Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 noiembrie 2011

Top 3: Societati secrete


3. Societatea „Craniu si oase” (Skull&Bones)

Membri renumiti: George H.W. Bush, George W. Bush, John Kerry. Colegiile Ivy League sunt cunoscute pentru numeroasele organizatii studentesti si grupari, dintre care probabil ca cea mai renumita este societatea „Craniu si oase,” de la Universitatea Yale. In fiecare primavara, societatea alege noi studenti care sa se alature gruparii, singura conditie fiind ca cel initiat sa fie liderul campusului universitar. Printre acestia, cel mai des se numara atletii, membrii consiliilor studentesti si fratia presedintilor. De asemenea, printre membri se gasesc si presedinti ai Statelor Unite ale Americii, senatori si reprezentanti ai Curtii Supreme de Justitie fapt ce a determinat ca multi să creada ca aceasta este un fel de organizatie ilegala intemeiata de elitele politice.

2. Iluminatii (Illuminati)

Membrii renumiti: Goethe, Ferdinand din Brunswick si multi altii. Conform culturii populare si teoriilor ciudate si primitive ale conspiratiei, nicio societate secreta nu a ajuns atat de renumita precum „Iluminatii,” care a fost adesea un subiect dezbatut in carti, filme si televiziune. Gruparea, dupa cum se stie, este mai mult sau mai putin fictiva dar legenda acesteia sustine ca se trage dintr-o organizatie secreta germana care dateaza din jurul anilor 1700. La acea vreme, membrii se prezentau ca un ordin al liber-cugetatorilor eruditi. La scurt timp, presa s-a intors impotriva lor si au ajuns sa fie considerati drept o putere oculta nonconformista care incerca sa doboare guvernul, fiind acuzati si de determinarea izbucnirii Revolutiei franceze.

1. Francmasonii

Membri renumiti: Winston Churchill, Mark Twain, James Buchanan, Bob Dole, Henry Ford si Ben Franklin. Mai putin influenti si misteriosi decat in trecut asociatia francmasonilor ramane una dintre cele mai faimoase fratii din lume, cu un numar de aproximativ cinci milioane de membri. Oficial, gruparea a fost fondata in 1717 insa documentele care atesta existenta sa dateaza din jurul anilor 1300. Initial a fost intemeiata sub forma unei fratii ai carei membri impartaseau idei filosofice fundamentale, printre acestea numaerandu-se si credinta in fiinta suprema. Gruparea pune accentul pe integritatea morala asadar, asemenea altor grupari, si aceasta a devenit renumita pentru actiunile caritabile si pentru faptul ca munceau in folosul comunitatii.

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu