Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 10 decembrie 2011

1.000 de asteroizi gigant în apropierea planetei noastre. Ar putea provoca daune catastrofale în cazul unui impact cu planeta noastră


1.000 de asteroizi gigant în apropierea planetei noastre. Ar putea provoca daune catastrofale în cazul unui impact cu planeta noastră
Rezultatul vine în urma finalizării programului Spaceguard, lansat în 1998, când Congresul SUA a ordonat agenţiei spaţiale să găsească 90% dintre obiectele din apropiere de Terra ce măsoară cel puţin 1 kilometru în diametru, informează descopera.ro.

NASA anunţă că 93% dintre obiectele care întrunesc aceste condiţii au fost descoperite în cadrul cercetării. De asemenea, agenţia spaţială americană a identificat în apropiere de Terra alţi 20.500 de asteroizi cu diametrul mai mic de 1 kilometru.
"Chiar dacă au dimensiunile mai reduse, tot ar putea provoca daune considerabile. Însă nu este probabil ca un impact să aibă loc prea curând", a explicat astronomul Amy Mainzer, membru al laboratorului NASA din Pasadena, California.

Acum 65 de milioane de ani, Terra a fost lovită de un asteroid măsurând între 5 şi 10 kilometri în diametru, provocând schimbări climatice globale care au dus la extincţia dinozaurilor şi a altor specii de animale.

"Ştim că un impact de acest tip ar extermina majoritatea formelor de viaţă de pe Pământ", a comentat Mainzer.

Acum, cercetătorii intenţionează să folosească datele acumulate de telescopul WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) pentru a identifica corpurile cereşti cu potenţialul de a fi periculoase, a căror orbită se apropie la 7,4 milioane de kilometri de Terra. 

Momentan, nu există niciun plan de acţiune în cazul care este identificat un asteroid care se îndreaptă spre Terra.



sursa:mediafax.ro

Elixirul vieţii, descoperit de experţii NASA: Un supliment alimentar care prelungeşte viaţa


Elixirul vieţii, descoperit de experţii NASA: Un supliment alimentar care prelungeşte viaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la NASA şi Johnson Space Centre (JSC) au lucrat împreună pentru a crea formula nutriţională AmeriSciences AS10, despre care afirmă că are capacitatea de a prelungi viaţa, atunci când organismul este supus unor factori de stres, precum radiaţia, informeazăfemalefirst.co.uk.
AmeriSciences AS10 este un antioxidant puternic în formă lichidă şi cu efect de anti-îmbătrânire, alcătuit exclusiv din ingrediente obţinute din fructe şi legume.
Acest produs face parte dintr-o gamă mai largă de suplimente nutriţionale, precum multivitaminele AS 10 Life, obţinute tot în urma colaborării cu NASA şi JSC.
În cadrul unui studiu separat, care a analizat beneficiile asupra sănătăţii celulare, cercetătorii au utilizat tehnologia facială VISIA şi au observat astfel la nivelul pielii o reducere vizibilă a petelor cauzate de vârstă, a vătămărilor tegumentului produse de razele ultraviolete, a petelor de roşeaţă şi a pistruilor, în aproximativ două luni de la începerea administrării noului produs.
AmeriSciences AS10 are o formulă specială cu un grad de disoluţie de 95% - ceea ce înseamnă că 95% din vitaminele, mineralele şi fitonutrimentele din aceste suplimente sunt absorbite de organism, spre deosebire de actualele suplimente din comerţ, care au o rată cuprinsă între 25% şi 50%.
Produsul AmeriSciences AS10 asigură o "plasă de siguranţă" de vitamine şi minerale esenţiale pentru menţinerea sănătăţii optime şi respectă una dintre recomandările guvernului american pentru populaţie - aceea de a mânca cinci porţii de fructe şi legume proaspete în fiecare zi.
Produsul este îmbuteliat într-un ambalaj care seamănă cu o sticlă de vin şi se adresează tuturor acelor persoane care se simt obosite şi epuizate din cauza unui stil de viaţă neechilibrat şi a unor carenţe nutriţionale.

sursa:mediafax.ro

Atenţie la cardul bancar! Hoţii au inventat noi metode de a fura banii şi datele personale - VIDEO

Mare grija la cardul bancar, mai ales in aceasta perioada, cand alergati dupa cadouri. Hotii stau la panda si pot instala anumite dispozitive pe bancomate ca sa va fure datele si banii. Sunt atat de rapizi, incat monteaza aparatele sub ochii trecatorilor fara ca nimeni sa-si dea seama. Cu asemenea operatiuni ilegale s-au ocupat pana acum si sapte tineri prinsi de politistii de la Crima Organizata.

Embed: 
Aceste dispozitive au fost gasite de politistii de la crima organizata in casele unor tineri din Craiova. Fusesera instalate pe cel putin 10 bancomate din Bucuresti si din tara. Suspectii au furat cu ele datele zeci de oameni si le-au golit conturile. Paguba totala, peste 50.000 de lei.
 
Gruparea ar fi atacat ATM-urile a trei banci diferite si au creat dispozitive speciale pentru fiecare in parte. In rest, floare la ureche.
 
In cateva zeci de secunde pana intr-un minut monteaza dispozitivele pe ATM, nici macar nu se sfiesc de persoanele care sunt in spatele lor. Sunt foarte bine finisate, imita foarte bine materialele de pe ATM si culoarea.
 
In paralel, bancile incearca sa tina pasul cu infractorii, dar atentia e recomandata.
 
Ce este de facut? Verificati fanta prin care introduceti cardul, care ar putea avea aplicata o asa-zisa gura de lup, tastatura care ar putea fi una falsa, asezata peste cea originala.

sursa:incont.ro

Cat de destepti pot fi oamenii?


Cat de destepti pot fi oamenii?
sxc.hu
Un nou studiu sugereaza ca exista o "limita" pe care oamenii o pot atinge si ca acesta este un lucru bun. Afla de ce.
Ne chinuim foarte tare sa ne imbunatatim memoria, sa devenim mai inteligenti si mai atenti decat suntem. Multi oameni iau medicamente pentru a-si imbunatati capacitatea de memorare sau consuma cafeina pentru un randament mai bun.

Poate a fi foarte destept nu este atat de bine. Noile cercetari arata ca, pentru a se proteja, creierul nostru a dezvoltat o limita. Asa ca medicamentele sau tehnologiile care promit imbunatatirea performantelor de acest gen pot fi periculoase. 

O noua publicatie in Current Directions in Psychological Science, un jurnal al Stiintelor Psihologice, avertizeaza ca exista o limita a „desteptaciunii” pe care oamenii pot sa o atinga, si orice incercare de a atinge limita vine cu probleme.

Autorii studiului au incercat sa inteleaga de ce oamenii sunt atat de destepti ca acum si nu mai mult.

„Oamenii care sunt interesati de medicamente pot sa-si dezvolte inteligenta in mai multe moduri. Insa este normal sa intrebam.. de ce nu suntem suficient de destepti?”, intreaba Thomas Hills de la Universitatea Warwick.

Se pare ca orice pas al evolutiei vine cu un pret. Nu am putea toti sa avem peste 1.80m pentru ca inimile nu ar putea face fata fluxului de sange. Asa ca multi oameni au in jur de 1.60-1.70 m. Asa este si in cazul inteligentei. 

S-a descoperit ca medicamentele care ajuta la o concentrare mai buna sunt foarte eficiente in cazul celor care nu se pot concentra deloc, insa ca ii afecteaza serios pe cei care au aceasta capacitate, scrie Daily Mail.

Acest lucru inseamna ca exista o limita pe care oamenii o ating atunci cand vine vorba de acest tip de lucruri. 

Multi cred ca daca ai o capacitate mai mare de memorare, este de bine. Insa cei care au acest tip de memorie au probleme. „Memoria este un cutit cu doua taisuri. Daca ceva rau ti se intampla, atunci nu vei avea capacitatea sa uiti, sa mergi mai departe”, spune Hills, referindu-se la cei care sufera de stres post-traumatic.

Nici sa fii foarte inteligent nu este un lucru de bine. Cei doi autori ai cercetarii au citat un studiu al Evreilor Askenazi, care au o medie mult mai mare a IQ-ului decat majoritatea populatiei din Europa.Ei au un IQ mai mare datorita evolutiei lor selective din ultimii 2.000 de ani, insa, in acelasi timp, ei fost loviti de multe boli ale sistemului nervos sau asemanatoare. 

Cercetatorii cred ca este foarte putin probabil sa existe vreodata un „super-creier”. 

sursa:9am.ro

Care va fi cel mai bogat stat in 2050?


Care va fi cel mai bogat stat in 2050?
shutterstock.com
Statul care va avea cel mai mare Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor in 2050 se afla in prezenta intr-o perioada tumultuoasa din punct de vedere financiare si a fost focarul crizei economice globale.
Raspunsul este simplu: Statele Unite ale Americii. Aceasta este concluzia la care au ajuns analistii din cadrul Golman Sachs, potrivit BusinessInsider.com.

Pe urmatoarele pozitii se vor afla Canada, Marea Britanie, Franta si Germania. La “coada” clasamentului se afla Nigeria, Pakistan si Bangladesh.



Sursa grafic: BusinessInsider.com

Ținute de la Gala Fotbalului Românesc 2011


Joi, 8 decembrie 2011, a avut loc la World Trade Center,  Gala Fotbalului Românesc.Acest eveniment a reunit personalități din fotbalul românesc. Cred că o mare parte dintre voi aveți drept exemplu un personaj din fotbal.
Acest articol este dedicat ținutelor pe care le-au purtat invitații.
Personal, nu am fost mulțumit de majoritatea ținutelor. Înțeleg că nu ne putem compara cu ei, dar ei au alte câștiguri și se învârt în diverse cercuri. Dacă tot te îngrijești, atunci de ce să nu fi atent și la felul în care te îmbraci?
Vei observa în fotografii că mulți dintre ei doar și-au trântit un costum fără să fie atenți la ceea ce poartă. Nu vreau să vorbesc pe nimeni de rău, dar feedback-ul tău poate ajuta.
1. Ovidiu Herea
1
2. Dorinel Munteanu
2
3. Emil Hossu Longin
3
4. Romeo Stancan
4
5. Vlad Enachescu
5
6. Gigi Corsicanu
6
7. Marius Stan
7
8. Florin Halagian
8
Restul personajelor, nu le cunosc, dar poate mă ajuți.
9
10. Daniel Pancu
10
11. Cristian Balaj
11
sursa:stilmasculin.ro

GQ:Watch of the Week: Vintage IWC Schaffhausen Dress



IWCwatch.jpg
I just spotted this watch at the GQ/Park & Bond pop-up shop, which opened here in NYC yesterday. The store's selection of vintage watches--from Rolex and Omega to Breitling and Patek Philippe--is especially gorgeous. This sharp IWC 18k circa 1960's gold one is one of my favorites. The simple dial and ultra-thin casement are absolutely timeless. And the bright colors will really get heads turning. Buy it for yourself or for someone you really care about (like $4K care about) and act fast. Stuff is flying off the shelves and, come Sunday, December 18th, the store will be history.
$4,400. At GQ/Park & Bond pop-up shop: 414 West 14th Street (between 9th Ave. and Washington St.)


Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2011/12/watch-of-the-week-vintage-iwc-schaffhausen-dress.html#ixzz1gA67FCHH