Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 24 martie 2012

Ponturi pentru Curriculum vitae


Perioada de criză duce la creșterea atenției și cantității de muncă a responsabilului HR deoarece este din ce în ce mai greu să fi fruntaș cu foarte mulți candidați. Astfel încât aceștia au început să folosească noi bariere de trecere a CV-ului la pasul următor.
În cazul în care căutați un loc de muncă de mai mult timp iar feedbackurile sunt prea puține cred că este cazul să revizuiți puțin CV-ul și să-l adaptați noilor cerințe.
Cum am mai scris și pe blogul personal unul din cele mai importante lucruri este brandul personal care se reflectă și în curriculum vitae de exemplu prin adresa de mail. Este foarte important să avem o adresă de mail decentă nu un fotbalistu89 sau blondina23, important este să conțină numele nostru. Una din greșelile des întâlnite este menţionarea adresei de mail de serviciu de la firma actuală, se consideră a fi lipsă de interes. Oricine, oricând poate crea o altă adresă de mail ce ia mai puţin de 5 minute însă poate conta foarte mult la imaginea personală.
O altă menționare ar fi cea pentru dată. În general pe CV nu se inserează dată însă consider că poate trece mai ușor de o barieră fără a fi nevoie de căutarea mai detailată. Dacă dată este actualizată, nu neapărat la zi, susține seriozitatea și actualitatea în căutarea noului loc de muncă.
O importanță aparte o poate constitui revizuirea anunțului de către voi înainte de a trimite CV la angajator. În cazul în care nu îndeplinești cerințele vei deveni o pierdere de timp angajatorului și o pierdere de timp pentru sine însuși. Ar fi ideal ca în CV să nu apară prea multe cuvinte negative adică: diplomă nu, permis de conducere nu. Mai bine evită să le scrii iar cele care sunt în proces de derulare să fie trecute ca de exemplu: permis de conducere în proces.
Ar fi ideal dacă ați revizui puțin CV-ul înainte de a-l trimite mai ales după un timp îndelungat. Succes!


VIDEO Cum arată biroul lui Warren Buffett, omul cu o avere de 44 de miliarde de dolari


VIDEO Cum arată biroul la care Warren Buffett face miliarde de dolari pe an
Warren Buffett
Miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai celebri investitori din lume, este bine cunoscut pentru modul simplu de viaţă, scrie Business Insider.
Luna trecută, Buffett a făcut pentru televiziunea CBS un tur al biroului său de la sediul Berkshire Hathaway din Omaha.
Pe pereţi Buffett are multe poze cu familia sa şi fotografii ce au legătură cu sportul.
Printre amintirile favorite ale lui Buffett se află şi o revistă Forbes cu autograful cântăreţului Jay-Z, cu care miliardarul a legat o adevărată prietenie.



Interesant este faptul că în biroul din care a strâns o avere de 44 de miliarde de dolari cel mai avansat dispozitiv din punct de vedere tehnic este telefonul. "Am nevoie doar de telefon, un pix şi hârtie", spune Buffett.



sursa:zf.ro

Al treilea film din franciza "Marea mahmureală" va fi lansat pe 24 mai 2013

Al treilea film din franciza "Marea mahmureală/ The Hangover", produs de studiourile Warner Bros., va avea premiera pe marile ecrane pe 24 mai 2013. Ziua de vineri, 24 mai 2013, marchează începutului unui weekend special în Statele Unite, în care americanii sărbătoresc Memorial Day. 

Bradley Cooper (Imagine: Mediafa Foto/AFP)
În ultimul an, în presa internaţională au apărut numeroase articole despre zvonurile referitoare la cel de-al treilea film din această franciză de comedie. Bradley Cooper, unul dintre actorii din distribuţia primelor două filme din serie, a făcut şi el câteva referiri pe această temă, însă anunţul oficial, venit din partea studiourilor Warner Bros., prin care s-a confirmat lansarea celui de-al treila opus, a fost făcut abia joi, informeazăvariety.com.
Reprezentanţii studiourilor Warner Bros. au ales să lanseze acest film tot cu ocazia Memorial Day, la fel cum au făcut şi cu "Marea mahmureală 2", lansat în 2011.

Acel film, avându-i în distribuţie pe aceiaşi Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis şi Justin Bartha, a fost comedia cu cele mai mari încasări din 2011, obţinând 581,4 de milioane de dolari pe plan mondial.
Primul film din serie a obţinut încasări de 467,4 milioane de dolari pe plan mondial.
Studiourile Warner Bros. negociază în această perioadă pentru alegerea scenaristului, regizorului şi distribuţiei pentru "Marea mahmureală 3".
Primele două filme au fost regizate de Todd Phillips, care va asigura şi regia celei de-a treia părţi.




sursa:mediafax.ro

Cat de "toxic" este Facebook si de ce?


Cat de "toxic" este Facebook si de ce?
www.flickr.com
Folosirea excesiva a retelei Facebook, o activitate caracterizata in multe cazuri prin liste uriase de "prieteni" si prin actualizari frecvente ale statusului zilnic, a fost asociata cu aparitia unor elemente negative de personalitate, precum narcisismul toxic.
Potrivit unui nou studiu realizat pe un esantion reprezentativ de utilizatori ai retelei de socializare Facebook, o activitate intensa desfasurata de useri pe acest site a fost asociata nu doar cu aparitia narcisismului, ci si cu aparitia unor elemente "toxice" ale acestei trasaturi de personalitate.

Studiul, publicat in revista Personality and Individual Differences, a comparat activitatea de pe Facebook cu scorurile obtinute la un test de personalitate privind nivelul de trasaturi narcisiste.

Persoanele care au obtinut cele mai mari scoruri la acest test aveau in acelasi timp mai multi "prieteni", postau mai multe poze cu ele insele si isi schimbau mult mai des statusurile zilnice pe Facebook, scrie MEDIAFAX.


Acelasi studiu a evidentiat faptul ca persoanele etichetate drept narcisiste au tendinta de a raspunde in mod agresiv acelor comentarii ironice facute de ceilalti utilizatori de Facebook la adresa lor si de a-si schimba mult mai des fotografia principala din contul lor de Facebook.

Cu toate ca narcisismul poate fi "sanatos" in anumite doze, atunci cand aceasta trasatura de personalitate se regaseste la o persoana intr-o "doza" prea mare - caracterizata prin comportament egoist, aroganta, lipsa empatiei si sentimentul ca totul i se cuvine - narcisismul poate sa devina perturbator din punct de vedere social pentru indivizi si pentru relatiile acestora.

Desi in trecut si alte studii au asociat comportamentul narcisist cu utilizarea excesiva a retelelor de socializare, acest studiu este unul dintre primele din lume care au evidentiat o legatura directa intre numarul mare de prieteni pe Facebook si prezenta unor elemente "toxice" ale narcisismului in personalitatile utilizatorilor participanti.


Cercetatorii de la Universitatea Western Illinois au analizat activitatea de pe Facebook desfasurata de 294 de persoane, cu varstele cuprinse in intervalul 18-65 de ani, si au masurat doua elemente "social perturbatoare" ale narcisismului - exhibitionismul grandios si sentimentul ca totul i se cuvine/ dorinta de a-i exploata pe ceilalti.


Primul element se refera la "tendinta de a fi absorbit de propria persoana, vanitate, sentimentul de superioritate si tendintele exhibitioniste", iar persoanele care au obtinut scoruri mari in acest sens simt nevoia de a se afla permanent in centrul atentiei. Aceste persoane spun adeseori lucruri socante si se prezinta in ipostaze indecente, intrucat nu suporta ideea de a fi ignorate sau de a rata sansa de a se autopromova. Potrivit noului studiu, persoanele cu cele mai mari scoruri aveau cei mai multi "prieteni" pe Facebook, in unele cazuri numarul acestora depasind 800 de persoane.

Al doilea element include aspecte precum "sentimentul ca totul i se cuvine si dorinta de a-i manipula pe ceilalti si de a obtine avantaje de la ceilalti".

Persoanele care au obtinut scoruri ridicate la ambele elemente sunt mai dispuse, totodata, sa accepte cererile de prietenie expediate de utilizatori necunoscuti si sa ceara de multe ori ajutor din partea "prietenilor" din listele lor, insa sunt dispuse de mai putine ori sa ofere ajutor celorlalti.

Studiu: Intalnirile romantice, aranjate si tatonate pe Facebook


Studiu: Intalnirile romantice, aranjate si tatonate pe Facebook
sxc.hu
Intr-o lume care se dezvolta atat de rapid, comportamentul tinerilor din ziua de astazi va avea ramificatii importante asupra viitorului dispozitivelor si a tehnologiei in general.
Un nou studiu realizat de Ericsson ConsumerLab in a doua jumatate a anului trecut a urmarit sa descopere modalitatile prin care adolescentii socializeaza si comunica intre ei in acest moment, incercand astfel sa intuiasca viitorul industriei de comunicatii.

"Comportamentul oamenilor este dinamic si se modifica pe masura ce ei intra in perioade diferite ale vietii. Pe masura ce imbatranesc, adolescentii incep sa foloseasca mijloacele si instrumentele de comunicatii disponibile lor in acelasi fel in care o fac si adultii. Astfel, pe de o parte, ei vor continua sa foloseasca instrumentele familiare lor, cum ar fi mesajele text, Facebook sau video chat-ul, insa, pe de alta parte, pe masura ce evolueaza catre o noua etapa a vietii lor, vor simţi din ce in ce mai mult nevoia sa utilizeze serviciile de voce si e-mail”, a spus Ann-Charlotte Komblad, Senior Advisor Ericsson ConsumerLab.

Studiul realizat de Ericsson a aratat ca popularitatea si utilizarea masiva a mesajelor text si a Facebook-ului a schimbat fundamental dinamica relatiilor sentimentale ale adolescentilor. Cele mai mari schimbari s-au produs in perioada de inceput a relatiilor, atunci cand cei doi incep sa se cunoasca mai bine si sa se curteze unul pe celalalt, incercand sa isi dea o prima intalnire. Multi tineri inca se intalnesc in persoana, insa studiul a aratat ca Facebook-ul functioneaza ca o platforma excelenta unde tinerii pot discuta si pot afla mai multe unul despre celalalt, asa cum arata si graficul de mai jos:

O alta schimbare dramatica a relatiilor este faptul ca schimbarea starii civile pe Facebook, indiferent ca este vorba de „intr-o relatie” sau "singur(a)”, este vazuta de prieteni ca o declaratie oficiala.

SMS-urile raman alegerea preferata a tinerilor pentru momentele cand nu au suficient timp pentru o intalnire in persoana. Mesajele sunt, astfel, considerate un instrument care se integreaza usor in obiceiurile lor si care nu le perturba ritmul obisnuit de viaţa. Prin contrast, apelurile de voce sunt mai degraba preferate de catre adulti. 

Studiul a inclus aproximativ 2.000 respondenti, un esantion reprezentativ pentru un total de 20 de milioane de persoane cu varste cuprinse intre 13 si 17 de ani din SUA, dar si din alte tari. Studiul a avut la baza si 44 de interviuri calitative

Soarta lui Huidu a fost hotarata


Soarta lui Huidu a fost hotarata
serbanhuidu.ro
Expertiza tehnica in cazul accidentului provocat de Serban Huidu, soldat cu trei victime, a fost finalizata, concluziiile acesteia, comunicate vineri, urmand sa fie prezentate de procurori partilor din dosarul in care fostul realizator TV este acuzat de ucidere din culpa.
Reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie precizeaza ca Serban Huidu este cercetat pentru omor din culpa, scrie evz.ro

Concluziile expertizei tehnice au fost comunicate vineri, a anuntat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie
, intr-un comunicat de presa. Expertiza tehnica a avut nevoie de patru luni pentru a fi finalizata.

"Obiectivele expertizei dispuse au avut in vedere inclusiv cererile formulate de apartinatorii victimelor. In cadrul efectuarii acestei expertize s-au desfasurat activitati care au inclus si un experiment judiciar, ce a avut loc in cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanti ai partilor implicate si aparatorii acestora. Expertiza tehnico-criminalistica a fost efectuata in termenul stabilit", a precizat Parchetul instantei supreme.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au anuntat partile din dosar despre faptul ca au fost comunicate concluziile expertizei. Acestea urmeaza sa se prezinte pentru a lua la cunostinta concluziile expertizei si a aprecia, intr-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiectiuni, 
relateaza MEDIAFAX

In urma anchetei procurorilor s-a stabilit ca in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul km 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, Serban Huidu, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus.

In urma impactului a rezultat decesul a trei persoane ce se aflau in autoturismul Logan.

Studiu: Cat influenteaza studiile universitare gasirea unui job?


Studiu: Cat influenteaza studiile universitare gasirea unui job?
sxc.hu
Universitatea/Facultatea absolvita reprezinta un criteriu de selectie a viitorilor angajati, dupa cum am observat in studiul privind topul Facultatilor vizate de catre angajatori realizat de BestJobs in iunie 2011.
In urma ultimelor sondaje de opinie, privind perceptia romanilor asupra sistemului educational, am aflat ca 24% din utilizatori considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca, fata de 37% care sustin ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta.

48% dintre romani afirma ca au incredere, mare si foarte mare, in institutiile de invatamant publice, cu 10% mai mult fata de increderea acordata institutiilor de invatamant private (38%). 54% dintre respondenti declara ca nu au incredere in invatamantul din Romania.

Intrebati despre modalitatile prin care educatia ar putea fi imbunatatita am aflat ca principalele solutii ar fi introducerea unor metode de predare mai practice / dinamice (59%), precum si profesori mai pregatiti, mai bine educati, mai implicati (58%). Acestea sunt rezultatele sondajului:

59% - Metode de predare mai practice / dinamice;
58% - Profesori mai pregatiti / mai bine educati / cu o mai mare implicare;
49% - Salarii mai bune pentru profesori;
45% - Cresterea bugetelor alocate institutiilor de invatamant;
25% - Reducerea numarului de elevi in clasa / studenti in grupa.

Romania se afla in plin proces de modernizare si dezvoltare a sistemelui educational si a formarii profesionale. Luand in calcul masurile adoptate in ultimii ani putem sustine ca au fost realizati pasi catre solutionarea problemelor, insa sunt necesare multe eforturi pentru ca reforma educationala sa fie un succes.

La nivel mondial sunt urmarite miscarile de pe piata muncii si parcursul profesional al absolventului imediat dupa incheierea cursurilor. In Romania nu exista inca un astfel de sistem, fapt ce contribuie la dezechilibrul de pe piata muncii: multi absolventi pe specializari ce nu sunt cautate de catre angajatori sau prea putini specialisti in domenii in care se recruteaza puternic.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in februarie-martie 2012, pe un esantion total de 1944 de respondenti

Topul angajatilor cu cel mai mare entuziasm la job


Nu am chef azi! Topul angajatilor cu cel mai mare entuziasm la job
sxc.hu
Romanii considera in proportie de 55% ca firma sau institutia la care lucreaza este aproape de cea ideala, potrivit unui studiu BVA realizat in 16 tari.
Brazilia este tara in care cei mai multi salariati merg cu placere la munca (96%), inaintea Marocului (93%) si a Elvetiei (92%), scrie realitatea.net.

Opt salariati francezi din zece (80%) merg cu placere la munca, dar pentru 42% prioritatea este de a fi mai bine platiti, potrivit acestui studiu international in cadrul caruia au fost chestionati peste 9.000 de salariati reprezentativi pentru populatia activa, intre 30 ianuarie si 10 februarie, prin internet, intre care 1.012 din Franta.

Romanii considera in proportie de 55% ca firma sau institutia la care lucreaza este aproape de cea ideala, potrivit a1.ro. 

Intrebati in legatura cu prioritatea lor, salariatii mentioneaza o mai buna remuneratie (42%), inainte de stabilitatea locului de munca (25%)., informeaza jurnalul. Totodata, 55% dintre salariati estimeaza ca, daca si-ar pierde locul de munca, le-ar fi greu sa gaseasca un post echivalent.

Dintre cele 16 tari cuprinse in acest studiu, Brazilia este tara in care cei mai multi salariati merg cu placere la munca (96%), inaintea Marocului (93%) si a Elvetiei (92%).

Elvetia este tara in care locul de munca pare mai aproape de cel ideal (78%), inaintea Canadei si a SUA (72%).
 Pe ultimele locuri se situeaza Polonia, unde numai 54% dintre salariati considera ca intreprinderea lor este aproape de cea ideala, Rusia si Romania (55%), potrivit sursei citate.

Tarile in care a fost facut studiul sunt Belgia, Brazilia, Canada, China, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Maroc, Polonia, Romania, Rusia, Spania, SUA.

TOP 10 Concepte Samsung Galaxy S III. GALERIE FOTO


VIDEO Mai multi designeri au realizat machete interesante cu viitorul smartphone coreean
TOP 10 Concepte Samsung Galaxy S III. GALERIE FOTO
Mult asteptatul model Galaxy S III a starnit nu numai curiozitatea fanilor, dar si imaginatia mai multor designeri. Acestia au realizat cateva machete impresionante pentru viitorul smartphone Samsung.
Intre timp, se zvoneste ca iPhone 5 va avea un ecran mai mare.

10. Concept Galaxy S III realizat de Shaik Imaduddin

9. Concept Galaxy S III realizat de Yuriy Povkhanych

8. Concept Galaxy S III realizat de Hasan Kaymak

7. Concept Galaxy S III realizat de Antoine Brieux
6. Concept Galaxy S III realizat de Long-Nong Huang

5. Concept Galaxy S III realizat de Hafizoff
Hafizoff - Varianta I
Hafizoff - Varianta II
Hafizoff - Varianta III

4. Concept Galaxy S III realizat de Bob Freking
Bob Freking - Varianta I
Bob Freking - Varianta II
Bob Freking - Varianta III

3. Concept Galaxy S III publicat pe reteaua de socializare VKontakte
2. Concept Galaxy S III realizat de Tyler Lehmann


1. Cel mai recent concept Galaxy S III publicat pe site-ul PhoneArena
Foto: concept-phones.com


sursa:yoda.ro

iPhone 5 va avea un display mare. Vezi cand va fi lansat


Apple va lansa curand un nou model iPhone cu un ecran mare, titreaza Reuters
iPhone 5 va avea un display mare. Vezi cand va fi lansat
Conform Reuters, compania fondata de Steve Jobs va lansa un nou model iPhone 5, ce va avea un display cu o dimensiune de 4,6 inch. Cei doi furnizori LG si Samsung Electronics, ce vor realiza ecranul noului smartphone Apple, au refuzat sa comenteze aceasta informatie, scrie agentia de presa.
Cele mai performante telefoane cu display mare lansate in ultimele doua luni sunt noile modele Android 4 cu procesor quad-core NVIDIA Tegra 3: HTC One X si LG Optimus 4X HD. Cele doua smartphone-uri au un ecran de 4,7 inch cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli si o densitate de aproximativ 312 ppi (pixels per inch).
Potrivit Reuters, noul model Apple va fi lansat in al doilea trimestru al acestui an. Un alt model mult asteptat,Samsung Galaxy S III, va fi lansat peste aproximativ doua luni.
Apple a lansat in urma cu doua saptamani Noul iPad, a treia generatie de tablete, cu un nou display Retina cu o rezolutie incredibila, un nou chip ultraperformant A5X si o camera iSight cu caracteristici foto si video superioare. Vezi primele fotografii si clipuri video realizate cu noua tableta iPad.

Sursa: reuters.com 
 Foto: macrumors.com