Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 ianuarie 2012

Cele mai şocante zece predicţii pe 2012


Ca în fiecare an, în această perioadă, Saxo Bank, banca daneză specializată în tranzacționări și investiții online, lansează Predicțiile Șocante. Printre cele mai puțin probabile amintim: Australia va intra în recesiune, acordul Basel III și regulamentele vor forța 50 de bănci centrale să fie naționalizate în Europa, iar acțiunile Apple vor scădea cu 50% față de valoarea de vârf a anului 2011.

În raportul “Predicții Șocante”, Saxo Bank se concentrează pe evenimente puțin probabil să aibă loc, dar care sunt mai posibile decât îi place pieței să creadă. Predicțiile nu sunt prognoze în adevăratul sens al cuvântului, dar sunt importante pentru investitori care ar trebui să le acorde o oarecare importanță. Oricare dintre ele s-ar întâmpla, ar avea un impact semnificativ asupra pieței.
Predicțiile Șocante ale Saxo Bank pentru 2012 sunt:
1. Acțiunile Apple Inc vor scădea cu 50 de procente față de vârful atins în 2011 
Apple se va confrunta în 2012 cu o concurență acerbă din partea competitorilor Google, Amazon, Microsoft/Nokia și Samsung pe câteva dintre cele mai competitive produse ale sale, dar mai ales pe iPhone și iPad. Apple nu va reuși să-și păstreze cota de piață de 55 de procente (de trei ori mai mare decât Android) și 66% pentru iOS, respectiv iPad.
2. UE declară “bank holiday” extinsă în 2012
Tratatul UE din acest decembrie se dovedește insuficient pentru a rezolva criza de finanțare a Uniunii – în special pe cea din Italia – iar criza datoriilor UE se va întoarce să se răzbune pe la mijlocul anului viitor. Drept răspuns, piețele de acțiuni vor reacționa și vor scădea cu 25% în cazul plasamentelor short, punând politicienii în situația de a declara o “bank holiday” extinsă, închizând toate piețele exchange și băncile pentru o săptămână, sau chiar mai mult.
3. Un candidat încă neanunțat va ajunge la Casa Albă
În 1992, miliardarul texan Ross Perot a reușit să profite de recesiunea economică și de dezgustul populației față de clasa politică americană și a obținut 18,9% din voturi. Au trecut trei ani cu Obama și constatăm că puține s-au schimbat. A crescut însă sentimentul deziluziei față de întreg sistemul politic american, ceea ce face să existe un context mai benefic ca niciodată pentru un al treilea candidat. Cineva cu un program solid orientat către schimbări reale ar putea apărea la începutul anului și ar putea obține președinția în noiembrie 2012, în ceea ce s-ar putea numi cele mai importante alegeri din istoria SUA, adunând 38% din votul popular.
4. Australia intră în recesiune
Efectele valului gigantic de încetinire economică în zona Asia-Pacific se văd astăzi și în Vest, împing alte state în recesiune. Dacă era o țară dependentă de bunăstarea Chinei, acea țară este Australia, cu puternica ei dependență de minerit și resurse naturale. Și, cum cererea adresată Chinei pe aceste ramuri industriale s-a diminuat, Australia este împinsă către recesiune, recesiune care va fi exacerbată de crahul imobiliar care se va produce și acolo în sfârșit, la cinci ani față de restul lumii civilizate.
5. Acordurile Basel III și regulamentele vor provoca naționalizarea a 50 de bănci centrale
De îndată ce vom intra în 2012, presiunea asupra sistemelor bancare va crește pe măsură ce noile cereri de capital se vor înmulți rapid, iar noile regulamente vor cere băncilor să reducă repede leverage-ul. Asta va crea niște vânzări spectaculoase de asseturi bancare pe piață, de vreme ce numărăm cumpărătorii pe degete. O posibilă înghețare a pieței interbancare europene îi va forța pe cei care economisesc să intre în vrie și să facă retrageri masive. Peste 50 de bănci centrale vor ajunge în contabilitatea guvernamentală, iar câteva cunoscute bănci comerciale vor înceta să existe.   
6.Suedia și Norvegia vor deveni noul paradis bancar, înlocuind Elveția
Așa cum am văzut în cazul Elveției, să devii un paradis bancar într-o lume a băncilor centrale aflate în cădere poate crea multe riscuri economiei naționale respective. Piețele de capital ale statelor despre care vorbim sunt incomparabil mai mici decât ale Elveției, însă elvețienii și devalorizează agresiv moneda națională, iar administratorii fondurilor își caută noi “paradisuri”. Investițiile în obligațiunile emise de guvernele celor două țări le-au făcut atât de populare încât dobânzile pe 10 ani sunt cu 100 de puncte bază sub clasicele obligațiuni de stat emise de Germania.
7. Banca Centrală Elvețiană câștigă și propulsează EURCHF la 1,50
Insistența cu care Elveția luptă împotriva aprecierii propriei monede va continua să dea rezultate în 2012. Cu indicii fundamentali elvețieni – în special cei legați de exporturi – în suferință în 2012 mai ales din cauza întăririi francului în trecut, Banca Centrală Elvețiană și guvernul elvețian vor mai îndura ceva pentru a preveni pagube colaterale și mai mari și vor introduce extensii ale actualelor programe, poate chiar și dobânzi negative pentru a împiedica “evaporarea” capitalului din Elveția și a duce EURCHF la un maxim de 1,50 în 2012.
8. USDCNY crește 10 procente, la 7,00
Pe măsură ce se diminuează veniturile din orașele fantomă cu milioane de locuitori ale Chinei, iar exportatorii se luptă cu marginile de profit infime odată cu creșterea monedei naționale chineze, această țară este în pragul unei “recesiuni”, ceea ce înseamnă creștere economică de 5-6%. Politicienii de la Beijing vor să-I salveze pe exportatori permițând CNY să scadă în fața dolarului american – ancorat în propria zonă de siguranță, în pofida unei încetiniri a economiei globale și a unei crize a datoriilor în plină desfășurare în Europa – aducând raportul la 7,00, deci o creștere cu 10 procente.
9. Indexul Dry crește cu 100 procente
Prețurile scăzute ale țițeiului în 2012 ar putea duce la creșterea indicelui baltic Dry, odată cu scăderea costurilor de operare. Ne așteptăm ca Brazilia și Australia să-și extindă rețeaua de furnizori de minereu de fier, ducând la o scădere a prețurilor și mai pronunțată și, în consecință, la importuri crescute din China pentru a-și satisface insațiabila producție industrială. Vom avea, așadar, o cerere explozivă de minereu de fier.
10. Prețul grâului se va dubla în 2012
Prețul grâului CBOT se va dubla în 2012 după ce, în 2011, vom înregistra cele mai proaste recolte. Cu 7 miliarde de suflete care trebuie hrănite pe Pământ și tiparnițele de bani la capacitate maximă, vremea nefavorabilă în toată lumea a transformat anul acesta într-unul teribil pentru agricultură. În special grâul va avea de suferit, mai ales din cauza investițiilor speculative care vor duce prețul undeva către cea mai ridicată poziție înregistrată în 2008.
Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank, comentează:  ”Predicțiile Șocante au fost pregătite în spiritul încurajării investitorilor să gândească outside the box și să se pregătească pentru evenimente surprinzătoare. A gândi outside the box este rareori un exercițiu confortabil, dar la fel de neplăcut este să te trezești cu o surpriză urâtă pentru care nu erai pregătit deloc. Dacă se vor adeveri câteva dintre ele, 2012 va deveni un an de cotitură.

TOP Cele mai tari jocuri pentru Facebook


Jocurile de Facebook au fost unul dintre trend-urile importante ale anului 2011.
TOP Cele mai tari jocuri pentru Facebook
Facebook a prezentat lista celor mai indragite jocuri sociale ale anului 2011, iar baietii de la Zynga, cei mai cunoscuti in domeniu, n-au reusit sa inhate primul loc. Lista a fost construita pe baza numarului de utilizatori activi, dar si pe baza recomandarilor, si include jocuri realizate in toate partile lumii.
Pentru Zynga, nu e chiar tragedie, caci dintre primele 10 jocuri, compania are 4. Locul intai este ocupat de Playdom, acum o companie Disney.
Iata lista completa:
1. Gardens of Time (realizat de Playdom)
2. The Sims Social (EA)
3. Cityville (Zynga)
4. DoubleDown Casino (DoubleDown Entertainment)
5. Indiana Jones Adventure World (Zynga)
6. Words With Friends (Zynga)
7. Bingo Blitz (Buffalo Studios)
8. Empires & Allies (Zynga)
9. Slotomania-Slot Machines (Playtika)
10. Diamond Dash (wooga)
Reteaua de socializare a afisat si cateva statistici, prin care arata ca userii sai sunt destul de activi in privinta jocurilor. Peste 25% din utilizatorii retelei se joaca cel putin o data pe zi. Jucatorul mediu din statistica este activ in cel putin 3 jocuri in fiecare luna.
Sursa: tnw

VIDEO Cele mai tari jocuri de agatat fete


Cum sa atragi atentia unei fete cu un joc pe tableta
Embed: 
Brian Tong de la CNET a realizat o selectie cu cele mai tari jocuri pe iPad pentru a capta atentia fetelor: "Harbor Master HD", "What's the Diference?" si "Little Things".

2012, anul cu cele mai multe scenarii apocaliptice


Teoriile Sfarsitului Lumii

Teoriile Sfarsitului Lumii
flickr.com
Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiindProiectul Montauk. Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca “n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012″

Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 “Revenirea la Glorie”. Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumerismului si excesul fara precedent al productiei de “obiecte non-necesare vietii decente”, cum le numesc recentele analize ale ONU.

Diverse religii si credinte “asteapta” Sfarsitul Lumii la date antecalculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:
  • Sfarsitul calendarului maya actual - 21 decembrie 2012;
  • Alinierea generala planetara - 8 septembrie 2040;
  • Sfarsitul, dupa calendarul musulman - 2076;
  • Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc - 2240.

Cu toate ca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfarsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acest an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Inainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sa le cunoastem. Si bineinteles, sa ne intrebam: suntem oare pregatiti pentru anul 2012?

Calendarul mayas

Calendarul mayas
sxc.hu
Desi exista o multime de teorii bizare despre sfarsitul lumii, una dintre cele mai cunoscute este legata de calendarul mayas. Potrivit predictiilor bazate pe acest calendar, multi se intreaba daca lumea se va sfarsi pe 21 decembrie 2012, cand va avea loc si solstitiul de iarna.

In primul rand mayasii aveau mai multe calendare, fiecare cu un scop diferit, iar cel in cauza, care este cunoscut drept “Calendarul cel Lung”, este un calendar la fel ca oricare altul care are ca scop masurarea timpului. Singura exceptie a acestuia, si care a panicat o lume intreaga, este ca acest calendar implica un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfarsi in 21 decembrie anul acesta.

Aceasta perioada este cunoscuta drept Marele Ciclu, insa, pentru mayasi, sfarsitul unui astfel de ciclu este prilej de sarbatoare, nu de teama.

Potrivit purtatorului de cuvant al Institutului National de Antropologie si Istorie din Mexic, Artoro Mendez, un fragment inscriptionat a fost descoperit acum cativa ani si a fost studiat intens, nu a fost facut public si se afla in custodia institutului, scrie Daily Mail.

Mexicanii se pregatesc de sfarsitul lumii

„Caramida din Comalcalco”, al doilea fragment, este disputat de oamenii de stiinta. Ei nu sunt siguri ca ar fi vorba de 21 sau 23 decembrie 2012 sau ca se refera la o alta data. Aceasta data coincide cu al 13-lea Baktun (perioade de 394 de ani, a 13-a avand mare importanta pentru maiasi pentru ca este un numar sacru) care se incheie pe 21 decembrie 2012.

Insa data inscriptionata lasa loc de interpretari. „Nu exista niciun motiv pentru care oamenii de stiinta sa nu creada ca ar putea fi vorba despre o data din trecut, care sa marcheze un moment important din istorie. De fapt, verbul huli gasit pe piatra, inseamna el/ea a venit. Nu exista nicio referinta pentru viitor”, spune Stuart, unul din cercetatori.

Inscriptiile dateaza de acum aproape 1.300 de ani.

Schimbari radicale

Schimbari radicale
sxc.hu
Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda.

Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Ultimul raport ONU considera ca niciodata omenirea n-a avut de infruntat un pericol atat de grav. Potrivit Adevarul, raportul analizeaza situatia in care se afla populatia a 177 de tari. Noul acord urmeaza sa intre in vigoare chiar incepand cu anul 2012, atunci cand Protocolul de la Kyoto va lua sfarsit. Raportul PNUD propune "o abordare in paralel" a problematicii incalzirii globale: pe de o parte, reducerea emisiilor de gaze, iar, pe de alta parte, cooperarea internationala in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile de tot felul prin care trece omenirea acum.

Coliziunea cu Planeta X

Coliziunea cu Planeta X
sxc.hu
Descoperita de sumerieni si fotografiata de catre oamenii de stiinta rusi, Planeta X, cunoscuta si sub numele de Nibiru, este considerata de unii drept planeta care urmeaza sa aduca sfarsitul lumii pe 21.12.2012.

Informatia panicarda a plecat de la site-ul ZetaTalk, fondat de Nancy Lieder, care a anuntat ca Planeta X va suferi in curand o coliziune cu Pamantul. Predictia legata de momentul impactului facea referire initial la luna mai a anului 2003, dar, cum nimic nu s-a intamplat atunci, data la care se presupune ca va avea loc coliziunea a fost mutata pe 21 decembrie 2012.

Cu toate ca adepti Apocalipsei din 2012 continua sa sustina teoria, studiile stiintifice au demonstrat ca posibilitatea intrarii in coliziune cu planeta Nibiru sunt foarte mici, aproape egale cu zero.

Inversarea polilor magnetici

Inversarea polilor magnetici
sxc.hu
Desi suna ciudat, acest fenomen s-ar putea intampla, numai ca informatiile legate de acesta au fost denaturate atat de mult de catre teoreticienii conspiratiei incat a inceput sa para un scenariu apocaliptic, scrie 9am.

Campul magnetic al Pamantului, cu cei doi poli, nu este constant, asa cum ai crede. In timpul secolului XX,cand cercetatorii au inceput sa studieze polaritatea Pamantului mai indeaproape, acestia au descoperit ca locul exact al polilor se schimba in fiecare an cu aproximativ 10-40 de kilometri.

Si mai surprinzator este faptul ca la un moment dat, poate avea loc chiar o inversare a lor, asa cum s-a si intamplat in trecut. Acest lucru se intampla destul de rar de-a lungul istoriei Pamantului: ultima inversare a polilor magnetici a avut loc acum 780.000 de ani.

Furtuni solare

Furtuni solare
sxc.hu
Un alt fenomen care panicheaza lumea cu privire la sfarsitul lumii sunt eruptiile solare. Temerile au legatura cu faptul ca, in 2012, Soarele va atinge varful unui ciclu de 11 ani, numit maxim solar.

Acest scenariu seamana foarte mult cu cel de dinainte, care implica schimbarea polilor magnetici, pentru ca eruptiile solare apar la intervale destul de regulate.

Conform estimarilor expertilor, eruptiile solare puternice vor avea loc undeva intre 2012 si 2014 si, oricum, au mai avut loc de multe ori pana acum



Previziunile bulgaroaicei Baba Vanga

Previziunile bulgaroaicei Baba Vanga
http://www.theastralworld.com/
Potrivit bulgaroaicei Baba Vanga, in 2011, europenii ramasi in viata vor pieri intr-un razboi chimic pornit de musulmani. In 2016, Europa va fi un continent lipsit de viata, iar anul 2018 va rasturna actuala scena economica si politica, China devenind puterea mondiala numarul 1, a mai prezis Vanga inainte sa moara. 

Orbita Pamintului se va inclina prin 2023, peste 10 ani, calota polara se va topi, iar peste inca 10 ani, musulmanii vor conduce Europa. In urma unei economii infloritoare, cercetarea va atinge inaltimi nebanuite: vom crea primul om sintetic, iar pentru cei obisnuiti organele artificiale vor fi la discretie. In 2076, va domni din nou comunismul pe Pamant! Predictiile Vangai ajung pana in 5079, cand, potrivit acesteia, va fi sfarsitul lumii.

Iata ce mai prezice ea:

2014 - Majoritatea oamenilor de pe Planeta va avea cancer de piele.

2018 - China va deveni noua putere mondiala.

2023 - Orbita Pamantului se va schimba usor.

2025 - Europa va fi pustiita.

2028 - Se va dezvolta o noua sursa de energie. Foametea nu va mai fi o problema.

2033 - Gheata de la Poli se va topi. Nivelul Oceanului Planetar va fi in continua crestere.

2046 - Clonarea va fi foarte accesibila.

2076 - Lumea va fi condusa din nou de comunisti.

2084 - Va avea loc renasterea naturii.

2088 - O noua boala va lovi planeta. Oamenii vor imbatrani in cateva secunde.

2097 - Aceasta boala va fi vindecata.

2100 - Soarele facut de mana omului va lumina partea intunecata a Planetei.

2111 - Oamenii vor deveni roboti.

2125 - Ungaria va primi semnale din afara spatiului.

2154 - Animalele devin pe jumatate oameni.

2167 - O noua religie.

2170 - Mare seceta.

2187 - Eruptia a doi vulcani este intrerupta cu succes.

2273 - Se va naste o noua rasa.

2288 - Se va reusi sa se calatoreasca prin timp. Se vor stabili noi contacte cu extraterestrii.

2291 - Soarele se raceste.

2304 - Misterul de pe Luna a fost descoperit.

2371 - Seceta mare.

2480 - Pamantul va fi in intuneric.

3005 - Va fi razboi pe Marte.

3797 - Nu va mai exista viata pe Terra. Insa oamenii vor reusi sa locuiasca pe alte planete din sistemul solar.



sursa:9am.ro





Care vor fi cele mai pretioase valori in urmatorii ani?


Care vor fi cele mai pretioase valori in urmatorii ani?
Flickr.com
Preturile diamantelor vor creste in urmatorii patru ani, sustinute de cererea pentru produse de lux provenita din China, India si Orientul Mijlociu, dar pretul aurului, despre care analistii spun ca este supraevaluat, va inregistra o corectie, transmite Bloomberg.
Anul acesta, pretul mediu al diamantelor brute va creste cu 9%, la 145 dolari pe carat, iar in urmatorii doi ani va avansa cu 14%, respectiv 4,8%, a declarat Edward Sterck, analist la firma BMO Capital Markets, conform MEDIAFAX.

Pretul diamantelor va urca apoi cu 2,6% in 2015 si cu 3,2% in anul acesta.


Cererea de diamante ar putea creste de doua ori mai repede decat oferta pana in 2020, datorita dezvoltarii clasei de mijloc in China si India, potrivit unui raport efectuat de compania de consultanta Bain.

China, India si Orientul Mijlociu vor asigura 40% din consumul de diamante pana in 2015, comparativ cu numai 8% in 2005, potrivit grupului Anglo American, care detine De Beers, a doua mare companie extractoare de diamante la nivel mondial.

Cererea mondiala pentru diamante va depasi probabil cererea cu 7 milioane de carate in 2016, comparativ cu un deficit de un milion de carate in acest an, a aratat Vladimir Sergievski, analist la companiaFinam Investment din Moscova.

Pretul diamantelor brute va scadea cu 5,1% in acest an si va stagna in 2013, anticipeaza Richard Platt, director general la compania de consultanta WWW Diamond Forecasts din Londra. Platt estimeaza o crestere de 2,9% in 2014 si de 2,2% anul urmator.

In cazul diamantelor slefuite, Platt prognozeaza un avans al preturilor de 4,7% anul viitor, de 9,3% in 2013, de 6,6% in 2014 si de 4,4% in 2015. Cresterile de preturi vor reflecta cererea din Asia, a spus el.

Care va fi evolutia in cazul aurului?


In cazul aurului, sapte analisti intervievati de Bloomberg se asteapta la scaderea pretului incepand din 2013, dupa o crestere de 19% anticipata pentru anul viitor.

Pe piata aurului, preturile spot au urcat cu 12% in acest an, investitorii cautand plasamente sigure in contextul crizei datoriilor din Europa. Pretul aurului spot a scazut miercuri cu 0,2%, la 1.586,93 dolari uncia.

Actualul pret al aurului nu reflecta fundamentele cererii si ofertei, ci cererea artificiala pentru metalul pretios, ca mijloc de protectie fata de riscuri, a spus Rob Henderson, economist sef la National Australia Bank.

El a adaugat ca din acest motiv pretul aurului va inregistra o corectie substantiala in viitor. 

Cartele prepay, vandute doar cu buletinul?


Cartele prepay, vandute doar cu buletinul?
Wiki Commons
In viitor cartele prepay se vor vinde doar cu buletinul, pentru a reduce apelurile false spre numarul de urgenta 112, potrivit unui proiect depus la Senat.
Datele personale vor fi stocate intr-o baza a operatorului de telefonie mobila, iar toti cei care vor suna fara motiv la numarul de urgenta 112 vor putea fi depistati imediat, potrivit RTV.net.

Potrivit proiectului de act normativ, datele vor trebui pastrate un an de zile de la expirarea cartelei, apoi vor fi distruse.

Proiectul vine in conditiile Asociatia React a lansat recent un spot publicitar prin care se incearca reducerea numarului de telefoane false la 112.