulover si bine-nteles pe un ceas. De fapt, una din cele mai cautate modalitati folosite pentru atragerea atentei este o curea lata de piele cu un cadran mic, eventual fara cifre, model ce a avut succes pe piata.
In contrast cu acest model recomand o curea dubla, prima banda fiind putin mai lata decat ceasul, care de aceasta data trebuie sa fie putin mai mare si sa para destul de aglomerat, de exemplu sa aiba cifrele mari.
Ambele recomandari sunt capabile sa atraga ochiul femeilor ce trec pe langa voi.
Ceasul "ascuns"
Pentru cei putin excentrici si care mai poarta si alte podoabe, exista ceasurile gen bratari care sub o clapeta sau un capac ascund timpul. Fie ca este din piele sau cu aspect de otel, acest stil este dupa cum spuneam recomandat celor ce poarta diverse accesorii si are un impact cu siguranta asupra celorlalti.
"Back to the future"
Nu, nu ma refer la filmul clasic cu profesorul acela aiurit care a inventat o masina a timpului, ci la ceasurile cu aspect futuristic, cu butoane multe, digitale, eventual cu modalitati de citire a orei doar pentru cunoscatori. Acest ceas are un design minimalist si se potriveste foarte bine cu tinuta casual si depinzand de model, chiar si cu cea office.
Ceasul conservator
Daca sunteti niste persoane mai conservatoare care prefera acest stil in defavoarea celor ce atrag atentia intr-un fel sau altul, puteti oricand opta pentru aceasta varianta. Cu toate aceastea puteti atrage atentia si cu aceste ceasuri, scotand in evidenta latura sobra si serioasa, calculata, care poate atrage unele femei.

Ceasul funky
Cel mai nonconformist stil, cu ceasuri mari si colorate si cu forme ciudate, butoane mari. Se asorteaza cu jeansi si tricouri eventual colorate, cu pantaloni scurti, cu coafuri la fel de nonconformiste, stil mai tineresc.
Fiti "omul orei"
Asemeni unei cravate mai colorate sau unor ochelari de soare putin iesiti din tipare care pot schimba fata imbracamintei pe care o porti, si ceasul este un accesoriu care iti remediaza tinuta dintr-o zi si este recomandat sa ai cat mai multe ceasuri ca sa le asortezi cu costumul pe care il porti la sedinta cu sefii sau cu pantalonii scurti si un tricou haios.


sursa:stil.acasa.ro

Trucuri vestimentare pentru barbati slabi


barbat_slab
Din pacate nu toti ne nastem cu un corp perfect. Sunt persoane nemultumite de faptul ca au prea multe kilograme in minus si ca nu au un aspect atragator. Daca si tu te incadrezi in categoria celor „piele si os”, exista insa cateva trucuri vestimentare sigure care te pot ajuta sa compensezi minusurile fizice.
Achizitioneaza sacouri cu umeri ingusti
Pentru a crea impresia ca partea de sus a corpului tau este mai mare, poarta sacouri cu umeri mici. Cu toate ca, teoretic, ai impresia ca umerii cu cat sunt mai mari cu atat mai bine, este de fapt invers: umerii sacoului mai putin evidenti iti scot pieptul in fata, pe cand cei cu umerii mai proeminenti te vor face sa arati ca un copil in haina unui adult.
Evita hainele stramte
Un sfat foarte important si de luat in seama este evitarea hainelor mulate, cu precadere tricourile fara maneca. Imbraca insa tricouri cu maneca scurta, care ascund oasele umerilor si lasa doar o parte din brat la vedere. Acelasi lucru este valabil si in cazul pantalonilor, care trebuie sa arate ca sunt confortabili.
Poarta jachete cu o lungime perfecta
Cand vine vorba de jacheta, asigura-te ca acesta este lunga cat sa ajunga pana la marginea superioara a sezutului. Nu este indicat sa fie nici mai lunga, nici mai scurta pentru ca nu face decat sa evidentieze faptul ca esti slab.
Totodata, jachetele sunt recomandate barbatilor slabi pentru ca ii face sa para mai solizi.
Pantaloni cu buzunare
Pantalonii pe care ii porti trebuie sa aiba cute clasice in partea din fata. De asemenea, buzunarele si pliurile pot avea un volum putin mai mare pentru a crea impresia de picior mai gros. Este indicat sa-ti alegi o pereche de pantaloni cu buzunare in spate, pentru ca aceastea iti vor arata fundul bombat.
Opteaza pentru pantaloni cu imprimeuri, eventual carouri – acestea dau impresia de volum.
Evita pantalonii evazati si cei cu dungi verticale – acestia nu fac decat sa te faca sa pari mai inalt si, in concluzie, mai slab.
Alege materiale voluminoase
Alegerea materialelor volumioase pentru imbracaminte este un sfat important ce trebuie lua in seama daca esti slab. Spre exemplu, pantalonii din stofa groasa vor da impresia ca ai picioare ceva mai bine facute. De asemenea, pantalonii raiati sunt un obiect vestimentar indicat persoanelor silfide, datorita modelului volumetric si materialului gros folosit (catifea, bumbac, velur etc).
Pe timpul iernii poti purta o jacheta sau un mantou din lana, asa cum se purta pe vremuri, cu atat mai mult cu cat moda aduce in actualitate stiluri mai vechi.
Asadar, alege hainele din materiale groase care creeaza impresia de volum pe toata suprafata acoperita si te vor face sa arati mai solid.
Evita gulerele in V
Bluzele cu guler in V creaza o iluzie de alungire si subtiere incredibila. Mai bine alege bluze care sa vina pe gat (cu guler). Acestea vor da impresia de volum in zona pieptului.
Culorile
Evita sa porti culori inchise si, mai ales, evita cat poti de mult culoarea neagra. Daca este musai sa porti costum, indreapta-te catre gri petrol, bleomarin sau maron.
In rest, poarta culori deschise precum alb, bleo, verde, crem, gri deschis etc.
Pentru a crea iluzia de volum, achizitioneaza-ti cateva camasi cu inflorituri (mai ales vara), cu imprimeuri sau dungi orizontale.
Apeleaza la croitorie
Daca nu iti gasesti haine pe marimea ta, nu ezita in a le modifica la un croitor. Acesta iti va lua masurile exacte si va stii ce modificari sa faca pentru a te avantaja. Mai mult decat atat, avantajul de a merge la croitor este ca poti alege tu materialul si modelul pe care ti-l doresti.


sursa:stil.acasa.ro

Cum sa porti geaca de fas

Barbat

Pentru barbati, o jacheta de fas este cea mai convenabila optiune atunci cand vine 
vorba de look-ul pentru sezonul rece. Usor de asortat, comoda si practica, aceasta piesa vestimentara te scoate din impas atunci cand frigul iti bate la usa si paltonul tau este la curatatorie. 
Insa, pe cat de usor de asortat poate parea, de multe ori barbatii tind sa faca alegerile cele mai nepotrivite atunci cand vine vorba de o geaca de fas. Despre ce este vorba si cum poti evita o imagine total neispirata asortand acest obiect vestimentar cu restul tinutei afli citind in cele ce urmeaza

Unde o porti?


In primul rand trebuie sa te gandesti in cadrul carui eveniment o porti. Un astfel de articol vestimentar poate fi purtat lejer la o intalnire cu amicii sau iubita, la serviciu sau la o plimbare lejera prin parc. Ai grija insa, avand in vedere ca intra la categoria sport-casual, este OK sa o utilizezi pentru o tinuta office de exemplu, dar in niciun caz atunci cand mergi la o receptie, cocktail sau serata si tinuta este eleganta si pretentioasa.

Cu ce o porti?


• Fiind un articol vestimentar usor de asortat, o geaca de fas merge in combinatie cu o pereche de pantaloni denim, din bumbac sau catifea reiata, depinde unde alegi sa mergi. 

• Geaca de fas este un accesoriu pentru iarna, ca atare merge cel mai bine in combinatie cu niste ghete din piele sau macar cu niste pantofi mai zdraveni care sa aminteasca cat de cat de sezonul alb si in niciun caz cu o pereche de adidasi albi cu plasa pe deasupra, care sa te duca cu gandul la vara.

• Pentru un look mai extravagant care sa-ti dea un aer de originalitate, poti opta pentru o pereche de sneakers cu niste sireturi groase si colorate.

• In functie de lungimea si modelul pe care il prezinta, o geaca de fas poate fi asortata ori cu o bluza mai sport sau casual  ori cu un cardigan din textura fina sau chiar sacou, daca este mai lunga.

• Pentru un efect office, asorteaza geaca ta de fas cu un pulover en coeur insotit de o camasa alba pe dedesubt si o pereche de pantaloni din bumbac sau catifea reiata.

• Pe de alta parte, secretul unei geci de fas sta in fular si caciula. Ai grija cum alegi aceste accesorii. Opteaza pentru un set de manusi, caciula si fular dintr-un material nu foarte pretentios si de preferabil colorat.

Cu ce nu trebuie sa o porti?


• Nu asorta niciodata o geaca de fas cu un costum elegant fie el alb, negru sau alta culoare

• Nu purta niciodata o geaca de fas cu o pereche de pantofi negri simpli sau lacuiti. Se accepta doar pantofii sport cu o nota de eleganta

• Nu asorta niciodata o geaca de fas cu o sapca, daca se poate pusa si invers. Iti da un aer vagabontesc care nu mai e demult la moda

• Nu alege modele cu prea multe scrisuri, insemne sau embleme. Iti da un aer kitchos.

• Nu purta o geaca de fas cu pantaloni de training, fie ei din bumbac sau fas, decat daca te duci cu masina pana la sala si te intorci in acelasi mod
 


sursa:stil.acasa.ro

Cum sa fii irezistibil in doar 10 pasi

Barbat

Este adevarat ca barbatii petrec mult mai putin timp in fata oglinzii decat femeile si ca 
atare sunt mult mai eficienti atunci cand vine vorba de „iesitul din casa in 5 minute” dar asta nu inseamna ca ei nu acorda deloc atentie imaginii lor.  Sunt cateva puncte esentiale de care tine cont un barbat pentru a-si crea un look desavarsit. Vrei sa stii care sunt acelea si cum le poti pune intr-o lumina mai buna? Afli in cele ce urmeaza. 


1Spune nu surplusului de pilozitate


Parul care iti iese din nas sau din urechi nu presupune nimic sexy decat doar daca te consideri Omul Grotelor si cuceresti femeile dandu-le una in cap si tarandu-le dupa tine ca in Epoca de Piatra. Indeparteaza orice exces de par de acest gen de pe fata ta cu ajutorul unei pensete. Apuca fiecare fir de par si dintr-o singura miscare smulge-l in directia in care creste. Pentru aceasta operatiune, mai poti opta si pentru aparatele electrice cu capete multiple care indeplinesc aceeasi functie: aceea de a indeparta parul de pe fata. O data pe saptamana, verifica zonele cu probleme. Vezi daca au mai aparut fire noi si elimina-le. De asemenea, daca ai sprancele foarte groase care creaza efectul de „o singura spranceana” apeleaza la un cosmetician pentru a remedia problema.

2Fa exercitii inainte sa iesi din casa


Cand ai programata o seara mare si vrei sa fii in cea mai buna forma a ta, introdu o scurta sedinta de exercitii fizice cu cateva ore inainte. De preferat ar fi sa combini exercitiile de greutate cu cele de respiratie. Concentreaza-te asupra acelora care iti solicita grupele majore de muschi, mai ales daca stai prost cu timpul si te grabesti.  Aceasta tehnica iti va face muschii sa arate tari si puternici cateva ore bune. In plus, aceste exercitii iti vor da mai multa incredere in tine si un aspect mai sanatos.

3Practica postura ideala


Stand drept, automatic look-ul tau va parea mai zvelt si musculatura ta mult mai bine definita. De asemenea inspiri mai multa incredere, o trasatura de caracter pe care multe femei o vad foarte atractiva. Daca stai intr-o pozitie corecta, greutatea ta ar trebui sa incline mai mult spre varfuri, decat spre calcaie, umerii sa fie trasi in spate si muschii abdominali usor incordati.

4Ai grija de gura ta


Spala-te pe dinti regulat cu o pasta de dinti speciala pentru inalbire. Foloseste ata dentara in fiecare seara si mergi la dentist pentru detartraj de doua ori pe an. Pentru femei, imaginea unui tip cu dintii perfect albi si sanatosi, mestecand o guma este una foarte sexy si atragatoare. Poti merge si mai departe cu ingrijirea. Astfel, atunci cand te speli pe dinti trece usor cu periuta peste buze, pentru a indeparta pielitele si celulele moarte. Apoi, dimineata, aplica un balsam de buze invizibil pentru buzele crapate, iar seara unul cu efect intensiv de reparare inainte sa te culci.

5Investeste in ingrijirea pielii


Pentru a te asigura ca produsele cosmetice folosite sunt bune, afla mai intai care este tipul tau de piele. Barbatii cu tenul gras sau predispus acneei de exemplu trebuie sa beneficieze de produsele care contin 2% acid salicilic, in timp ce barbatii cu tenul uscat ar trebuie sa se indrepte spre produsele de curatare cu o textura mai cremoasa. De asemenea trusa de ingrijire corporala ar trebui sa mai contina o crema hidratanta, o crema pentru ochii menita sa stompeze semnele imbatranirii, o crema pentru protectia solara si una exfolianta pentru a deschide porii si a elimina astfel celule moarte si alte impuritati.

6Potriveste-ti  structura fetei cu parul din cap si de pe fata


Tunde-te si aranjeaza-ti parul facial in functie de trasaturile fetei. De exemplu, daca forma fetei tale este patrata, cel mai bine ar fi sa adopti o tunsoare cu parul scurt spre medium. In ceea ce priveste parul de pe fata, poti vorbi cu stilistul tau sa te barbiereasca intr-un stil modern in ton cu tunsoarea. Odata ce te-ai determinat sa ai acest look, ai grija insa sa te si tii de el. Frecventeaza regulat salonul de coafura si mentine lungimea tunsorii tale.

7Adopta  o garderoba clasica


Exista doua motive pentru care piesele vestimentare  clasice,„fara varsta” pot fi asul din maneca oricarui barbat stilat. Adopta tinute clasice care sa includa: blazere, camasi albe, pantaloni din denim inchis la culoare,  cardigan-uri in culori neutre si trench-uri . Astfel vei arata intodeauna elegant, fara sa depui cine stie ce efort. Daca adaugi itemi trendy la un ansamblu clasic de altfel, iti improspatezi look-ul dand astfel impresia ca ai un simt al stilului desavarsit si esti la zi cu ultimile noutati in moda.

8Poarta haine care-ti vin

Poti sa dai o galagie de bani pe cele mai fitoase haine de firma si tot de pomana. Daca hainele nu pica bine pe tine, vei da impresia ca ai mai multi bani decat stil. Multi barbati, ca si femeile de altfel, isi aleg hainele dupa model, dupa cat de la moda sunt etc. Procedand astfel insa, risti sa creezi o tinuta distorsionata cu haine prea mari pentru un corp prea mic si invers.

9Recunoaste-ti punctele slabe


Analizandu-te cu atentie si cunoscundu-ti bine corpul, ajuti la crearea unui look mai bun. Daca iti recunosti punctele slabe poti mai usor sa le minimalizezi sau sa le ascunzi in avantajul tau. De exemplu, daca recunosti ca ai burtica, vei renunta sa-ti mai cumperi tricourile acelea stramte care sa evidentieze lucrul acesta si te vei indrepta spre bluzele mai largi care sa mascheze acest mic defect.

10Mananca si bea sanatos


Fa efortul de manca sanatos si deja jumatate din lupta ta cu un look super a fost data. Corpul tau este precum o masina si la fel cum autovehiculele alimentate cu cel mai bun carburant, dau cel mai mult randament, asa si un metabolism ingrijit cum trebuie va avea mai multa forta. Tine minte, in functie de ce  alimente consumi si cum anume le consumi, parul, unghiile si pielea ta vor fi mai sanatoase sau nu.
Astfel, ai grija sa incluzi in dieta ta mai multe proteine precum carne slaba sau pestele si antioxidanti precum legumele si fructele. Nu uita nici de hidratare, avand grija sa consumi 8 pahare de apa pe zi. 

sursa:stil.acasa.ro

Barbatii adevarati poarta roz

Haine roz barbatesti

Rozul atrage. De ce? Simplu, pentru ca, psihologic vorbind, are un efect calmant 
asupra omului, complimenteaza aproximativ toate nuantele de piele si exprima incredere dar in acelasi timp si sensibilitate. 
De altfel, rozul este preferat de din ce in ce mai multi designeri atunci cand vine vorba de moda masculina. Se asorteaza usor cu aproape toate culorile din garderoba ta, merge de minune cu tonurile de gri, aramiu, negru, navy sau alte nuante de albastru si este adorat de majoritatea femeilor. 
Ca atare, ce zici sa lasi la o parte prejudecatiile potrivit carora rozul este o culoare de femei si in niciun caz de barbati si sa incepi sa porti si tu roz? Noi iti oferim cateva modalitati de a include aceasta nuanta si in garderoba ta.

Pulovere


Daca n-ai vazut inca filmul „Brown Sugar”, trebuie sa o faci macar pentru a vedea cat de bine poate arata un pulover roz pe un barbat. In scena cu petrecerea, actorul Boris Kodjoe este imbracat intr-un pulover la baza gatului din casmir roz si o pereche de pantaloni inchisi la culoare. Un look sexy si foarte stylish care demonstreaza ca un pulover simplu si clasic poate fi o adevarata aparitie.
www.blog.mankind.co.uk; www.kinowear.comwww.blog.mankind.co.uk; www.kinowear.com

Camasi de costum


Camasile roz pentru costum pot fi cea mai simpla cale de a include rozul in garderoba ta. Pot fi purtate usor la un costum intreg, cu pulovere sau simplu cu o pereche de jeansi sau pantaloni. O camasa roz da viata unei tinute asigurand astfel un look de invdiat.
www.fashionaddictgirl.com; www.blog.suitupp.comwww.fashionaddictgirl.com; www.blog.suitupp.com

Costume si pantaloni


Primavara si vara sunt ocaziile ideale pentru a purta costume roz sau pantaloni in aceeasi nuanta, mai ales cele fabricate din materiale usoare precum bumbacul sau inul. De altfel, aceasta este o tinuta perfecta si pentru o petrecere de nunta  in toiul verii.
www.style.catalogs.com; www.esquire.comwww.style.catalogs.com; www.esquire.com

Accesorii si tricouri


Daca nu esti inca suficient de curajos incat sa incerci o tinuta compusa din mai multe articole vestimentare roz,  ia-o usor. Incepe de exemplu cu o cravata, un tricou, o palarie sau o esarfa in aceasta culoare.
www.men-fashion-trends.comwww.men-fashion-trends.com


sursa:stil.acasa.ro