Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 noiembrie 2011

Descoperire impresionantă a astronomilor: Ce ascunde un misterios satelit al planetei Jupiter

Lacuri de dimensiuni impresionante, la fel de mari precum Marile Lacuri nord-americane, ar putea să existe sub suprafaţa îngheţată a Europei, unul dintre sateliţii strălucitori şi misterioşi ai planetei Jupiter, au anunţat miercuri astronomi americani.

Descoperire impresionantă a astronomilor: Ce ascunde un misterios satelit al planetei Jupiter (Imagine: NASA)
Această descoperire, dacă va fi confirmată de o viitoare misiune robotizată, este emoţionantă, întrucât apa reprezintă unul dintre elementele esenţiale pentru întreţinerea vieţii, în formele ei cunoscute de oameni.
Acoperită în întregime de un ocean îngheţat, Europa este al doilea satelit - ca distanţă - al lui Jupiter, o uriaşă planetă gazoasă, care este cea mai mare din sistemul nostru solar.
Imagini cu satelitul Europa, transmise de sonda americană Galileo, în timpul misiunii de explorare din perioada 1995-2003, au evidenţiat o suprafaţă deformată de fisuri şi acoperită cu gheaţă ondulată.
Savanţii, suprinşi de această topografie atât de insolită într-o zonă atât de rece, unde lumina Soarelui este slabă, cred că pot să explice acest fenomen comparându-l cu cel al "reliefului haotic" care există şi în anumite zone de pe Terra.
Astfel, plăcile de gheaţă plutitoare, cele de sub gheţarii care se găsesc deasupra vulcanilor, interacţiunile dintre gheaţa şi şuvoaiele de apă caldă provoacă pe Terra acest "relief haotic", au explicat cercetătorii.
Potrivit calculelor lor, grosimea stratului de gheaţă care acoperă satelitul Europa este de aproximativ 10 kilometri şi include în anumite zone "buzunare" uriaşe de apă, care se află uneori la o distanţă de trei kilometri de suprafaţă.
Apa mai caldă din aceste lacuri urcă spre suprafaţă în şuvoaie şi determină fărâmiţarea gheţurilor, care se prăbuşesc.
Acest ciclu al gheţurilor ar putea fi o dovadă suplimentară a prezenţei vieţii pe acest satelit şi a mişcărilor care se produc pe suprafaţa acestuia, permiţând un transfer de energie între aceste lacuri subterane şi suprafaţă.
Studiul, publicat în revista Nature, a fost coordonat de Britney Schmidt, geofizician la Universitatea Texas din Statele Unite ale Americii.

sursa:mediafax.ro

Ce spun hainele pe care le purtam despre noi?


Ieri seară am primit link-ul cu un reportaj făcut de către ProTv în legătura cu vestimentația. Deranjat este faptul că, mulți tineri apreciază hainele după proveniența lor indiferent de textură,design și alte caracteristici. Ei sunt mulțumiți că poartă o pereche de adidași împreună cu un trening și o spun plin de ei că acestea sunt din: Germania, Italia, etc.
Acești tineri au fost întrebați ce reprezintă pentru ei hainele și au spus că nimic. În plus, când au fost întrebați cât au dat pe haine, au simțit dorința de afimare prin exagerarea prețului real dat pe untrening și de adidași.
Este dureros că nu există o educație vestimentară în Romania. După cum veți vedea în reportaj, aceea doamnă directoare are intenții bune de ai educa pe copii în ale vestimentației, dar din păcate, această piață a kitsch a reușit să o influențeze și pe ea.
Da, într-adevăr suntem un popor care se îmbracă îngrozitor de prost. Am văzut indivizi care pe sezon de vară, poartă un maieu și o pereche de pantaloni trei sfert. Indiferent de circumstanțe și de mediul în care se află, ei sunt îmbrăcați la fel deoarece este foarte cald și au nevoie de confort și cam atât.
Ce să ne mai gândim la tăietură, design, textură, asortareaccesorizare, atitudine ?
În viziunea lor, indiferent de haină, dacă ea costă mult înseamnă că  este bună, de calitate și la modă.
Țin să menționez că anumite clase sociale în care probabil oameni au slujbe modeste,  își îmbracă salopeta de lucru sau echipamentul specific. La sfârșitul programului majoritatea tind să se îmbrace neglijent. Aici este marea greșeală.
Indifent de ceea ce faci la locul de muncă, în timpul liber poți fi tu și trebuie să te respecți. Asta nu înseamnă că de la o salopetă, trebuie  să te îmbraci la costum. Este de ajuns ca ținuta să fie modestă și plăcută ochiului. Trebuie mai întâi să ne respectăm noi ca să putem fi respectați de ceilalți. Și zic că începutul ar fi de  la o viață cât mai sănătoasă, comportament adecvat în societate și vestimentație.

ESQUIRE:Watch Porn: Uniform Wares 250 Series



To celebrate watch month here on The Style Blog, we're swapping our usual morning Shoe Porn for Watch Porn this month. Because we all could use a new one right about now.
Wear this watch because everyone will ask where it's from.
250 series ($600) by Uniform Wares, uniformwares.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1dzy29e4z

ESQUIRE:15 New Inductees to Our 2011 Celebrity Style Hall of Shame


Hell of a year for famous men and their clothes, huh? Kanye West began wearing looks from the women's runway, then went and designed his own line for females. Charlie Sheen created his own range of t-shirts, too. Well, sorta. And all those Republican politicians barely proved they earned the right to run, let alone choose their own clothes for the debates. Then there's Jared Leto and Vampire Boy and, no, we're not talking the costumes from some new Twilight movie; it's just that, as a famous person, it must be difficult to know there are always cameras around — to be expected to look presentable and put-together and, well, like a man, despite the daily mundane tasks required of us all. Some celebrities manage to pull this off better than others. The list below features no such men. Alow us to present our second annual edition of The Style Blog's Celebrity Hall of Shame, 15 men who either forgot that having style is the bargain you make when you enter Hollywood, or never knew how to dress themselves in the first place...




Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1dzxYpmvv

GQ:The Want: 10 Stylish Pom-Pom Hats


You can give in to the frigid brutality of winter with yet another black wool cap, or you can pull on one of these snow-meltingly bright knit hats and laugh in its face




Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201111/pom-pom-hats-winter-accessories#ixzz1dzwcTyam

GQ:Video: The Craziest Jeans in the World

From glow-in-the-dark denim to the heaviest jeans ever created, Naked & Famous guru Brandon Svarc visits the GQ fashion closet to display his most incredible pieces



Read More http://www.gq.com/video/videos/naked-famous-brandon-svarc-jeans#ixzz1dzv9QOT4