Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 noiembrie 2011

Cafeaua este cea mai vândută marfă din lume, după ţitei


Cafeaua este mai mult decat o bautura populara, este una fara de care multi nu isi imagineaza dimineata. Este servita in birouri, in bucatarie sau la intalnire cu prietenii. Tinand cont de acesti factori nu este mirare faptul ca industria de profil valoreaza 20 de miliarde de dolari.


 Cafeaua este cea mai vanduta marfa din lume, dupa titei. 11 lucruri pe care nu le stiai despre o industrie de 20 mld. de dolari
1. Dupa titei, cafeaua este cea mai vanduta marfa din lume
Productia mondiala de cafea valoreaza 100 de miliarde de dolari si depaseste marfuri precum zahar sau porumb, scrie Business Insider.
2. La nivel global, populatia bea peste 500 de miliarde de cani de cafea in fiecare an
Dintre acestea, 14 miliarde sunt cafele espresso.
3. Exploatatiile de cafea sustin peste 25 de milioane de persoane
Boabele de cafea sunt cultivate in peste 50 de tari din Asia, Africa, America Centrala si de Sud si Caraibe. In plus, 87% din totalul productia de cafea provinde din America.
4. In ciuda diferitelor arome, exista doar doua sortimente de cafea

Cafeaua arabica si robusta sunt cele doua tipuri de cafea obtinute din boabele cultivate.

Boabele din care este obtinuta cafeaua arabica sunt cele mai numeroase (cultivate in proportie de 70%). Din boabele robusta se obtine cafeaua mai concentrata si mai ieftina totodata.

5. Jumatate din americanii cu varsta mai mare de 18 ani beau cafea zilnic
Americanii beau, in medie, 3 cani de cafea pe zi.

6. 75% din cafeina de pe piata provine din cofea
Acest procent este considerabil mai mare decat ceai, suc sau bauturi energizante.

7. Cafenelele, desi sunt considerate restaurante de nisa, au venituri considerabil mai mari decat orice alte business-uri de profil
Rata de crestere a afacerilor cu cafenele este cu 7% mai mare decat in cazul restaurantelor. Spre exemplu, Starbucks este al treilea lant de restaurante din SUA.
8. 90% din cafeaua produsa la nivel mondial provine din tarile emergente.

In schimb, ea este consumata in tarile puternic industrializate. Cei mai mari trei producatori de cafea sunt Brazilia, Vietnam si Columbia.

9. Finlandezii au cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor

In acelasi timp, cel mai mare producator de cafea - Brazilia - se afla pe locul 13 in topul consumatorilor. SUA ocupa doar pozitia 25, insa, ca volum, aici se bea cea mai mare cantitate de cafea.
10. Cafeaua "Fair Trade" ocupa un segment mic de piata, dar este in crestere
 
Prin conceptul "Fair Trade", companiile sprijina producatorii din tari in curs de dezvoltare sa obtina conditii comerciale mai bune pentru produsele lor si promoveaza sustenabilitatea.

sursa:incont.ro

Cel mai sexy barbat in viata este…


Cel mai sexy barbat in viata este…
Wiki Commons
Revista People l-a desemnat pe Bradley Cooper, cunoscut pentru rolurile din cele doua filme “Marea Mahmureala”, ca fiind cel mai sexy barbat in viata.

Pe langa acest premiu, alt lucru interesant este ca nu are iubita, dupa ce in martie s-a despartit de actrita Renee Zellweger, dupa o relatia de aproape doi ani.

Ochii sai albastri, umorul, conducerea unei motociclete si fluenta sa in franceza sunt si alte “atribute” ale lui Bradley Cooper. Nu-i de mirare ca Jennifer Lopez a luat-o cina cu acest actor la scurt timp dupa divortul de Marc Anthony.

Dupa ce a fost declarat “Cel mai sexy barbat in viata”, Cooper a spus: “Primul lucru la care m-am gandit cand am auzit a fost ca mama mea o sa fie asa de fericita”, potrivit revistei People.

Totusi, acest premiu nu este singurul din aceasta toamna pentru celebrul actor, deoarece in septembrie a fost desemnat in cadrul Galei GQ Men of The Year (Barbatii Anului) drept Barbatul International al Anului.

sursa:9am.ro

5 alimente din sezonul rece care iti cresc imunitatea


5 alimente din sezonul rece care iti cresc imunitatea
shutterstock.com
Sezonul rece vine cu bolile specifice legate in special de imunitatea sistemului respirator si digestiv. Pentru ca alimentatia in sezonul rece este de obicei mai bogata in grasimi si mai saraca in fructe si legume proaspete, imunitatea scade, iar digestia este de multe ori greoaie.

alimente din sezonul rece care cresc imunitateaPentru a ne mentine dieta sanatoasa, imunitatea optima si chiar silueta putem introduce in alimentatia de zi cu zi cateva alimente care ne ajuta sa ne mentinem echilibrul metabolic. 

5 Aalimente din sezonul rece care cresc imunitatea


Grepfrutul



Grepfrutul este foarte bogat in vitamine, minerale, dar si substante active care se gasesc mai rar in alte alimente. Grepfrutul este cunoscut pentru beneficiile sale in privinta sanatatii ficatului, pentru stimularea functiilor splinei, pentru cresterea imunitatii si puternicele efecte antioxidante care reduc stresul oxidativ. Grepfrutul prezinta printre substantele sale puternic active si unele care pot interactiona cu unele medicamente, considerandu-se chiar ca in anumite conditii pot interfera si cu efectul anticonceptionalelor.

Muraturi



Muraturile sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si substante active in functie de modul in care au fost preparate. Se recomanda acele muraturi facute in casa fara conservanti si nu cele din comert care mai pot contine si coloranti sau alti aditivi. Muraturile pastreaza o mare parte din proprietatile fructelor sau legumelor murate, avand in plus o cantitate de vitamine sau substante rezultate din fermentare – in functie de cum au fost preparate. 


Muraturile ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica a sezonului rece sau consumate macar la doua zile. Puteti prepara chiar salata de muraturi pentru a o asorta la gratar sau preparate de legume. 

alimente din sezonul rece care cresc imunitatea

Usturoi



Usturoiul are efecte antiinflamatorii, antibacteriene, analgetice (impotriva durerii), creste imunitatea, ajuta vezica biliara sa se descrce, fiind cunoscut ca remediu naturist pentru multiple afectiuni inca din atichitate. Consumati saptamanal usturoi crud pisat sau ca atare alaturi de alimente care se preteaza: gratar de pui, de peste, unele legume coapte etc. Este recomandat sa consumati cel putin o data pe saptamana usturoi. 

Supa/Ciorba



In sezonul rece avem nevoie si de mancare calda, precum si de lichide pentru ca frigul ne deshidrateaza (atunci cand ne este frig muschii foliculilor din piele se contracta pentru a furniza caldura organismului, consumand energie si apa). O masa lichida si calda pe zi, la pranz ori la cina, ne mentine functiile digestive si imunitatea.

Morcovul



alimente din sezonul rece care cresc imunitateaMorcovul contine vitamine de care avem nevoie in sezonul rece, atunci cand pielea nu mai este stimulata de soare sa produca vitamina D de exemplu. Morcovul contine si mult betacaroten, dar si fibre si minerale. Este indicat sa consumati morcov crud de gradina, de exemplu in salate de sezon: morcov ras fin cu ridichie sau cu flecla rosie si telina cu putin otet si piper etc. Sunt multe retete de salate cu legume din sezonul rece.




Raport alarmant: Etnobotanicele fac ravagii printre tinerii romani


Raport alarmant: Etnobotanicele fac ravagii printre tinerii romani
Wiki Commons
Media de varsta a consumatorilor de etnobotanice care au fost tratati in regim ambulatoriu in 2010 este de 19,1 ani, iar cea a consumatorilor internati este de 25,3 ani, in conditiile in care un raport al Agentiei Nationale Antidrog (ANA) releva "o crestere exploziva" a consumului de etnobotanice.
In Raportul National privind Situatia Drogurilor 2011 al ANA se arata ca media de varsta a celor asistati este sub 31 de ani in cazul tuturor drogurilor, mai mare pentru femei si mai mica pentru consumatorii de substante noi cu proprietati psihoactive (SNPP).

"Comparativ cu admiterile in regim de internare, in cazul celor in regim ambulatoriu se observa o varsta medie mult mai mica pentru toate drogurile (internare - 30,9 ani, ambulatoriu - 26,4 ani), cat si pentru SNPP (internare - 25,3 ani, ambulatoriu - 19,1 ani), iar comparativ cu anii anteriori se observa o scadere a mediei de varsta si a diferentelor care exista in acest sens intre sexe", noteaza autorii in raportul ANA.
  • Scade consumul de droguri puternice, creste cel de etnotobanice

Potrivit documentului, dintre cele 2.163 de persoane care au beneficiat in 2010 de tratament pentru consumul de droguri ilegale si "legale", 64,2 la suta au primit asistenta in regim de internare, 35,2 la suta in ambulatoriu si restul in regim de detentie.

Din datele ANA, desi drogul principal pentru care s-a solicitat asistenta in anul 2010 il reprezinta opiaceele (produse ce provin din opiu, n.r.), se observa o crestere exploziva a consumului de etnobotanice, o posibila explicatie fiind pretul relativ mic si accesibilitatea mult mai mare a acestora, conform MEDIAFAX.

Potrivit specialistilor, apare astfel o schimbare a modelului de consum, in conditiile in care scade consumul de heroina si creste consumul de etnobotanice. Astfel, 38,9 la suta dintre persoanele care au primit in 2010 asistenta, dupa ce au consumat etnobotanice, au primit anterior tratament in principal pentru opinacee, dar si pentru droguri precum canabis, cocaina sau inhalanti volatili.

Dependentii de droguri incep sa inlocuiasca heroina cu etnobotanicele, fapt calificat ca fiind inexplicabil de specialisti, in conditiile in care pana in acest moment se stia ca dependenta de opiacee nu poate fi inlocuita de nimic, afirma, in 27 septembrie, sociologul Andrei Botescu.

Raportul National privind Situatia Drogurilor 2011 este al treilea studiu de acest fel la nivel national, fiind realizat pe un esantion de 5.100 de persoane.

sursa:9am.ro

Cum a fost la Mister Universitaria Transilvania


În 12 noiembrie, 11 tineri studenţi şi-au disputat acest  titlu prezentând în faţa publicului clujean ţinute oferite de către Cătălin Botezatu şi Ego Fashion Concept. Am rămas dator cu nişte informaţii despre evenimentul de sâmbătă seara pe care le vei citi mai jos.
Titlul de Mister Popularitate Transilvania a fost înmânat lui Adrian Bucur, premiul constând într-un voucher de 1 lună la World Class Cluj,  parfumuri Joaquin Cortez, participarea la prezentările designerului Cătălin Botezatu precum şi înscrierea în finala concursului Mister Universitaria Romania.
Locul III a fost ocupat de către Robert Kovaci primind ca şi premiu un voucher de 3 luni la World Class Cluj,  parfumuri Joaquin Cortez, participarea la prezentările designerului Cătălin Botezatu precum şi înscrierea în finala concursului Mister Universitaria Romania.
Locul II – ocupat de către Levente Bontzidai premiat cu un voucher de 6 luni la World Class Cluj,  parfumuri Joaquin Cortez, participarea la prezentările designerului Cătălin Botezatu precum şi înscrierea în finala concursului Mister Universitaria Romania.
Răzvan Baciu a fost ales pe Locul I –  primind ca şi premiu încălţăminte şi accesorii Mircea Bărbulescu, un voucher  de 8 luni la World Class Cluj,  parfumuri Joaquin Cortez, participarea la prezentările designerului Cătălin Botezatu precum şi înscrierea în finala concursului Mister Universitaria Romania.
Mister Universitaria Transilvania a fost ales Ovidiu Sipos primind ca şi premiu un voucher de cumpărături în magazinele Mircea Barbulescu în valoare de 500 euro, un shooting photo al colecţiei 2012 a designerului Mircea Barbulescu, un voucher de 1 an la World Class Cluj,  parfumuri Joaquin Cortez, participarea la prezentările designerului Cătălin Botezatu precum şi înscrierea în finala concursului Mister Universitaria România.
Juriul din Transilvania format din Mircea Barbulescu – designer , Maria Marincus – World Class, Angela Moldovan – Bamboo Cluj, Stefan Florea – Boom Models, Laszlo Nagy – Stil Masculin, Sabou Romina – Salonul En Vogue şi Stelian Milu – Stelian Milu Production
Dacă vrei să participi la această competiţie, trebuie să te înscrii pe MisterUniversitaria.
Câştigătorul ediţiei Mister Universitaria Transilvania.
Castigatorul impreuna cu Mircea Barbulescu
Te las în continuare cu prezentarea colecţiei de la Cătălin Botezatu:
1
2
3
4
5
6
Aceste produse, se pot găsi aici.

sursa:stilmasculin.ro

ESQUIRE:Watch Porn: Tsovet SVT-LX73



To celebrate watch month here on The Style Blog, we're swapping our usual morning Shoe Porn for Watch Porn this month. Because we all could use a new one right about now.
Wear this watch to beers after work.
SVT-LX73 ($475) by Tsovet, cladmen.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1duCNv0zo

ESQUIRE:CLAD Shopping Guide: Clothes You Need This November



There are certain things every man should have for fall: a new coat, perhaps, or a pile of sweaters. Some scarves that not only keep you warm, but make that new coat look even more fantastic. Boots, of course. And ties. But there's a lot of decisions to be made: cut, fabric, color, designer, and of course, where to shop in the first place. To solve all of those — that last one especially — we turned to the latest online retail destination, a site we're working with called cladmen.com, to find the right items to fulfill your fall style goals. Below, allow us to present a checklist of clothes, the ones no man should be without at this moment in November...
Wool peacoat ($625) by Billy Reid, cladmen.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1duC7Yd4r