Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2012

Pisi, te iubesc! Cât de periculoase sunt vorbele de alint


Nu există cuplu care să nu folosească măcar un nume de alint. Unele simpatice, unele jucăuşe, altele chiar erotice. Poate şi tu foloseşti dar când încep ele să devină periculoase pentru viaţa sexuală a cuplului?


Pisi, te iubesc!
Departe de ideea romantică a universului intim şi de dulcegăriile simpatice, numele de alint ascund şi o latură înşelătoare, poate chiar periculoasă pentru cuplu, scrie unica.ro.

În primul rând, nu toată lumea se simte confortabil când primeşte un nume de alint, mai ales dacă numele respectiv este urâţel aşa că de fiecare dată când îl auzi, numai de afecţiune nu ai chef. Mai mult, pentru bărbaţi numele de alint e un fel de verbalizare a legăturii voastre.
Iată şi o altă latură a numelor de alint pe care multe cupluri o ignoră dar odată ce o admit, le este mai greu să treacă peste: amândoi aveţi un trecut, deci, nu cumva amândoi vă alintaţi aşa cum obişnuiaţi să o faceţi în fosta relaţie?
Numele de alint pot fi periculoase pentru viaţa voastră sexuală. Cum să te excite un ursuleţ, un pufuleţ, o piersicuţă, un dovlecel, o veveriţă mică sau un crocodil fioros? Diluează serios o parte din chimia sexuală de care e nevoie pentru o partidă intensă de sex.


15 lucruri care separă bărbaţii de femei


Din vremea lui Darwin, polemicile nu se mai opresc. Bărbaţii şi femeile sunt supuşi la presiuni evolutive. Iar în ciuda politically corectness-ului din ultimii ani, un psiholog italian susţine că diferenţa dintre sexe există. Totul într-un articol publicat în revista Public Library of Sciences.


15 lucruri care separă bărbaţii de femei
Studiul a fost realizat împreună cu cei de la Manchester Business School pe un eşantion de 10.000 de americani. Diferenţa majoră este legată de sensibilitate, o trăsătură dominantă feminină. Femeile înregistrează valori foarte mari referitoare la căldură, la empatie, în timp ce bărbaţii se disting prin echilibru emoţional, conştinciozitate şi tendinţe de dominare. Perfecţionismul, vitalitatea şi aspiraţiile sunt valori prezente în măsură aproape egală la cele două sexe, scrie La Repubblica.

"Bărbaţii se descriu ca fiind mai stabili emoţionali, mai dominanţi, mai legaţi de reguli şi mai puţin încrezători, în timp ce femeile se văd mai calde emotiv, mai puţin sigure de ele însele şi mai sensibile", susţin autorii cercetării.


MARIJUANA îi face mai DEŞTEPŢI pe bărbaţii de vârstă mijlocie


Nu doar că nu le prăjeşte creierul consumatorilor, dar marijuana le îmbunătăţeşte acestora capacităţile cognitive, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici.


Marijuana îi face pe bărbaţi mai deştepţi
Marijuana îi face mai deştepţi pe bărbaţii de vârstă mijlocie, arată un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la King's College London.
La studiu au participat 8.992 de bărbaţi, care au folosit droguri, în principal marijuana, la vârsta de 42 de ani, apoi la vârsta de 50 de ani. Le-a fost studiată apoi capacitatea cognitivă, iar cercetătorii au ajuns la o concluzie surprinzătoare: fumatul de marijuana îmbunătăţeşte capacităţile cognitive.Britanicii care au cochetat cu drogurile au avut scoruri mai bune la testele cognitive decât cei care n-au fumat niciodată marijuana, scrie laweekly.com.


Cum să fii iubita perfectă 7 TRUCURI


Dacă ai probleme cu iubitul, te cerţi din ce în ce mai des cu el şi întâlnirile cu prietenii par să alimenteze conflictele atunci este posibil să faci câteva greşeli.


După ceartă poate veni marea împăcare
Iată ce să faci şi ce să nu faci ca să fii o iubită perfectă, conform eva.ro:
1. Fii tu!
Nu încerca să fii altceva decât eşti. Fii naturală şi sinceră în comportament. Te ajută să ai o relaţie bazată pe onestitate, iar partenerul tău te va iubi pentru ceea ce eşti cu adevărat.
2. Nu îi interzice ceva de faţă cu prietenii
Este OK să-i spui iubitului tău că nu eşti de acord să facă un anumit lucru, dar este cu totul altceva să-i "interzici" pe un ton ameninţător.
Pe lângă faptul ca ai slabe şanse să te asculte, nu faci altceva decât să-i răneşti orgoliul şi să-l determini să facă exact contrariul pentru a le demonstra celor din jur că nu este sub papucul tău. Nici ţie nu ţi-ar plăcea să ţi se "ordone", nu?
3. Nu fi supărăcioasă
Dacă te superi din orice şi mai ales dacă foloseşti asta pentru a-l şantaja, nu faci altceva decât să-l stresezi şi să-l îndepărtezi.
Nici nu va mai şti cum să acţioneze în preajma ta de teamă că vei găsi un alt motiv de supărare. Să nu mai spunem că vei fi o adevărată "distrugătoare" a distracţiei dacă aveţi un grup de prieteni comuni.
4. Nu îl dădăci
Bărbaţii adoră să fie îngrijiţi şi dădăciţi de femeia iubită, dar preferă să nu se întâmple asta în public. Dacă îi spui de nenumărate ori de faţă cu prietenii să-şi pună căciula să nu răcească sau să aibă grijă să nu alunece pe gheaţă, vă transformaţi într-un cuplu penibil, în care el joaca rolul de copil, iar tu pe cel de mamă paranoică. Dacă a reuşit să supravieţuiască înainte să te întâlnească, e clar că poate şi acum, când sunteţi împreună.
5. Nu îi îngrădi libertatea
Dacă îi spui de fiecare dată când discută cu cineva să schimbe subiectul, pentru că te plictiseşte, îi anulezi personalitatea. Mai grav este să pui permanent la idoială ceea ce spune. Până la urmă, dacă nu ai încredere în el, de ce mai sunteţi împreună? Permite-i să se manifeste aşa cum vrea şi ai încredere că poate lua şi singur decizii bune.
6. Fii competitivă
Cea mai simplă metodă prin care poţi câştiga respectul iubitului tău şi al prietenilor comuni este acela de a-ţi da silinţa. Nu refuza provocări banale argumentând că nu te pricepi, nu poţi, nu ştii. Orice pot ei, poţi şi tu! Secretul este să încerci.
7. Fii sexy
Nu îţi neglija aspectul, chiar dacă relaţia ta este destul de veche. Ai grijă de tine, străduieşte-te să fii sexy, iar asta se poate reflecta nu neapărat în aspectul fizic, dar printr-o mai mare încredere în sine. Şi cu cât eşti mai încrezătoare în forţele proprii şi te cunoşti mai bine, cu atât eşti mai irezistibilă!


Minciuna pe care femeile o spun de 500 de ori pe an


Femeile mint. O demonstrează un nou studiu. Ce mai des, cam de 500 de ori pe an, femeile nu spun adevărul în legăturî cu dieta.


Atenţie, femeile mint des!
"Am luat o porţie mică", "Nici nu am avut timp să mănânc azi!", "Cum să beau suc cu zahăr?". Aţi auzit des astfel de propoziţii. Un studiu făcut de TIMEX arată că femeile simt nevoia să mintă cam de 500 de ori pe an în legătură cu dieta personală.

5 semne care te dau de gol că eşti o persoană geloasă


De fiecare dată când între cei doi parteneri dintr-un cuplu intervine o altă persoană, discuţiile nu-şi prea mai au sensul. Dar dacă aceste discuţii ar avea loc înainte? Nu ştii dacă eşti sau nu o persoană geloasă? Citeşte şi descoperă!


Cât de utilă îţi pare ideea acestei şcoli?
Îi verifici fiecare mişcare

Eşti mereu cu ochii pe fiecare mişcare a sa şi ai putea spune, cu ochii închişi, ce face în fiecare secundă? Nu, nu din prea multă dragoste faci asta, ci din gelozie şi pentru că vrei să controlezi situaţia.

Sunteţi împreună tot timpul

Da, s-ar putea ca asta să nu îţi pară un semn al unei posibile gelozii, dar este. E foarte bine că petreceţi timp împreună, mai ales dacă nu puteţi sta departe unul de altul şi atracţia e la fel de mare ca la început, dar dacă sunteţi mereu împreună doar pentru că aşa ştiţi ce face mereu partenerul (şi eventual şi cu cine face), nu e deloc un semn de dragoste şi nici cel al unei relaţii împlinite.

Niciunul dintre voi nu are prieteni de sex opus

Aşa-i că prietenii de sex opus ai partenerului s-au diminuat până la dispariţie după apariţia ta în viaţa sa? Acesta ar putea fi unul dintre cele mai evidente semne ale geloziei tale. Aminteşte-ţi dacă partenerul tău a fost cumva forţat de una dintre crizele tale de furie sau gelozie să renunţe la prieteni, sau dacă chiar tu i-ai pus pe fugă, purtându-te urât cu ei.

Îţi găseşti scuze pentru orice acţiune
Îi spui "M-am uitat în telefonul tău pentru că eram îngrijorată" sau "Am venit să te iau de la muncă pentru că nu ştiam ce faci" sau orice altă scuză care să justifice faptul că gelozia te împinge să vrei să ştii tot ce face şi să îi supraveghezi fiecare mişcare?

Îţi petreci timpul făcând scenarii

Ai în minte zeci de feluri în care te-ar putea înşela sau feluri în care ar putea să te păcălească şă să îţi ascundă o aventură şi nu te poţi stăpâni să nu îţi faci planuri în care îl prinzi asupra faptului sau, şi mai grav, te răzbuni? Opreşte-te, tu eşti prima persoană căreia îi faci rău şi gelozia ta, nu o posibilă aventură a partenerului, ţi-ar putea distruge relaţia.




sursa:realitatea.net

Jocuri perverse la nunţile ruseşti VIDEO


Ruşii ştiu să se distreze! O dovedesc imaginile în care nişte nuntaşi sunt puşi pe şotii. Ei organizează câteva joculeţe cam perverse.


Jocuri perverse la nunţile ruseşti
Într-unul dintre jocuri un bărbat şi o femeie mimează actul sexual, folosind un balon plin cu aer pe post de scut.



sursa:realitatea.net

Câştigătoarea Next Top Model America - poze nud pe Twitter - GALERIE FOTO

Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe TwitterAdrianne Curry este prima câştigătoarea a emisiunii concurs Next Top Model America şi a devenit celebră datorită formelor sale care i-au adus două prezenţe în revista Playboy.

Mai nou, Adrianne e moderatoare la un post de radio american şi obişnuieşte să îşi încânte urmăritorii de pe Twitter postând des poze cu ea goală, cu toate că i-a răspuns unui fan care cerea o nouă poză că "nu sunt nici star porno şi nici nu sunt un model care pozează nud, aşa că nu postez în fiecare zi poze cu mine goală".  
Printre pasiunile sale se numără femeile (e bisexuală) şi jocul World of Warcraft.

Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe Twitter
Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe Twitter  Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe Twitter  Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe Twitter  Adrienne Curry postează pozele cu ea goală pe Twitter






sursa:realitatea.net

Botezatu a petrecut cu o minoră de Revelion GALERIE FOTO


Sandra Ciubotariu şi Cătălin Botezatu
  




La sfârşitul anului trecut, Botezatu a fost în vacanţă în Cambodgia şi Vietnam, dar de Revelion a preferat să steaîn Bucureşti. Designerul şi-a petrecut noaptea dintre ani la Bamboo, în braţele unei blonde, finalistă la show-ul "Next Top Model", difuzat la Antena 1. Este vorba despre Sandra Ciubotariu, o tânără în vârstă de doar 17 ani.
"Nu vreau să vorbesc despre relaţiile mele, dar da, Sandra a fost în preajma mea, aşa cum sunt mai multe fete frumoase", s-a limitat să spună Cătălin Botezatu pentru Ring.


Capacităţile cognitive încep să scadă după vârsta de 45 de ani


Capacităţile cognitive ale oamenilor încep să scadă după vârsta de 45 de ani, cu mult timp înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, considerată în trecut pragul dincolo de care începe declinul cognitiv, afirmă autorii unui studiu realizat INSERM şi University College of London.

"Capacitatea noastră de a gândi şi de a înţelege începe să intre în declin încă de la vârsta de 45 de ani", afirmă cercetătorii de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERN) într-un comunicat care însoţeşte un articol despre acest studiu, publicat, vineri, în British Medical Journal (BMJ).



Teste de memorie, de vocabular, de raţionament şi de exprimare orală au fost realizate pe 5.198 de bărbaţi şi 2.192 de femei, cu vârste cuprinse în intervalul 45 - 70 de ani, în cadrul unui studiu vast - Whitehall II - de monitorizare medicală pe 10 de ani, bazat pe teste individuale.
"Rezultatele arată faptul că performanţele cognitive (cu excepţia celor pentru testele de vocabular) scad odată cu vârsta, cu atât mai repede cu cât oamenii înaintează în vârstă", afirmă savanţii de la INSERM.
Pe o durată de 10 ani, performanţele de raţionament au scăzut cu 3,6% pentru bărbaţii din grupa de vârsta 45 - 49 de ani şi cu 9,6% pentru cei din grupa de vârstă 65 - 70 de ani.
La femei, scăderea este identică (-3,6%) pentru prima grupă de vârstă şi mai puţin accentuată (-7,4%) pentru cea de-a doua grupă de vârstă.
Deşi este cunoscut deja faptul că performanţele cognitive scad cu vârsta, data la care începe acest declin a reprezentat întotdeauna un motiv de controverse între cercetători. Până de curând, autorii unor studii recente afirmau cu tărie faptul că declinul cognitiv nu poate să înceapă înainte de vârsta de 60 de ani.

Topul celor mai stupide si inutile studii din 2011


Topul celor mai stupide si inutile studii din 2011
Chiar daca o cercetare rezolva mistere greu de elucidat, stiinta poate fi invinsa de realitatea care ne inconjoara si care ne da raspunsuri la toate intrebarile.
Cele mai stupide si inutile studii din 2011 au descoperit ca"porcilor le place sa se balaceasca in noroi", lucru verificat in fiecare zi printr-o singura vizita intr-un cotet.  

O alta cercetare a elucidat misterul conform caruia "sexul neprotejat este mai frecvent dupa consumul bauturilor alcoolice". 

Desi acest lucru este evident, insa un grup de cercetatori canadieni au realizat nu mai putin de 12 cercetari privind legatura dintre alcoolul din sange si probabilitatea de a accepta folosirea prezervativului in timpul actului sexual. Fiecare crestere cu 0,1 la mie alcool in sange ducea la cresterea cu 5% a probabilitatii ca persoana respectiva sa faca sex neprotejat, scrie RL.  

"Persoanele cu parteneri generosi au parte de casnicii fericite" este o alta concluzie a unui studiu realizat de cercetatorii de la National Marriage Project. Acestia au aflat ca persoanele ale caror parteneri de viata le ofera constant tandrete, atentie si cadouri, sunt mai fericite in casnicie decat cele care au parte de parteneri lipsiti de generozitate, scrie realitatea.

2012 va fi mai fierbinte decat 2011


2012 va fi mai fierbinte decat 2011
sxc.hu
Meteorologii se asteapta in 2012 la cresterea temperaturii globale medii cu jumatate de grad fata de perioada 1961 - 1990 cand temperatura medie globala era de 14 grade.
In aceste conditii, 2012 ar putea ajunge in topul celor mai fierbinti zece ani din 1850 si pana acum. 2011 a fost al 11-lea cel mai fierbinte an inregistrat vreodata, relateaza Newsroom America.

"In 2011, fenomenul La Nina s-a manifestat foarte puternic, iar acesta poate sa duca la racirea temperaturilor globale. La Nina se va manifesta si anul acesta si va influenta temperaturile, insa nu cu aceeasi intensitate. Ne asteptam ca 2012 sa fie un an putin mai cald decat 2011, dar nu la fel de fierbinte precum 2010", a declarat Adam Scaife, meteorolog-sef in cadrul Biroului de Meteorologie din Marea Britanie.

2010 a fost cel mai fierbinte an inregistrat verodata de Organizatia Mondiala Meteorologica, iar toti anii care ocupa primele 12 pozitii in acelasi top se afla in intervalul 1998 - 2011.

4 lucruri pe care n-ar trebui sa le afisezi pe Facebook


Este foarte usor sa te lasi prins in aspectele sociale ale unor siteuri ca Facebook, dar trebuie sa stii ca ceea ce faci cunoscut acolo poate fi vazut atat de prietenii tai, cat si de persoane rau intentionate care pot folosi anumite informatii impotriva ta. Tu poti controla ceea ce apare despre tine, dar odata ce sunt facute publice anumite informatii, nu mai ai nici un control despre destinatia la care acestea ajung sau scopul in care sunt folosite.

1. Conversatiile personale

Pe Facebook, userii pot trimite si primi mesaje sunt forma de mailuri, dar si chat, imagimi sau videoclipuri. Pagina personala a fiecaruia este acolo pentru a fi vizionata de toata lumea, pe cand mesajele sunt intime si ele pot fi vazute numai de cel care le scrie si cel care le primeste. De aceea, nu este o idee buna sa extragi fraze din conversatie si sa le faci publice, fara stirea autorului lor. Gandeste-te ca acelasi lucru ti l-ar putea face si tie oricine si nu e deloc placut.

2. Planurile sociale

Impartasirea planurilor sociale cu toata lumea nu este o idee buna. In afara situatiilor rare cand organizezi o mega petrecere si inviti toti prietenii de pe Facebook, numai prietenii tai apropiati ar trebui sa stie unde esti, cand si cu cine. Imagineaza-ti ca ai o fosta prietena geloasa, care afla ca mergi intr-un bar cu noua iubita, si apare acolo ca sa-ti compromita seara. Neplacut, nu-i asa?

3. Informatiile companiei la care lucrezi

Majoritatea companiilor au un contract de confidentialitate pe care-l semnezi la angajare. daca, mai tarziu, te fura elanul si te trezesti criticand compania si modul in care alege sa-si trateze angajatii sau divulgi informatii din companie, fara sa-ti dai seama ce faci, s-ar putea sa te trezesti cu un ditamai proces si pe buna dreptate.

4. Fotografii cu copiii, casa sau bunurile personale

Gandeste-te ca si hotii stiu sa foloseasca internetul si nimeni nu-i opreste sa-si faca un cont pe Facebook. Ai mare grija, deci, cum prezinti informatii despre bunurile si adresa ta. Chiar daca esti mandru de orice noua realizare sau achizitie, pastreaza vestea pentru cei apropiati, deoarece ei sunt oricum singurii care se vor bucura.


sursa:askmen.ro

Codul angajatorului


Ceea ce vei citi in cele ce urmeaza poate fi foarte bine considerat un cod universal al angajatorului din lumea intreaga. Fiecare angajat ar trebui sa-l respecte cu sfintenie si sa-l considere la fel de sfant ca pe o Biblie. Iata cam care ar fi mesajul angajatorilor pentru noi, sclavii.
Tinuta de serviciu
1. Cel mai bine este sa vii imbracat la serviciu in concordanta cu salariul tau.

2. Daca vei fi vazut purtand pantofi Gucci, costume Versace si genti de la Hugo Boss, inseamna ca ai suficienti bani si nu ai nevoie de o marire de salariu.

3. Daca te imbraci saracacios, inseamna ca ar cam trebui sa inveti sa iti manageriezi mai bine veniturile pentru a-ti permite haine mai frumoase. In concluzie, nu ai nevoie de marire de salariu.

4. In cazul in care te imbraci exact asa cum ar trebui, atunci esti ok si drept urmare, nu ai nevoie de o marire de salariu.

Concediu medical
De azi inainte nu vom mai accepta concediul medical ca scuza a neprezentarii la serviciu. Daca esti in stare sa mergi la doctor, inseamna ca esti capabil sa vii si la munca.

Zile libere
Fiecare angajat va primi 104 de zile libere in fiecare an. Ele se numesc sambata si duminica.

Decese in familie sau in randul prietenilor
Asta nu e o scuza pentru a lipsi de la serviciu. Pana la urma, nu mai poti face nimic pentru rudele, prietenii sau colegii de munca decedati. Toate eforturile ar trebui facute pentru a te asigura ca la inmormantare merg numai someri.

In cazul in care prezenta unui angajat este imperios necesara, ceremonia se va organiza spre seara. Ne vom bucura sa te lasam sa lucrezi in timpul pauzei de pranz pentru a putea pleca cu o ora mai devreme.

Pauzele de mers la toaleta
Am stat, am analizat si am ajuns la concluzia ca angajatii petrec mult prea mult timp in toaleta. Drept urmare, am instaurat un regim strict prin care fiecare dintre voi are voie sa stea in baie exact trei minute.

La sfarsitul celor trei minute, alarma va suna, hartia igenica se va retrage, usa cabinei de toaleta se va deschide si ti se va face o fotografie. Dupa ce ai fost prins de doua ori pe picior gresit, fotografiile tale vor fi afisate la avizier.

In plus, persoanele care vor fi surprinse zambind in poza, vor fi sanctionate conform regulamentului in vigoare.

Pauza de pranz
- persoanele slabe trebuie sa manance mai mult pentru a parea sanatoase. In concluzie, acestea vor avea o pauza de masa de 30 minute.

- persoanele cu o constitutie normala vor avea o pauza de 15 minute. Astfel, acestea vor putea lua o masa echilibrata pentru a-si mentine greutatea.

- persoanele supraponderale au o pauza de masa de cinci minute. Le este suficient pentru a bea un pahar cu apa.

Va multumim pentru loialitatea pe care o aratati companiei noastre. Incercam sa pastram un mediu pozitiv si optimist de lucru, in concluzie, toate intrebarile, comentariile, plangerile, propunerile, frustrarile, iritarile, acuzatiile, insinuarile, consternarile si insinuarile nu vor fi luate in considerare. 


sursa:askmen.ro

Cum sa iti dai demisia


Cati dintre noi pot spune ca nu exista momente in care sa simta ca isi urasc jobul si ca si-ar da demisia intr-un minut? Si, intradevar, demisia te poate scapa de problemele care iti mananca nervii (un sef care isi asuma toate meritele, colegii care nu fac nimic in afara de a-ti pasa taskurile lor) dar, in acelasi timp, demisia te poate pune in fata unor noi provocari: plecarea cu capul sus de la locul de munca si cautarea unui job nou.

Ne-am gandit ca macar noi sa-ti facem viata mai usoara si sa-ti pregatim un set de lucruri pe care trebuie sa le iei in seama data viitoare cand iti vine sa-ti injuri seful si apoi sa-ti iei talpasita:


1.Fii hotarat daca vrei sa demisionezi sau nu

E un lucru ca vrei sa scapi de frustrari tipand la sef, colegi, femeia de serviciu, baiatul de la IT etc., dar in momentul in care iti scapa din gura sintagma „intr-o ora ai demisia mea pe birou”, fii pregatit ca asta sa se si intample. Asigura-te ca nu arunci cu amenintari in van, iti vei pierde atat respectul celor cu care lucrezi cat si statulul de fiinta vertebrata (dupa primele 2, 3 amenintari coloana ta vertebrala se va usca si apoi va cadea de la sine). De asemenea, ia in considerare ca odata ce ti-ai dat demisia, teoretic macar, ar trebui sa incepi sa-ti cauti alt job...


2.Daca tot demisionezi, invata sa te bucuri de timpul tau

Poate ca te-ai hotarat ca exista motive serioasa pentru care ar trebui sa–ti dai demisia, insa exista ceva care te impiedica sa faci acest lucru. De exemplu, nu ai fonduri suficiente pentru a supravietui fara salariu, chiar daca este o situatie temporara – situatie in care ar fi ideal sa nu demisionezi pana nu ai o oferta de munca clara din alta parte (eventual ai si semnat actele). Pana vei ajunge in acel stadiu al negocierilor cu celalalt angajator, accepta situatia si bucura-te la gandul ca o sa pleci. Nu are nici un sens sa te mai chinui daca oricum ai ales sa pleci, in plus de asta, stresul te face mai predispus sa chelesti.


3.Demisia

Bineinteles ca trebuie sa-ti anunti seful ca vei pleca. Daca nu ai de gand sa pleci imediat nu demisiona pana nu vei sti o data exacta pana la care mai ramai in companie. Pana atunci ar fi de dorit sa nu mai spui nimanui despre demisie. De principiu, seful tau este primul care trebuie sa afle. Trebuie sa-ti scrii demisia oficiala si sa vorbesti personal cu el. In general, preavizul este necesar, doua saptamani sunt suficiente pentru majoritatea joburilor cu exceptia celor de conducere. Deasemenea, ar fi frumos din partea ta ca daca esti implicat intr-un proiect important, sa ii dati angajatorului tau sansa ca tu sa il trainuiesti pe noul angajat care iti va lua locul. Retine ca am zis „ar fi frumos” si nu „e musai”.

4.Un nou loc de munca

Vei avea ceva de lucru odata cu inceperea cautarilor unui nou loc de munca. Trebuie sa iti pui la punct CV-ul sau sa scrii unul nou, sa urmaresti ofertele de site-urile de profil si sa te pregatesti sufleteste pentru interviuri. In acelasi timp, ar fi util sa-ti anunti si cunoscutii si colaboratorii ca pleci din acea companie. Nu se stie de unde poate sa apara oferta ideala de job.


5.Actele si ajutorul de la stat

Ai grija la acte cand pleci de la un loc de munca. Trebuie sa iti ridici toate documentele de la fostul angajator. Nu-ti uita cartea de munca si foaia de lichidare.

6.Fara scandal

S-ar putea sa fi destul de emotionat (nervos, furios) atunci cand vei parasi locul de munca. Exista posibilitatea sa ai tendinta de a te razbuna pe angajatorul tau mai ales daca consideri ca ai fost nedreptatit. Ignora aceasta tentatie - scandalul pe care il poti face va fi privit ca un punct slab al tau. Nu mai trebuie sa demonstrezi nimic nimanui si nu trebuie sa iti strici reputati la sfarsit. 



sursa:askmen.ro

Cum descoperi cariera potrivita pentru tine


La inceput de drum in cariera sau la un punct de cotitura, cand iti doresti sa redescoperi ce ti se potriveste cel mai bine din punct de vedere profesional, iti poate fi dificil sa iti dai seama care este calea pe care ar trebui sa o urmezi. Desi greu, nu este imposibil. Iata cateva ponturi pentru a gasi cariera potrivita pentru tine!

1. Descopera calitatile ascunse
Crezi ca stii care iti sunt competentele si calitatile profesionale? Chiar daca te-ai specializat ani de-a randul intr-un anumit domeniu, inca mai poti avea surpriza sa descoperi ca dispui de anumite atribute neexploatate. Pentru a le scoate la iveala, ai putea sa discuti cu un specialist, de tipul unui consilier in cariera. Acesta te va ajuta sa iti dai seama ce anume ti se potriveste cel mai bine in functie de potentialul tau.

2. Cere ajutorul celor din jur
Pe langa ajutorul oferit de consilierul in cariera, poti apela si la cunoscutii tai (prieteni, familie, fosti colegi, etc.) care iti pot dezvalui eventuale calitati de care tu nu esti constient.

3. Implica-te in activitati de voluntariat
O metoda eficienta de a testa diverse domenii de activitate este voluntariatul. De indata ce iti dai seama care iti este potentialul, cauta ONG-uri care sa se plieze pe profilul tau si implica-te in activitatea lor. Astfel, vei reusi sa iti descoperi cu adevarat daca un anumit domeniu ti se potriveste sau nu.


sursa:askmen.ro

Cum sa castigi increderea celor din jur


Increderea celor din jurul tau este un atu fara de care nu te poti descurca in viata. Utila la job, dar si in viata personala, aceasta este, insa, greu de dobandit. Cum procedezi pentru a castiga increderea celor din jur, afla in continuare!

1. Fii o persoana deschisa

Una dintre modalitatile de a castiga increderea persoanelor din jurul tau este aceea de a fi cat mai deschis. Pe langa abilitatea de a comunica sincer, fara echivoc, asigura-te ca esti deschis si catre ideile celorlalti, fara a fi partinitor sau a judeca.

2. Implica-te

Indiferent de natura relatiei stabilite cu cei din jurul tau, o cale sigura de a dobandi increderea acestora este aceea de a te implica afectiv. Jobul nu iti poate oferi satisfactii complete in lipsa pasiunii, la fel cum relatiile cu cei apropiati nu sunt satisfacatoare daca sunt superficiale.

3. Fii o persoana de nadejde

Increderea celorlalti este greu de castigat, dar foarte usor de pierdut. Prin urmare, fii un om de cuvant, care sa isi respecta promisiunile si pe care cei din jur se pot baza la greu.

Sursa foto: mgspada.com


sursa:askmen.ro

3 ponturi pentru a alege cariera potrivita


Cariera este o parte importanta din viata fiecaruia, iar alegerea celei potrivite poate determina calitatea existentei tale. Cum faci sa iti gasesti cariera potrivita, descopera in continuare!

1. Alege in functie de pasiuni si interese

Chiar daca poti duce o existenta multumitoare si la un job putin satisfacator, ideal ar fi sa iti alegi cariera in functie de pasiunile si de interesele tale. Analizeaza-le si decide care este calea optima de urmat!

2. Lucreaza cu un coach in cariera

Un coach in cariera te poate ajuta sa gasesti acele cai care ti se potrivesc cel mai bine, in functie de aptitudinile si dorintele personale. Apeleaza cu incredere la serviciile sale daca nu reusesti sa iei o decizie finala.

3. Afla informatii utile

Inainte de a te opri asupra unui domeniu, afla ce anume presupune un job in interiorul acestuia. Este posibil sa constati ca lucrurile nu sunt asa cum par din exterior! Nu ezita nici sa ceri sfatul profesionistilor din domeniul respectiv.

sursa:askmen.ro

7 sfaturi sanatoase pentru noul an (2012)


Se spune ca atunci cand ai sanatate le poti face pe toate. Asadar, incerca sa incepi anul 2012 in forta si sa ai o sanatatate de fier. In acest sens trebuie sa urmezi cativa pasi destul de simpli si sa incerci sa "lucrezi" acolo unde exista carente.

1. Fa-ti un set de analize


Mergi la doctorul de familie sau la o clinica particulara si fa-ti teste de sange si urina pentru a descoperi daca in suferi de anumite afectiuni sau daca ai anumite carente. Discuta cu medicul despre rezultate si roaga-l sa iti recomande tratemente, vitamine sau minerale in functie de problemele existente. Respecta intocmai recomandarile medicului si totul va fi bine.

2. Fa schimbari in alimentatie

Daca obisnuieste sa consumi adesea produse fast-food, sa preferi cartofii prajii in locul unei ciorbe sau sa mananci o ciocolata in schimbul unei mese copioase la pranz, in mod cert risti sa te imbolnavesti. Regleaza-ti programul de masa si consuma doar produse care sunt sanatoase. In cazul in care nu ai timp sa servesti masa de pranz, cea mai buna varianta este sa consumi un mar sau/si un iaurt simplu, dar niciodata un croisant cu ciocolata sau un pachet de biscuiti.

3. Evita sa faci abuz de medicamente

Se intampla adesea sa ai dureri de cap, asa ca iei periodic cate o aspirina? Consumi in fiecare zi cate o capsula de vitamina C? Oricat de bune sau lipsite efecte adverse par unele medicamente, nu ar trebui totusi sa faci abuz. Opteaza pentru sfatul unui medic in cazul in care ai probleme de sanatate (chiar daca par minore) si ia medicamente doar la recomandarea unui specialist, in urma unui set de analize.

4. Consuma periodic carne de peste

Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt benefici corpului tau. Acestia previn aparitia bolilor de inima, iar in acelasi timp ajuta la dezvoltarea creierului si recent s-a descoperit ca imbunatateste functia cognitiva.

De preferat este sa consumi carnea de peste preparata la gratar si nu prajita.

5. Bea mai multe lichide

Multe persoane nu sunt constiente de importanta pe care apa o are asupra organismului nostru. Bea zilnic doi litri de apa pentru a-ti mentine organismul hidratat si perfect sanatos. In loc de apa poti consuma ceaiuri sau sucuri naturale de fructe si legume preparate in casa.

6. Opteaza pentru uleiuri esentiale

Chiar daca aromaterapia este un rasfat la care apeleaza mai des femeile, ar trebuie sa incerci si tu. Mergi la plafar, achizitioneaza o lampa de aromaterapie si un sticluta cu ulei esential de menta sau eucalipt si bucura-te zilnic de acestea. Cele doua uleiuri nu doar ca schimba mirosul unei incaperi, dar dezinfecteaza camera si aerul, ajutandu-te astfel sa respiri mult mai usor. Aromaterapia este benefica mai ales atunci cand suferi de probleme respiratorii.

7. Dormi 8 ore pe noapte

Somnul este extrem de important pentru sanatatea ta. Atunci cand dormi mai putin de 8 ore pe noapte, corpul tau va fi slabit, vei fi lipsit de putere si energie. Asadar, daca vrei sa te simti puternic si energic, respecta orele necesare de somn in fiecare noapte, fara exceptie.


sursa:askmen.ro

Cum sa porti esarfa barbateasca - FOTO


Spre deosebire de fular, esarfa barbateasca este un accesoriu mai putin util, dar cu efect mult mai mare. Afla cum sa porti esarfa barbateasca in sezonul urmator.

Tendintele din moda masculina acorda tot mai multa atentie detaliilor, astfel ca esarfa barbateasca a devenit o piesa importanta intr-o tinuta reusita.

Cum alegi esarfa barbateasca

Deoarece nu are o folosinta practica, esarfa barbateasca este considerat un accesoriu de fashion, care nu poate lipsi din garderoba unui barbat rafinat.

Este important sa alegi o esarfa in functie de stilul personal si de modul in care te vei simti atunci cand o porti. O esarfa bina aleasa iti poate oferi un aspect rafinat, indiferent daca alegi sa o porti cu o tinuta eleganta sau cu una casual.

Daca nu esti un impatimit al esarfelor, evita-le la inceput pe cele cu multe franjuri. Cu cat o esarfa are mai multe franjuri, cu atat vei gasi mai greu ocazii si tinute potrivite pentru ea.

Nu toti barbatii pot purta cu succes esarfa barbateasca. Daca esti foarte corpolent sau musculos, o esarfa subtire nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Corpul tau poate fi pus in valoare mai bine de un fular mai gros.

Materialul potrivit pentru esarfa barbateasca

Ca accesoriu cu functie pur estetica, esarfa va crea cea mai buna impresie atunci cand este fabricata dintr-un material de calitate. Matasea si casmirul sunt cele mai bune alegeri, insa o esarfa din aceste materiale poate avea un pret ridicat.

Atunci cand este bine realizata, esarfa poate fi si dintr-un bumbac subtire sau dintr-o combinatie de matase cu un alt material.

Esarfa barbateasca intr-o tinuta eleganta

Combinata cu o camasa eleganta si un sacou, esarfa barbateasca te poate ajuta sa creezi o tinuta rafinata, care sa atraga atentia femeilor cu gust.

Pentru tinutele elegante, sunt recomandate esarfele mai simple, care pot fi legate in mai multe feluri simple. Poti infasura esarfa in jurul gatului, sau pot trace capetele printr-o bucla formata de esarfa. Modul in care legi esarfa depinde de evenimentul pentru care te imbraci. La o tinuta de gala, nu se recomanda legarea esarfei, prezenta ei in jurul gatului este suficienta.

In cazul esarfelor scurte, inodate in jurul gatului, poti introduce capetele esarfei sub camasa, pentru un look mai rafinat.

Esarfa poate fi mai indrazneata atunci cand alegi un sacou intr-o culoare neutra, dar cei mai multi barbati aleg sa coordoneze cromatic esarfa in acelasi mod ca o batista de rever.

Asigura-te insa ca imprimeul esarfei este creeaza un contract placut fata de camasa, iar efectul accesoriului nu este pierdut la combinarea lui.

Esarfa barbateasca intr-o tinuta casual

Cand vrei sa accesorizezi esarfa cu o tinuta casual, camasa devine cel mai important element. Camasile uni combinate cu o esarfa cu imprimeu ofera un look relaxat, dar elegant.

Evita combinarea esarfei in tinutele casual cu alte elemente imprimate. Camasile in dungi sau carouri nu sunt cea mai buna alegere daca planuiesti sa porti o esarfa imprimata.

Alegerea culorii potrivite porneste de cele mai multe ori de la camasa. Alege una dintre culorile camasii si accesorizeaza tinuta cu o esarfa intr-o nuanta mai inchisa.



Foto: Glamzzle.com


sursa:askmen.ro