Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 noiembrie 2011

Prietenia: femei versus barbati

Dupa cum era de asteptat, exista asemanari in gandire insa si diferente de gen, daca nu neaparat in modul de a intelege prietenia, in orice caz in felul in care se exprima aceasta intre femei si barbati.


9 reguli pentru a intari prietenia


Cercetatorii Argyle si Henderson au indentificat, pe baza unor intrebari privind prietenia (adresate unui numar egal de femei si barbati), noua reguli a caror respectare a fost considerata de cei intervievati drept obligatorie in relatia cu un prieten:

1. Sa imparti reusitele cu prietenul.
2. Sa-i oferi sprijin emotional.
3. Sa-l ajuti la nevoie.
4. Sa te straduiesti sa-ti faci fericit prietenul atunci cand esti impreuna cu el.
5. Sa ai incredere in el.
6. Sa ii iei apararea atunci cand el nu este de fata.
7. Sa ii restitui datoriile.
8. Sa fii intelegator cu alti prieteni pe care el ii are.
9. Sa nu fii pisalog cu el.

Prietenia, diferente de gen


In prietenia femeilor, care pun un accent mai mare pe comunicarea verbala, confidentele, destainuirile ori chiar autodezvaluirea joaca un rol crucial. Cand vine vorba de barbati, acestia, fiind orientati mai mult catre actiune, isi manifesta de obicei prietenia prin desfasurarea in comun a unor activitati, fie ele productive sau pur si simplu recreative. Doi prieteni barbati pot repara impreuna o masina schimband pe parcursul catorva ore numai cateva cuvinte, si acelea doar de interes strict utilitar, dupa cum pot sa joace sah sau sa pescuiasca o zi intreaga in tacere deplina. Privindu-i, cele mai multe dintre femei ar putea interpreta ca sunt certati, cand, in realitate, ei se simt extraordinar de bine impreuna.

De altfel, 74% dintre femeile care lucreaza si 98% dintre femeile casnice considera ca defectul cel mai mare al sotilor sau chiar al barbatilor in general este ca nu sunt dispusi sa vorbeasca, mai ales la sfarsitul zilei.

Pe parcursul unei zile obisnuite, femeile pronunta in medie intre 6000 si 8000 de cuvinte, emit alte 2000-3000 de sunete semnificative si fac intre 8000 si 10000 de gesturi, pe cand, atunci cand este vorba de barbati, acestia se limiteaza la 2000-3000 de cuvinte, 1000-2000 de semnale vocale si intre 2000 si 3000 de gesturi. Pentru femei, neatingerea “normei” comunicarii interpersonale intr-o zi inseamna un mai mare chef de vorba ce ii poate exaspera pe barbati, asa cum pe ele le exaspereaza tacerea acestora -  pe care femeile nu ezita sa o interpreteze drept dovada a unei lipse evidente de afectiune.
Pentru femei, tacerea “oferita” de barbati este oarecum jignitoare cu atat mai mult cu cat, in conceptia lor, masura simpatiei fata de un om este data de cantitatea de cuvinte pe care i le adresezi. Cand o femeie vorbeste mult, e semn ca i-ai placut. Daca nu o face, e clar ca ii displaci. Contrastul cu comportamentul masculin este evident.

Allan si Barbara Pease observa ca “in conditii de stres sau de tensiune ea vrea sa vorbeasca si sa se cuibareasca, iar el vrea sa stea pe stanca lui si sa priveasca in gol”. “Cand o femeie este suparata, se descarca emotional in prezenta prietenelor. In schimb, cand unul dintre barbati este suparat, se apuca sa repare motorul masinii sau un robinet care curge”.

In ceea ce priveste prietenia si relatiile interpersonale, exista deosebiri intre femei si barbati si in cazul tactilitatii. In timpul conversatiei cu o prietena, femeile se ating una pe cealalta de patru pana la sase ori mai mult decat niste barbati care stau de vorba intre ei. Cand sunt tristi sau preocupati, majoritatea dintre barbati resping orice incercare de a fi atinsi si pretind sa fie lasati singuri, in timp ce femeile aflate in situatii similare “cersesc” mangaieri consolatoare.

sursa:garbo.ro

Balene în deşert! Care este explicaţia uneia dintre cele mai mari descoperiri - FOTO

Unul dintre cele mai mari mistere pentu oamenii de ştiinţă este modul în care 75 de balene au ajuns în deşert.

Balene în deşert! Care este explicaţia uneia dintre cele mai mari descoperiri
Unii dintre cercetători cred că balenele au fost dezorientate şi au eşuat, în timp ce alţii consideră că acestea au rămas captive într-o lagună, însă nu se cunoaşte încă motivul pentru care balenele au ajuns în deşert, la aproape un kilometru depărtare de mare , scrie dailymail.co.uk.
Scheletele a 75 de balene despre care se crede că au peste două milioane de ani au fost descoperite în deşertul Atacama din Chile.Oasele au fost găsite în timpul unui proiect de lărgire a străzii, iar până în prezent spaţiul în care au fost găsite este de lungimea a două terenuri de fotbal.

Experţii spun că alte grupuri de balene preistorice au fost găsite în Peru şi Egipt, însă descoperirea din Chile este specială datorită numărului mare de balene şi a stării foarte bune de conservare a oaselor.
Dintre cele 75 de balene descoperite până în prezent, peste 20 au scheletele perfect intacte. Cercetătorii sunt de părere că în deşert s-ar putea afla alte sute de mamifere.
Nicholas Pyenson, de la Muzeul de Istorie Naturală Smithsonian, a declarat că balenele au murit aproximativ în acelaşi timp.
"Sunt multe feluri în care ar fi putut muri şi încă testăm diferitele ipoteze. Acest loc a fost o lagună, iar balenele au murit cu două până la şapte milioane de ani în urmă", a declarat cercetătorul.
Majoritatea fosilelor măsoară aproximativ 8 metri.
Printre descoperirile cercetătorilor se mai numără o specie de delfini dispărută, care a mai fost descoperită iniţial doar în Peru, un leneş subacvatic, dar şi o pasăre marină cu aripi de cinci metri

sursa:mediafax.ro

Avion de luptă în parcare şi iepure de 60 de metri. Cele mai ciudate imagini de pe pământ - FOTO



Avion de luptă în parcare şi iepure de 60 de metri. Cele mai ciudate imagini de pe pământ (Imagine: Daily Mail)
Fotografiile capturate de Google Earth arată unele dintre cele mai ciudate şi surprinzătoare imagini de pe planetă, scrie dailymail.co.uk.
Una dintre imagini arată un iepure roz de peste 60 de metri construit în Italia de un grup de artişti din Viena.






Hello big ears: This 200ft long pink bunny , far right, was built by a group of artists from Vienna in Prata Nevoso, Italy. It's nicknamed 'Hare'No fly zone: A jet fighter is seen at what appears to be a residential car park in ParisFinger licking good: An image of KFC's Colonel Saunders in Rachel, Nevada, as seen from the edges of space
Weird: The Badlands Guardian In Canada who appears to be wearing a native American headdress and an iPod earphone
Car sticker: The Ford logo is prodly displayed on the roof of one of the company's buildings in motor city Detroit
Sinking feeling: A huge ship lies floating on its side after a maritime accident in the waters in Basrah, Iraq
Nature trail: Six African elephants are captured on the move in Chad
Intr-o altă fotografie, un avion de luptă se află în ceea ce pare a fi o parcare rezidenţială din Paris, în timp ce un logo uriaş Coca-Cola este gravat pe un deal din Chile, iar o imagine a colonelului Saunders de la KFC apare în Nevada.


sursa:mediafax.ro

Fotografie inedita: Luminile Nordului, Calea Lactee si un meteorit!

Un amator a reusit sa surprinda trei fenomene naturale extraordinare in aceeasi fotografie.
Fotografia a fost facuta de Tommy Eliassen in Norvegia, pe 25 septembrie, la inceputul sezonului propice de aparitie a aurorelor boreale, scrie Daily Mail.

Omul povesteste ca au fost conditiile ideale unei sesiuni de fotografie: a reusit sa traga 7 cadre, dupa care cerul s-a innorat. El nici nu si-a dat seama ce fotografiaza, pentru ca era prea concentrat sa faca setarile bune. Dupa aceea el a realizat ca surprinsese ceva cu adevarat special, si ca aceasta ocazie nu poti sa o ai decat o data la cativa ani.

Fotograful amator este pasionat de peisajele nocturne si spune despre locul in care a captat imaginile spectaculoase, Ifjord, ca este perfect pentru acest tip de fotografii pentru ca numai 10 oameni locuiesc acolo, iar cel mai apropiat oras se afla la 130 km distanta, asa ca poluarea nu este un obstacol.Three in one: Amateur photographer Tommy Eliasson caught this stunning time-lapse image of a meteorite streaking through the Milky Way (above centre) alongside the vibrant colours of the aurora

Aurora-inspiring: This image shows the green beam of the Northern Lights cutting through the night sky as it tracks the curvature of the earthSide by side: The billions of stars of the Milky Way and the Northern Lights appear to fall like rain over mountains and a moody lake. Mr Eliassen waited for days to get the perfect shotsPentru pasionati mentionam detaliile tehnice: Nikon D700 cu un obiectiv de 14-24 mm cu f 2.8, iso 4000-8000, si expunere 25-30 secunde.




sursa:9am.ro

Raport alarmant: Ce inseamna incalzirea globala pentru Terra


Raport alarmant: Ce inseamna incalzirea globala pentru Terra
www.flickr.com
Cresterea medie cu aproape 1°C a temperaturii planetei in ultimul secol, cresterea nivelului marilor si oceanelor, valuri de caldura si inundatii mai numeroase ca oricand: incalzirea globala este un proces in plina desfasurare, cu efecte care se vor accentua in urmatoarele decenii, informeaza AFP.
Temperatura medie mondiala a crescut cu 0,74°C in ultimul secol si va creste cu o valoare cuprinsa in intervalul 1,1 - 6,4°C in comparatie cu perioada 1980-1999 pana in anul 2100, cu o medie cuprinsa in intervalul 1,8 - 4°C, potrivit celui mai recent raport intocmit de IPCC (Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei), publicat in 2007, scrie MEDIAFAX.

Datele culese dupa publicarea acestui raport, a carui editie viitoare va fi facuta publica in 2014, arata ca "nu exista indicii ca incalzirea globala s-ar fi oprit sau ar fi intrat intr-o perioada de pauza", a declarat climatologul Jean Jouzel, care a precizat ca "ultimul deceniu a fost cel mai cald pe care omenirea l-a cunoscut".

Incalzirea globala este imputabila - in procent de 90%, potrivit IPCC - cresterii emisiilor de gaze cu efect de sera (3%, in medie, pe an in ultimul deceniu), care a atins un nou maxim istoric, in 2010.

Topirea ghetarilor de altitudine, in special a celor din Himalaya, ameninta aprovizionarea cu apa a multor regiuni (nordul Indiei si China). Ghetarii din Anzii tropicali au pierdut intre 30% si 100% din suprafetele lor in ultimii 30 de ani, iar toti ghetarii din Pirinei ar putea sa dispara definitiv in 2050.


Topirea banchizei arctice, care acopera o suprafata de 15 milioane de kilometri patrati, continua. Mai putine raze solare sunt reflectate de gheata si caldura lor este absorbita de apa, accelerand procesul de topire a banchizei.

Cresterea temperaturii a fost de doua ori mai mare la Polul Nord, in comparatie cu media mondiala in ultimii 100 de ani.

In septembrie 2011, suprafata gheturilor arctice, masurata de National Snow and Ice Data Center (NSIDC), a ajuns la o valoare apropiata de minimul istoric, atins in 2007. In opinia expertilor de la Institutul de fizica a mediului inconjurator de la Universitatea Bremen (Germania), acest minim a fost chiar depasit.

Oceanul Arctic va fi complet lipsit de gheturi in timpul verii pana in anul 2050.


Topirea calotelor glaciare, in principal in Groenlanda si pe continentul antarctic, contribuie la cresterea nivelului oceanelor.


Topirea calotelor a contribuit cu cel putin 30% la cresterea nivelului marilor in ultimii ani, chiar daca incertitudini destul de consistente continua sa existe in legatura cu acest subiect putin cunoscut, considera Jean Jouzel.

Cresterea nivelului oceanelor cunoaste o evolutie mai rapida decat era prevazut, din cauza topirii accelerate a calotelor polare. In raportul din 2007, expertii IPCC estimau ca aceasta crestere va avea o valoare cuprinsa in intervalul 18 - 59 centimetri pana la sfarsitul secolului.

Aceasta crestere ar putea sa atinga si chiar sa depaseasca un metru, afirma deja numerosi oameni de stiinta.

Evenimentele meteorologice extreme, precum ploile torentiale sau valurile de caldura, vor deveni mai frecvente si mai intense, au anuntat expertii IPCC intr-un raport special, indemnand guvernele din lumea intreaga sa se pregateasca, prin adoptarea unor masuri denumite "de adaptare".

Fenomenul de extindere a deserturilor se intensifica, in special in regiunea Sahel si in partea de nord a Chinei. Lacul Ciad a pierdut 90% din suprafata sa in ultimii 40 de ani, scazand de la 25.000 de kilometri patrati la 2.500 de kilometri patrati.

Biodiversitatea va suferi si ea din cauza incalzirii globale, iar intre 20% si 30% din totalul speciilor animale si vegetale vor fi amenintate cu disparitia, in cazul unei cresteri a temperaturilor cu 1,5 - 2,4°C, in raport cu media din ultimii 20 de ani din secolul al XX-lea.

sursa:9am.ro

Enemy Front, un nou shooter de război


sursa:go4games.ro

Windows 8 – cerinţe de sistem


Windows 8 – cerinţe de sistemPe măsură ce Windows 8 se apropie de lansare, detalii cum ar fi aspectul interfeţei şi setul de facilităţi disponibile ajung la versiunea finală, eforturile echipei de programare fiind apoi concentrate pentru consolidarea acestora. Etapa finală de testare constă în eliminarea oricăror bug-uri descoperite şi optimizarea componentelor sistemului de operare pentru performanţe optime.
Windows 8Windows 8 – cerinţe de sistem

Conform tradiţiei Microsoft, fiecare versiune nouă de Windows vine cu cerinţe de sistem mai exigente decât cea pe care o înlocuieşte, obligând utilizatorii la investiţii suplimentare pentru actualizarea configuraţiei PC-urilor deţinute, sau înlocuirea completă a acestora cu modele de generaţie mai nouă.
Din fericire Windows 8 pune capăt acestei tradiţii, promiţând să ruleze în condiţii la fel de bune şi pe hardware-ul existent, indiferent dacă a fost creat pentru Windows 7 sau predecesorul său, Windows Vista. Conform informaţiilor furnizate chiar de Microsoft, tot ce avem nevoie pentru a ne bucura de o experienţă fluentă cu Windows 8 este:
  • Un procesor la 1 GHz , atât pentru versiunea de Windows 8 pe 32 biţi, cât şi cea pe 64 biţi
  • 1 GB memorie RAM pentru versiunea pe 32 biţi a sistemului de operare şi 2 GB RAM pentru cea de 64 biţi.
  • Harddisk sau SSD cu capacitatea de minim 16 GB, sau 20 GB dacă preferăm versiunea pe 64 biţi a sistemului de operare.
  • Placă video compatibilă cu API-ul DirectX 9 şi specificaţiile WDDM 1.0
  • Din păcate pentru o experienţă completă cu Windows 8 avem totuşi nevoie de un ecran cu interfaţă multi-touch, facilitate absentă pentru majoritatea PC-urilor actuale.
Cu sau fără interfaţă tactilă, cert este că ne vom putea bucura de Windows 8 fără a fi nevoiţi să ne despărţim de PC-ul sau laptopul actual, creat pentruWindows 7.

12 feluri de cizme, ghete si bocanci


Cizmele, ghetele si bocancii sunt elemente de baza pentru urmatoarele 5 luni. Invata sa identifici corect diferitele clase si tipologii.
Astazi voi proceda englezeste: te voi arunca in apa, urmand sa te intreb apoi daca stii sa inoti. Iti sar ulterior in ajutor si iti spun ca aceasta scurta calatorie in lumea incaltarilor pentru sezonul rece te va deconecta.
Chelsea boots – le recunosti usor dupa benzile elastice din lateral. Se incalta si se descalta uosr. Poate si de aceea succesul de care s-au bucurat in trecerea timpului.
Nu le vad neaparat ca si incaltari urbane, dar pot fi alaturate tinutelor casual cu mare succes.
Incearca, pentru inceput, o pereche neagra sau una maron inchis (tan).
Remember Beatles?
Lace up boots – sunt elegantele incaltari de sezon ce se alatura cu succes tinutelor business sau business casual. Provin, ca si desen, din oxford shoes sau derby shoes.
Incearca, pe cat posibil, sa eviti exemplarele cu gaici metalice. Acelea sunt pretabile tinutelor mai putin protocolare.
In variante mai degajate ca si linie constructiva, din familia lace up boots, fac parte si bocancii: din piele impermeabilizata,
in varii forme.
Lace up vine, asa cum ai dedus, de la simplul fapt ca modelul de fata se inchide cu sireturi pana sus.
Ca si subspecie, ii vei regasi la primavara sub forma de desert boots, gheata semi-inalta croita din materiale compozite sau piele intoarsa, cu talpa de neopren.
In combinatii reusite
Chukka boots – deja prieteni mai vechi, ii regasim astazi in clasificarea de sezon, aducandu-ti aminte ca sunt acel gen de gheata ce urca, din constructie, usor deasupra gleznei. Inchiderea sireturilor se face la 2, maxim 3 perechi de gaici.
Sunt ghete comode, care nu sunt pretabile tinutelor office, ci, mai degraba, tinutelor de week-end, alaturi de tercot, reiat, tweed, flanel, lana.
Cizma de calarie – linia inalta, eleganta, va atrage mereu atentia inspre calaret. E pacat ca nu mai sunt uzitate in masura in care au fost folosite in secolele trecute. Sunt parte integranta a paturii aristocrate si se fabrica in continuare pentru iubitorii sportului ecvestru.
Cizma de calarie o vei gasi alaturata tinutelor specifice, cu pantalon de calarie, curea si cravasa adiacenta.
Unii au incercat sa o urce pe podium. Nu vad locul ei acolo.
Cizma de vanatoare – numita si cizma Wellington, dupa numele celebrului general, capata de-a lungul timpului diverse alte denumiri: wellies, gumboot, rainboot.
Materia prima initiala, pielea groasa de bovina, e inlocuita, in vremurile moderne de PVC (policarbonatvinil) sau, in limbaj popular, “cauciuc”. Cei mai celebri in speta raman, de ceva vreme, cei de la Hunter, producatori localizati in Marea Britanie.
Multi sustin ca originea ar fi germana si in mod subsecvent au tras concluzia ca la baza acestui gen de cizma sta hessian boot.
De o eleganta aparte, a fost un element de baza al garderobei barbatului de secol XVIII.
Noi studiem si, daca e cazul, admiram. Dupa, aplicam. Polemicile le lasam pe seama altora.
Cizma gen cowboy – aparuta in deserturile Texasului si uzitata pe scara larga si de catre fermierul american modern. De la simple modele, pentru angajatii fermei de taurine si pana la modele incrustate, “de duminica”, genul si-a creat drum prin istorie cu mare succes.
In zilele noastre reprezinta un icon american adulat sau, dimpotriva, hulit de exegetii in domeniul vestimentatiei masculine.
Snow boots – asa cum ii spune si numele, e una din perechile obligatorii ale unui barbat ce traieste in tinuturi cu un climat nu foarte prietenos. Poate forma lor nu inspira admiratie, dar constructia lor sigur inspira caldura din belsug in zona picioarelor.
Se vor alatura unor tinute adecvate cusute din materiale groase, izolante: fleece, blana, lana groasa, etc.
Bocancul pentru catarare – impatimitii iti vor vorbi despre el zile intregi. Ca si alte elemente din domeniul alpinismului si catararii, a evoluat ca si tehnologie, in ultimii zeci de ani.
Fara doar si poate, performanta in domeniu, necesita echipament adecvat. Nu mai putin adevarat e faptul ca e contraindicat sa urci muntii in pantofi sport. E letal.
La fel de “letal’ e sa aduci bocancul de gen in context urban. Nu esti un outkast, ci doar un ciudat.
Tinuturile sovietice si scandinave au fost cele care au adus in prim plan exemplare consacrate in civilzatiile nordice. Acestea s-au pastrat, intr-o forma initiala sau adaptata, pana in zilele noastre.
Fac vorbire despre rigger boot, bocancul lucratorului pe platformele petroliere din Marea Nordului
despre mukluk, cizma traditionala de ceremonie din Groenlanda
si despre, mai celebrii, valenki,
cusuti din lana groasa, care, in lipsa impermeabilizarii, au fost fericit ingemanati cu un clasic galos.
Dincolo de clasic, tendinte sau saloane ale unei vremi sau alteia, vestmantul masculin a aparut, in mod evident, ca efect al unei nevoi imediate. Exemplele de mai sus sunt argumente pertinente despre functionalitate, ca atribut intrinsec al vestmantului sau incaltarii de gen masculin.
Pentru cei iubitori de adrenalina pe doua roti, ghetele (cizmele) de motociclist sunt un must. Fie pentru iubitorii de choppere,
pentru iubitorii de enduro,
sau pentru speed-bike (later edit),
producatorii s-au gandit la toate.
Despre ghete, cizme si bocanci, in principiu – Sustin ca ai de unde alege. Pledez pentru a face exercitii initiale cu o pereche neagra si una maron, ambele cu siret, ambele cu o linie ce se apropie de lace up boots.
Ulterior poti divaga de la tema principala, cu modele de piele intoarsa sau, de ce nu, cu o pereche decowboy boot, achizitionate din Las Vegas. Asa, ca o toana.
Nu uita: daca ti s-au udat, nu le usca in apropierea unei surse intense de caldura – pielea tinde sa se deformeze si sa crape. Lasa-i, mai degraba, sa se usuce la temperatura camerei, introducand in cizme sau bocanci fasii mototolite de ziar.
Si nu uita sa le ungi, din cand in cand, cu grasime animala. Nu se vor supara si ca multumire, te vor insotii multe toamne si ierni.


sursa:domnideromania.ro