Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 noiembrie 2011

Fotografie inedita: Luminile Nordului, Calea Lactee si un meteorit!

Un amator a reusit sa surprinda trei fenomene naturale extraordinare in aceeasi fotografie.
Fotografia a fost facuta de Tommy Eliassen in Norvegia, pe 25 septembrie, la inceputul sezonului propice de aparitie a aurorelor boreale, scrie Daily Mail.

Omul povesteste ca au fost conditiile ideale unei sesiuni de fotografie: a reusit sa traga 7 cadre, dupa care cerul s-a innorat. El nici nu si-a dat seama ce fotografiaza, pentru ca era prea concentrat sa faca setarile bune. Dupa aceea el a realizat ca surprinsese ceva cu adevarat special, si ca aceasta ocazie nu poti sa o ai decat o data la cativa ani.

Fotograful amator este pasionat de peisajele nocturne si spune despre locul in care a captat imaginile spectaculoase, Ifjord, ca este perfect pentru acest tip de fotografii pentru ca numai 10 oameni locuiesc acolo, iar cel mai apropiat oras se afla la 130 km distanta, asa ca poluarea nu este un obstacol.Three in one: Amateur photographer Tommy Eliasson caught this stunning time-lapse image of a meteorite streaking through the Milky Way (above centre) alongside the vibrant colours of the aurora

Aurora-inspiring: This image shows the green beam of the Northern Lights cutting through the night sky as it tracks the curvature of the earthSide by side: The billions of stars of the Milky Way and the Northern Lights appear to fall like rain over mountains and a moody lake. Mr Eliassen waited for days to get the perfect shotsPentru pasionati mentionam detaliile tehnice: Nikon D700 cu un obiectiv de 14-24 mm cu f 2.8, iso 4000-8000, si expunere 25-30 secunde.




sursa:9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu