Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 5 septembrie 2012

Motivul pentru care informațiile de pe Facebook nu ne reprezintă


Mark Zuckerberg, co-fondatorul rețelei Facebook
Dat fiind contextul social actual, am putea crede că informațiile pe care le publicăm în rețelele de socializare ne definesc personalitatea. Psihologii vin, însă, cu o altă ipoteză.
Conform unui studiu recent, majoritatea internauților consideră că mesajele publicate în rețeaua de socializare Facebook, puse cap la cap, oferă celor din jur o imagine de ansamblu asupra personalității lor. 
”Postările” de pe Internet constituie informații despre comportamentul oamenilor, nu despre credințele lor profunde, cred psihologii, citați de psychologytoday.com.

În ziua de azi, cele mai frecvente date despre o persoană activă pe rețelele de socializare sunt cele legate de terasele sau cluburile pe care le frecventează, ori de locul în care se afla în momentul în care a publicat un anumit mesaj pe contul de Facebook, de exemplu. Aceste informații pot fi împărtășite cu ceilalți utilizatori de Facebook printr-o opțiune a rețelei. 
Ele nu reprezintă realitatea, de cele mai multe ori, consideră cercetătorii. Ei adaugă că adevărul despre noi iese la iveală atunci când dezactivăm opțiunea care le arată prietenilor de pe Facebook unde mergem noi și ce facem.

"Ceea ce publicăm pe Facebook este ceea ce vrem ca alții să creadă despre noi, conform standardelor sociale din ziua de azi. Cine suntem, de fapt, este determinat de lucrurile pe care le cumpărăm și locurile în care mergem când nu arătăm asta lumii", mai spun specialiștii.

sursa:adevarul.ro

Etichetele la ALIMENTE vor dezvălui TOATE OTRĂVURILE


De la 14 decembrie, toate etichetele produselor alimentare și medicamentelor din UE (inclusiv România) se schimbă radical.
Producătorii români şi cei din celelalte state membre ale Uniunii Europene sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012. Prin această iniţiativă legislativă se stabileşte o listă de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare. Aceste explicaţii vor fi altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor”, au explicat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Din 14 decembrie, etichetele produselor alimentare şi medicamentelor vor cuprinde nu doar substanţele aflate în compoziţie, ci şi beneficiile şi riscurile pe care fiecare le prezintă pentru sănătatea consumatorului.
Bunăoară, acum, pe eticheta pateului Bucegi se află înşiruite o serie de compuşi ca: apă, şorici şi slănină, plus nişte ingrediente, mult mai multe, care fac parte din rândul stabilizatorilor (polifosfaţi, extract de drojdie, condimente, dextroză), al emulgatorilor (esteri glicerici ai acidului citric E 472C, consideraţi inofensivi), al agenţilor de îngroşare (gumă guar - E 412), care se află şi în alimentele eco, dar care trebuie consumată cu moderaţie, gumă xantan (E 415), dar şi acid citric (E 330), monoglutamat de sodiu (E 621) şi nelipsitul carmin.
Din a doua jumătate a lunii decembrie, pe noul model de etichetă vor fi înscrise şi care sunt riscurile sau beneficiile provocate de consumul fiecărui aditiv. De exemplu, la aditivul E410 (guma de guar) va fi menţionat “un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultăţi la înghiţire. Sau, în cazul ingerării substanţei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multă apă, pentru a asigura ajungerea substanţei în stomac”, prevede noul act normativ.
Vor exista probabil şi excepţii, mai ales la medicamente. „Avem stocuri în depozite şi în farmacii. Nu putem retrage produsele din farmacii pentru a le eticheta din nou. Am intra în faliment. Avem nevoie de o dispensă”, este cererea patronatului din industria farmaceutică către minister.


sursa:evz.ro