Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 ianuarie 2012

Ai rămas fără bani după Sărbători? 8 trucuri să-ţi refaci bugetul


Sărbătorile ne-au cam  golit buzunarele, astfel  încât este recomandat  să ne organizăm cât  mai eficient bugetul  pentru lunile care vin
Sărbătorile ne-au cam golit buzunarele, astfel încât este recomandat să ne organizăm cât mai eficient bugetul pentru lunile care vin
Sărbătorile au trecut, iar tu trebuie să îţi redresezi bugetul. Ai cheltuit pentru cadouri, dulciuri, dar şi pentru vacanţă. Acum este momentul să tragi linie şi să-ţi calculezi cu grijă banii până la următorul salariu. Uite ce ai de făcut în această lună ca să nu rămâi cu buzunarele goale. 
Fă o listă cu cheltuielile urgente!
Rata la bancă, factura la lumină, gaze, telefon şi întreţinere sunt cheltuieli prioritare, iar banii pentru aceste datorii trebuie puşi deoparte.
E bine să achiţi totul din timp, pentru a evita eventualele penalizări. Mai mult, în timp, datoriile neplătite se vor înmulţi, iar în lunile care vin va trebui să plăteşti dublu sau triplu.
Nu te împrumuta!
În această lună încearcă să strângi puţin cureaua şi să te mulţumeşti cu banii pe care îi ai. Nu te împrumuta la bănci, la rude sau prieteni.
Îţi va fi foarte greu să dai banii înapoi. În schimb, poţi să-ţi calculezi bugetul şi să renunţi la anumite plăceri.
Ai putea să nu mai mergi la cinema şi să vizionezi un film bun acasă.
Ai putea să renunţi la a mai merge la restaurant cu prietenii şi să petreceţi împreună o seară la unul dintre voi acasă.
Cumpără legume şi fructe!
Renunţă la a mai consuma carne. Organismul are nevoie de detoxifiere. Ai mâncat de sărbători, acum e momentul să consumi mai multe legume şi fructe.
Deci, în loc de carne de porc, vită sau pasăre te poţi delecta cu o salată gustoasă, un suc de mere sau portocale şi mâncăruri uşoare.
Fără cadouri!
Luna acesta renunţă la a mai cumpăra ceva pentru casă. La fel, renunţă la articolele noi de îmbrăcăminte.
Ai primit deja cadouri, nu este cazul să cheltuieşti bani pe altele. Pentru asta, evită să mergi prin magazine, mai ales dacă ştii că nu te poţi abţine de la cumpărături.
Renunţă la dulciuri!
Dulciurile ar trebui tăiate de pe listă. Ai mâncat multe bunătăţi de Crăciun şi Revelion, acum e momentul să iei o pauză.
Renunţă la bomboane, ciocolată şi prăjituri. Dacă vrei să guşti ceva dulce, poţi prepara o reţetă simplă acasă.
Vânează promoţiile!
În magazine încă mai sunt promoţii. Ceea ce nu s-a vândut de sărbători acum poate costa un chilipir.
Ar fi cazul să dai o raită prin magazine şi să alegi produse care au discount sau care se vând la promoţie.
Reducerile te salvează
Ai totuşi nevoie de o pereche de cizme, de un pulover sau o hăinuţă mai groasă? Vânează reducerile!
Acum, după sărbători, produsele de îmbrăcăminte se vând la preţ mai mic. Poţi găsi haine de bună calitate dar care se vând mult mai ieftin.
Atenţie la facturi!
Economiseşte curentul electric, gazele şi apa iar luna viitoare vei avea facturi mult mai mici.
De asemenea, poţi vorbi mai puţin la telefon. Nu uita că de Sărbători ai vorbit cu întreaga familie şi cu toţi prietenii, deci acum ar fi cazul să faci puţină economie.


sursa:click.ro

Copilul care a înnebunit atunci când şi-a văzut cadoul de Crăciun VIDEO


Cadourile de Crăciun pot produce efecte adverse. S-a dovedit clinic. Aproape.


Un copil înnebuneşte când primeşte cadoul de Crăciun
Un copil înnebuneşte când primeşte cadoul de Crăciun / FOTO: YouTube
Un băieţel începe să ţipe isteric atunci când îşi desface cadoul de Crăciun. Şi nu se opreşte cu una cu două. Ţipă şi ţipă, se tăvăleşte pe jos, tremură. Ce-o fi primit cadou totuşi? Un Ipod.




CEL MAI DEŞTEPT câine din lume. VEZI câte poate face pentru stăpânul său VIDEO

Cainele Pei Pei
Proprietarul său, fostul ofiţer de poliţie James Taylor, suferă de tulburare de stres post-traumatic. Aceasta se manifestă atunci când o persoană trăieşte eveniment care provoacă frică puternică, teroare. Iar munca din poliţie este plină de astfel de episoade.

Mai mult, Taylor nu aude. "Nu-mi pot imagina viaţa fără ea. Ştiu că, indiferent ce problemă aş avea, ea mă poate ajuta", a spus proprietarul pentru CNN.

Iată ce poate face Pei Pei:


- poate suna la 911, telefonul serviciului de urgenţă în Statele Unite. A fost nevoie de un astfel de apel în urmă cu câteva zile, când Taylor a căzut şi a strigat către Pei Pei "Go get help!" (Du-te după ajutor). Căţeluşa a mers la telefon şi a pus laba pe un buton special, destinat apelurilor de urgenţă.

- ţine oamenii la distanţă atunci când Taylor se panichează. A fost nevoie şi de astfel de intervenţii, pe când fostul ofiţer făcea cumpărături la Walmart. Uneori, aglomeraţia îi provoacă o stare de panică. Când proprietarul îi transmite asta, Pei Pei îi ţine pe ceilalţi cumpărători la o distanţă de câţiva metri de proprietarul său.

- îşi anunţă stăpânul când cineva bate la uşă. Cum stăpânul nu aude, atunci când cineva bate la uşă, Pei Pei aleargă prin casă, îl găseşte pe Taylor şi îl anunţă, atingându-l cu lăbuţa, că este căutat.

- îşi trezeşte stăpânul în timpul coşmarurilor.
 Atunci când îşi vede stăpânul agitat în somn, Pei Pei îl linge până se trezeşte

- îşi anunţă stăpânul atunci când alarma de incendiu nu funcţionează

Taylor a adoptat animalul de la un centru din Sebastian, un oraş din Florida. Apoi, în urma unui program de doi ani, Taylor a fost instruit cum să-şi dreseze câinele. "Zestrea" genetică a lui Pei Pei a contat însă decisiv, consideră specialiştii.


FOTO ÎNFIORĂTOR Imagini din satul fantomă

Un sat cu biserică, şcoală şi cârciumă, dar în care nu locuieşte nimeni. Imber, satul fantomă  Imber, satul fantomă  Imber, satul fantomă  Imber, satul fantomă  Imber, satul fantomă  Imber, înainte de a fi evacuat 
Are o biserică de 700 de ani, o cârciumă şi o şcoală. Are şi multe case. Satul Imber, din Salisbury Plain, Marea Britanie, nu este însă locuit de nimeni.

Localitatea este deţinută de Ministerul Apărării şi a fost evacuată în 1943 pentru a permite antrenamentul militarilor americani ce se pregăreau pentru Debarcarea din Normandia.

Localnicilor li s-a spus iniţial că se vor putea reîntoarce în case. Nu au mai primit însă acest drept.

În prezent, satul fantomă serveşte, ca şi până acum, drept teren de antrenament pentru militari.

Odată pe an, în timpul Sărbătorilor de iarnă, britanicii au însă posibilitatea de a vizita aşezarea.








sursa:realitatea.net

TOP 300 Capital 2011


Averile celor mai bogați români au ajuns să reprezinte de la 17% din PIB-ul României, în 2002, la 25% în 2011. Pe parcursul celor zece ediții, milionarii s-au schimbat, însă afacerile sănătoase încă se regăsesc și azi în clasament
În noiembrie 2002, Capital făcea un demers jurnalistic unic în România, tipărind pentru prima oară un clasament al bogaților țării. S-a lucrat la acest produs peste 1.000 de ore, s-au răsfoit mii de pagini de documente și s-au purtat tot atâtea discuţii.
După încă alte nouă ediții, situația nu este diferită din punctul de vedere al muncii depuse, ci doar al cantității. Bogații României sunt mai mulți, timpul dedicat documentării a fost mult mai mare, iar apelurile telefonice s-au triplat. Făcând o comparație între clasamentul de atunci și cel de astăzi, vom observa schimbări majore, iar mulți dintre cei care dădeau startul în afaceri la începutul anilor 2000 au dispărut în prezent din peisajul de business al țării. 
Au fost înlocuiți de noua generație de antreprenori, care a prospectat și alte domenii de activitate, aproape inexistente la prima ediție a topului milionarilor. 
La prima ediție a topului Capital, cel mai bogat român era Iosif Constantin Drăgan, proprietarul Butan Gas, revista creditându-l atunci cu o avere de 700-900 milioane de dolari. După moartea sa, petrecută în 2008, averea lui a scăzut brusc. Văduva sa, Veronica Gușă de Drăgan, cea care a preluat frâiele afacerilor, a revenit însă în acest an în top, pe poziția a noua, cu o avere estimată la 650-800 milioane de euro. Pentru a face față crizei financiare, Veronica Drăgan a început restructurarea afacerilor pe care le conduce. Cea mai importantă măsură a fost unificarea tuturor activităților grupului sub titulatura Veroniki Holding.
Milionarii de ieri și de azi
O parte dintre milionarii care au apărut în primul top se află și astăzi pe poziții fruntașe, semn că businessurile acestora au fost solide și au crescut odată cu timpul. Pe alții însă îi veți vedea pierduți între noii milionari. Este cazul fraților Micula și al lui Ioan Neculaie, de la Brașov.
În 2002, Frank Timiș avea o avere estimată la 200-250 de milioane de dolari, pe vremea aceea miliardarul de azi fiind implicat în singurul său eşec - Regal Petroleum-, dar și în Roșia Montană. După un deceniu, perioadă în care și-a diversificat afacerile, Timiș are o avere de aproape zece ori mai mare, devenind astfel cel mai bogat român. 
Pe Frank Timiș l-am cunoscut la Londra, unde i-am făcut o vizită pentru ediția din acest an a topului. După câteva interviuri la telefon și un schimb de e-mailuri, miliardarul român a acceptat provocarea Capital de a sta la o discuție fața în față, acordându-ne, în exclusivitate, primul interviu în care a vorbit despre afacerile sale, dar și despre viața personală. „Îmi place să fiu discret. Am refuzat cu politețe presa. Că am două miliarde acum (averea estimată de topuri de specialitate) sau că la anul voi avea trei-patru nu mă interesează. Pe mine mă interesează ceea ce am creat. Îmi place să creez. Îmi place să cresc o companie de la zero, ca pe un copil“, explică Frank Timiș. Este creditat anul acesta cu o avere de 1,6-1,65 miliarde de euro, în creștere față de ediția anterioară a clasamentului.
Răsfoind primul top al milionarilor, vom vedea nume pe care societatea le-a uitat demult, mai ales că afacerile bogaților de atunci s-au dus apa Sâmbetei. Vă mai amintiți de Gelu Tofan? În urmă cu zece ani era printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 80-100 de milioane de dolari. A fost de ajuns o criză de lichidități (în 2006) care s-a tradus prin oprirea activității la Danubiana (perla afacerilor lui Tofan). A rămas cu active imobiliare semnificative, însă, odată cu criza economică, a ieșit de la masa bogaților.
Cu siguranță, numele Khalil Abi Cahine nu mai spune mai nimic în lumea businessului de azi. În anii 90 însă, acesta făcea avere prin vânzarea de electronice și electrocasnice. Azi, cine mai cumpără de la Romanel (compania milionarului) când există Altex sau Mediagalaxy? Este valabilă și reciproca, întrucât Dan Ostahie, azi nelipsit din clasamentele bogaților, nici nu figura în top.
Irinel Columbeanu era pe loc de frunte în 2002, cu o avere estimată la 50-60 milioane de dolari. Pe vremea aceea nu era nici căsătorit și nici nu ținea primele pagini ale tabloidelor cu aventurile lui. Astăzi, este prezent mai degrabă în paginile revistelor colorate decât în topul milionarilor. Cam în aceeași situație se află și milionarul Cristian Țânțăreanu, care anul acesta a părăsit topul. Îi mai amintim și pe selecționerii Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu, pe Dan Fisher sau pe Bogdan Savin – primarul orașului Bușteni. Lista poate continua, dacă luăm în calcul că 25% din milionarii din 2002 nu mai figurează astăzi în TOP 300 Capital.
Noii milionari
Într-o Românie măcinată de criză, unde ANAF amenință tocmai cu verificarea averilor milionarilor din TOP 300, unii dintre cei mai bogați români n-au mai fost la fel de deschiși ca în anii anteriori. Scuze sunt multe: „nu mai am bani, lumea moare de foame și vouă vă arde de topuri, a mers prost – veniți la anul, sunt în concediu – vă caut eu etc.“. Suntem obișnuiți însă, pentru că TOP 300 Capital este o provocare în fiecare an, întrucât dispoziția milionarului de a „da din casă“ este direct proporțională cu fișa fiscală de la finalul anului. Dacă indicatorii economici arată pierdere, prea puțini dintre milionari sunt deschiși unui interviu care are ca temă averea sa. Suprinzător, unii dintre cel mai greu de abordat în anii trecuți au fost mai înțelegători la această ediție; probabil trendul ascendent al afacerilor lor a avut o contribuție în acest sens. 
Am descoperit și noi oameni de afaceri cu businessuri înfloritoare. Pe unii dintre ei îi regăsim în ediția din acest an. Pe alții ne-a fost greu să-i introducem în clasament, întrucât cifrele la vedere nu arătau semnul profitabilității, chiar dacă, mai oficial sau nu, acești milionari au un rulaj de zeci sau sute de milioane de euro. Din păcate, firmele pe care le patronează sunt cel mai adesea offshore-uri sau, în cel mai fericit caz, rezultatele financiare publicate de Ministerul Finanțelor arată cifre de afaceri și profituri insignifiante. Toate acestea, coroborate cu lipsa comunicării cu presa, ne-au pus în imposibilitatea de a-i cuprinde în TOP 300 Capital.
Oricum, printre cei care au intrat la masa bogaților se numără și George Brăiloiu, românul cunoscut drept omul de afaceri care a cumpărat la licitație manuscrisele lui Emil Cioran, donate ulterior Academiei Române. Alături de acesta, un alt new entry în TOP 300 este Nicolae Dănilă, fost președinte executiv al Băncii Comerciale Române și actualmente membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României. Alte nume noi în clasament sunt Cornel și Dan Vulpe, Ionel Pepenică, Costel Comană sau Nicolae Iorgu. Am zice că Top 300 este doar un clasament și atât. Am aflat însă de la milionarii noștri că acesta stă garanție în loc de adeverința de venit la bancă pentru contractarea diferitelor finanțări.
La urma urmei, apariția în clasament cântărește greu la dosar. Alții ne-au povestit că îl iau cu ei în străinătate și-l prezintă partenerilor de afaceri. Pentru ei, TOP 300 este cea mai bună carte de vizită.

98,3 milioane de euro este averea medie a unui bogat din TOP 300 Capital. Averile celor 300 de milionari însumează peste 29,5 miliarde de euro, echivalentul a 25% din PIB-ul României. 

12 ani i-ar trebui celui mai bogat angajat din România (care a avut în 2010 o remunerație anuală de 1,34 milioane de euro) să intre în TOP 300 Capital, pe ultima poziție. În condițiile în care ar economisi toți banii câștigați. 

Îmi place să fiu dis­cret. Am refuzat cu politețe presa. Că am două miliarde acum (averea estimată de topuri de specia­litate - n.red.) sau că la anul voi avea trei-patru nu mă interesează. Pe mine mă interesează ceea ce am creat. 
Frank Timiș, cel mai bogat român

Întrebări ciudate puse la interviu de către marile companii IT


Aflat la interviu pentru un post în cadrul unei mari companii IT, oamenii se aşteaptă la sesiuni lungi şi complicate de întrebări privind abilităţile, experienţa şi cunoştinţele cu privire la compania angajatoare. Nimeni nu s-ar aştepta să fie întrebat cum ar soluţiona problema foametei mondiale, aşa cum i s-a întâmplat unui candidat care dorea să se angajeze la Amazon.
Amazon, Google, Apple, Microsoft şi Facebook sunt doar câţiva dintre giganţii tehnologiei care i-au surprins pe candidaţi cu întrebări ciudate şi fără legătură aparentă cu postul pentru care aceştia se aflau în interviu.

Publicaţia Glassdoor, citată de Mashable, a întocmit un clasament al celor mai ciudate întrebări puse în cadrul interviurilor organizate de marile companii ale lumii. Iată, în continuare, câteva exemple:

Câţi oameni folosesc Facebook în San Franciso, la ora 2:30 p.m., într-o vineri? - Google, postul de Vendor Relations Manager

Dacă nemţii ar fi cei mai înalţi oameni din lume, cum ai demonstra acest lucru? - Hewlett-Packard, postul de Product Marketing Manager

Date fiind 20 de becuri "destructibile" (care se sparg la o anumită înălţime) şi o clădire de 100 de etaje, cum determini înălţimea la care becurile crapă? - Qualcomm, postul de inginer mecanic

Cum ai soluţiona problema foametei mondiale? - Amazon.com, postul de Software Developer

Cum se scrie "diverticulitis"? - EMSI Engineering, postul de Account Manage

Dacă ai fi un program Microsoft Office, care dintre ele ai fi? - Summit Racing Equipment, postul de Ecommerce candidate


sursa:capital.ro

Ce aduce anul 2012 în materie de gadgeturi


Anul acesta a fost dominat de tablete de Internet, de smartphone-uri şi televizoare 3D, însă anul viitor o nouă categorie de laptopuri promite să schimbe istoria computingului.
Anul 2011 a fost un an bogat în privinţa lansărilor de gadgeturi. De la iPad 2 şi iPhone 5, care s-a dovedit a fi de fapt iPhone 4S, până la sutele de telefoane inteligente şi tablete dotate cu sistemul de operare Android de la Google, utilizatorii au avut parte de multe lansări. Producătorii de electronice vor continua să lanseze tablete şi anul viitor, chiar dacă anul acesta companii precum Dell şi HP au pierdut startul şi au renunţat la produsele lor. Evident, toţi ochii vor fi aţintiţi către sediul companiei Apple şi către următoarea generaţie de tablete, iPad 3.
Cei care nu dispun de bugetul necesar pentru a face o achiziţie Apple se pot orienta oricând către un model autohton, precum Allview sau Evolio. Evolio a lansat recent o tabletă de 7 inch cu sistem de operare Android şi procesor de 1 Ghz la un preţ de 580 de lei. Cei care vor mai mult se pot orienta către Asus Eee Pad Transformer Prime, prima tabletă din lume care va veni cu sistemul de operare Ice Cream Sandwich şi cu procesorul quad-core Tegra 3 de la Nvidia.
Dispunând de o carcasă din aluminiu incredibil de subțire, Transformer Prime are o grosime de 8,3mm și este singura tabletă metalică ce cântărește numai 586g.
Aceasta va fi lansată în ianuarie la un preţ de 2.800 de lei. În a doua parte a anului îşi vor face apariţia şi primele tablete dotate cu sistemul de operare Windows 8 şi tot atunci o nouă categorie de laptopuri vor cuceri definitiv piaţa.
Este vorba de ultrabook-uri. Ultrabookurile sunt laptopuri care nu au o grosime mai mare de 20 mm şi care combină performanţele şi capabilităţile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor. Sistemele ultrabook sunt construite pentru a da utilizatorilor posibilitatea de lucra pe sisteme mai subţiri, uşoare, elegante, care oferă experienţe captivante, fără a compromite performanţa.
Primele modele au fost lansate la sfârşitul acestui an , inclusiv în ţara noastră, însă în 2012 vor fi lansate sute de modele, care vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, mai performante şi vor avea o securitate crescută și viteză mai mare de răspuns. Ce gadgeturi vor fi lansate în 2012 Amazon Kindle Fire, disponibilă în prezent doar în SUA tableta va ajunge în restul lumii anul viitor.
Wii U este o consolă HD care va permite utilizatorilor să joace cele mai noi jocuri 3D. Asus Eee Pad Transformer Prime, prima tabletă cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3 şi probabil cel mai redutabil concurent pentru iPad 3. iPhone 5, deşi nu este sigur că americanii vor lansa un nou terminal anul viitor, fanii speră atât la iPhone 5, cât şi la iPad 3.
PlayStation Vita este o consolă cu ecran multi-touch OLED cu o diagonală de cinci inch (12,7 cm), două camere foto, touch pad pe spatele consolei şi tehnologie 3D. Asus Padfone, smartphone-ul convertibil în tabletă prezentat în vara acestui an, va fi lansat oficial anul viitor.

sursa:capital.ro

Cum va arăta iPad 3, cea mai aşteptată tabletă din lume


Toată lumea aşteaptă apariţia iPad 3, iar zvonurile au început deja să circule. În esenţă, aşteptările sunt legate de un ecran cu o rezoluţie mult mai bună, un procesor mult mai puternic şi o baterie care rezistă mult mai mult decât la modelele mai vechi.
Iată care sunt principalele zvonuri care circulă cu privire la mult aşteptata tabletă, potrivit businessinsider.com. 

Noul iPad este de aşteptat să aibă un display mult mai bun decât iPad2 şi există zvonuri potrivit cărora acesta ar putea fi chiar full HD. 

Viteza procesorului a crescut mult de la iPad 1 la iPad 2 şi este de aşteptat ca trendul să continue cu iPad 3.

Autonomia bateriei va creşte mult, ceea ce este de altfel una din condiţiile necesare pentru o tabletă cu un procesor şi ecran mai performante decât modelele mai vechi. 

iPad 3 ar putea fi de asemenea mai subţire decât iPad 2, dar nu cu mult, deoarece I Pad 2 este chiar şi acum o tabletă destul de subţire. 

Apariţia iPad 3 va conduce la scăderea preţurilor pentru iPad 2. Apple a procedat de altfel în acelaşi fel cu iPhone. Când 3Gs a apărut pe piaţă, 3G a devenit mult mai ieftin, iar când iPhone 4 şi-a făcut apariţia, preţul 3Gs s-a redus. 

Au apărut tot felul de zvonuri şi cu privire la data la care noua tabletă va fi lansată, dar, consideră cei de la businessinsider.com, cele mai plauzibile sunt că produsul va apărea pe 24 februarie, ziua de naştere al lui Steve Jobs. 

Au apărut de asemenea tot felul de zvonuri că Apple va scoate pe piaţă o minitabletă, dar nu este de aşteptat ca aceasta să apară odată cu iPad 3. 

În fine, se pare că la lansare vor fi puse pe piaţă două modele, singura diferenţă dintre ele fiind camera foto: una va fi de 5 megapixeli iar alta de 8 megapixeli.

Vine Apocalipsa? Chinezii vând bilete pentru Arca lui Noe


Arca lui Noe made in China
Chinezii se pregătesc de apocalipsă au şi ei arca lor şi cum toate produsele Made in China sunt mai ieftine, un bilet pe Arca lui Noe contrafăcută costă mai puţin de un dolar, scrie Libertatea.ro.
Biletele se vând pe internet şi poate să-şi cumpere oricine, deoarece nu există o limită. Şi nu pentru că barca ar fi vreo imensitate de nedescris, ci pentru că totul este o glumă pusă la cale pentru a-şi amuza pe cei care nu credr că în 2012 o să sfârşim cu toţii.
Multe bilete de acest gen, cu preţuri începând de la 50 de cenţi, au fost cumpărate cu ocazia sărbătorilor şi oferite cadou celor dragi şi cu simţul umorului.


Ponturi pentru extinderea duratei de viață a bateriei unui smartphone


Indiferent de tipul de smartphone pe care îl ai, aparatul tău poate servi ca MP3 player, cameră digitală, sistem de jocuri și chiar ca TV, atâta timp cât ești ieșit și atâta timp cât te ține bateria. În cazul în care ți se pare că telefoanele inteligente au o viață mai scurtă din cauza bateriilor, să știi că ai dreptate. Află câteva ponturi pentru a prelungi durata de viață a telefonului tău și pentru a avea suficientă energie întreaga zi și chiar toată noaptea
Telefoanele inteligente te pot ajuta să faci o grămadă de lucruri cât timp călătorești, dar dacă tu faci foarte multe cu el într-o zi, vei vedea că ecranul ți se întunecă cu mult timp înainte ca soarele să apună.
Semnale mixte
Este nevoie de energie suplimentară pentru telefonul tău inteligent când caută o conexiune de date. Dacă ești undeva unde nu ai semnal, cum ar fi în avion sau în unele stații de metrou, pune-ți telefonul în modul avion sau închide-l de tot pentru a preveni scurgerea bateriei. Pornirea telefonului necesită ceva energie, așa că cel mai bine salvezi energie închizându-l atunci când nu îl vei folosi o perioadă mai lungă, mai degrabă decât atunci când ai de făcut o călătorie cu metroul de circa 20 de minute în drum spre muncă. Gandește-te că folosirea modului de mașină sau de metrou în locul celui de avion poate fi un truc mental de care ai nevoie.

Concentrează-te pe o singură activitate
Evident, poți avea e-mailul deschis, căuta rute către un restaurant, viziona un videoclip pe YouTube și juca Angry Birds în același timp, dar nu poți fi atent decât la unul din aceste lucruri. Orice ai deschis pe telefonul tău folosește ceva din puterea bateriei. Încearcă să te concentrezi pe un singur lucru pe telefonul tău și închide aplicațiile care nu îți sunt necesare pentru a salva bateria.
Lucruri ca GPS-ul și conexiunea bluetooth le folosești conectându-te la dispozitivul hands-free din mașină, dar acestea mănâncă o grămadă din puterea bateriei și nu sunt de folos decât atunci când ai de făcut câteva sarcini specifice.
Viitor luminos
Ecranele strălucitoare arată foarte bine dar sunt extrem de energofage pentru bateria ta. Pentru a extinde viața telefonului tău, mergi la controale și setări și redu lumina de pe fundal sau luminozitatea ecranului. În timp ce setarea cea mai întunecată va face dificil cititul, o setare intermediară va extinde durata de viață a bateriei fără a pune prea mare presiune pe ochii tăi. Dacă telefonul are opțiunea de auto-luminozitate, folosind-o ar fi o soluție pentru echilibrarea duratei de viață a bateriei și ușurința cititului.
Totodată, încearcă să eviți folosirea de fundaluri animate pe telefon. Cu cât ceri mai puține telefonului tău, cu atât mai puțin ți se consumă bateria.
Vibrații rele
Un telefon consumă mai multă baterie atunci când vibrează decât atunci când sună. În timp ce dorești neapărat să ai telefonul pe vibrații când ești la film sau într-o întâlnire, nu uita să folosești doar soneria pentru celelalte momente, pentru a ajuta bateria.
Un pui de somn obligatoriu
Cel mai simplu mod pentru a te asigura că bateria te ține întreaga noapte este să îl lași să se odihnească la un moment dat în timpul zilei. Dacă te îndrepți către o întâlnire de câteva ore, închide-ți telefonul și lasă-l în birou. De asemenea, dacă ieși la o cină cu prietenii sau altcineva, închide telefonul și concentrează-te pe companionii tăi. Nu numai că vei părea un angajat mai bun sau un prieten mai bun concentrându-te la cei din jurul tău, dar, de asemenea, vei avea și suficientă baterie pentru mai târziu
.