Totalul afișărilor de pagină

marți, 29 noiembrie 2011

Petrecerile zgomotoase după ora 22.00 fără acordul scris al vecinilor ar putea fi interzise

Proiectul care prevede că petrecerile private care presupun depăşirea limitelor de zgomot admise după ora 22.00 se pot face numai cu acordul scris al vecinilor a fost adoptat tacit de Senat.

Petrecerile zgomotoase după ora 22.00 fără acordul scris al vecinilor ar putea fi interzise (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Acesta este unul dintre cele nu mai puţin de 59 de proiecte a căror adoptare tacită a fost constatată marţi de Senat.
Actul normativ privind petrecerile primise, cu unanimitate, raport de admitere din partea Comisiei juridice a Senatului.
Potrivit proiectului, în localurile publice situate în imobile cu destinaţie de locuinţă sau în imediata vecinătate a acestora, precum şi pe terasele în aer liber, programul muzical poate fi difuzat între orele 9.00 şi 22.00. Aceste programe muzicale pot însă depăşi ora 22.00 doar dacă au fost efectuate lucrări de fonoizolaţie, care reduc zgomotul, şi dacă vecinii îşi dau acordul scris în acest sens.
Iniţiatorii propun, de asemenea, ca în staţiunile turistice autorităţile locale să poată stabili şi alte orare de funcţionare a localurilor publice şi de difuzare a programelor muzicale, în funcţie de interesul local, după consultarea cetăţenilor, a operatorilor economici din turism şi a autorităţilor competente pentru protecţia mediului.
În iniţiativa legislativă se mai stipulează că sunt contravenţii producerea de zgomot în exces, dacă "fapta este de natură să producă o stare de disconfort sau indignarea cetăţenilor", tulburarea liniştii locuitorilor prin "strigăte, larmă sau folosirea excesivă a oricărui aparat, obiect, instrument ori instalaţie muzicală la intensitate mare, în intervalul 22.00-8.00", şi organizarea de petreceri private în corturi, spaţii neacoperite situate în perimetrul apropiat al imobilelor cu caracter de locuinţă.
Tot contravenţie este considerată, potrivit proiectului, tulburarea "în orice mod" a activităţilor desfăşurate în cadrul unităţilor şcolare, căminelor şi a locurilor de cazare pentru elevi şi studenţi, unităţilor spitaliceşti, centrelor de ocrotire socială ori a unei ceremonii religioase.
Textul propus aprobării Senatului mai stabileşte că sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la şase luni la cinci ani portul sau folosirea de arme albe în locuri publice, instituţii, la manifestări publice, în ambasade, unităţi de învăţământ, în locuri pentru distracţie sau agrement, precum şi deţinerea, fără drept, de arme albe în vehicule.
Iniţiativa mai prevede că intră în categoria infracţiunilor săvârşirea de acte de violenţă stradală, de tulburare a liniştii publice prin scandaluri în locuri şi localuri publice, la care au participat mai mult de trei persoane, la care au fost folosite arme albe, arme cu aer comprimat, cu gaze, cu gloanţe de cauciuc, cu alice, de foc, ori alte obiecte.
Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

sursa:mediafax.ro

2012: Exista o noua profetie apocaliptica?


2012: Exista o noua profetie apocaliptica?
sxc.hu
Au facut tot ce au putut ca sa ne linisteasca in privinta profetiilor maiase anterioare potrivit carora sfarsitul lumii va fi in 2012, insa cercetatorii de la Institutul National de Antropologie si Istorie din Mexic au recunoscut ca exista o a doua referinta la data fatidica intr-un fragment sculptat.
Majoritatea expertilor au citat numai una din cele doua referinte despre 2012 intalnite in simbolurile de pe tableta din sit-ul Tortuguero, Tabasco.

Cea de-a doua referinta se afla ingravata pe un templu maias din caramida, Comalcalco.

Potrivit purtatorului de cuvant al institutului, Artoro Mendez, fragmentul inscriptionat a fost descoperit acum cativa ani si a fost studiat intens, nu a fost facut public si se afla in custodia institutului, scrie Daily Mail.

„Caramida din Comalcalco”, al doilea fragment, este disputat de oamenii de stiinta. Ei nu sunt siguri ca ar fi vorba de 21 sau 23 decembrie 2012, si ca se refera la o alta data. Aceasta data coincide cu al 13-lea Baktun (perioade de 394 de ani, a 13-a avand mare importanta pentru maiasi pentru ca este un numar sacru) care se incheie pe 21 decembrie 2012

Insa data inscriptionata lasa loc de interpretari. „Nu exista niciun motiv pentru care oamenii de stiinta sa nu creada ca ar putea fi vorba despre o data din trecut, care sa marcheze un moment important din istorie. De fapt, verbul huli gasit pe piatra, inseamna el/ea a venit. Nu exista nicio referinta pentru viitor”, spune Stuart, unul din cercetatori.

Inscriptiile dateaza de acum aproape 1.300 de ani.

sursa:9am.ro

Bucuresti: Strada – Episodul III. Care-l include si pe Mircea Badea


Am iesit si in acest week-end printre bucuresteni, spre a surprinde detalii vestimentare demne de luat in seama. De dimineata am poposit pe strazile din centrul vechi, pentru un pahar de vin fiert, iar seara am purces spre Opera, fiind anuntata cu mare pompa in oras serbarea a 90 de ani de la fiintarea Operei Nationale Romane.
In Centru Vechi a fost o zi linistita de week-end din care obiectivul lui Valentin Niculescu a surprins ceea ce eu as numi “nuante de maro la purtator”. Este bine ca am inteles ca migrarea din zona sigura a bleumarinului, griului sau negrului, catre explorarea altor nuante nu face altceva decat sa-ti adauge bile albe tinutei.
Obiectivul a surpins tinute casual, incluzand blazere din lana, jachete din piele sau accesorii viu colorate. A se nota basca din lana alaturi de mandrul purtator de mustata si alaturarea, nu stiu daca foarte fericita avand in vedere gradele de afara, dintre un pantalon crem din bumbac si o jacheta nu foarte groasa din piele. Acord insa nota maxima la impresia artistica si la accesorizarea indrazneata a perechii de pantofi din piele intoarsa.
Observ ca unii nu vor sa imbatraneasca sub nici un chip, iar jacheta de jeans, purtata nonsalant a la James Dean, alaturi de o esarfa si ochelari de soare model Wayfarer fac din purtator un avid urmaritor al tendintelor in domeniul modei masculine. Mai putin pantalonii – cei foarte mulati, ingusti si cu turul lasat te fac, parca, mai putin barbat.
Seara, o alta poveste. Oameni de bine, din vechea si din noua garda, popor mult imbulzindu-se la usi (caci intrarea a fost gratuita), pardesie si paltoane de mult bon-ton – de la warm coat la chesterfield coat si loden si un spectacol pe cinste, incluzand fragmente din operele celebre aflate in repertoriul Operei Nationale Romane. Eu mai vreau. Si mai vreau sa stii ca toata aceasta institutie s-a cladit la inceputurile sale din donatiile unui mare om, a carui casa memoriala am avut onooarea sa o vizitez in aceasta vara absolut intamplator – George Stephanescu. Du-te la Opera! Magia functioneaza de fiecare data. Asta daca ai noroc sa prinzi vreun loc liber. Sala e plina la fiecare spectacol.
In alta ordine de idei  va trebui sa rostesc urmatoarele cuvinte, dat fiind comentariile lui Mircea Badea din editia de aseara a emisiunii “In gura presei”: intinzand mana a ridicat ultima editie a GQ si a deschis-o la paginile in care constata cu stupoare ca acest indreptar de vestimentatie masculina afiseaza pret de multe pagini ultimele tendinte si modele de la Gucci, Prada, YSL si toti ceilalti “mari” de pe firmament. Nu ar fi nimic in neregula pana aici, dat fiind ca o revista de gen asta face – promoveaza tinute la moda. Dar odata cu enumerarea preturilor atasate fiecarui produs de pe manechinul din imagine ti se  strepezesc dintii: 6000 £ un pardesiu, 3500 £ un blazer, 2800 £ o geanta, etc. Stiam si preturile. Dar ce cauta afisarea unor astfel de haine, accesorii si preturi in Romania? Logic, exista cumparatori. Caci achizitionarea si purtarea unor astfel de haine face diferenta de la un anumit nivel incolo. Iar aici, la noi, purtatori sunt genul de personaje care vor sa fie vazuti, comentati, adulati, barfiti. Caci, in Romania, mai avem pana a atinge capitolul excentrici sau aristocrati veritabili. Deocamdata avem saltimbanci ce poarta haine foarte scumpe. Asta ca sa se laude unul in fata celuilalt. Atat putem.
Constatarea de fata imi aduce aminte de o interpretare foarte recenta despre “revolutia din ’89″, rostita de unul dintre participantii din “vechea garda”: “…..da mai, noi l-am executat pe Ceausescu. Acumulasem mult prea mult si ne saturasem sa ne laudam unul altuia, noi astia care contam. Si idiotul nu ne dadea voie sa ne aratam si lumii. Si a murit ca prostu’…..”. Eu vad, cu parere de rau, ca istoria se repeta la infinit.

sursa:domnideromania.ro

ESQUIRE:Watch Porn: Brera Orologi for Carlos Campos



Wear this watch because Carlos Campos helped design it.
BRETC4598 ($650) by Brera Orologi for Carlos Campos, breraorologi.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1f6NDj5uH

GQ:First Look: Danner Mountain Trail Willamette



DannerBlues.jpg
There's blue suede shoes, and then there's these: Danner's newest addition to their Stumptown collection are these azure stunners, the Mountain Trail Willamette. Named for the Willamette river that runs through Portland, these boots are leather-lined, made in the USA, and let's face it: not for the sartorially shy. We love the streetwise/urban twist on a fully functional winter boot. It's not called blogger blue for nothing, people, this one will get you Tumbled.
$310. Available here.


Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2011/11/first-look-danner-mountain-trail-willamette.html#ixzz1f6Mp2rv8

GQ:Celebrity Style Watch: Robert Pattinson in Streetwear



pattinson1.jpg
All black everything, Benzs, Rolexes, an Orioles hat?! Hmm. That's how Robert Pattinson rolls in London, apparently. The Twilight star in streetwear, yay or nay? Call us loco, but we know everyone's favorite Cullen can go crispier; this look kinda bites.
via Splash.


Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2011/11/celebrity-style-watch-robert-pattinson-in-streetwear.html#ixzz1f6MWZOMK