Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 26 octombrie 2011

Romania risca sa dispara ca natie. Specialisti: “Suntem in pragul derapajului demografic alarmant”




Riscam sa pierim ca natie. Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Natiunilor Unite, Romania se afla printre primele 10 tari ale lumii care ar putea disparea, daca nu va creste rata natalitatii in urmatorul mileniu.

In 2100, populatia va ajunge, spre exemplu, la 8,5 milioane de locuitori, daca numarul nou-nascutilor se va mentine ca acum.
Trecem printr-un "derapaj demografic alarmant", spun sociologii, care sustin ca 2011 ar putea fi anul cu cel mai mic numar de bebelusi, din 1955 incoace.
"Astazi nu s-a nascut niciun copil"- o situatie care speram sa nu devina permanenta in maternitatile noastre. Si la care s-a ajuns pe masura ce romanii au inceput sa amane sa devina parinti. Cei mai curajosi se limiteaza la unu.
In ritmul acesta, riscam insa sa fim tot mai putini. Potrivit ultimului Raport al Organizatiei Natiunilor Unite, populatia Romaniei ar ajunge la 16,8 milioane in anul 2050 si la 8,5 miloane in anul 2100, daca fertilitatea feminina ar ramane la nivelul din ultimii ani.
Nu acelasi lucru se intimpla insa in randul rromilor. Femeile din aceasta etnie aduc pe lume in medie 3 copii, in timp ce romancele doar unul.
Daca nu va creste rata natalitatii, dupa anul 3000, Romania ar putea ajunge printre primele 10 tari ale lumii care vor disparea, alaturi de Bosnia, Polonia, Austria, Portugalia, Malta si Ucraina, sustine raportul ONU.


VIDEO:http://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-risca-sa-dispara-ca-natie-specialisti-suntem-in-pragul-derapajului-demografic-alarmant.html


sursa:stirileprotv.ro

Ce nu stiati despre Rotary Club


Exista locuri in care factorii de decizie din politica, afaceri, educatie si sanatate se intalnesc departe de ochii “profanilor”, stabilesc aliante de culise si dau verdicte care sunt in defavoarea a milioane de oameni. Rotary si Lions sunt din gruparile reprezentative pentru aceste cluburi elitiste, care functioneaza dupa reguli si principii identice cu cele ale francmasoneriei.
Rotary a fost fondat in 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima intalnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se stie cu certitudine ca era si el francmason), negustorul de carbuni Silvester Schiele si croitorul Hiram Shorey. Loehr si Shorey s-au retras la scurta vreme de la aceste intalniri, astfel ca Rotary, la acea vreme nici macar nu se putea numi club, fiind alcatuit din doar doua persoane.
Acest inceput dezastruos contrasteaza izbitor cu rapida raspandire pe care Rotary o cunoaste de la un moment dat incolo si care se datoreaza, fara indoiala, interventiei din umbra a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, in scurt timp, ceea ce incepuse ca o intalnire intre doi anonimi sa aiba deja anvergura nationala? In 1910 Asociatia Nationala a Cluburilor Rotary isi deschide prima filiala in afara granitelor SUA, in Canada, iar in urmatorul an ajunge si in Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continua, astfel ca in 1922 este prezent pe sase continente, are 20.000 de membrii si isi schimba numele in Rotary International. In prezent numara la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei gasindu-se numai persoane influente cum ar fi presedinti sau directori de mari companii si politicieni.
Legendele Rotary spun ca numele gruparii vine de la obiceiul membrilor de a-si tine intalnirile saptamanale prin rotatie, acasa sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, intalnirile au inceput sa se tina in hoteluri. Acest lucru face ca astazi, in holurile celor mai mari lanturi hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza sa fie plasate, chiar la receptie, anunturi privind ziua si ora cand se tine intalnirea Rotary. De altfel, proprietarii si managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piata a respectivelor hoteluri se datoreaza in mare parte afilierii acestora la Rotary.
Cercul inchis al “Elitei” masonice
Rotarienii au ritualuri si reguli interne asemanatoare cu masoneria. Sunt o organizatie la fel de inchisa si de secretoasa ca si aceasta. La intrare se face o selectie atenta: sunt invitati sa faca parte din club fie cei care ajung sa fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni si sunt apoi propulsati in pozitii cheie in lumea afacerilor si politicii. Ca si in masonerie, este nevoie deci de o invitatie din partea cuiva din interior. In Rotary lucrurile sunt inca si mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanti interni, numiti “nasi”.
Pe langa aceste similitudini exista si alte aspecte care demonstreaza ca Rotary si masoneria sunt doar doua fatete ale aceleasi puteri globale. Pana in 1933 cluburile Rotary nu acceptau in randurile lor decat masoni. Ulterior s-a renuntat la aceasta regula, insa si astazi multi din membrii Rotary semneaza condica si in lojile masonice.
O organizatie satanica cu aceleasi concepte ca si masoneria
In aceste conditii, afirmatia facuta in revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragos Nitulescu, care conducea Rotary Romania in 2006 este doar o poveste buna de adormit copiii: “Nu avem nicio legatura cu masoneria. Dovada cea mai buna este ca printre membrii nostri se afla si reprezentanti ai clerului. Or, se stie ca preotii si masonii nu stau in acelasi loc.”.
Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevarat ca in 1928 mai multi episcopi spanioli au declarat ca Rotary “nu este altceva decat o organizatie satanica cu acelasi fond si concepte ca si masoneria. Conform documentelor pe care le detinem, Rotary este o organizatie suspecta si trebuie sa fie considerata la fel de groaznica si de perversa ca si masoneria.” Dar la fel de adevarat este si faptul ca, de atunci, tot mai multe fete bisericesti au ajuns sa detina functii importante in Biserica tocmai datorita apartenentei lor la masonerie. Am asistat chiar in Romania la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care faceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunza Verde si Constantin Balaceanu Stolnici sunt doar doua exemple in acest sens).
Un istoric rotarian confirma stransele legaturi ale clubului Rotary cu masoneria
Legaturile stranse dintre masonerie si Rotary sunt si mai evidente daca analizam situatia din Marea Loja a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numita de masoni si loja mama a lumii, intrucat este organizatia reprezentativa la nivel mondial. La nivelul UGLE exista mai multe loji Rotary.
Poate cea mai cunoscuta si mai veche a fost constituita in 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care inconjoara un compas si litera G, simbolul francmasoneriei. Intr-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizeaza ca toti cei inscrisi in Rotarian Lodge no. 4195 faceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astazi loja isi tine intalnirile chiar in Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). In cadrul acesteia mai exista inca sapte loje Rotary. Doua dintre ele au fost constituite la inceputul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 si North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adauga altele cinci, aparute in ultimii douazeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 si Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.
Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodata si membru Rotary, demonstreaza ca exista stranse legaturi intre Rotary si francmasonerie. “Legaturile dintre Rotary si masonerie sunt vechi si nu trebuie privite cu suspiciune, sustine el. In unele tari est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. In orice caz, existenta medaliilor pe care apare roata Rotary alaturi de simboluri masonice arata ca legaturile sunt inca puternice si astazi”.
Programul Rotary Polio Plus, o amenintare la adresa generatiilor viitoare
Dupa ce mii de copii au fost vaccinati impotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, Romania a ajuns sa fie tara cu cel mai mare numar de copii bolnavi de SIDA. In 1997, jumatate din copiii bolnavi de SIDA din intreaga lume erau din Romania. Acesta este doar unul dintre efectele actiunilor “umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurator.
In 1985, Rotary anunta intregii lumi ca va eradica virusul poliomielitei pana in anul 2000. Dupa ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaratii, peste o jumatate de miliard de dolari si a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continua sa existe. In urma specialistilor Rotary au ramas zeci de mii de morti sau de infirmi care s-au imbolnavit de poliomielita, leucemie sau cancer dupa ce li s-a administrat vaccinul.
Numarul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la “Alianta pentru vaccinuri” sa admita existenta unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialitatile nu fac nimic pentru a stopa aceasta campanie ucigasa. De ce? Pentru ca membrii Rotary, care in viata “profana” ocupa pozitii importante in institutiile medicale nationale sau internationale si chiar in guvernele unor tari in care se organizeaza astfel de campanii, nu vor lua niciodata o decizie neconforma cu politica clubului. Asa ca genocidul continua. Intr-un discurs tinut la Conventia Internationala a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick sustine ca trebuie intetite eforturile de vaccinare in Nigeria, Afghanistan, Pakistan si India si promite in numele Rotary ca virusul va fi eliminat fara indoiala cel mai tarziu pana in 2008. O noua gogoasa.
Vaccinul antipolio, o arma importanta in demersul masoneriei de a reduce populatia globului
Vaccinul polio a fost descoperit in 1953 de dr. Albert Sabin si de atunci poarta acest nume. In 1960 s-a descoperit ca este facut din celule prelevate din rinichii de maimuta care contin virusul SV40. Experimentele de laborator realizate de mai multi cercetatori, printre care Bernice Eddy au aratat ca acest virus este strans legat de aparitia leucemiei si a cancerului. Mai mult chiar, SV40 odata patruns in organism se transmite pe cale genetica de la parinti la copii. Pana in 1996, zeci de cercetari au demonstrat legatura dintre prezenta virusului SV40 si cancerul osos si cerebral, boli a caror incidenta a crescut in mod inexplicabil (daca nu luam in considerare campaniile de vaccinare de genul Polio Plus) cu 30% in ultimii 20 de ani.
In loc sa fie stopat progamul Polio Plus care raspandea acest virus, au fost stopati, discreditati, marginalizati si persecutati exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Intrebat de ce s-a procedat asa, dr. Sabin a dat un raspuns demn de doctorul nazist Mengele: “Nu cred ca este cazul sa panicam publicul. Pana la urma, ce mare lucru, copiii vostri sunt injectati cu un virus al cancerului, atata tot!”
Dr. Raymond Obomsawin, analist la Agentia canadiana pentru dezvoltare internationala (CIDA) a realizat un studiu asupra proiectelor de imunizare intreprinse de Unicef impreuna cu Rotary in Thailanda, la inceputul anilor ‘90. Raportul sau arata ca asa cum pojarul nu a disparut din Europa in anii ‘40-’50 datorita vaccinurilor, nici poliomielita nu va dispare in urma acestor campanii de imunizare. Tot el arata ca poliomielita este departe de a fi cea mai frecventa si mai grava problema de sanatate cu care se pot confrunta copiii. Pozitia oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) este ca riscul cel mai mare de a se imbolnavi de poliomielita il intampina copiii malnutriti si de aceea ei trebuie imunizati in primul rand. Ori toate cercetarile au demonstrat ca vaccinul nu trebuie administrat in caz de malnutritie, pentru ca pune in pericol viata copilului. Dr. Archie Kalokerinos arata: “nu poti sa imunizezi copiii bolnavi sau malnutriti si sa zici ca ai rezolvat problema. Vei omori mai multi decat ar fi murit in mod natural din cauza virusului”.
Insa pentru rotarieni vaccinurile sunt mai “profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decat hranirea si crearea de conditii de viata prielnice pentru acesti copii. In fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la saracirea tarilor in care traiesc acesti copii.

sursa:http://bucovinaprofunda.wordpress.com

GQ:Stuff We Like: Covert Camo From YSL


YSLBoots.jpg
Into the whole camo craze, but looking for a little subtlety? YSL's new Teddy Boot blends a classic, pebbled leather upper with a camouflage lug sole. They're like the stylish offspring of the Beatles and Beetle Bailey: perfect for braving the everyday urban jungle that is your life. Now you're the officer, and the gentleman. Duh.


Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2011/10/stuff-we-like-covert-camo-from-ysl.html#ixzz1buGKmH9G

CULOAREA, IN AVANTAJUL TAU


Culoarea, ingredientul esential - in ciuda schimbarilor dese de croiala, materiale, imprimeuri din garderoba unui barbat, ceva ramane mereu constant: culoarea. Imperativele noastre biologice, spun specialistii - printre care cele sociale si de reproducere - ne bintuie de sute de mii de ani.Psihologii au ajuns la concluzia ca intotdeauna culorile ne influenteaza atat pe noi, cat si pe cei din jurul nostru. Cu alte cuvinte, dacă iti alegi corect combinatiile de culori, poti sa atragi atentia asupra ta, sa indulcesti atitudinea partenerului de dialog sau sa te impui intr-o discutie de afaceri.
Noi am cercetat indeaproape pentru a gasi culoarea care ti se potriveste, in functie de temperament, fizic si pozitie sociala.

sursa:menshealth.ro

TENTATIILE UNUI BARBAT


Te opresti la un magazin de cartier si cumperi citeva produse pe care le-ai achizitiona mult mai ieftin dintr-un supermarket. Casiera iti da restul cu un leu in plus, iar pe tine te ingrijoreaza aspectul moral al situatiei. De ce oare? Ei bine, n-ai decit sa dai vina pe Adam, primul fraier din lume.Oricine stie ca nu trebuie sa accepti un fruct nespalat de la o femeie goala care vorbeste cu serpii, insa Adam n-a stiut asta, asa ca acum traim intr-o lume guvernata de bine si rau, in care ne simtim vinovati ca am primit un rest prea mare de la cineva care-si vinde marfa la un pret piperat. La fel de vinovati ca atunci cind dezbracam o femeie din priviri.
Este o batalie pe care o ducem pentru a ne controla impulsurile, adica acele fenomene comportamentale care-i fac pe barbati sa fie rai, chiar daca nu vor asta. Freud definea tentatiile drept dispute intre impulsurile incon-stiente si dorintele constiente. Iar alti psihanalisti se alatura iubitei tale, prietenelor ei si bisericii catolice, considerind ca barbatul e supus "caderii in pacat".
Indiferent de motiv, o tentatie este un lucru pe care vrei sa-l faci neaparat, chiar daca stii ca e ceva rau. Chiar daca asta iti va submina relatiile, iti va mari burta si te va aduce in atentia fortelor de ordine si a autoritatilor. Si atunci, care ar fi solutia? Aventureaza-te in aceasta batalie numai dupa ce ati care sint tentatiile cel mai des intilnite si metodele prin care poti sa le rezisti. Sau mai bine zis, prin care sa le dai curs, fara sa te afecteze prea mult.
Vrei sa te uiti in decolteul ei
Tipa se apleaca si... iata-i. Repede, ce faci? Ei bine, stiu un lucru: nu esti tu de vina. Psihologii spun ca e in firea barbatilor sa faca asta, pentru ca ei privesc orice femeie ca pe o potentiala mama a copiilor lor. Si nu-i adevarat? Normal ca ne uitam la sinii femeilor pentru ca ne gindim la copiii care n-au ce minca, nu pentru ca sint niste bucati de carne perfecte, care au atasat un dispozitiv erotic in virf. Noi doar... ii evaluam.
Cum sa cedezi tentatiei
Ori mergi la o expozitie oficiala (adica la un bar pentru adulti, unde echipamentul respectiv este expus la maximum), ori faci o evaluare subtila. Pe femei nu le deranjeaza o cautatura nevinovata, dar nu sint foarte incintate de unul care saliveaza la vederea decolteului lor. Daca esti prins asupra faptului, ai trei posibilitati: Daca te vede, fa-i un compliment. "Ai un medalion foarte frumos. Cred ca si prietenei mele i-ar placea asa ceva. De unde l-ai cumparat?" E un text patetic, dar te poate scuti de o palma. Daca te acuza, foloseste argumentul biologic. "Eu nu ma uitam la sinii tai. A fost doar un impuls biologic, datorat unui lung proces de evolutie." Daca te vede si zimbeste, nu intoarce privirea. Daca-ti feresti ochii, e ca si cum ai spune: "Iertati-ma, doamna."
Vrei sa pleci la cumparaturi si sa te intorci peste zece ani
E tentant, nu-i asa? si cei mai tentati sa faca asta (macar temporar) sint barbatii care au multe responsabilitati acasa. Cei mai multi dintre noi visam sa lasam in urma slujba stresanta si ratele la credit. Dorinta de a fugi poate indica o teama de intimitate. Mai ales daca trebuie sa imparti viata cu un bancher care vrea sa-i rambursezi imprumutul.
Cum sa cedezi tentatiei


sursa:menshealth.ro

STILUL SE VEDE ÎN DETALII


Atinge perfectiunea. Hainele sînt importante atunci cînd intenționezi să urmezi exemplul unor bărbați cu stil, fie ei staruri, fie personaje în editoriale de modă. Însă nu trebuie să ignori un aspect la fel de important ca și hainele: felul în care ai grijă de ele și le prezinți, pentru a arăta... cu stil.Nu tot ce se usuca se atarna
Uscarea hainelor e mai importantă decît ai crede - unu, pentru că nu toate hainele se usucă la fel, și doi, pentru că în funcție de cum ți le așterni, vei călca la ele mai puțin.
Puloverele din lînă, care se îmbibă cu mai multă apă, riscă să se alungească și să se deformeze. Pentru a o scurge de apă, pune bluza pe o suprafață plană, între două prosoape. Apoi, cu ajutorul unei sticle, elimină apa în exces, rotind-o pe suprafața prosopului. Lasă puloverul la uscat pe o suprafață orizontală.
Pentru a evita urmele lăsate de cleștii de rufe pe haine, plasează o bucată de material între aceștia și lucrul întins la uscat. bExistă două feluri de a usca o cămașă: fie o atîrni pe un umeraș, fie o prinzi cu cleștii de rufe, pe gulerul întors înspre interior, fixați chiar de cusătura gulerului.
Pantalonii din bumbac sau alt material mai subțire se fixează cu cleștii de rufe în zona beteliei, unde nu se deformează așa ușor.
Imblanzeste fiara...de calcat
O cămașă fără cute și o pereche de
pantaloni cu dunga perfectă sînt note
de stil care nu trec neobservate.
Totuși, dacă ai pus vreodată mîna pe
un fier de călcat, știi că nu sînt ușor
de obținut.
Verifică pe etichetă temperatura de
călcat - un fier prea cald poate da
țesăturii acel luciu nedorit.
Niciodată nu folosi un fier fără aburi
pe un material uscat. Dacă materialul
cămășii sau al pantalonilor
este prea delicat (conține lînă sau
mătase) și se strică de la aburii
fierbinți, calcă peste o bucată de material
din bumbac, umezit.
Înainte de a călca o cămașă e indicat
să o stropești cu apă caldă, să o
strîngi cocoloș și să o lași astfel 15
minute - materialul se va supune mai
ușor fierului de călcat.
O cămașă proaspăt călcată se lasă
la răcorit pe o suprafață întinsă cel
puțin 10 minute înainte de a fi așezată
pe umeraș, în dulap.
Freaca la pantofi
Dacă pantofii din piele s-au mătuit în
timp, zeama de lămîie este cea mai
bună cremă pentru luciu. Freacă pantoful
cu jumătate de lămîie, lasæ-l să
se usuce cîteva minute, apoi lustruiește-
l cu un material din lînă. Va fi ca
nou. Pentru a curăța pantofii din piele
întoarsă, freacă-i ușor cu o cîrpă îmbibată
în oțet alimentar, deschis la
culoare. Îndepărtează surplusul cu o
șosetă albă, flaușată.

sursa:menshealth.ro

CEASURI PENTRU EXPERTI


Profesionistii au intotdeauna la mina ceasuri specializate, cu numeroase functii. Afla care este piesa potrivita in functie de activitatea fiecaruia.Omega Speedmaster
A ajuns pe Luna, la Polul Nord si sta la mina celui mai valoros pilot de Formula 1 din istorie. Iata doar citeva repere pentru cel mai celebru ceas-cronograf din lume. Faima insa i-a fost adusa in primul rind de asocierea cu agentia spatiala NASA. Prima calatorie in spatiul cosmic a unui ceas Omega Speedmaster a avut loc pe 3 octombrie 1962, in timpul misiunii "Sigma 7". Astronautul american Walter Schirra il cumparase din interes pur personal.
La inceputul anilor \'60, NASA cauta un ceas de mina cronograf "space proof" ce putea fi purtat in cosmos. In urma numeroaselor teste efectuate, Omega Speedmaster a fost singura piesa care a indeplinit criteriile foarte stricte. Pe 1 martie 1965 a fost declarat, de catre NASA, "Apt de zbor pentru toate misiunile spatiale cu oameni la bord". Buzz Aldrin a devenit, pe 21 iulie 1969, primul astronaut care pasea pe Luna avind la mina un astfel de ceas. Colegul sau Neil Armstrong il lasase pe al lui in modulul lunar, pentru ca sistemul-cronometru aflat la bord se defectase.


In timpul misiunii Apollo 13, o explozie a afectat aparatul de zbor. Astronautii au fost nevoiti sa economiseasca energia pentru manevrele de amerizare. Precizia ceasurilor Omega Speedmaster i-a ajutat sa calculeze cu exactitate consumul generat de racheta ce trebuia sa redirectioneze traiectoria navetei. Pentru contributia avuta, Omega a primit din partea NASA mult rivnita distinctie "Snoopy Award".
Intilnirea spatiala dintre Apollo si Soyuz, ca parte a unui proiect comun americano- rusesc, a dezvaluit un fapt interesant. Atit astronautii americani, cit si omologii lor rusi purtau ceasuri Omega Speedmaster. Mai mult decit atit, sovieticii aveau cite unul pe fiecare mina: primul pentru timpul GMT, cel de-al doilea pentru ora Houstonului sau a Baikonurului. Din 1975, Speedmaster este totodata si alegerea misiunilor spatiale rusesti.
Cifre esentiale:
1,8 milioane - numarul aproximativ al exemplarelor produse de la lansarea seriei in 1957
250 - variantele in care a fost creat pina acum Speedmaster, incluzind, printre altele: mecanisme diferite, complicatii precum "fazele Lunii" sau "calendar perpetuu" ori componente realizate din metale pretioase.
De ce e profi?
Pentru ca pina si termenul "Professional" a fost adaugat pe cadranul ceasurilor in 1965, ca referire la profesionalismul desavirsit al celor de la NASA, care il foloseau in mod curent in timpul misiunilor.
Pret
10.890 RON - Omega Professional Moonwatch 50th Anniversary Patch (serie limitata la 5.957 de exemplare), mecanism cronograf cu intoarcere manuala, rezerva de mers 45 ore, carcasa (42 mm diametru) si bratara din otel. Etans la 50 m.
Omega Seamaster Planet Ocean
Daca a cutreierat spatiul extraterestru, ce ar mai insemna o calatorie in adincul oceanului pentru Omega? Poate inca un motiv sa realizeze o piesa de exceptie care se inspira din modelele Seamaster 300 metri, Railmaster si Speedmaster, toate lansate in anul 1957.
De ce e profi?
Este dotat cu o supapa de heliu, pozitionata in dreptul orei 10 si marcata cu simbolul "He", ce permite depresurizarea carcasei.
Pret
9.850 RON - mecanism automatic, rezerva de mers 55 ore, carcasa (45,5 mm diametru) si bratara din otel. Etans la 600 m.
Longines Hydroconquest
Producatorul elvetian a lansat "la apa" modelul HydroConquest in dorinta de a-i cuceri pe cei pasionati de scufundari. Ceasul este dotat cu un mecansim automatic bazat pe celebrul si, totodata, fiabilul Valjoux 7750, iar raportul calitate-pret este excelent.
De ce e profi?
Indexurile si aratatoarele sint tratate cu superluminova ce ofera o lizibilitate excelenta. Coroana detine o protectie speciala, iar bratara din cauciuc are inchizatoare dubla si extensie pentru scufundari.
Pret
4.750 RON - mecanism cronograf automatic, rezerva de putere 46 ore, carcasa din otel (41 mm diametru), curea din cauciuc. Etans la 300 m.
Tag Heuer Aquaracer Calibre S Regatta
Precizia cuartului este unul dintre telurile Tag Heuer. Ia asta in calcul, precum si faptul ca pentru acest model compania a folosit Calibrul S, ce darima sabloanele traditionale ale cronografului ce foloseste inca din 1822 - trei subcadrane uneori greu de citit. Ai o piesa demna de luat in seama.
De ce e profi?
Are trei moduri de operare: "Timp", "Cronograf" sau "Regatta", selectate prin simpla apasare a coroanei. Cu 230 de parti mecanice si 5 micro-motoare, modelul a fost conceput special pentru cursele maritime.
Pret
7.000 RON - mecanism cronograf cuart, carcasa (41 mm diametru) si bratara din otel.
Edox Spirit of Norway (editie limitata)
Inginerii echipei "Spirit of Norway", campioana mondiala in 2006 la categoria Class 1 World Powerboat, si compania Edox au dezvoltat un cronograf automatic din materiale utilizate pentru curse si in tehnologia spatiala.
De ce e profi?





Carcasa din titan rezistent la coroziune, etans pina la 500 m, dotat cu supapa de heliu, inel superior fabricat din ceramica ultra-rezistenta si securizat cu 6 suruburi, cadran din carbon finisat manual, functie stopand-go etc. Ce poti cere mai mult?
Pret
6.499,99 RON - mecanism cronograf automatic, rezerva de putere 42 ore, carcasa din titan (46,5 mm diametru), curea din cauciuc. Etans la 500 m.
Bell&Ross BR 03-94 Instrument
Replica autentica a ceasurilor de bord din avioane, prin forma si sistemul de prindere in patru suruburi, BR 03 este o serie destinata profesionistilor aerului. O alternativa redusa in dimensiuni a seriei BR 01 XXL (46 mm diametru).
De ce e profi?
Conceput special pentru cei care activeaza in domenii ce necesita lizibilitate sporita, ceasul atinge patru deziderate: precizie, performanta, lizibilitate si etanseitate.
Pret
12.600 RON - mecanism cronograf automatic, carcasa din otel si carbon (42 mm diametru), curea din cauciuc. Etans la 100 m.
Girard-Perregaux Cronograf Fly-Back "Monte Carlo 1970"
Celebra manufactura elvetiana a adus un omagiu raliului istoric Monte Carlo, editia 1970, atunci cind pilotii Björn Waldegaard si Lars Helmer au invins la bordul unui legendar Porsche 911 S.
De ce e profi?
Editia, limitata la 250 de exemplare personalizate, comemoreaza cursa prin inscriptia de pe cadran si prin subcadranele inspirate din bordul masinii. Numele pilotilor, al masinii si al placutei de inmatriculare sint gravate pe capacul prins cu 6 suruburi.
Pret
27.500 RON - mecanism cronograf automatic, rezerva de putere 46 ore, carcasa din otel (40 mm diametru), curea din piele.
Hamilton Khaki Tachymiler
Cronograf precis, timp intermediar, butoane vizibile diferentiate prin culorile rosu si negru, contoare asemanatoare celor din carlinga, curea ce aminteste de pneurile avioanelor - sint atributele acestui cronograf "sportiv" de la Hamilton care trimite cu gindul la domeniul aviatic.
De ce e profi?
Textul "Vr Rotation Speed" este marcat pe geamul modelului si are legatura cu calculul ce se efectueaza asupra vitezei de rotatie a avionului.
Pret
2.849,99 RON - mecanism cronograf automatic, carcasa din otel (44 mm diametru), curea din cauciuc. Etans la 100 m.
Seiko Sportura 1/100th Second Chronograph
Jenson Button, pilotul de Formula 1 al echipei Honda F1 Racing Team, este imaginea acestui model, care contine: 3 indicatori, calendar, secundar 1/100, secundar 1/10, indicator retrograd 40 de minute, cronograf pina la 120 de minute in unitati a 1/100 dintr-o secunda sau functie "timp intermediar".
De ce e profi?
Ceasul a fost proiectat "pentru viteza". Are un cadran lizibil si un contur aerodinamic neted, proiectat sa permita citirea rapida a timpilor, chiar si in timpul cursei.
Pret
2.049,99 RON - mecanism cronograf cuart, carcasa (43 mm diametru) si bratara din otel. Etans la 100 m.

  • Girard-Perregaux , Longines, Omega, Tag Heuer - in magazinele "Galt - orologerie elveţiana"
  • Bell&Ross, Longines, Omega - in magazinele "Cellini"
  • Edox, Hamilton, Seiko - in magazinele "B&B"



sursa:menshealth.ro

ESQUIRE:Why the Dive Watch Is Landing on Stylish Wrists Right Now



During fashion week, I devoted plenty of hours to looking at wrists. Amid all the various stacked bracelets, I noticed one other addition: dive watches. Christopher Bastin, the designer of Gant Rugger, wore his; so did Lawrence Schlossman, of the blog Sartorially Inclined. Brian Davis, of the store Wooden Sleepers, has been wearing his Seiko 5 Diver with everything, too. His "Pepsi" bezel — blue and red, of course — has been developing a beautiful fade. Eventually, the dial will too.
Part of what draws these men (and countless others) to dive watches is their convenience. You can sleep on them, then wake up, wear the watch in the shower, and head to work. This wear-and-tear will lend a lived-in feel that goes well with the typical proportions, which are hardly delicate. Chunky, even. Divers are also neither too formal nor too casual, even if you land near the beach; generally, they're waterproof to a minimum of 100 meters, and have a punchy rotating bezel that's meant to assist with dive times (or, if you need something to tinker with while you're waiting for a date). Thick crystal faces with luminescence also provide for easy reading in dark places — whether that's underwater, like watchmakers once intended, or Saturday night at a hazy bar.
And for all this, you don't even have to save up. The Seiko Diver is a gorgeous timepiece, with Rolex-worthy aesthetics and a fantastic automatic movement. Even if you don't want to follow the rest of those obnoxious street-style peacocks, I'm wagering this is one watch you'll wear often once you own it — regardless if you're seeking something new to wear with suits, not SCUBA gear.
Diver's Automatic Blue Dial Watch ($165) by Seiko, amazon.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/dive-watch-trend-102511#ixzz1btPDElg1

Modalităţi de purtare a mănuşilor din piele


Mănuşa, devine un accesoriu foarte important pentru bărbat în sezonul de toamnă-iarnă. Ea a ajuns să nu mai fie aleasă doar din punct de vedere a funcţionalităţii. La fel ca şi-n cazul multor piese vestimentare, acestea sunt alese atât din punct de vedere al utilităţii precum şi al stilului.
Am ales mănuşa, pentru că se poarte purta la aproape orice ţinută, se găseşte într-o gamă largă cromatică, poate fi din piele, lână sausintetic, are câteva posibilăţi de purtare.
Mănuşa arată foarte bine pe mână atunci când este asortată sau reprezintă o pată de culoare ca şi-n cazul batistelor de buzunar (sper că vei înţelege despre ce este vorba).
Dacă eşti fanul mănuşilor fără deget, câteva ţinute poţi vedea aici.
În continuare, îl las pe Dan Trepanier să ne prezinte câteva idee de purtare a mănuşii. De fapt, sunt şi câteva ţinute din care te poţi inspira.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
Sursa foto: TheStyleBlogger


sursa:stilmasculin.ro