Totalul afișărilor de pagină

marți, 4 octombrie 2011

GQ:Don't Call 'Em S#!%kickers


Those famously white-soled Red Wings blew up a few years back, and now every shoemaker is catching on to the beauty of albino bottoms. The high-contrast sole elevates go-anywhere, 
stomp-anything boots into footwear that's—gasp—kinda elegant. It'll play nice with denim, sure, but it's also sharp enough to anchor your favorite tweed suit. From Red Wing's own subtle suede remix to Mark McNairy's urbanized oxford-hiker hybrid, you can finally power through black puddles on the way to the J-O-B without feeling like you should have a hammer in your briefcase.
Clockwise from top:
Red Wing Shoe Co., $240
Timberland, $185
Mark McNairy New Amsterdam, $450
Eastland, $225


Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201110/best-mens-white-sole-boots#ixzz1ZqhusgFq

Marea Britanie poate ieşi din UE


Este foarte posibil ca în următoarele săptămâni să asistăm la demararea părţii formale a destrămării Uni­u­nii Europene. Natasha Engel, preşedintele comitetului care stabileşte ordinea de zi a parlamentului britanic, a declarat pentru The Daily Mail că în cursul sesiunii parlamentare curente va avea loc o dezbatere pe tema organizării unui referendum pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
“În condiţiile crizei zonei euro, pro­blema ieşirii din UE a devenit mai relevantă ca niciodată”, susţine Natasha Engel care reprezintă în parlamentul britanic un colegiu electoral din Derbyshire. “Există foarte mulţi parlamentari care îşi doresc o asemenea dezbatere şi trebuie să acţionăm în conformitate cu dorinţele lor. Scopul nostru este ca problemele care îi preocupă pe britanicii de rând să ajungă pe ordinea de zi a parlamentului, iar oamenii de rând discută în baruri şi magazine des­pre apartenenţa noastră la Uniunea Europeană şi a venit timpul ca parlamentul să aibă o dezbatere deschisă pe marginea acestui subiect”.
Peste 100.000 de britanici au semnat o petiţie prin care cereau ca organizarea unui referendum pentru ieşirea din UE să fie dezbătută în parlament. În con­diţiile înrăutăţirii situaţiei economice mai mulţi parlamentari din toate partidele politice s-au alăturat mişcării de recăpătare a suveranităţii. Liderii partidelor parlamentare se confruntă cu o veritabilă rebeliune a membrilor de rând care doresc ca Marea Britanie să iasă imediat din Uniunea Europeană. Printre susţinătorii organizării referendumului se numără atât parlamentari laburişti cât şi cei conservatori. Popu­laritatea euroscepticismului creşte din ce în ce mai mult, iar o parte din presa britanică şi-a înteţit eforturile în vederea promovării opiniilor anti-uni­o­nale:
“După prea mulţi ani în care britanicii au fost victime ale furtului de fonduri, reglementărilor excesive şi interferenţei totale în afacerile noastre de către Bru­xelles, a venit timpul ca poporul britanic să-şi ia ţara înapoi şi să restabilească legitimitatea procesului po­litic”, scriu editorialiştii ziarului The Daily Express.
Deşi premierul britanic David Came­ron se opune vehement organizării unui referendum şi consideră că “ieşirea din UE este soluţia greşită pentru Marea Britanie”, membrii marcanţi ai coaliţiei de guvernare devin din ce în ce mai receptivi la această idee. Şeful echipei de consilieri personali ai lui David Cameron, Steve Hilton a declarat public că susţine ieşirea din Uniunea Europeană. Există o posibilitate reală ca în curând premierul britanic să rămână în minoritate în cadrul propriului partid care devine din ce în ce mai eurosceptic.
Conform ultimelor sondaje de opi­nie, aproximativ jumătate din electoratul britanic susţine ieşirea din Uniunea Europeană. Chiar şi cei mai optimişti susţinători ai păstrării apar­tenenţei la UE recunosc faptul că în condiţiile înrăutăţirii situaţiei economice, numărul de eurosceptici va creşte considerabil. David Cameron consideră că rezultatele unui refe­rendum nu vor fi obligatorii pentru im­plementare, dar este puţin probabil că un guvern care va decide să co­mită un act de dispreţ faţă de opinia populară va reuşi să păstreze puterea.
Deteriorarea dramatică a situaţiei economice face ca elitele politice naţionale să fie tentate să-şi salveze carierele şi perspectivele electorale prin blamarea Uniunii Europene pentru toate relele. Atunci când prima ţară va ieşi din UE, se va declanşa o reacţie în lanţ.

Cea mai şocantă campanie anti-fumat: Imagini cu oameni pe patul de moarte vor acoperi pachetele de ţigări - FOTO


Fumat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile vor apărea pe pachetele de ţigări vândute în Canada începând cu anul viitor, pentru a respecta o nouă lege care spune că 75% din suprafaţa pachetelor de ţigări trebuie să fie acoperită cu un mesaj anti-fumat, scrie dailymail.co.uk.
Oficialii din domeniul sănătăţii sunt de părere că acesta este cel mai agresiv mesaj anti-fumat lansat în lume până în prezent.
Una dintre imagini arată o femeie slăbită, fără păr, stând pe patul de moarte. Mesajul care însoţeşte imaginea este: "Aşa arată moartea provocată de cancer".
O altă imagine reprezintă un bărbat cu un tub ataşat de gât, iar mesajul este: "Cancerul la gât. Este greu de înghiţit".
Alte imagini şocante reprezintă copii afectaţi de adulţii care fumează în jurul lor, o femeie însărcinată care refuză o ţigară şi radiografia unui plămân afectat de boală.
Ministrul Sănătăţii din Canada a apărat mesajele, spunând că acestea au fost create pentru a şoca şi a speria.
"Vrem să facem imaginile mai mari şi mai uşor de înţeles. Fotografiile sunt şocante. Pot fi şi puţin înspăimânttoare, însă aceasta este realitatea fumatului", a declarat ministrul.

sursa:mediafax.ro

Preferatul femeilor pentru al treilea an consecutiv. Care este cel mai sexy bărbat din lume


Robert Pattinson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robert Pattinson s-a clasat pentru a treia oară consecutiv în fruntea sondajului "50 Sexiest Men" realizat de revista Glamour, depăşindu-l pe colegul său din franciza "Amurg", actorul Taylor Lautner, clasat pe poziţia a doua, informează femalefirst.co.uk.
Podiumul a fost completat de actorul american Johnny Depp.
Pe locul al patrulea s-a clasat fotbalistul englez David Beckham, iar poziţia a cincea a revenit actorului american Zac Efron, starul francizei "High School Musical".
Topul 10 a fost completat de actorul scoţian Gerard Butler, starul din serialul "True Blood" Alexander Skarsgard, actorul din SF-ul "Tron: Moştenirea" Garrett Hedlung, basistul trupei Kings of Leon Jared Followill şi prinţul Harry al Marii Britanii.
Alte prezenţe notabile în acest sondaj sunt actorul Michael Fassbender (locul 31), fraţii australieni Liam şi Chris Hemsworth (locul 36 respectiv 37) şi actorul australian Hugh Jackman (locul 50).
Sondajul a fost realizat pe baza voturilor exprimate online de peste 40.000 de cititori ai revistei Glamour

sursa:mediafax.ro

Profesorii români, cel mai prost plătiţi din UE. În ce ţări sunt cel mai bine plătiţi dascăli


Profesorii români, cel mai prost plătiţi din UE. În ce ţări sunt cel mai bine plătiţi dascăli (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În aproape toate ţările europene, salariile brute de bază pentru profesorii aflaţi în primii ani ai carierei sunt mai scăzute decât PIB-ul naţional pe cap de locuitor, iar remuneraţia lor nici măcar nu se va dubla pe parcursul vieţii active, cu excepţia câtorva state membre, se arată în studiul care compară salariile profesorilor şi directorilor de şcoli din sectorul public în cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Turcia.
Datele, bazate pe anul şcolar 2009 - 2010, cuprind educaţia de la nivelul preşcolar şi până la cel secundar.
"Atunci când sunt disponibile cifre şi luând în considerare atât nivelurile salariale, cât şi sporurile, profesorii cel mai bine plătiţi din Uniunea Europeană sunt în Luxemburg, Danemarca şi Austria. Cel mai prost plătiţi sunt în Bulgaria şi România. Şase milioane de profesori sunt angajaţi în prezent în statele membre", mai notează raportul, realizat de reţeaua Eurydice a Comisiei Europene, de Ziua Mondială a Profesorilor (5 octombrie).
Raportul arată că, la începutul carierelor lor, salariile brute de bază ale profesorilor sunt mai scăzute decât PIB-ul naţional pe cap de locuitor în toate ţările, cu excepţia Germaniei, Spaniei şi Portugaliei. Numai în trei ţări, respectiv Cipru, Portugalia şi România este posibil ca profesorii să îşi dubleze salariile de bază pe parcursul carierei. Cu toate acestea, chiar şi în aceste ţări, este nevoie de mai bine de 20 de ani pentru a progresa către vârful scalei salariale.
În majoritatea ţărilor europene se oferă o gamă largă de sporuri în plus faţă de salariile de bază, dar numai jumătate dintre ţări acordă sporuri speciale pentru continuarea calificării profesionale şi pentru excelenţă în predare.
Salariile reale ale profesorilor, inclusiv suplimentele, se află în multe ţări aproape de vârful scalei de salarizare. Aceasta se datorează unei populaţii de profesori îmbătrânite şi sporurilor pe care le pot primi profesorii.
În Danemarca (61.804 de euro pe an), Grecia (22.817 de euro pe an), Finlanda (44.775 de euro pe an) şi Anglia (35.580 de euro pe an), venitul net al profesorilor este, în medie, mai ridicat pe scala de venituri datorită acestor sporuri, arată raportul Euridyce.
În general, profesorii din Europa şi-au menţinut puterea de cumpărare pe parcursul anului 2009, iar criza economică a avut un impact asupra salariilor lor în numai câteva ţări în 2010, precum Irlanda, Grecia, Spania, Letonia şi România. Pe parcursul aceleiaşi perioade, Ţările de Jos şi Polonia au crescut salariile profesorilor. În multe ţări, măsurile de austeritate mai recente şi viitoare pot afecta salariile profesorilor şi cheltuielile cu educaţia în general. Cu toate acestea, numeroase guverne europene plasează sectorul educaţiei în centrul programelor lor de reformă, se mai spune în documentul CE.
"Admir sincer profesorii noştri care îşi aduc o contribuţie esenţială la vieţile copiilor şi la societatea noastră. Ei modelează talentele noastre viitoare şi se află în inima eforturilor Comisiei de a ajuta statele membre să îmbunătăţească calitatea sistemelor lor de educaţie şi formare. Trebuie să încurajăm cei mai buni absolvenţi să îşi aleagă profesia de educator şi să rămână în această profesie. Salariile şi condiţiile de lucru reprezintă o prioritate, dacă dorim să atragem şi să păstrăm cei mai buni profesori", a declarat Androulla Vassiliou, comisar pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret.
Raportul este realizat de Reţeaua Eurydice a Comisiei Europene, care oferă informaţii şi analize cu privire la sistemele şi politicile europene de educaţie. Începând din 2011, reuneşte 37 de unităţi naţionale bazate în toate cele 33 de ţări participante la Programul UE de învăţare pe tot parcursul vieţii (statele membre UE, Croaţia, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveţia şi Turcia). Reţeaua este coordonată şi gestionată de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a UE de la Bruxelles, care realizează proiectele de studii şi oferă o gamă de resurse online.


sursa:mediafax.ro

Facebook scaneaza in mod automat fiecare link pus pe retea, in cautare de virusi sau malware

Facebook scaneaza in mod automat fiecare link pus pe retea, in cautare de virusi sau malware
Facebook va scana fiecare link pus de utilizatori pentru a se asigura ca acesta nu va duce catre site-uri infectate cu virusi sau troieni, in incercarea companiei de a ridica nivelul de securitate de pe cea mai mare retea sociala din lume, scrie Telegraph.co.uk. 
Incepand de marti, sute de milioane de link-uri vor fi trecute printr-un filtru implementat in reteaua sociala de firma 
de securitate web Websense.
Scanarea va lua in calcul paginile pe care utilizatorii ajung daca apasa pe link-urile de pe Facebook, cautand troieni, atacuri phishing, botneti si alte pericole.
Daca sistemul nu detecteaza vreo problema, utilizatorii vor putea accesa site-ul absolut normal, fara vreun semn ca site-ul a fost scanat in prealabil. Atunci cand este detectat un pericol, Facebook va afisa un ecran ce avertizeaza utilizatorii, oferind totodata mai multe informatii. Daca utilizatorii doresc sa intre totusi pe site, accesul le va fi permis.
“Facebook reprezinta o tinta foarte mare pentru infractorii online. Vom proteja toti cei peste 750 milioane de utilizatori”, a declarat Spencer Parker, de la Websense.
Seful companiei de securitate a subliniat ca Websense nu va primi absolut nicio informatie personala despre utilizatorii Facebook si serviciul oferit de ei nu va avea nicio consecinta la nivel de viata personala.
Luna trecuta, o stire falsa pretindea ca Lady Gaga a murit, incurajand vizitatorii sa viziteze un anumit site care incerca sa instaleze un virus pe computere.

sursa:wall-street.ro

SFAT: Tine-ti seful informat in mod constant

SFAT: Tine-ti seful informat in mod constantAdriana Boscanici, Managing Partner in cadrul Trainart, considera ca angajatii trebuie sa mentina o comunicare constanta cu sefii lor, daca isi propun sa fie cei mai buni din echipa.

„Cred ca in relatia superior-subordonat, un concept care inca nu a fost destul exploatat in Romania este cel de upward management(managementul de jos in sus). Acest concept defineste procesul prin care un subordonat poate gestiona relatia cu superiorul sau in asa fel incat sa obtina rezultatele dorite pentru sine si pentru companie, fara a se simti oprimat sau incorsetat in aceasta relatie”, a spus Adriana Boscanici, Managing Partner Trainart.
Managementul de jos in sus depinde de mai multe variable cum ar fi cultura companiei sau a tarii, de durata relatiei dintre angajat si superior, considera Adriana Boscanici.
Citeste pe larg opinia Adrianei Boscanici despre ce trebuie sa faca angajatii pentru a fi cei mai buni din echipa si preferatii sefilor in articoluCe trebuie sa faci pentru a deveni preferatul sefului?


sursa:wall-street.ro

Top 15 miliardari din tehnologie - Cine sunt si de unde au banii

Sunt unii dintre fondatorii unora dintre cele mai solide companii din lume, se bucura de recunoastere pe plan international si, cei mai multi, sunt inca implicati in activitatea corporatiilor, chiar si dupa zeci de ani. Mai departe de acestea, liderii companiilor tehnologice au si “conturi grase” in banca. Vezi cele mai mari averi din tehnologie, conform Businessinsider.com. 

Dustin Moskovitz, $3.5 MLD. $

Dustin Moskovitz, $3.5 MLD. $
De unde a castigat: A fondat Facebook, alaturi de Mark Zuckerberg, apoi a parasit compania in 2008 pentru a incepe propriul proiect, Asana. Este cea mai tanara persoana din aceasta lista. 








Gordon Moore $3.7 MLD. $

Gordon Moore $3.7 MLD. $
De unde a castigat: Moore (nascut in 1929) este co-fondatorul Intel si presedinte emerit al companiei. Intel detine suprematia pe segmentul procesoarelor de PC-uri si laptop-uri. 








Pierre Omidyar, $6.2 MLD. $

Pierre Omidyar, $6.2 MLD. $
De unde a castigat: Omidyar a infiintat eBay apoi a promis ca va oferi in scopuri caritabile multi bani. Pana in prezent, a donat 1 mld. $ si nu pare sa doreasca sa incetineasca ritmul actiunilor filantropice. 







Eric Schmidt, $6.2 MLD. $

Eric Schmidt, $6.2 MLD. $
De unde a castigat: Schmidt si-a petrecut ultimii 10 ani ca CEO al gigantului Google, inainte de a face loc fondatorilor companiei, Sergey Brin si Larry Page, care nu mai aveau nevoie de supervizarea unui adult. Chiar si asa, Schmidt s-a descurcat bine. 







Charles Ergen, $6.4 MLD. $

Charles Ergen, $6.4 MLD. $
De unde a castigat: Forbes il numeste ca fiind un “mogul al broadcasting-ului prin sateliti”. El a facut miliardele la EchoStar si va avea un rol foarte important pe masura ce business-ul se va maturiza si filmele vor trece online. 







Steve Jobs, $7 MLD. $

Steve Jobs, $7 MLD. $
De unde a castigat: Jobs a fondat Apple, a condus compania din functia de CEO, a fost dat afara apoi s-a intors ca salvator, insa mare parte din avere vine din actiunile Disney pe care le-a primit cand a vandut Pixar. 








Paul Allen, $13.2 MLD. $

Paul Allen, $13.2 MLD. $
De unde a castigat: De la o companie numita Microsoft, pe care a co-fondat-o, alaturi de Bill Gates. 











Steve Ballmer, 13,9 MLD. $

Steve Ballmer, 13,9 MLD. $
De unde a castigat: Este CEO al Microsoft din anul 2000. 














Michael Dell, 15 MLD. $

Michael Dell, 15 MLD. $
De unde a castigat: Valoarea Dell a crescut cu 500 mil. $ la jumatatea anului, datorita cresterii valorii actiunilor companiei pe care o conduce. Cu toate acestea, Michael Dell are cu 3 mld. $ mai putin decat varful atins in 2005. Managerul banilor sai este compania MSD Capital







Larry Page: 16,7 MLD. $

Larry Page: 16,7 MLD. $
De unde a castigat: Co-fondatorul Sergey Brin este director executiv al companiei. Scopul lui Page este sa mentina gigantul cautarilor…gigant. Daca va reusi, aproapesigur el si colegul sau vor creste in topul de anul viitor al miliardarilor din IT. 







Sergey Brin: 16,7 MLD. $

Sergey Brin: 16,7 MLD. $
De unde a castigat: Brin a fondat Google alaturi de Larry Page. Desi partenerul sau a preluat rolul de CEO anul trecut, Brin este la fel de bogat. 










Mark Zuckerberg: 17,5 MLD. $

Mark Zuckerberg: 17,5 MLD. $
De unde a castigat: Facebook valoreaza in prezent circa 80 mld. $. Fondatorul companiei detine o felie mare din companie, facandu-l pe tanarul de 27 de ani unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii. 












Jeff Bezos: 19,1 MLD. $

Jeff Bezos: 19,1 MLD. $
De unde a castigat: Bezos a fondat Amazon.com, a reusit sa depaseasca perioadele dificile si a reusit sa transforme gigantul american intr-o companie foarte profitabila. Va continua sa urce pe lista bogatilor din IT. 









Larry Ellison, 33 MLD. $

Larry Ellison, 33 MLD. $
De unde a castigat: Ellison a fondat Oracle si a continua sa facabani de-a lungul deceniilor. Detine actiuni in Salesforce.com, NetSuite, Quark Biotechnology Inc si SuperGen. Ellison are 67 de ani. 








Bill Gates, 59 MLD. $

Bill Gates, 59 MLD. $
De unde a castigat: A fondat Microsoft si in prezent, alaturi de sotia sa, Melinda Gates, conduce un fond caritabil. 














sursa:wall-street.ro



Apple a lansat un nou telefon. NU e iPhone 5! Sunteti dezamagiti?

Apple a prezentat noua versiune a iPhone, dupa 15 luni de asteptare, in speranta ca va pastra pozitia de lider fata de concurentii care vand modele dotate cu sistemul de operare Android produs de Google. Nu este vorba despre iPhone 5, asa cum asteptau fanii Apple, ci despre o versiune imbunatatia a modelului iPhone 4.
Apple a lansat un nou telefon. NU e iPhone 5! Sunteti dezamagiti?

Noul director al Apple, Tim Cook, a facut onorurile de la sediul central al Apple, aceasta fiind prima lansare importanta a unui produs din ultimii ani care a avut loc in lipsa lui Steve Jobs.
Lansarile de produse ale Apple sunt unele dintre cele mai asteptate evenimente in sectorul tehnologic, fiind urmarite de fani, investitori, presa si jucatorii din sectorul de profil.
Unii actionari si analisti asteaptau si aparitia la eveniment a lui Jobs, in prezent presedinte al Apple.
Prin lansarea noului smartphone, Apple se confrunta cu provocarea de a depasi popularitatea actualului iPhone 4, un hit al ultimelor 15 luni, cu vanzari de peste 20 de milioane de aparate in trimestrul al treilea.
Noul iPhone4S
- Data lansare iOS 5: 12 octombrie
- Vor fi disponibile peste 200 de noi caracteristici
- O noua aplicatie numita “Find my Friends” – care da posibilitatea utilizatorului sa impartaseasca prietenilor unde se afla si cat de mult intentioneaza sa stea in acel loc (similar Facebook)
- Phil Schiller, Apple: “Cu noul iPod Nano este mai usor navighezi printre aplicatii cu o simpla atingere”
- Preturile iPod Nano au scazut la 129$ pentru varianta de 8GB si 149$ pentru cea de 16GB;
- Noul Apple 4S este de fapt o imbunatatire a variantei precedente
- Noul Apple 4S foloseste un procesor A5 similar celui folosit la tableta iPad2; “Noul procesor ofera o mai buna viteza in jocuri”, sustine Schiller
- Procesorul folosit pe noul Apple este de 2 ori mai rapid si are o grafica dual-core
- Durata bateriei: 8 ore vorbire in 3G, 9 ore navigare pe internet (wi-fi), 10 ore filme
- Antena: noul smartphone dispune de doua antene gandite sa imbunatateasca sunetul din timpul convorbirii telefonice si, deci, este capabil sa descarce informatia de doua ori mai repede;
- iPhone 4 a fost disponibil pentru GSM si CDMA. Noul iPhone 4s nu face rabat de la aceste optiuni si si va functiona in ambele retele.
Sistemul este destinat in special celor care calatoresc foarte mult in jurul lumii si isi doresc sa schimbe caracteristicile retelei.
- Camera foto: 8 megapixeli, rezolutie 3264x 2448. Asta inseamna ca poti scoate fotografii de 8” x 10”, sustine Schiller.
- "Noul senzor este cu 33% mai rapid la poze", sustine acelasi Phil Schiller (foto dreapta).
- Lentila este compusa din 5 elemente, ceea ce face fotografiile mai clare
- Durata executiei unei fotografii dureaza 1.1 secunde
- Camera video: Filmeaza 1080p si cuprinde facilitati de stabilitzare a imaginii
- Airplay este sistemul implementat de Apple pentru receptia canalelor TV. Ca si iPad2, noul iPhone 4S va beneficia de “Airplay Mirroring” ce permite conectarea a ceea ruleaza pe ecranul telefonului sa se vada pe un ecran de mari dimensiuni prin conectarea la dispozitivul Apple TV, dezvoltat de grupul american.
- “Ceea ce ne dorim cu adevarat este sa vorbim cu dispozitivul nostru”, sustine Schiller, cand vorbeste despre voice-control.
“Siri”  este un asistent inteligent ce iti sta la dispozitie cu sfaturi pentru ce te intereseaza – este pentru prima data cand Apple arata ce isi doreste sa faca cu noua tehnologie;
- Ca exemplu (Scott Forsall face demonstratia): prin apasarea butonului home apare o noua imagine in care poti intreba, de exemplu: cum va fi vremea? Si apoi apare vremea. Apoi “imi trebuie o haina de ploaie?” – iar smartphone-ul ii raspunde: Sunt toate premisele ca maine sa ploua!”
- “Trezeste-ma la 6 A.M.", si telefonul isi seteaza automat alarma la ora 6 dimineata.
- Prin parteneriatul cu Yelp, Siri poate gasi si restaurante.
- “Siri” foloseste o voce generata de calculator ce suna a o engleza cu accent suedez.
- Pentru cei care au masina, Siri poate trimite si citi mesaje pentru ca usura efortul soferului auto si de a-I permite sa fie atent la condus.
- “Siri” poate deasemenea sa fie setat sa iti aduca aminte diferite evenimente la care trebuie sa iei parte
- Preturi: 199$ pentru varianta de 16GB, 299$ pentru cea de 32GB si 399$ pentru cea de 64GB – toate la abonament incheiat pe doi ani.
- Rezervarile incep din 7 octombrie si telefoanele vor fi disponibile din 14 octombrie.
- iPhone 4S va fi disponibil prima data pe serviciul de telefonie Sprint
- Pana la sfarsitul anului, Apple 4S va fi disponibil in 70 de tari

1. Sunteti dezamagiti de noul model?

2. Veti cumpara noul model?

IPhone, considerat un element de referinta al pietei smartphone, a avut un succes imens inca de la lansarea in 2007, dar este concurat puternic de telefoanele cu sistem de operare Android, care conduc pe piata din SUA, cu o cota de 43%, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Nielsen.
Modelul iPhone se afla pe locul al doilea pe piata americana, cu 28%.
La nivel mondial, livrarile de iPhone au urcat cu 9,1% in trimestrul al doilea, iar cele ale Nokia au scazut cu 30%. Apple a preluat pozitia de lider pe acest segment, cu o cota de 18,4%, devansand Nokia.
Samsung a urcat pe locul al doilea, cu o cota de 17,8% pe piata mondiala.
Sursa informatii: WSJ si Mediafax