Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 aprilie 2012

Crezi ca esti destept? Vezi ce spune calculatorul


Afla cat esti de inteligent in mai putin de un minut!
Crezi ca esti destept? Vezi ce spune calculatorul
Daca esti expert in Twitter sau in Facebook, nu prea ai cum sa obtii o diploma care sa ateste cat de bine de pricepi si care sa iti foloseasca la un interviu de angajare, de exemplu. O companie vine sa schimbe putin lucrurile si ofera teste-fulger prin care sa afli cat de bine de pricepi, scrie mashable.com.

Platforma celor de la Smarterer, lansata in octombrie anul trecut, ofera quiz-uri de 10 intrebari, pe subiecte care pornesc de la Facebook si ajung pana la Saga Twilight. Deja sunt peste 400 de teste, iar intrebarile provin chiar de la utilizatori. 
Start-up-ul, care primeste 1,25 milioane de dolari de la Google si din alte surse, ar putea fi o mana cereasca pentru angajatori, care au CV-ul candidatilor in fata, insa nu pot estima prea bine de exemplu aptitudinile in domeniul social media.
Sursa: mashable

Piese vestimentare mereu la moda


Daca iti place sa fii mereu in tendinte, dar nu ai banii lui Beckham ca sa iti poti schimba garderoba la fiecare nou sezon, trebuie sa te axezi pe piesele vestimentare clasice.
Nu ai nevoie neaparat de multe haine, ci doar de acele piese care sunt mereu lamoda, indiferent de sezon.

Iata cateva sugestii.

1. Ascotul
Nu e nici cravata, nici esarfa, nu are nicio legatura cu papionul si, totusi, acest accesoriu indeplineste cam acelasi rol ca piesele enumerate.

Aparut in Anglia, la sfarsitul secolului al 19-lea, ascotul este un accesoriu rafinat si elegant.

Stramosul cravatei nu poate fi purtat de oricine si oricand.

Pe langa o atitudine potrivita, plina de incredere, un barbat care poarta ascot trebuie sa stie cum sa-l asorteze, la ce evenimente se preteaza si cum sa-l aranjeze.

Te poti inspira din tinuta vedetelor, daca vrei sa intelegi exact cum sta treaba. Jeremy Piven sau Al Pacino in "Godfother" au prins ideea si au relansat o moda.


2. Bretelele
Chiar daca, initial, acest accesoriu a fost creat dintr-o nevoie practica de a sustine panatalonii, in momentul de fata reprezinta o declaratie a stilului vestimentar.

L-ai vazut pe Michael Douglas in rolul lui Gordon Gekko? Daca nu, iti spunem noi: protagonistul purta bretele la panaloni si o facea cu nonsalanta si lejeritate, ca sa sublinieze probabil faptul ca este un tip traditionalist.

Bretelele pastreaza verticalitatea tinutei si iti confera un aer casual si formal deopotriva, in functie de vestimentatia aleasa.


3. Geaca de blugi
De foarte multe ori, persoanele avizate din domeniul modei, stilistii, au subliniat ca materialul de blugi este nemuritor.

Si chiar au dreptate! Asa ca nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba o geaca de blugi, pe care sa o poti purta fie peste un tricou, fie peste o helanca sau o camasa lejera.

Poti purta geaca de blugi multi ani la rand, in conditiile in care ai grija si de silueta.


4. Ochelarii cu rama de corn
Fita sau necesitate? Indiferent de motivul pentru care ai decis ca ai nevoie de o pereche de ochelari, trebuie sa stii ca cei cu rama de corn sunt alegerea perfecta.

Nu se demodeaza, pentru ca lucrurile simple sunt si cele mai frumoase.



sursa:askmen.ro

Cele mai ciudate legi din Europa


Legile s-au schimbat odata cu evolutia societatilor, fenomen care, insa, nu a dus la disparitia completa a unor norme candva normale, azi de-a dreptul aberante. Descopera, asadar, care sunt cele mai ciudate legi in vigoare in Europa!

1. Cutiile de sex

Elvetienii sunt un popor care accepta prostitutia, ba chiar o transforma intr-o afacereprofitabila, in deplina legalitate. Cum asa?

In orasul Zurich au fost construite "cutii pentru sex", nimic altceva decat spatii in care barbatii aflati in cautare de senzatii tari isi pot parca masina si beneficia, apoi, de serviciile unei prostituate, fara a-i deranja pe cei din jur.

2. Ciuma si taxiurile

Desi ultima epidemie de ciuma bubonica din Anglia a avut loc in anul 1665, britanicii nu au renuntat nici pana acum la o lege cel putin sinistra: persoanele bolnave de ciuma nu au voie sa cheme sau sa opreasca un taxi pe strada.

3. Interzis la spalatul masinilor duminica

Tot in Elvetia, cetatenii cu masini murdare care, dintr-un motiv sau altul, se gandesc sa isi spele automobilele in zilele de duminica, sunt nevoiti sa isi amane planurile cu cel putin o zi. Cauza? O lege care interzice spalatul masinilor duminica.

4. Vaca si betia

In Scotia, este in vigoare o lege cel putin ciudata: posesorii de vaci nu au voie sa se imbete.

5. Vanatoarea de scotieni

In orasul York din Scotia, locuitorii au voie sa ucida oameni... cu conditia ca acestia sa se incadreze in urmatorul tipar: scotieni inarmati cu arc si sageti.

6. Pana de benzina pe autostrada

Daca ti se va intampla vreodata nenorocirea de a ramane fara benzina pe o autostrada din Germania, te poti considera de doua ori ghinionist: in Germania, este interzis sa ramai fara benzina pe autostrada.

7. Porcii si Napoleon

Intrucat maretul Napoleon nu suporta sa fie numit "porc", francezii de astazi inca mai trag ponoasele de pe urma unei legi promulgate in secolul XIX: niciun francez nu are voie sa ii puna numele de Napoleon porcului din ograda proprie.

8. Manechinul gol si baieteii

In Anglia, baietii sub 10 ani nu au voie sa se uite la manechinele expuse in magazine, daca acestea sunt la bustul gol sau chiar mai rau.



sursa:askmen.ro

Lucruri pe care o femeie nu ti le va spune niciodata


Nu doar barbatii pot sa ascunda adevarul sau sa il voaleze dupa bunul lor plac, facandu-le cunoscut iubitelor un adevar incomplet. Chiar si femeile sunt capabile, atunci cand considera ele ca este mai bine sa ramana nestiut, din dorinta de a nu supara sau de a proteja relatia. Iata cateva situatii frecvent intalnite si cateva motive pentru care se intampla:

Femeile sunt de acord ca partenerul sa petreaca timp cu prietenii

Multi barbati considera ca iubita are ceva personal cu prietenii lor, pe care ii displace doar pentru simplul fapt ca exista. Acest lucru este total neadevarat! In realitate femeile nu au nimic impotriva prietenilor, pe care ii accepta asa cum sunt, ca pe o parte din viata lor, necesara si importanta.

Ele inteleg nevoia de a iesi “cu baietii” tocmai datorita existentei propriului grup de prietene. Daca este mentinut un echilibru intre timpul petrecut cu prietenii si timpul petrecut cu iubita, daca prietenii nu vor limita timpul petrecut impreuna, lucrurile vor decurge perfect.

Ne dorim sa va cunoastem prietenii, dar nu consideram ca este neaparat necesar ca si voi sa ii cunoasteti pe ai nostri.

Poate ca este irational, incorect si de neacceptat daca ar fi sa vina din partea voastra, insa este adevarat. Ne dorim foarte mult sa va stim prietenii, din dorinta de a va cunoaste anturajul prezent in lipsa noastra si modul in care acesta va poate influenta.

Ne dorim sa fim pe placul prietenilor vostri, pentru ca acestia sa nu aiba nimic impotriva noastra. Vrem ca ei sa ne sustina relatia si nu sa o condamne sau sa va instige sa ne inselati. Ne dorim aprobarea prietenilor vostri pentru ca stim ca ei reprezinta o parte importanta a vietii voastre si ca parerea lor va poate influenta deciziile.

Va respectam foarte mult timpul petrecut “cu baietii”, atata timp cat avem siguranta ca distractia vostra nu este nociva relatiei nostre. Dar pe cat de mult ne dorim sa va cunostem viata voastra secundara, pe atat de putin ne dorim sa va implicam in a noastra. Pentru ca nu am dori sa aflati anumite subiecte ce fac parte strict din conversatia intre fete, lucruri pe care s-ar putea sa nu le intelegeti sau sa le interpretati gresit.

Trebuie sa recunostem ca unul din motive ar mai fi si frica de a nu va indragosti de una din prietenele noastre, lucru pe care nu vi-l vom spune niciodata, insa care ne framanta foarte mult.

Asa ca, incercati sa intelegeti ipocrizia noastra, irationala, e adevarat, dar care n-ar putea afecta relatia intr-un mod negativ.

Ne sperie ideea ca alte femei va atrag mai mult

Intervine frecvent, chiar si in relatiile serioase, un fenomen straniu, cauzat mai mult pe psihic si anume dorinta barbatilor pentru ceea ce nu pot avea si anume – alte fete.

Dintr-o data, altele par irezistibil de atragatoare, doar pentru ca stiti ca sunt inaccesibile. In aceasta situatie trebuie sa va concentrati puternic aupra relatiei in care sunteti implicati, deoarece veti starni gelozia iubitei, care, cu siguranta, nu va accepta asa ceva.

Incercati sa evitati contactul cu orice femeie pe care o considerati atragatoare, evitand astfel ispita de a calca stramb. Apreciati femeia care va este alaturi la bine si la rau, a carei iubire este conditionata doar de sentimentele receptionate din partea voastra.

Daca totusi intalniti o femeie care va trezeste acea pasiune imposibil de controlat este mai bine sa fiti sincer cu iubita voastra si sa terminati relatia inainte de a insela.

Pana la urma, nicio femeie nu are nevoie de un barbat a carui dragoste nu ii este dedicate in totalitate si exclusiv ei.


sursa:askmen.ro




Ce vor femeile de la barbati: 5 calitati pe care trebuie sa le ai


Femeile cauta barbati cu personalitate, care sa stie cand sa le alinte si cand sa faca pe inabordabilii. Aspectul fizic de invidiat al barbatului nu este suficient pentru a da pe spate o femeie. Este, ce-i drept, prima calitate la care femeia se raporteaza, insa, pe masura ce relatia evolueaza, devine insuficienta, daca nu chiar egala cu zero. Descopera ce calitati trebuie sa ai ca sa fii pe placul femeilor.

1. Simtul umorului

Fara simtul umorului, nu reprezinti o partida buna pentru partenera ta. Daca stii cum sa o faci sa se relaxeze, te poti considera un barbat norocos, deoarece va descoperi in tine o persoana pe care se poate baza atunci cand este stresata, plictisita sau suparata. Chiar daca nu-ti face foarte mare placere, din cand in cand este indicat sa o faci sa rada. Nu degeaba simtul umorului este important in proportie de 77%.

2. Inteligenta

Inteligenta este cea de-a doua calitate pe care femeile o cauta la un barbat. Studiile recente arata ca aceasta calitate este importanta in proportie de 55% din intreg ansamblul de caracteristici pozitive. Barbatii inteligenti le ofera partenerelor lor un sentiment de siguranta, deoarece pot gasi mereu solutia unei probleme.

3. Pasiunea

Pasiunea este o alta calitate care ar trebui sa se regaseasca la orice barbat, deci inclusiv la tine. Te-ai intrebat vreodata de ce femeiele sunt topite dupa muzicieni? Ei bine, pentru ca reprezentantele sexului frumos cauta in barbat acea latura sensibila, menita sa-i faca, uneori, vulnerabili.

4. Increderea

Increderea in propria persoana conteaza in proportie de 41% intr-o relatie. Daca tu esti sigur pe tine, atunci o vei face si pe ea sa se simta in siguranta. Modul in care te descurci in situatii limita o poate convinge ca esti barbatul ideal.

5. Generozitatea

Oricat de mult s-ar vorbi in ziua de astazi ca femeile cauta doar bani la barbati, iata ca acest lucru nu este adevarat (in totalitate). Generozitatea unui barbat conteaza intr-o proportie destul de mica, respectiv 38%. Nu o vei impresiona daca o vei scoate la un restaurant de 4 stele sau daca vei da o bancnota mare unui cersetor.

Pentru reprezentantele sexului frumos, generozitatea inseamna sa ii acorzi atentie, cat mai multa atentie.


sursa:askmen.ro

Prima intalnire: cine plateste la final


Modul in care te prezinti la prima intalnire cantareste greu in decizia partenerei de a continua sau nu relatia. Nu doar aspectul tau ingrijit conteaza, ci si mimica, gesticulatia, felul in care mananci, felul in care vorbesti si gesturile de cavaler pe care le faci. Unul dintre momentele cele mai ciudate este atunci cand chelnerul aduce nota de plata. Cine plateste? Este gresit daca se face fifty-fifty sau trebuie sa platesti tu totul?

In mod normal, se stie din strabuni ca barbatul este cel care suporta consumatia, pentru ca asa se face. Nu exista o regula stabilita in ceea ce priveste nota de plata, insa nu este frumos sa o pui sa-si plateasca apa si salata pe care le consuma la masa.

Ea scoate portofelul, tu platesti

La prima intalnire, fiecare partener incearca sa fie cat mai politicos, dand impresia ca tocmai ce a terminat de citit codul bunelor maniere. La finalul unei cine la restaurant, femeia scoate gentil portofelul din geanta, insa nu plateste niciodata, pentru ca o opresti tu. Nu este ca si cum n-ar sti ca tu vei plati nota, insa vrea sa lase o impresie buna, adica iti transmite ca nu vrea sa profite de tine.

Ce spun cifrele?

Un sondaj la care au participat in jur de 3000 de femei din Marea Britanie arata ca 23% dintre doamne si domnisoare ii lasa pe parteneri sa plateasca toata consumatia, 13% ii lasa sa se ocupe de nota de plata, dar suporta ele bacsisul chelnerului, iar 45% dintre respondente vor ca nota sa fie impartita.

Ce spun expertii?

Expertii in relatii spun ca barbatul trebuie sa plateasca nota la finalul primei intalniri, precum si la urmatoarele 5-6. Motivul este foarte simplu: inca din vechi timpuri, barbatul era insarcinat cu sustinerea financiara a familiei, in timp ce femeia avea datoria de a se ocupa de ingrijirea casei.

Alti experti spun ca, la prima intalnire, barbatul trebuie sa fie cavaler, iar femeia printesa. In timp, aceasta "regula" nu se va mai aplica, mai ales dupa ce cheltuielile se vor imparti, iar banii partenerilor vor fi la comun.

Ce spun femeile?

Participantele la un studiu despre cine plateste nota la prima intalnire spun ca li se pare de prost gust ca barbatul sa plateasca doar consumatia lui, eventual fara a lasa bacsis. Cu cat este mai politicos si mai atent la detalii, cu atat sansele de a ramane in relatie cresc. De aceea, la prima intalnire, nu-ti ramane decat sa fii pregatit din punct de vedere financiar.


sursa:askmen.ro

Saruta mai mult! 6 avantaje ale sarutului


Sarutul nu este doar o modalitate de a-ti arata afectiunea fata de iubita ta. Un gest atat de simplu reprezinta un tratament perfect impotriva stresului, mareste nivelul stimei de sine si te ajuta sa arzi calorii. Descopera mai multe beneficii ale sarutului.

Sarutul este bun pentru dinti


Saliva produsa in timpul unui sarut pasional are rolul de a spala bacteriile care se dezvolta la nivelul dintilor tai. In plus, excesul de saliva ajuta la prevenirea acumularii de placa bacteriana. Acest lucru este sustinut de Matthew Messina, un medic stomatolog care face parte din Asociatia Americana de Stomatologie.

Sarutul arde calorii

Un sarut intens te ajuta sa arzi in jur de 6 calorii pe minut. Este adevarat ca cele 6 calorii nu sunt suficiente, insa 6 calorii pierdute de mai multe ori pe zi pot face, uneori, minuni.

Sarutul te ajuta sa verifici nivelul de compatibilitate cu partenerul

Helen Fisher, profesor de antropologie la Universitatea Rutgers din New Jersey, spune ca oamenii pot invata foarte multe despre partener in timpul unui sarut, chiar si fara sa stie nimic unul despre celalalt.

Sarutul nu inseamna doar lipirea buzelor. Acesta iti permite unei persoane sa se apropie de o alta, sa o simta, sa o miroasa, sa o guste, sa ii analizeze expresiile faciale.

Sarutul iti da senzatia de extaziere

Sarutul stimuleaza productia de dopamina si noradrenalina in organism. Acesti doi hormoni te transforma intr-o persoana mai vesela, mai zambitoare si mai optimista.

Sarutul te calmeaza

Daca esti nervos, saruta-ti iubita! Acest lucru te va ajuta sa te calmezi rapid si sa iti dai seama ca orice situatie se va rezolva fara ca tu sa te enervezi. Dincolo de faptul ca simti ca ai intotdeauna pe cineva aproape, care te sprijina neconditionat, sarutul stimuleaza productia de oxitocina, un hormon calmant.

Sarutul creste stima de sine

Sarutul si toate sentimentele care vin la pachet sunt bune pentru sanatatea ta psihologica. In general oamenii se simt grozav atunci cand sunt indragostiti, iar faptul ca se afla intr-o relatie cu cineva, ii determina sa aiba mai multa incredere in sine.


sursa:askmen.ro

What to Wear on a First Date


1. Movie Night
An unstructured cotton jacket is a great Spring piece for looking smart but relaxed.
By “unstructured” or “unconstructed” I mean a jacket without a chest canvas, lining or shoulder pads/sleeve heads . It’s really just a shell of a jacket. It feels very lightweight and “moldable” because it’s sewn more like a shirt than a traditional tailored jacket.
With slim chinos and a sharp tee (preferably long-sleeve) it’s one of those dressy-casual looks that is appropriate to go just about anywhere.
Leather driving shoes are sharper than sneakers without the stiffness of leather-bottom office loafers.
They’re also very comfortable and great for walking – which is important when the nerves are running up on a first date.
On Dan: Black cotton jacket by Theory. Grey l/s cotton tee by RichInClothing. Cotton chinos byMichael Andrews Bespoke. Loafers by Gucci. On Karyn: Top is a vintage 1950s bathing suit. Pants by American Apparel. Shoes by Urban Outfitters. Vintage earrings. Ring by Just Charmed from Yumi Kim store. Jacket by Stile Benetton.  
2. Brunch & Walk in the Park
There’s confidence in simplicity.
A simple combination that will look proper and easy on just about any guy: button-down shirt + slim fitted v-neck + jeans or chinos.
Keep the palette neutral, you don’t need to make any bold color statements.
On Dan: Brown v-neck by Hugo Boss. Shirt by Michael Andrews Bespoke. Jeans by Ralph Lauren Polo. Saddle shoes by Bass. Alligator belt by Ralph Lauren Purple Label. Shades by Archie Brower. Watch by Montblanc. On Karyn: Jersey knit dress from Tokio 7.  Loafers by Kelsie Dagger. Hat thrifted. Ring by Just Charmed.
3. Drinks & Night Out
A lightweight black leather jacket is meant for a night out, and it’s hard to go wrong with slim, but not skinny, jeans in a dark indigo wash.
Whether you like it or not, it’s true. She’s definitely going to notice your shoes.
Scratch that. She’s not only going to notice your shoes – she’s going to look at them and pass a small judgement of some kind. Depending on the girl, this judgement might go a long way.
Don’t take your chances. Wear a sharp shoe if you’re stepping out somewhere nice for the evening. My first choice is usually a black leather loafer or dressy boot.
On Dan: Leather jacket by Ralph Lauren Purple Label. Cardigan by Rag&Bone. Shirt by Steven Alan. Loafers by Johnston & Murphy. Jeans by JCrew. On Karyn: Hat by Stetson. Shoes by JCrew. Jacket by Peppe Peluso. Top: Alexander Wang. Vintage Ring.
4. Bike Ride & Picnic 
For an active afternoon date all you need is a simple knit crewneck, slim chino and white low-top sneakers.
I can’t say enough about purchasing a quality pair of sunglasses that flatter your face.
It’s one of those purchases you shouldn’t skimp on since you wear them almost everyday and they’re front and center on your face.
On Dan: Top by St. James. Trousers (part of suit) by Michael Andrews Bespoke. Leather sneakers by Converse. Shades by Matsuda Eyewear. Watch by Montblanc. On Karyn: Shoes by Dolce Vita. Jeans by H&M. Onesie by American Apparel. Jacket by Urban Outfitters. Necklace by Urban Outfitters. Hairbow is a vintage scarf.
5. Reservations for Dinner
If it’s a “fancy” date you can wear a suit, but you don’t want to look like a suit.
Drop the socks, the belt, and a couple shirt buttons (or three if you’re not afraid of a little cleavage).
A suit in a textured fabric looks more “chic” and less “office”, as does a shirt with a darker base color.
On Dan: Grey hopsack suit by MAB by Dan Trepanier. Shirt by Michael Andrews Bespoke. Oxblood loafer by Scarpe di Bianco. Vintage pocket square. On Karyn: Tee by Target. Pants by American Apparel. Necklace by Urban Outfitters. 



sursa:thestyleblogger.com

Pull and Bear – colectia Heritage

In acest sezon, brand-ul portughez Pull & Bear se pare ca lanseaza o colectie capsula, facuta in colaborare cu cantaretul american de muzica folk, Bryan John Appleby. Nu stiu exact care este ideea din spatele pictorialului, insa cu siguranta un motto ar fi “un barbat – modelul Vincent LaCrocq, si cel mai bun prieten al sau”.





Ei bine, am cam mintit mai sus, de fapt, se pare ca inspiratia pentru aceasta colectie si pentru ideea fotografiilor vine de la o intamplare de-a cantaretului: intr-o perioada, acesta si formatia lui au ramas inchisi intr-o cabana si au creat muzica cu ce au gasit in jur: de la oale la dusumea.
Campania fotografiata de Ignacio Lozano mie imi aduce aminte usor a filmul The Artist, care a si castigat premiul Oscar in acest an pentru cea mai buna pelicula. Daca au vazut ca filmul a avut succes cu ajutorul unui catel, au apelat si ei la un patruped demn de barbatul urban.
Hainele sunt perfecte pentru sezonul de primavara-vara 2012: tinute casual, accente de culori, combinatii interesante si mai multe in fotografiile de mai jos.