Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 septembrie 2011

10 fotografii care au şocat lumea

Tragedia Omayrei SanchezMoarte, violenţă, trupuri chinuite, disperare. Istoria, chiar dacă se repetă, este şocantă.

10 fotografii care au ajuns să marcheze istoria, în timp ce au şocat lumea. Unele au primit Pulitzer, altele au devenit sinonime cu momentul tragic în care au fost surprinse. Catastrofe naturale sau dezastre industriale, războaie, atacuri teroriste - fotografii care au şocat lumea au fost cei care şi-au oprit obiectivul asupra unui singur om.
Carol Guzy, prima femeie care a primit un Pulitzer pentru fotografia de ştiri, a impresionat juriul, în 2000, cu imaginea refugiaţilor din Kosovo: Agim Shala, un băieţel de doi ani, este trecut prin gardul de sârmă ghimpată pentru a ajunge la familia lui.
Neal Ulevich a câştigat în 1977 Pulitzerul pentru o serie de fotografii care au surprins brutalitatea de pe străzile din Bangkok. Masacrul de la Universitatea Thammasat a avut loc pe 6 octombrie1976. Studenţii protestau faţă de revenirea dictatorului F. M. T. Kittikachorn. Aceştia au fost bătuţi, mutilaţi, spânzuraţi.
În 2006, autorităţile israeliene au cerut evacuarea celor din Amona, evacuare care a degenerat în violenţe brutale. Momentul a fost surprins de Oded Balilty, pentru Associated Press, şi a constituit un subiect controversat. Ynet Nili, o tânără de 16 ani, a fost fotografiată în timp ce ţinea singură piept forţelor de ordine. Ea a declarat că o astfel de fotografie "pare o operă de artă", dar acolo lucrurile care s-au întâmplat au fost oribile. Aceasta a povestit că a fost bătută de poliţie.
Una din cele mai şocante imagini după tsunamiul din 2004 a fost realizată de fotograful Reuters, Arko Datta,  în Tamil Nadu, cu care a şi câştigat World Press Photo. Fotografia suprinde o femeie întinsă pe pământ care îşi jeleşte morţile din familie
Pablo Bartholomew este cel care a fotografiat tragedia de la Bhopal, când, în urma unei catastrofe industriale au fost răniţi 558.125 de oameni şi au murit 15.000. Una din imaginile de atunci, care a impresionat lumea, arată un copil îngropat.
Laureata Pulitzer Deanne Fitzmaurice a câştigat prestigiosul premiu în 2005, pentru eseul fotografic Inimă de leu, care spune povestea unui băiat de 9 ani, din Irak, care a fost rănit în urma unei explozii.
Frank Fournier a surprins imaginea Omayrei Sanchez, sub ruine, după erupţia  vulcanului din Columbia, în 1985, care a omorât 25,000 de oameni. Omayra a devenit simbolul acelei tragedii: Frank Fournier a fotografiat-o cu câteva clipe să moară.
Carolyn Cole, fotograf pentru Los Angeles, a surprins urmele războiului din Liberia. Patrick Farrell, de la Miami Herald, a fotografiat victimele din Haiti, în 2008.
Imaginile lui Steve Ludlum, de la 11 septembrie, au făcut înconjurul lumii.
Imaginile din Galerie sunt şocante.

galerie foto:http://www.realitatea.net/10-fotografii-care-au-socat-lumea_871824.html

sursa:realitatea.net

Bote a reactionat dur in urma amenintarilor Biancai: "E nebuna! Azi ma iubeste, maine ma uraste!"


De la iubire la ura pare sa fie un singur pas, iar Bianca si Bote l-au facut destul de des in ultima vreme. Dupa ce vedeta l-a amenintat ca se joaca cu focul, designerul a luat atitudine, dar nu i-a raspuns cu aceeasi moneda. Mai mult, i-a binecuvantat relatia cu Cristea, caruia i-a trimis chiar si cadouri.

SUPERIOR. Bote zambeste ironic atunci cand aude amenintarile din partea Biancai
IMPLICATA. Bianca sufera atunci cand i se pare ca cineva are ceva cu iubitul ei Adrian Cristea
Show-ul "Burlacita" a reusit sa rupa definitiv relatiile dintre Bianca si Bote, desi designerul a fost cel care a propus-o pe fosta lui iubita ca protagonista a emisiunii. In ultimele saptamani, scandalul dintre ei a fost unul mocnit, insa amenintarea Biancai, potrivit careia Bote se va arde daca se mai joaca cu focul, l-a cam enervat: "Ea a inteles gresit toate comentariile mele privitoare la o eventuala sarcina sau o eventuala nunta. Eu nu o urasc, pentru ca am tinut la ea si ma bucur ca e fericita. Am ajutat-o de multe ori, uneori chiar fara sa stie, am protejat-o, dar ea e nebuna. Nu o inteleg! Azi ma iubeste, maine ma uraste. Cat despre Cristea, cum sa vreau sa se desparta de el, cand eu i-am trimis lui cadouri prin intermediul ei? Oricum, nu am de gand sa vorbesc cu ea ca sa clarificam situatia", a declarat Bote pentru CANCAN. Designerul a fost cel care a dezvaluit, saptamana trecuta, ca ar fi imposibil ca Bianca sa tina o sarcina, din cauza unor probleme de sanatate, fapt care a scos-o din sarite pe asistenta lui Capatos. 
















sursa:cancan.ro

GQ:Live the Double Life

This fall, we're seeing—and feeling—a return to the bigger, brasher looks of the '70s. Witness the suave-tastic return of the double-breasted suit on actor Michael B. Jordan. The DB you should be wearing is slimmer, shorter, hipper—and comes with twice the swagger

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201110/michael-b-jordan-double-breasted-jacket-fall-style-gq#ixzz1YQxtCD2O

GQ:Tommy Ton's Street Style: New York


The latest dispatch from our street-shooting man at the shows

Read More http://www.gq.com/style/street-style/201109/tommy-ton-new-york-fashion-week#ixzz1YQxCcnsn

GQ:The Style Report: The Emmys

From Modern Family men to Mad Men, we grade the best- and worst-dressed at TV's biggest awards show
Read More http://www.gq.com/style/profiles/201109/emmys-best-worst-dressed-men#ixzz1YQwdkWM1

Sarutul de luni aduce fericirea in cuplu

Pont. Lunea este ziua in care trebuie sa te abtii de la foarte multe lucruri. Nu si de la gesturile prin care ii dovedesti partenerului cat de mult il iubesti. Se spune ca lunea este ziua potrivita pentru a scapa de neliniste si singuratate. Pune-ti cele mai frumoase haine din garderoba si invita-ti iubitul la o plimbare prin oras. Marcheaza momentul intalnirii si despartirii printr-un sarut romantic. Aceasta sarutare are semnificatia oficilizarii unei logodne ludice intre voi doi. Se spune ca fata si baiatul care nu se saruta in fiecare zi de luni nu se vor iubi si nu vor fi fericiti niciodata.


sursa:cancan.ro

În scurt timp apare cel mai şmecher telefon! O companie din Danemarca va produce mobile din aur masiv!


O companie din Danemarca vrea să producă cel "mai fiţos" telefon. Acesta va costa 60.000 de dolari şi va fi făcut din aur masiv.


mobil
Producţia nu va fi de serie, ci limitată. Telefoanele vor fi făcute din aur masiv de 18 carate şi vor fi destinate oamenilor cu dare de mână. Celularele nu vor fi extrem de performante din punct de vedere tehnic, neputând fi conectate la internet, şi nici nu vor avea cameră foto incorporată. Cu toate acestea, danezii speră să dea lovitura cu acest produs, având în vedere tipul de consumator căruia i se adresează.











sursa:cancan.ro

Agitaţie suspectă la înregistratorul seismic de la staţia Muntele Roşu. Avem motive de îngrijorare?


De 24 de ore, acul înregistratorului seismic Muntele Roşu pare că a luat-o razna, punctând aproape la fiecare minut o vibraţie a pământului în zonă. Graficul a provocat panică printre internauţii care urmăresc cu atenţie activitatea seismică, mulţi dintre ei comentând că ne paşte un cutremur catastrofal.

1
"Pregătiţi-vă! Urmează unul mare! Să fiţi cu bagajele la uşă şi cu cortul în spate!", a comentat Mari pe site-ul mobotix.ro, unde poate fi consultat non-stop seismograful de la Observatorul Muntele Roşu.
"Sunt foarte multe mişcări în scoarţă, e o zi mai deosebită", a notat şi Cristina.
Geo, în schimb, a ţinut să precizeze că "la mine în zonă câinii urlă şi sunt foarte agitaţi de dimineaţă, iar şobolanii ies din găuri şi se plimbă printre picioarele pietonilor".
Însă specialiştii ne liniştesc: "Activitatea seismică din România este absolut normală, nu e cazul să ne îngrijorăm. Nici pe departe numărul seismelor sau poziţionarea lunii nu influenţează marile cutremure. Ne putem aştepta la cutremure de 6-6,5 grade Richter, dar un cutremur devastator, de peste 7, este departe. Cel mai devreme în 2040 se poate produce unul", a declarat pentru cancan.ro Gheorghe Mărmureanu, preşedintele onorific al Institutului de Fizică a Pământului.
"Nu trebuie să ne îngrijorăm, mişcările cu magnitudinea sub 5 grade care au avut loc în ultimele zile nu ne avertizează despre apropierea unui pericol. Cât priveşte Observatorul de la Muntele Roşu, acesta înregistrează şi cutremurele din alte state, chiar şi Japonia. Aşadar ce vedeţi dumneavoastră acolo nu este doar activitatea seismică din zona României", a declarat pentru cancan.ro Victorin Toader.
În ultimele patru zile, în zona Vrancea s-au înregistrat cinci cutremure de peste 2 grade pe scara Richter, ultimul azi dimineaţă, la ora 09.18, de 3,4 grade. În schimb, mai multe seisme de peste 6 grade Richter au zguduit în ultimele zile Japonia, Noua Zeelandă şi Cuba.

sursa:cancan.ro

Ocolul Pământului în 60 de secunde. Cum arată fulgerul văzut din spaţiu - VIDEO

Un videoclip de 60 de secunde realizat cu ajutorul imaginilor surprinse de pe Staţia Spaţială Internaţională arată Pământul aşa cum nu a mai fost văzut până în prezent.

Profesorul de ştiinţă James Drake a realizat filmul cu ajutorul a aproximativ 600 de fotografii ale Pământului, capturate de pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie dailymail.co.uk.
Filmul oferă o imagine uimitoare a planetei, pornind de la Oceanul Pacific, mergând pe deasupra Americii de Nord şi de Sud şi terminând cu Antarctica.
În imagini se pot distinge câteva oraşe cunoscute: Vancouver Island, Victoria, Vancouver, Seattle, Portland, San Fransisco, Los Angeles, Phoenix. Un fenomen special care poate fi văzut în imagini este fulgerul în Oceanul Pacific.
Pentru realizarea filmului, James Drake a folosit aproximativ 600 de imagini de pe site-ul The Gateway to Astronaut Photography of Earth, care stochează peste un milion de imagini din spaţiu, începând de la misiunile din anii 1960.

sursa:mediafax.ro

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Gala Premiilor Emmy. Care au fost cele mai reuşite ţinute? - GALERIE FOTO

Cea de-a 63-a ediţie a Galei Premiilor Emmy, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, a fost un noumotiv pentru vedete de a-şi etala ţinutele elegante sau extravagante. Culorile toamnei, precum stacojiul şi purpuriul, s-au regăsit în ţinutele mai multor vedete, duminică, la gala de decernare a premiilor Primetime Emmy.

Una dintre cele mai în trend culori de toamnă este roşul aprins, potrivit criticului de modă Sam Saboura, iar Lea Michele, Kate Winslet, Nina Dobrev, Kerry Washington şi Adrianne Palicki au purtat toate această culoare îndrăzneaţă. Chiar şi actorul Allan Cumming a ales această nuanţă, purtând pantaloni roşii la jacheta de smoching.
Nuanţele deschise de albastru, prezentate la Săptămâna Modei de la New York drept culorile pentru primăvară 2012, s-au bucurat de asemnea de popularitate în rândul unor vedete precum Cobie Smulders, Claire Danes şi Amy Poehler.
"Mânecile erau peste tot. Actriţele au purtat mânecile care le scoteau cel mai bine în evidenţă mâinile", a remarcat criticul de modă Shara Koplowitz.
Ţinute cu mâneci lungi au ales Laura Linney, Melissa McCarthy, Loretta Devine, Jayma Mays şi Mayim Bialik, pentru aceasta din urmă fiind o alegerea de natură religioasă.
"Sunt evreică şi pentru mine scopul a fost să mă acopăr măcar până la coate şi (cu fusta n.r.) până în pământ", a spus actriţa Mayim Bialik din serialul "Big Bang Theory". "Mă îmbrac modest, aşa că am căutat ceva care să nu fie cu bretele", a mai spus ea.
Pentru că vedetele au optat pentru rochii cu mai mult material, acestea au preferat să poarte mai puţine bijuterii, a mai observat Koplowitz.
Desigur au fost şi unele excepţii, actriţele Christina Hendricks şi Gwyneth Paltrow alegând rochii mai provocatoare.
"Prea mult luciu şi strălucire sunt exagerate pentru Emmy", spune Saboura. "Acestea ar trebui păstrate pentru marile gale. Apariţiile grandioase nu se potrivesc cu lumea televiziunii. Rochiile în linii simple fără artificii sunt mai potrivite", a mai spus acesta.
Unele vedete şi-au ales ţinutele pentru alte motive decât cele ce ţin de modă. Cara Buono din serialul "Mad Men" a explicat că cerceii Fonderie 47 pe care îi purta sunt făcuţi din acelaşi metal din care se fac puştile AK-47 în Africa, iar banii obţinuţi din vânzarea lor contribuie la lupta pentru distrugerea armelor în ţări precum Congo. "Fiecare pereche de cercei va duce la distrugerea a până la 800 de arme", a spus actriţa.
Premiile Primetime Emmy au fost decernate duminică seară la Los Angeles.
Serialele "Mad Men" şi "Modern Family" au fost marile câştigătoare la cea de-a 63-a gală a premiilor Primetime Emmy, impunându-se, ca şi în 2010, la categoriile "cel mai bun serial/ dramă" şi "cel mai bun serial/ comedie".

sursa:mediafax.ro

Facebook si Twitter isi unesc fortele impotriva Google+

Facebook si Twitter isi unesc fortele impotriva Google+"Daca nu poti sa-i infrangi, alatura-te lor", pare sa fie noul motto al Facebook si al Twitter-ului, dupa ce retelele de socializare si-au anuntat intentia de a-si uni fortele pentru "o mai buna experienta sociala".
Practic, anuntul intervine dupa lansarea retelei de socializare Google+, realizata de Google.

Astfel, Facebook, care detine aproximativ 750 de milioane de utilizatori activi, le va permite acestora sa-si conecteze conturile de Facebook cu cele de Twitter, scrie





sursa:9am.ro