Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 noiembrie 2011

ESQUIRE:10 Fantastic New Sunglasses for the Real Dawn of Fall



It finally kind of feels like fall, doesn't it? But just because you've got to throw on the tweed and the overcoat these days doesn't mean you don't need something else to go with 'em — something to shield your eyes from those still-looming rays. The time change is only making things more complicated, anyway. Herein, some of the latest and greatest from the world of sunglasses — a collaboration or two, a couple new colors, and, you know, a hand-crafted pair that takes three months to make just for you....


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/best-new-sunglasses-2011-men#ixzz1d2uZsmw2

5 lucruri de verificat înainte să accepţi o promovare la job

Vestea că urmează să fii promovat la locul de muncă sună întotdeauna bine, însă trebuie să verifici foarte atent condiţiile promovării, ca să nu cazi din lac în puţ şi să ajungi într-o criză în viaţa profesională.

Uneori promovarea poate fi primul pas către şomaj
Uneori promovarea poate fi primul pas către şomaj / FOTO: wordpress.com
Sub masca unei veşti bune, pot să se ascundă foarte uşor mai multe veşti proaste. Riscurile unor complicaţii în carieră sunt extrem de mari dacă nu eşti precaut şi te bucuri de o promovare fără să verifici ce anume presupune. Iată câteva indicii:
1. Asigură-te că treci cu bine de perioada de probă. Promovarea poate fi în unele cazuri o capcană, chiar dacă nu este făcută intenţionat. În clipa în care semnezi trecerea pe un nou post, ţi se prevede de regulă şi o perioadă de probă. Ce se întâmplă, însă, dacă nu corespunzi cu noul job? Înapoi nu prea mai poţi să revii, pentru că locul s-a ocupat deja, alte joburi vacante nu mai sunt, aşa că este posibil să te trezeşti fără serviciu...
2. Verifică rotaţia de personal pe postul pe care ai fost numit. Cu alte cuvinte, vezi dacă nu cumva s-au perindat 3-4 oameni în ultimul an pe jobul care ţi se propune, semn că sunt ceva probleme cu poziţia respectivă. S-ar putea să fie un job cu target imposibil sau cu resurse limitate. În acest caz, indiferent cât de bun eşti, s-ar putea să devină o misiune imposibilă care se va termina inevitabil cu schimbarea sau demisia.
3. Estimează volumul de muncă pe care îl preupune jobul. Trebuie să fii foarte atent să nu-ţi transformi viaţa într-un calvar odată cu promovarea. S-ar putea să nu fi tocmai pregătit pentru sarcinile noului post şi, în plus, să fie şi o poziţie extrem de solicitantă. Ai face bine să vorbeşti cu vechiul "proprietar" al postului respectiv şi să-l întrebi care erau condiţiile reale ale slujbei propuse, nu cele descrise în fişa HR.
4. Vezi cum îţi sunt afectate relaţiile cu colegii. Gândeşte-te bine dacă vrei să-ţi deteriorezi anumite relaţii colegiale. Cu siguranţă lucrurile nu vor mai sta la fel după ce vei fi promovat. În plus, trebuie să verifici cine sunt oamenii noi cu care trebuie să interacţionezi şi cât de dificili sunt aceştia.
5. Gândeşte-te dacă raportul stres - beneficii este acceptabil. Cu siguranţă vei avea mai multe responsabilităţi, deci şi nivelul de stres va creşte. În cazul în care diferenţa nu este acoperită printr-o mărire salarială semnificativă, mai bine aştepţi o ofertă mai bună. Dacă nu eşti potrivit pentru noul job, s-ar putea chiar să te compromiţi profesional şi riscul de a-ţi pierde efectiv serviciul poate deveni real.


sursa:realitatea.net

ESQUIRE:Watch Porn: Alpina Aviation Automatic



To celebrate watch month here on The Style Blog, we're swapping our usual morning Shoe Porn for Watch Porn this month. Because we all could use a new one right about now.
Wear this watch with a shetland wool sweater and tweed jacket.
Aviation Automatic (price upon request) by Alpina, alpina-watches.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1d201JzaJ

Cum s-au imbracat vedetele la MTV EMA


Cum s-au imbracat vedetele la MTV EMA
NorthFoto
Covorul roz de la Odissey Arena i-a inspirat pe cativa cantareti.
Astfel, Katy Perry si-a facut aparitia la marea gala de aseara intr-o rochie scurta in tonuri vesele si cu parul vopsit roz.


Sursa foto: DailyMail

  • Si Bruno Mars s-a asortat cu covorul. Atat cantaretul, cat si colegii sai de trupa, au optat pentru un sacou roz.

  • Nici cantareata Jessie J. nu a trecut neobservata si a atras o multime de priviri datorita rochiei cu imprimeu de leopard, marca Dolce & Gabbana.


Copyright: PA Wire/Press Association Images

Selena Gomez, care a fost si gazda galei MTV EMA 2011, a fost vedeta care a schimbat cele mai multe tinute. Daca la inceputul serii a pasit pe covorul roz intr-o rochie nude, semnata Marchesa, pe parcursul serii cantareata a demonstrat ca nu mai este demult un copil si a optat pentru tinute care mai de care mai specatculoase si foarte sexy.


Copyright: UK Press/Press Association Images

sursa:9am.ro

Deadline 2030: Omenirea va ramane fara resurse


Deadline 2030: Omenirea va ramane fara resurse
www.flickr.com
Un nou studiu stiintific scoate la iveala concluzii ingrijoratoare pentru viitorul planetei noastre. Afla care sunt ele.
Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta spune ca Pamantul va intra in curand in faliment ecologic pentru ca oamenii consuma in noua luni de zile mai mult decat planeta ar putea inlocui in 12 luni.

“Este ca si cum am cheltui salariul un an in 9 luni. Este adevarat ca putem trai din economiile facute, dar, an dupa an, se vor termina si acestea”, a explicat Mathis Wackernagel, presedintele ecologistilor de la Global Footprint Network, citeaza Associated Press.

Potrivit studiului, daca omenirea isi va pastra ritmul de consum, pentru a-si acoperi nevoile, oamenii vor avea nevoie de o alta Terra pana in anul 2030. In prezent, oamenii pot consuma mai multa apa, mancare, si alte resure mai repede decat poate Pamantul regenera. Nici datele nu ajuta foarte tare, populatia planetei ajungand la pragul de 7 miliarde in 2011, asteptandu-se ca pana la jumatatea secolului va ajunge la 9 miliarde.

In acelasi timp, cantitatile de carbon, noxe si fertilizanti chimici emise sunt mai mari decat poate asimila atmosfera. 

Potrivit acestui grup de cercetatori, cel mai mare consumator este SUA – si am avea nevoie de 5 planete ca a noastra pentru a ne satisface nevoile in ritmul lor de consum, si cel mai mic este India – daca am avea stilul lor de viata, Terra ar avea o durata de viata mai lunga. 

Un studiu realizat in 2008 de World Wide Fund a scos la iveala ca Pamantul va muri in 2030.

sursa:9am.ro

Guvernul Boc trebuie să mai dea afară 40.000 de funcţionari ca să ajungă la numărul de pe vremea guvernului Năstase


Guvernul Boc trebuie să mai dea afară 40.000 de funcţionari ca să ajungă la numărul de pe vremea guvernului NăstasePoliticienii se întreabă cum să construiască un buget cu un deficit cât mai redus în 2012, dar nu spun că cea mai la îndemână soluţie este restructurarea aparatului bugetar.
La sfârşitul lunii iulie 2011 erau înregistraţi, conform Institutului de Statistică, 199.000 de funcţionari în administraţia publică şi apărare, cu 40.000 mai mult decât în decembrie 2004, anul când PDL a venit la putere împreună cu PNL. Cei 199.000 de funcţionari sunt inima sistemului birocratic, ei fiind în primul rând funcţionarii publici din ministere, agenţii guvernamentale şi aşa-numitele "deconcentrate", adică reprezentanţele ministerelor în judeţe.
În total, Guvernul spune că există 1,23 milioane de bugetari, dar aici intră şi personalul din educaţie şi sănătate, adică personalul productiv şi nu funcţionăresc.
Cei 40.000 în plus ar însemna o reducere a cheltuielilor cu salariile bugetarilor în proporţie de 20%, corelat cu numărul lor în totalul celor 199.000 de bugetari.
Sub presiunea FMI, restructurarea numărului de funcţionari a avut loc parţial abia în ultimul an.
În iulie 2010 erau 222.000 de funcţionari, conform INS, cu 23.000 mai mult decât în prezent şi egal cu numărul din decembrie 2008. Practic, datele arată că din decembrie 2008 şi până în iulie 2010 Guvernul nu a făcut niciun fel de restructurare în inima sistemului func­ţio­năresc, adică printre funcţionarii din administraţia publică.
Abia în ultimul an numărul acestora s-a redus cu 10%. Dar, aşa cum arată datele, este în continuare cu 40.000 mai ridicat decât acela din decembrie 2004.
Creşterea numărului de funcţionari între 2004-2008 s-a făcut ca urmare a faptului că partidele nu au mai înlocuit oamenii în funcţii, ci au adăugat alte şi alte straturi la numărul de funcţionari deja existent în instituţiile publice.
În primele nouă luni ale anului 2011 cheltuielile de personal au ajuns la 28,8 mld. lei, cu 14% sub nivelul raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din datele de la Ministerul Finanţelor reiese că Guvernul a şters peste 150.000 de bugetari de pe statele de plată din decembrie 2008 până în iulie, însă dintre aceştia numai 23.000 sunt cu adevărat funcţionari publici.

Ce planuri şi-a făcut Guvernul pentru 2012
Potrivit strategiei fiscale-bugetare 2012-2014, Guvernul a mizat iniţial pe o creştere în 2012 a fondului de salarii pentru angajaţii din sectorul bugetar la 42,5 mld. lei, cu aproape 5% mai mult decât în 2011.
Această strategie a avut, însă, în vedere o creştere economică de 3,5-4% pentru 2012, care nu mai este credibilă, noua estimare a PIB urmând să fie în jur de 2%.
Totodată, documentul stabilea un deficit bugetar de 3% din PIB atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia europeană (ESA), iar acum autorităţile par să dorească un deficit bugetar mai mic, de circa 1,9% din PIB pe cash (2,3-2,4% din PIB pe metodologia europeană ESA).
"Una este să spui deficit semnificativ mai mic, alta este să spui cum îl obţii. Îngheţarea salariilor şi pensiilor nu este suficientă, ci trebuie scăzut ori numărul de bugetari, ori salariile. În plus, înlocuirea unui singur angajat din şapte care părăsesc sistemul nu este o politică de personal bună, nu este strategic gândită, pentru că pleacă cei mai buni. Apare selecţia adversă foarte puternică", a comentat Ionuţ Dumitru, preşe­dintele Consiliului Fiscal.
Strategia fiscal-bugetară prevede men­ţinerea măsurilor de reducere de costuri aplicate şi în acest an: reducerea numărului de bugetari prin continuarea politicii de înlocuire a unui singur angajat din 7 care pără­sesc sistemul şi neacordarea de premii, prime şi tichete de vacanţă, tichete de masă şi compensarea activităţii prestate în afara duratei normale a timpului de muncă numai prin ore libere.
Rămâne de văzut dacă şi cum vor fi ajustate cheltuielile de personal.
Pe parcursul acestui an atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au avertizat că vor continua disponibilizările în structurile de stat, fiind necesar ca numărul bugetarilor să fie redus pentru a diminua cheltuielile de funcţionare a statului.
În ceea ce priveşte salariile şi pensiile, din declaraţiile oficialilor reiese că nu vor fi reduse anul viitor.
Pentru a ajunge la un deficit bugetar de 2,3-2,4% din PIB pe ESA se impun măsuri reprezentând 1,6% din PIB, iar dacă sunt menţinute salariile şi pensiile îngheţate tot anul 2012, ar rezulta 0,8-0,9% din PIB, potrivit estimărilor lui Dumitru. În consecinţă, mai sunt necesare măsuri suplimentare reprezentând 0,6% din PIB.
Dacă s-ar merge pe varianta unui deficit bugetar zero, într-un scenariu alternativ s-ar impune reducerea cheltuielilor de personal cu aproape 20% faţă de 2011, la 32,5 mld. lei, ceea ce înseamnă o economie de 8 mld. lei.
În plus, s-ar putea opera reducerea cheltuielilor la pensii şi asistenţa socială cu 9%, adică cu aproape 6 mld. lei. Economia s-ar putea obţine din renunţarea la pensia minimă introdusă în 2009, care reprezintă 3,4 mld. lei pe an. Totodată, auditul restructurării sistemului de pensii speciale şi reevaluarea lor ar putea duce la economii de încă 2,5 mld. lei. Până acum s-au făcut economii de doar 120 mil. lei.
Statul şi-a programat să cheltuie anul acesta 39 mld. lei (9,4 mld. euro) cu salariile bugetarilor, mai puţin cu aproape 17% faţă de 2010, când cheltuielie salariale ale angajaţilor de la stat au fost de 46,83 mld. lei (peste 11 mld. euro). Comparativ, masa salarială brută (valoarea tuturor salariilor din România) este de aproximativ 30 de miliarde de euro pe an, luând în considerare un număr mediu de 5 milioane de salariaţi.
Ce s-a întâmplat în anii trecuţi
Anul trecut, în august, Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI să concedieze 74.000 de bugetari până la sfârşitul lui 2010, după ce făcuse deja 27.000 de concedieri de la începutul anului. De asemenea, în 2011 urmau să fie disponibilizaţi alţi 15.000 de bugetari, potrivit scrisorii de intenţie la acordul stand-by, deci ar rezulta că Guvernul şi-a depăşit obiectivul (de 116.000 de disponibilizări), dacă se iau în considerare datele de la Finanţe.
Potrivit datelor Ministerului Finan­ţelor, în 2008 lucrau în sistemul bugetar 1.398.757 de salariaţi, iar la sfârşitul lunii aprilie 2011 numărul a coborât la 1.245.980.
Din cele aproximativ 200 mld. lei chel­tuieli bugetare totale în 2010, cei mai mulţi bani au fost direcţionaţi spre cheltuieli de personal - 42,8 mld. lei, urmate de pensii - 42,1 mld. lei, bunuri şi servicii - 29,8 mld. lei, investiţii - 19,4 mld. lei şi asistenţă socială de la bugetul de stat - 19,2 miliarde de lei.
Conform unor statistici aferente anului 2009, din cei 1,38 milioane de bugetari un număr de 485.000 erau personal contractual (şoferi, secretare etc.), adică 35% din total, 285.000 erau profesori, 136.000 erau funcţionari publici, 133.000 erau militari, 76.000 erau poliţişti, 50.000 erau medici.
Ce spune şeful Consiliului Fiscal
Ţinta de deficit bugetar pentru 2012 trebuie să reflecte un echilibru între constrângerea finanţării, care ar justifica un deficit mai mic, şi evitarea unei presiuni prea mari pe cererea internă printr-un deficit bugetar prea mic. Nu trebuie să accentuăm şi mai tare caracterul prociclic al politicii fiscale printr-un deficit prea mic care ar pune presiune şi mai mare pe absorbţia internă (consum şi investiţii), într-un context internaţional foarte dificil care conduce inevitabil la încetinirea creşterii celeilalte componente a PIB, cererea externă (exporturi nete). Estimările arată că pe baza informaţiilor disponibile în acest moment, un deficit semnificativ sub 3% pe ESA95 reduce substanţial şansele unei creşteri economice mai mari de 2% în 2012.

sursa:zf.ro

Fenomen spectaculos surprins de camerele video: Vulcanul submarin El Hierro se pregăteşte de erupţie - VIDEO

Autorităţile spaniole au decis închiderea rutelor marine şi aeriene din largul insulelor Canare în urma ameninţării erupţiei unui vulcan submarin. Sâmbătă seara, pentru a doua oară în decurs de o lună, un sat de pe insula El Hierro a fost evacuat.

Fenomen spectaculos surprins de camerele video: Vulcanul submarin El Hierro se pregăteşte de erupţie - VIDEO
Cutremurele resimţite pe insula El Hierro din sudul arhipelagului au porovocat teama de o posibilă erupţie. Mai mult de 10.000 de seisme au fost înregistrate în ultimele patru luni, în zonă, potrivit Daily Mail.
În satul La Restinga, cu o populaţie de 500-600 de locuitori, a fost instituit deja cod roşu de alertă, nivelul maxim, în timp ce restul insulei a fost plasat sub cod galben.
Insula are aproximativ 500 de conuri vulcanice şi a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea 4,3 sâmbătă seară.
Temerile privind o posibilă erupţie au venit după ce au fost observate revărsări de material solid în ocean, în zona insulei El Hierro.
Potrivit martorilor, explozii mici şi jeturi de de magmă au fost văzute pe suprafaţa apei.

sursa:mediafax.ro

Miss World 2011: Ivian Lunasol Sarcos Colmenares din Venezuela, marea câştigătoare - VIDEO, FOTO


Miss Puerto Rico, Amanda Victoria Vilanova Perez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
La anunţarea numelui ei, tânăra sud-americană în vârstă de 22 de ani, care era favorita caselor de pariuri britanice, a părut extrem de surprinsă şi de bucuroasă în acelaşi timp, acoperindu-şi chipul cu palmele.
Purtând o rochie roz cu trenă, scurtă până la genunchi în partea din faţă, Ivian Lunasol Sarcos Colmenares a trecut peste acest moment emoţionant şi a reînceput să zâmbească atunci când Miss World din 2010, americanca Alexandria Mills, i-a predat coroana de regină a frumuseţii.
Tânăra din Venezuela, care provine dintr-o familie cu 13 copii, lucrează în domeniul audiovizualului şi vorbeşte o singură limbă - spaniola.
Ea a învins alte candidate din 112 ţări, printre care s-au aflat Miss Filipine - Gwendoline Gaelle Sandrine Ruais - şi Miss Puerto Rico - Amanda Victoria Vilanova Perez -, clasate pe locurile al doilea, respectiv al treilea.
"Cred că următoarea Miss World trebuie să fie o femeie raţională, care îşi asumă responsabilităţile", a declarat Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, duminică, cu puţin timp înainte de a fi încoronată.
"Viitoarea Miss World trebuie să se consacre acestei organizaţii (Miss World) şi să ajute persoanele care au nevoie de suport. Trebuie să fie o femeie frumoasă, cu o inimă mare", a adăugat ea.
Concursul, difuzat de televiziuni din 150 de ţări, a fost urmărit de aproximativ 1 miliard de telespectatori.
România a fost reprezentată în finala concursului Miss World 2011 de Alexandra Stănescu, din judeţul Dâmboviţa. Alexandra este studentă în anul al III-lea la o facultate de comunicare şi relaţii publice şi doreşte să lucreze în televiziune. Printre pasiunile ei se numără lectura, călătoriile şi dansul.
În parcul de expoziţii Earl's Court din Londra, unde a avut loc spectacolul, cu casa închisă, câteva mii de spectatori au înălţat pancarte şi au strigat numele favoritelor lor, încercând să influenţeze juriul.
Printre ei s-au aflat şi nouă foste Miss World, precum laureatele din 1953 - franţuzoaica Denise Perrier - şi din 1954 - egipteanca Antigone Costanda.
Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, concursul Miss World a fost organizat la Londra, oraşul unde a avut loc prima ediţie, în 1951, sub denumirea "Concursul Bikini".
Concursul a fost organizat în capitala Marii Britanii până în 1989, după care "s-a mutat" în alte oraşe, precum Hong Kong, Atlanta (Statele Unite), Sanya (China), Varşovia (Polonia) şi Johannesburg (Africa de Sud).
Ediţia din 2012 va fi organizată în oraşul Ordos din nordul Chinei, au anunţat, duminică, organizatorii concursului Miss World, o competiţie mai veche decât "rivala" ei, Miss Univers.
Ceremonia de duminică, ce a durat aproximativ două ore, a fost punctată de o prezentare individuală a fiecărei candidate, de performanţele cântăreţilor şi acrobaţilor, dar şi de înregistrări video care le prezentau pe concurente cântând sau dansând.
Într-un mesaj citit de organizatori cu puţin timp înainte de a fi anunţată câştigătoarea, fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a spus că îşi doreşte ca această competiţie "să continue să le dea putere femeilor, pentru ca ele să aducă servicii comunităţilor din care fac parte".
În acest timp, în afara parcului de expoziţii londonez, aproximativ 50 de feministe manifestau contra acestui concurs, pe care îl consideră sexist. "A fi femeie nu este o competiţie" şi "Sexismul este urât!" se putea citi pe pancartele lor.
Concursul Miss World reprezintă o alternativă faţă de competiţia americană Miss Universe, organizată de Donald Trump, câştigată în 2011 de Leila Lopes din Angola.
În 1951, suedeza Kiki Hakansson a câştigat prima ediţie a concursului Miss World. În 1986, actriţa americană Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasă Miss World în anul 1994.
Istoria acestui concurs a fost uneori marcată de evenimente dureroase. În 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat în Nigeria şi a fost transferat în Marea Britanie, în urma înfruntărilor dintre musulmani şi creştini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit după ce un cotidian nigerian a publicat un articol în care se afirma că profetul Mahomed, dacă ar fi încă în viaţă, şi-ar alege ca soţie pe una dintre candidatele prezente în finala concursului.

sursa:mediafax.ro

Cum se transformă PET-urile româneşti în haine ale unor branduri renumite

Tot mai multi retaileri de moda lanseaza colectii inspirate din curentul verde. Astfel, pe lista regasim nume precum H&M, Marks&Spencer sau Patagonia. Mai mult, cei de la Patagonia au incheiat chiar si un parteneriat cu eBay prin care sunt revandute hainele refolosite. De acest curent eco au profitat si romanii, care vand acum materie prima pentru hainele din colectiile unora dintre cei mai mari retaileri de fashion la nivel mondial.


 15 PET-uri transformate intr-un tricou. Romanii care exporta materie prima pentru branduri
Inesteticele PET-uri se transforma cu ajutorul unor masini in tricouri sau bluze "prietenoase" cu mediul sau eco-friendly, in limbaj de specialitate. Spre exemplu, firma Greenfiber din Buzau exporta anual 45.000 de tone de fibre poliesterice superioare obtinute din fulgi de PETregenerat, in valoare de 55 de milioane de euro. Iar potentialul este inca putin exploatat.
Potrivit unui studiu realizat la nivelul Uniunii Europene, la nivelul lui 2008, Romania si Bulgaria se afla pe ultimele locuri intre statele UE in ceea ce priveste reciclarea deseurilor. Asa ca, doar 1% din materialele aruncate sunt si reciclate.
Cristinel Dobrota, managerul general al companiei, spune ca Greenfiber este a doua fabrica din Europa dupa tipul de productie si prima din Romania, iar fibrele sunt folosite in procesul de productie de cei de la Marks&Spencer, in amestec cu bumbac. In plus, compania este in discutii si cu o casa de moda foarte cunoscuta din Franta.
Astfel, 94% din productie este exportata pe piete precum Germania, Franta, Italia, Slovenia, Belgia, Cehia, Polonia, Spania, UK si Bulgaria.
A doua viata a PET-urilor - tricouri sau geci
Materia prima provine in proportie de 45% din Romania si prin propriile companii din Serbia, Macedonia, Ucraina, Germania si Grecia (25%), iar restul  din comunitatea europeana."O geaca se fabrica din 25 – 30 sticle, un tricou din 15 sticle. La campionatul mondial de fotbal din Africa de Sud, 7 echipe nationale au imbracat echipament fabricat numai din fibra poliesterica reciclata in semn de sustinere a utilizarii produselor reciclate in detrimentul materiilor prime naturale (bumbac)", explica Dobrota..
De altfel, si in Romania, echipamentul echipei bucurestene de fotbal Steaua (pentru sezonul 2011-2012) este fabricat din fibre reciclate. Tricourile Nike ale echipamentului sunt fabricat din 13 sticle de plastic reciclate.
Dobrota spun ca nu doar segmentul de fashion este impulsionat de revolutia verde. "Foarte  multe alte produse sunt fabricate din fibre reciclate, cu ar fi: servetele umede si lavete, mochetele si izolatiile fonice din automobile, mobila", arata acesta. Pana acum, reprezentantii companiei spun ca au investit 35 de milioane de euro in capacitatea de productie, iar, in 2012, au in lucru proiecte de opt milioane de euro pentru modernizarea liniilor existente si cresterea capacitatilor.
In ceea ce priveste datele financiare ale companiei, aceasta a avut o cifra de afaceri de 247 de milioane de lei, iar Dobrota se asteapta la o crestere de pana la 300 de milioane de lei pentru anul in curs.
Colectii eco
Retailerul suedez H&M a lansat in aceasta toamna o noua colectie de haine eco, tricourile si bluzele fiind produse din materiale precum bumbac, in, poliester reciclat sau Tencel.
Pana acum in Romania, H&M a deschis pri­mele sase magazine in martie - aprilie, iar urmatoarele in toamna. Dupa deschiderile din septembrie si noiembrie, numarul unitatilor va ajunge la 11.
Exista si cazuri in care retailerii incurajeaza refolosirea produselor cumparate deja. Spre exemplu, compania Patagonia care comercializeaza echipamente pentru drumetii promoveaza conceptul de "cumpara mai putin, achizitioneaza ceva folosit" impreuna cu site-ul de licitatii eBay. Produsele vandute prin intermediul celor doua platforme sunt fie noi, fie refolosite.
Chiar daca producatorul spune ca sistemul vizeaza reducerea poluarii si ii incurajeaza pe oameni sa recicleze analistii considera ca ambele companii vor beneficia de pe urma publicitatii acestui program si vor atrage si clienti noi, din randul celor care vor sa protejeze mediul inconjurator.
Din 1985, cei de la Patagonia doneaza 15 din vanzarile neimpozitate unor fundatii care se ocupa de protectia mediului. Pentru eBay, parteneriatul este inca un pas pentru compania care promoveaza si ea reciclarea si protejarea mediului. Clientii eBay pot chiar sa-si vanda produsele vechi sau sa le recicleze printr-un program eBay.


sursa:incont.ro


De ce acceptă majoritatea românilor joburi sub nivelul lor de calificare

Aproape 90 la sută dintre români ar accepta un loc de muncă pentru care sunt supracalificaţi, o treime aleg această variantă pentru că nu au o altă ofertă, în timp ce peste jumătate sunt motivaţi de posibilitatea de a învăţa lucruri noi şi de a deprinde noi aptitudini.


De ce acceptă majoritatea românilor joburi sub nivelul lor de calificare












































Astfel, conform celui mai recent sondaj Myjob, peste 88 la sută dintre români spun că ar accepta un loc de muncă pentru care sunt supracalificaţi. O treime dintre participanţii la studiu (33 la sută) afirmă că aleg această variantă pentru că nu au o altă ofertă, în timp ce 56 de procente sunt noi şi a deprinde noi aptitudini.motivaţi de posibilitatea de a învăţa lucruri 
Doar 5 la sută dintre respondenţi nu vor să accepte un post sub nivelul lor de calificare din cauza unui salariu nemulţumitor, iar 6 la sută refuză o astfel de variantă deoarece consideră că ar scădea standardele în carieră, potrivit sondajului.
De cealaltă parte a baricadei, peste 65 la sută dintre companii ar angaja candidaţi supracalificaţi dacă aceştia sunt motivaţi să intre în echipa respectivă. Cu toate acestea, aproape o cincime (17,5 la sută) dintre companii recunosc că acceptă o astfel de variantă ca să poată folosi expertiza angajatului la un cost mai mic, în timp ce doar 1,9 la sută dintre oamenii de HR ar face acest lucru în cazul în care nu ar avea nicio altă opţiune. Peste 15 la sută dintre angajatori refuză să angajeze personal supracalificat deoarece consideră că aceştia vor fi sigur demotivaţi.
"Un candidat supracalificat poate să fie o «nestemată» pentru o organizaţie. Ca să fie considerat astfel, candidatul trebuie să îşi dorească cu adevarat să lucreze pentru acel angajator, acesta fiind principalul factor motivator. De partea cealaltă, angajatorul ar trebui să îi creeze un plan de carieră clar şi realist, pentru a nu-l transforma într-un angajat demotivat pe termen lung", precizează Strategic HR Manager la Myjob.ro, Anca Tomoroga.
Sondajul Myjob.ro a fost realizat în perioada 10-30 octombrie 2011 la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ de 2.849 de persoane şi 152 de companii. Dintre respondenţi, 54 la sută sunt bărbaţi şi 46 la sută femei. Cei mai mulţi sunt absolvenţi de facultate (41,5 la sută), absolvenţi de master (20,4 la sută), absolvenţi de liceu (18,4 la sută) sau studenţi (9,45 la sută). Domeniile în care activează cei care sunt dispuşi să accepte locuri de muncă sub nivelul lor de calificare sunt vânzări (12,11 la sută), comerţ (6,26 la sută), construcţii (5,73 la sută), producţie (5,53 la sută), inginerie (4,74 la sută) şi contabilitate (4,47 la sută).

sursa:mediafax.ro

Top 10 masini care NU au intrat in fabricatie

Conceptele sunt o parte a industriei auto de mai bine de 50 de ani, arata altfel, au mai multa tehnologie decat o masina de serie, insa din pacate nu le vom vedea niciodata la semafor asa cum au fost create, potrivit businessinsider.com

Mercedes F400

Mercedes F400
Mercedes F400 este un laborator de cercetare mobil al inginerilor de la Stuttgart.

Masina prezentata in 2002 are un sistem ce ii permite ca rotile sa isi schimbe gradul de inclinare pana la 20 de grade, fiind cu 30% mai stabila decat un autoturism conventional. F400 este capabil sa franeze de la 100 km in mai putin de 5 metri.

sursa foto: wikipedia.org


Jeep Hurricane

Jeep Hurricane



















Jeep Hurricane este un vehicul concept prezentat in anul 2005 in America.

Modelul este realizat din fibra de carbon si dispune de doua motoare, de 5,7 litri Hemi, unul amplasat in fata si unul in spate. Cu cele doua propulsoare Hurricane dispune de 670 de cai putere.

Hurricane nu are usi laterale sau acoperis si are locuri doar pentru doua persoane.

sursa foto: wikipedia.org

Mercedes C111

Mercedes C111

























C111 a fost un model experimental produs de Mercedes-Benz in anul 1969. Compania a creat noi tehnologii si propulsii, Wankel, Diesel, precum si motoare supraalimentate si a folosit aceasta masinapentru a le testa.

Masina a primit si usile gullwing, piele si aer conditionat. Cu motorul de 370 de cai putere automobilul prinde 290 km/h.

sursa:lotusespritturbo.com



Maserati Birdcage

Maserati Birdcage




















Maserati Birdcage este un concept construit pe sasiul din fibra de carbon al modelului de curse Maserati MC12 GT1.

Birdcage este propulsat de un motor V12 care dezvolta 700 de cai putere. Birdcage prezentat in anul 2005 poarta numele unui model din anii 1960.

sursa foto: maserati.com



Chevrolet Corvette Four-Rotor

Chevrolet Corvette Four-Rotor
Chevrolet Corvette Four-Rotor este un concept al anilor 70.Masina are o aerodinamica exceptionala avand 44 cm inaltime.

Coeficientul aerodinamic a fost de 0.325, mult mai bun decat al multor autovehicule produsein ultimii 20 de ani. Motorul avea 400 de cai putere.

sursa foto: motorbase.com




TVR Cerbera Speed 12

TVR Cerbera Speed 12



















TVR a produs intotdeauna masini sport foarte rapide, iar una dintre acestea a avut 1.000 de cai putere. Cerbera avea un motor V12 de 7,7 litri.

sursa foto: wikipedia.org


Citroen GT

Citroen GT
Citroen a surprins in 2008 asistenta salonului auto de la Paris prin prezentarea unui concept.

Francezii au spus ca GT se doreste a fi o legatura intre lumea reala si cea digitala. Pretul acestuia era estimat la 2 milioane de dolari. Masina a fost creata special pentru jocul video Gran Turismo 5.

Sursa foto: wikipedia.org



Saab Aero X

Saab Aero X
Modelul Aero X de la Saab se face remarcat prin lipsa usilor si a montantilor de la parbriz. Acest fapt este posibil pentru ca Aero X foloseste sistemul de cupola preluat din industria aeronautica, care ofera soferului o panorama de 180 de grade si un acces mai usor in habitaclu.

Saab Aero X are un Motor V6 de 400 cai putere BiTurbo BioPower care functioneaza atat cu etanol 100%, reducand emisiile de carbon fosil dar si cu benzina.

sursa foto: wikipedia.org



BMW M1 Homage

BMW M1 Homage
BMW a creat conceptul M1 Homage care s-a dovedit a fi foarte bun, insa nu l-a putut introduce in fabricatie din cauza pretului exorbitant.

In aprilie 2008, BMW a dezvaluit conceptul M1 Homage pentru a comemora aniversarea a 30-a de M1. Compania nu a dezvaluit interiorul modelului si nici poze cu masina in actiune.

sursa foto: bmwusa.com


Jaguar F-Type

Jaguar F-Type
















Jaguar F-Type a uimit lumea automobilistica in anul 2000, insa masina nu a apucat sa fie produsa pentru ca business-ul a inceput sa mearga prost.

F-Type este o masina cu doua locuri care are la baza modelul sedan XF.

sursa foto: roadandtrack.com


sursa:wall-street.ro