Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 noiembrie 2011

Care este cel mai bun loc de muncă din lume

Cel mai bun loc de muncă din lume este, potrivit unui studiu realizat de un institut specializat, compania Microsoft. Companiile din domeniul IT se situează de altfel în vârful clasamentului.

Microsoft oferă condiţii de invidiat
Compania Microsoft oferă, se pare, cel mai bun loc de muncă din lume, potrivit unui clasament realizat după analizarea condiţiilor oferite de 350 de multinaţionale din întreaga lume. Studiul, scrie revista Times, a fost realizat de un institut specializa - Great Place to Work Institute.
Prima parte a clasamentului este ocupată de companii din domeniul IT. Pe locul doi se situează SAS, pe locul trei - NetApp, iar pe locul patru - Google.
Care sunt însă caracteristicile "celui mai bun loc de muncă"? Pentru realizatorii studiului, importantă este condiţia angajatului. Mai exact, dacă acesta este implicat în deciziile de management, dacă este mândru că lucrează la compania cu pricina, dacă simte un spirit de camaraderie.
Contează, evident, şi alte criterii. Divizia candiană a Microsoft, spre exemplu, oferă angajaţilor 40 de ore plătite, în fiecare an, pentru ca aceştia să le folosească în folosul comunităţii. Preşedintele NetApp, scrie Time, cheamă în fiecare săptămână în jur de 30 de angajaţi, şi le mulţumeşte direct pentru munca lor.
Studiul a evaluat totodată felul în care companiile au abordat complicata problemă a restructurărilor în contextul crizei. Nivelul salarial a fost şi el important, dar nu atât de important precum atmosfera de la locul de muncă, calitatea colegilor, respectul pentru şeg, echilibrul dintre muncă şi viaţa personală.
Iată clasamentul celor mai bune zece locuri de muncă din multinaţioanle:

1.Microsoft (SUA-IT)
2. SAS (SUA-IT)
3. NetApp (SUA-IT)
4. Google (SUA-IT)
5. FedEx Express (SUA-Poştă, Transporturi)
6. Cisco (SUA-IT)
7. MAriott (SUA-Industria hotelieră)
8. McDonald's (SUA-Industria hotelieră)
9. Kimberly-Clark (SUA-Producţie de bunuri)
10. SC Johnson (SUA- Producţie de bunuri)

sursa:realitatea.net

Zi istorica: Populatia Terrei a ajuns la 7 miliarde de locuitori

Populatia Terrei a depasit, luni, pragul istoric de 7 miliarde de locuitori, potrivit estimarilor ONU, care a profitat de aceasta ocazie pentru a sublinia inegalitatile tot mai mari de pe Planeta si necesitatea unei impartiri judicioase a avutiilor, pentru a rezolva aceasta problema.

[VIDEO] Creste populatia, cresc si nevoile

[VIDEO] Creste populatia, cresc si nevoile
sxc.hu
  • Locuitorul cu numarul 7.000.000.000 de pe Terra s-a nascut la Manila sau la Kaliningrad
La Manila sau la Kaliningrad? Fata sau baiat? Mai multe tari au "revendicat", luni, nationalitatea locuitorului cu numarul 7.000.000.000 de pe Terra, prilej pentru ONU de a atrage atentia asupra provocarilor cu care se va confrunta omenirea in viitor datorita cresterii demografice, informeaza AFP. 

Pragul de 6 miliarde de locuitori a fost atins in 1999. 
ONU l-a ales atunci pe Adnan Nevic, un bebelus nascut la Sarajevo, ca fiind locuitorul cu numarul 6.000.000.000 de pe planeta noastra. De aceasta data, ONU a evitat sa desemneze un "castigator" in avans, iar mai multe tari vor anunta ca fericitul ales s-a nascut pe teritoriile lor.


Pentru secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care va marca acest eveniment printr-o conferinta de presa, momentul in care omenirea ajunge la 7 miliarde de locuitori nu trebuie tratat cu lejeritate.

"Nu este doar o chestiune care tine de cifre. Este vorba de istoria umanitatii", a declarat el, saptamana trecuta, in timp ce vizita o scoala newyorkeza, relateaza MEDIAFAX.

"Sapte miliarde de persoane au nevoie de hrana. De energie. De oferte interesante in domeniul locurilor de munca si al educatiei. De drepturi si de libertate. Libertatea de expresie. Libertatea de a putea sa-ti cresti copiii in pace si siguranta. Tot ceea ce fiecare isi doreste pentru sine, inmultit de 7 miliarde de ori", a adaugat Ban Ki-moon.

Acesta este mesajul pe care secretarul general al ONU il va transmite cu ocazia summitului G20 de saptamana viitoare de la Cannes: in fata unei populatii care continua sa creasca in contextul crizei economice mondiale, conducatorii lumii trebuie sa se astepte la mai multe revolte.






Imbatranirea populatiei

Imbatranirea populatiei
sxc.hu
Organizatia United Nations Population Fund (UNFPA), care a publicat vineri cel mai recent raport al ei, considera ca populatia Terrei va continua sa creasca pentru a ajunge la 9,3 miliarde de locuitori in anul 2050 si la peste 10 miliarde de locuitori pana la sfarsitul acestui secol.

Potrivit ONU, pana in anul 2025, India va deveni tara cu cea mai mare populatie din lume, devansand China, urmand sa atinga in acel an pragul de 1,5 miliarde de locuitori.

In acel raport, expertii avertizeaza asupra provocarilor cu care se confrunta omenirea. Pentru tarile cele mai sarace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea de a oferi locuri de munca "armatei" de tineri care vor deveni activi pe piata fortei de munca, fara a mai lua in calcul incalzirea globala, seceta si dezvoltarea necontrolata a megalopolisurilor.

Japonia, ca si alte state bogate, va trebui sa faca fata procesului de imbatranire a populatiei. In Europa de nord, numarul persoanelor in varsta de 60 de ani nu a incetat sa creasca in ultimii 20 de ani, iar populatia din aceste tari are o speranta de viata de 80 de ani, comparativ cu speranta de viata de 54 de ani din tarile Africii subsahariene.

Numarul persoanelor in varsta de peste 60 de ani, care era de 384 de milioane in 1980, a ajuns astazi la 893 de milioane si va fi de 2,4 miliarde in anul 2050, potrivit UNFPA.

"Aici este vorba de un succes mondial, dar imbatranirea populatiei aduce cu sine noi provocari pentru societate, care au legatura cu cresterea economica, cu ingrijirile medicale si cu asigurarea securitatii persoanelor in varsta", sublinieaza ONU.





Inegalitatile sociale vor creste

Inegalitatile sociale vor creste
sxc.hu
In regiunile cel mai dezvoltate, un locuitor din patru are in prezent o varsta de peste 60 de ani. Pana in 2050, aceasta proportie va creste la unu din trei (33,3%).

UNFPA a semnalat faptul ca numarul persoanelor care traiesc cu mai putin de 1,25 de dolari pe zi a scazut, trecand de la 1,8 miliarde in 1990 la 1,4 miliarde in 2005. Si procentul persoanelor care sufera din cauza foametei a scazut dupa 1990, insa, in cifre absolute, numarul lor a crescut de la 815 milioane in 1990 la 925 milioane in 2011.

Inegalitatile sociale continua sa creasca. In 1960, oamenii bogati care reprezinta 20% din totalul populatiei modiale detineau 70% din totalul veniturilor. In 2005, ei aveau 77% din avutiile mondiale.

In opinia secretarului general al ONU, bebelusul cu numarul 7.000.000.000, indiferent de tara lui natala, "se va naste intr-o lume a contradictiilor: o abundenta de hrana, dar in continuare, in zilele noastre, un miliard de oameni merg seara la culcare cu foamea in stomac", a declarat Ban Ki-moon intr-un interviu acordat revistei Time.

In schimb, Biroul american pentru recensamantul populatiei, estimeaza ca pragul istoric de 7 miliarde de locuitori va fi atins abia pe 12 martie 2012.



sursa:9am.ro


Poate asteroidul care ameninta Pamantul sa explice Geneza?


Poate asteroidul care ameninta Pamantul sa explice Geneza?
Sursa: Daily Mail
Informatii pretioase despre formarea Pamantului ar putea fi descoperite saptamana viitoare, cand un asteroid va trece foarte aproape de planeta noastra
Pe 8 noiembrie, un asteroid de marimea unei navete spatiale va trece pe foarte aproape de Pamant. Desi la inceput acesta a fost un motiv de ingrijorare, acum cercetatorii se uita cu incredere spre cer. Spera ca asteroidul ii va ajuta sa descifreze unul din cele mai vechi mistere ale lumii: formarea Pamantului.

Ultima oara cand un asteroid a trecut asa de aproape de Pamant, adica la o distanta de aproape 300.000 km, a avut loc in 1976, insa toata lumea l-a ratat, inclusiv cei de la NASA, scrie Daily Mail.

2005 YU55 este denumirea acestui asteroid. El orbiteaza in jurul Soarelui si nu a mai fost atat de aproape de Pamant de aproape 200 de ani. 

Desi nu va fi vizibil cu ochiul liber, astronomii "spera sa surprinda imagini care sa ii ajute sa dezvaluie o serie de detalii despre suprafata asteroidului, forma, dimensiuni si alte proprietati fizice", a declarat purtatorul de cuvant.

sursa:9am.ro

600.000 de conturi Facebook compromise zilnic!


Facebook este promovat ca o reţea "prietenoasă", prin intermediul căreia păstrezi legătura cu cei dragi, dar ştim cu toţii că orice mică neatenţie poate face ca informaţiile să ajungă unde nu trebuie, cu implicaţii serioase în viaţa ta reală: serviciu, familie, prieteni.
Conform ultimelor statistici anunţate oficial, aproximativ 600.000 de conturi sunt compromise zilnic. Deşi pare o cifră uriaşă, aceasta nu reprezintă decât 0,06% din totalul de 1 miliard de autentificări pe o perioadă de 24 de ore.
Dezvoltatorii Facebook au luat în calcul situaţia şi au lansat două noi modalităţi prin care îţi poţi spori securitatea contului: Trusted Friends şiApp Passwords.
Cu Trusted Friends, utilizatorii creează un cerc de încredere şi, în cazul în care contul este compromis şi inaccesibil, îl pot recupera apelând la acest serviciu. Facebook trimite coduri unice de validare către fiecare membru al grupului de încredere, iar persoanele respective îl transmit mai departe către solicitant. Contul este recuperat doar dacă se obţin codurile de acces de la toţi prietenii din grup. Aşadar, mare atenţie la ce prieteni îţi alegi.
A doua opţiune de securitate, App Passwords, ţine de autentificarea în cadrul unor aplicaţii third-party ce nu permit accesul cu datele de login de pe Facebook (ex: Skype, Xbox, Spotify). Cu App Passwords, poţi genera parole valide pentru respectivele aplicaţii.
App Passwords se găseşte la secţiunea Account Settings -> Security.

GTA5 anunţat oficial – află detalii despre Grand Theft Auto V


ESQUIRE:From the Magazine: Ballsy, Bold, Indispensable Sweaters



Because it's officially time for sweaters, and because you might be shopping for a new one, and because, if you live somewhere where it's normally cold in October, it’s going to be like that this weekend. So, it'd be wise to check out the portfolio below. Within: A collection of the season's best new sweaters, six new tips for wearing them, plus plenty of inspiration for the colder days (and days off) ahead...
Wool-and-acrylic sweater ($410) by Dolce & Gabbana; cotton sweatshirt ($385) by Viktor & Rolf; cotton jeans ($278) by Gilded Age.


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/best-fall-sweaters-for-men-2011#ixzz1cUvEzGlK

ESQUIRE:Shoe Porn: Heutchy Union Black Shoes



Walk in these to get serious.
Union shoe ($380) by Heutchy, heutchy.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1cUurqVaX

ESQUIRE:22 Watches That Are Right For You (With More to Come)



Owning a watch is important. Not for telling time, necessarily — we have phones for that now — but for what it says about where you are in life, about your ability to take care of things. Specifically, your willingness to look after yourself. And while the watches in the slideshow below may not be the ones you'll consider for yourself (taste and budget are both personal matters), the root of what we're calling Watch Month here on The Style Blog still rings true: You should wear a watch right now because you want to wear one. Because you like the one you've found, because it fits your wrist (and life) just so, or perhaps because it looks great with your favorite tweed jacket. Get started with the timepieces below, from our latest issue, then check back on The Style Blog all month for more options that should appeal to every persuasion. Because you should, at the very least, own one watch. And this is the place to get started...
Steel Capeland chronograph ($7,500) by Baume & Mercier. Wool jacket ($1,598) and cotton shirt ($300) by Etro; wool-and-mohair sweater ($130) by Club Monaco; leather bracelet ($225) by Tod's; platinum-and-ceramic Meisterstück fountain pen ($1,485) by Montblanc.


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1cUuTHcvx

GQ:Smokin' Camels

Brooklyn rapper Theophilus London proves there's nothing fresher this fall than a camel-colored topcoat

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201111/theophilus-london-camel-coats-gq-november-2011#ixzz1cUtLQkFN

GQ:The Want: Five Sherpa-Lined Denim Jackets

Whether wrangling cattle or cruising down Broadway, for that timeless Paul Newman look, check out the season's best denim outerwear

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201111/best-mens-denim-jackets#ixzz1cUsoaymX

GQ:The Five Worst-Dressed Men of the Month: October 2011

Whether trying too hard or not all, these men have broken rule after rule, leading to sartorial ruin. This month, Jared Leto violates the see-through rule, 50 Cent travels two decades into the past, and Russell Brand does Russell Brand things

Read More http://www.gq.com/style/profiles/201111/worst-dressed-men-october#ixzz1cUsNRYdx

Haina parka


haină cu o bogată istorie, este cea parka. Ea a fost inventată de către eschimoşi pentru a fi protejaţi de intemperii. La începuturi, ea era confecţionată din piele de focă sau caribou. Unele modele erau date cu ulei de peşte pentru a fi mai “impermeabile”. De-a lungul timpului parka a suferit multe modificări.
Această haină este foarte versatilă pentru că sunt modele care se pot purta toamna sau iarna în funcţie de grosimea materialului. Este un element foarte bun de layering care merge purtat la aproape orice ţinută.
O caracteristică prin care o poţi recunoaşte această haină, este gluga îmblănită.
În continuare, am să prezint câteva modele care au rămas cunoscute datorită caractesticilor.
N-3B sau snorkel
Snorkel parka, are o lungime de 3/4 şi a fost inventantă în 1950 pentru a fi utilizată în armată. Denumirea vine de la faptul că gluga se putea închide cu ajutorul unui fermoar, iar cel care o purta, se uita printr-un “tunel”. Acest model a fost copiat şi a început să fie purtat de populaţia de rând.
http://goodhoodstore.com
oslonights.no
Fishtail (coada de peşte) parka
Acest model a fost folosit de armata americană în 1951. Două dintre cele mai cunoscute modele sunt M51 şi M65.  Parka M51, avea posibilitatea de a pune gluga în interiorul jachetei atunci când nu era folosită, iar M65 o avea detaşabilă. Cifre vin de la anul în care au fost omologate. Denumirea de Fishtail vine de la faptul că partea din spate este mai lungă decât cea din faţă.
anorakthing.blogspot.com
Sierra Designs, a introdus în 1968 haina 60/40. Numele provine de la compoziţia acestuia 60% bumbac şi 40% nylon fiind o haină perfectă pentru o toamnă ploioasă.
Mai jos, poţi vedea un documentar:
Haina a fost introdusă în anii ‘60 şi a făcut debutul Robert De Niro în filmul The Deer hunter prin 1978.
Dacă porţi costum, îţi sugerez să porţi parka pentru că prea multă lume poartă paltoane sau alte haine de iarnă total nepotrivite.
http://prepidemic.files.wordpress.com
sursa: http://www.deoveritas.com/


sursa:stilmasculin.ro