Totalul afișărilor de pagină

luni, 3 octombrie 2011

3 secunde in care poti face diferenta - Scrisoarea de intentie


Angajatorii si cei care se ocupa de recrutari pot primi sute sau chiar mii de aplicatii pentru fiecare job afisat. Iti dai seama ca nu vor avea mai multe de cateva secunde pentru fiecare dintre candidati. Tocmai de aceea scrisoare ta de intentie trebuie sa atraga in primele 3 secunde. Daca nu a facut-o acestia vor trece mai departe, la urmatorul candidat. Asa ca daca iti doresti slujba, nu ai de ales, trebuie sa atragi atentia cititorului imediat.

Expertul in coaching de cariera, Evelyn Salvador, autorea cartii "Step-by-step Cover Letters", spune ca un mod de a ii atrage atentia angajatorului este acela de a insera elemente de personal branding. Acestea ar putea fi un slogan, testimoniale sau chiar o misiune.

"Bineinteles ca toate acestea sunt optionale, insa fiecare dintre ele ar putea sa fie acel lucru care face ca aplicatia ta sa fie cea castigatoare, cea care iese in evidenta fata de restul candidatior", mai spune Evelyn Salvador.

Sloganul


Acesta reprezinta o propozitie sau o fraza scurta ce poate fi atasata numelui tau, undeva in partea de sus, in stanga, sau undeva in footerul scrisorii, scris cu italice.

Un slogan ar trebui sa concentreze valoarea ta pe care o aduci uneori companii in momentul angajarii. Evita sa iti pui si un logo. Acest mic detaliu grafic nu este de folos decat daca aplici pentru un post de grafician sau ilustrator. Daca vei aplica pentru contabil, dar ai logo, nu cred ca va da pe nimeni pe spate.

Daca ai nevoie de inspiratie poti cauta pe internet si nu ezita sa te inspiri din sloganurile pentru branduri. Ele sunt cele mai concludente.

Exemplu: 
Pentru postul de profesor: "Ajut elevii sa faca pasi importanti catre viitorul lor"

Testimoniale

Testimonialele sunt mesaje pe care le au altii despre tine, in care vorbesc despre credibilitatea ta ca angajat si performatele tale. Testimonialele vin sa sustina ceea ce ai transmis deja in scrisoarea de intentie. Acestea pot fi extrase din scrisori de recomandare sau orice alte documente care te recomanda.

Misiunea 

Acest element trebuie sa fie foarte la obiect si sa explice clar care este misiunea ta. Nu uita sa te focusezi pe ceea ce urmaresti de la cariera ta. Nu te pierde in detalii. Fii concis si hotarat! Nimeni nu are nici timp si nici rabdare sa citeasca o compunere.

sursa:askmen.ro

5 ponturi pentru a avansa in cariera


In prezent, nu te mai poti baza decat pe tine pentru a reusi sa ajungi acolo unde ti-ai propus pe plan profesional. Daca urmaresti sa avansezi in cariera, dar jobul actual nu iti ofera oportunitatile necesare, iata 5 ponturi menite sa te ajute sa progresezi!

1. Discuta cu superiorul tau
Primul pas pentru a avansa in cariera este acela de a initia o discutie cu seful tau direct. Spune-i despre telurile tale profesionale si intreaba-l daca aspiratiile tale s-ar putea plia pe scopurile companiei.

2. Asuma-ti mai multe responsabilitati
In departamentul tau sau in interiorul altuia, ofera-te voluntar sa iei sarcini suplimentare. Pe langa faptul ca aceasta miscare te va pune intr-o lumina favorabila si iti va deschide calea catre promovare, iti va permite sa acumulezi o multime de cunostinte utile.

3. Invata sa te promovezi
Pentru a-ti atinge scopurile profesionale, este important sa inveti si sa iti vinzi imaginea. In momentul in care duci la bun sfarsit o sarcina complexa si dificila, asigura-te ca realizarea ta ajunge si la urechile superiorilor tai.

4. Mareste-ti cercul de cunostinte
Un numar ridicat de cunostinte se traduce prin posibilitatea de a accede la mai multe oportunitati profesionale care sa te ajute sa avansezi in cariera. De aceea, nu ezita sa faci voluntariat, sa te implici in diverse organizatii profesionale, sa mergi la cat mai multe conferinte, etc.

5. Ai grija de reputatia ta
Reputatia pe care o construiesti in mediul profesional poate fi cel mai mare atu al tau sau dimpotriva! De aceea, asigura-te ca oamenii din jurul tau sunt la curent cu abilitatile tale si ca te considera o persoana capabila, cooperanta, pe care se pot baza. Atentie si la tinuta pe care o adopti in mediul business!

[[Sursa foto: Dreamstime]]


sursa:askmen.ro

Cum descoperi cariera potrivita pentru tine


La inceput de drum in cariera sau la un punct de cotitura, cand iti doresti sa redescoperi ce ti se potriveste cel mai bine din punct de vedere profesional, iti poate fi dificil sa iti dai seama care este calea pe care ar trebui sa o urmezi. Desi greu, nu este imposibil. Iata cateva ponturi pentru a gasi cariera potrivita pentru tine!

1. Descopera calitatile ascunse
Crezi ca stii care iti sunt competentele si calitatile profesionale? Chiar daca te-ai specializat ani de-a randul intr-un anumit domeniu, inca mai poti avea surpriza sa descoperi ca dispui de anumite atribute neexploatate. Pentru a le scoate la iveala, ai putea sa discuti cu un specialist, de tipul unui consilier in cariera. Acesta te va ajuta sa iti dai seama ce anume ti se potriveste cel mai bine in functie de potentialul tau.

2. Cere ajutorul celor din jur
Pe langa ajutorul oferit de consilierul in cariera, poti apela si la cunoscutii tai (prieteni, familie, fosti colegi, etc.) care iti pot dezvalui eventuale calitati de care tu nu esti constient.

3. Implica-te in activitati de voluntariat
O metoda eficienta de a testa diverse domenii de activitate este voluntariatul. De indata ce iti dai seama care iti este potentialul, cauta ONG-uri care sa se plieze pe profilul tau si implica-te in activitatea lor. Astfel, vei reusi sa iti descoperi cu adevarat daca un anumit domeniu ti se potriveste sau nu.

Autor: Dana Saporan

sursa:askmen.ro

5 tipuri de femei de care sa te feresti


Unele relatii sunt sortite esecului din start, mai ales atunci cand ignori semnele de intrebare si incepi o relatie cu o femeie nepotrivita sau nepregatita.

Afla care sunt cele 5 tipuri de femei de care sa te feresti, daca vrei o relatie intre doi adulti, bazata pe respect si sprijin reciproc.

Printesa

Dupa ce a fost tinuta in puf de tata, printesa si-a tratat fiecare barbat din viata ei ca pe un zeu, de la care a asteptat nu numai grija dar si indrumare in luarea oricarei decizii.

Pentru ca nu a trait cu adevarat niciodata singura, trecand de la o relatie la alta, printesa este dispusa sa te lase pe tine sa hotarasti totul cu o conditie: nu vrea responsabilitatile necesare unei relatii intre doi adulti.

Materialista

O cunosti deja foarte bine: i se fac ochii mari cand iti vede ceasul de firma si cheile de la masina si incepe sa toarca cand iti vede portofelul deschis.

Materialista nu este potrivita atunci cand cauti o relatie. Daca te atrage foarte mult, limiteaza-te la o aventura scurta, apoi cauta o femeie care sa te iubeasca pentru tine, nu pentru cadourile pe care i le faci.

Mamoasa

Instinctele materne se manifesta uneori si in relatia de cuplu, dar niciodata nu duc la ceva bun. La inceput vei fi incantat ca ai dat peste o femeie dispusa sa-ti gateasca, sa-ti spele si sa-ti calce camasile, dar in curand vei incepe sa-ti dai seama ca nu este ceea ce cauti.

Cand incepe sa se poarte cu tine ca o mama, stergandu-te la nas, viata sexuala fierbinte e ca si incheiata.

Nemultumita

Unele femei adora sa fie nemultumite si nimic nu le-ar convinge sa iti dea un cuvant de lauda sau sa te faca sa te simti apreciat.

Daca dai peste o astfel de femeie, al carei hobby este critica ta constanta, ia-o la pas in directia opusa.

Neajutorata

In timp ce printesa nu vrea sa ia nicio decizie singura, neajutorata este femeia care nu a depasit problemele emotionale ale relatiilor anterioare. Il asteapta pe Fat Frumos, care sa o salveze de propria nefericire.

Nu iti face iluzii cum ca relatia voastra o va "repara". Atata vreme cat nu este dispusa sa-si rezolve singura problemele, se va transforma intr-o povara pentru tine si, prin comportamentul ei, va indeparta inca un barbat dispus sa o iubeasca.

sursa:askmen.ro

Ce trebuie sa contina garderoba masculina


Garderoba masculina, de baza, a fiecarui barbat ar trebui sa contina cateva piese standard, care sa-ti asigure tinuta in cele mai diverse imprejurari ale vietii tale.

1. Un costum gri sau bleumarin

Chiar daca vei purta costumul numai de cateva ori pe an, vei fi bucuros sa descoperi ca il ai. Mai ales daca afli de pe o zi pe alta ca trebuie sa participi la un eveniment pretentios. Costumele de culoare gri sau bleumarin sunt clasice si neutre si le poti personaliza atunci cand alegi camasa sau cravata. Sacoul il poti purta si cu jeansi, daca alegi camasa potrivita care sa faca legatura dintre cele doua piese.


2. Pantofi negri si curea neagra

Ambele pot fi purtate cu diverse tipuri de pantaloni si sunt absolut necesare la costum. Sunt doua accesorii de baza pentru garderoba masculina, potrivite pentru evenimentele formale.

3. Camasa alba

Camasa alba se potriveste la foarte multe ocazii si mai ales la costumul de stofa. Alege o camasa uni, de calitate foarte buna, cu o croiala care sa-ti vina turnata. O poti purta si la o pereche de jeansi, clasici, drepti, indigo.

4. Cravata

Daca nu esti fan al cravatelor, probabil ca una iti va ajunge. O poti alege ca sa fie intr-o singura culoare sau cu dungi si alte imprimeuri. Este ideala pentru interviuri de angajare, nunti si evenimente de seara.

5. Blazerul

Este un sacou ideal pentru tinute casual, relaxate, de zi. Merge purtat peste o camasa in carouri, peste un tricou sau peste un pulover cu achior, iar culoarea bleumarin ar fi ideala. Poate inlocui cu succes o jacheta din stofa.

6. Jeansii si pantalonii de zi

Jeansii nu mai au nevoie de nici o explicatie, insa exista si alternativa lor: pantalonii de zi (khakis, in engleza). Sunt bej sau crem de obicei (ca sa se asorteze la orice), au buzunare aplicate uneori, si ii poti combina cu orice tricou sau camasa doresti pentru tinute de zi.


7. Paltonul

Daca ai trecut de faza geaca din fas, ar fi bine sa ai in garderoba un palton de stofa, nu neaparat lung sau pretentios, care poate fi purtat cu orice, inclusiv cu jeansi.

8. Treningul

Indiferent ca practici constant sau intamplator sportul, un trening este bun si pentru activitatile care te solicita, asa ca e bine sa-l ai la indemana.

9. Tricoul

Tricourile de baza sunt de doua feluri: cel polo, cu guler si nasturi si cel la baza gatului. Le poti purta cu jeansi sau pantalonii de zi. Un sfat: nu purta niciodata tricoul polo cu gulerul ridicat pentru ca este de prost gust.

sursa:askmen.ro

GQ:Snap-Back Hats Just Snapped Back

Adjustable hats haven't been this prevalent since N.W.A terrified the suburbs in the early '90s. In the interim, hip-hop kings crowned their domes with fitted caps. But now artists like Jay-Z and Theophilus London are holding séances for the snap-back. Snag one at Foot Locker, or grab one by Kanye's road manager, Don C. What says swag better than genuine python?

Clockwise from top: 
1. Snap Steez, $30
2 and 5. Mitchell & Ness by Just Don, $400 (each)
3 and 6. Tisa by Taz Arnold, $75 and $125
4. Mitchell & Ness, $24


Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201110/best-mens-snap-back-hats#ixzz1ZkxFw0Hb

Google Maps ne oferă acum vedere din elicopter


După controversatele hărţi Google Maps cu Street View (controversate pentru unele imagini surprinse de camerele Google), gigantul din online s-a gândit că traficul aglomerat de pe şosele poate fi ignorat dacă zburăm cu elicopterul. Aşa au luat naştere hărţile 3D Aerial sau "helicopter view", hărţi ce oferă utilizatorilor un unghi de vizualizare similar cu vederea din elicopter.
Rutele pot fi astfel explorate mai uşor, iar punctele de interes pot fi observate mai uşor şi mai bine.
Acest mod de vizualizare necesită Google Earth plug-in.
Vederea 3D din elicopter nu este încă disponibilă pentru toată lumea, cel puţin pentru rutele din ţara noastră nu avem încă opţiunea disponibilă. Vom reveni asupra noilor facilităţi când vom vedea elicoptere Google care survolează oraşul.
P.S.: Nu căutaţi elicoptere Google pe cer. Pentru realizarea hărţilor 3D Aerial, Google se foloseşte tot de imaginile din satelit.
Sursa: Mashable

Lansarea unui iPhone 4 mai ieftin este (aproape) sigură

Lansarea unui iPhone 4 mai ieftin este (aproape) sigură
Jurnaliştii de la Gizmodo.com au făcut rost de o serie de fotografii dintr-o fabrică Foxconn din Brazilia. Acolo se 
produce un telefon Apple cu număr de cod N90A, despre care am aflat în luna august. Despre el se spune că ar fi un iPhone 4 mai accesibil ca preţ.
Carcasa este similară cu a lui iPhone 4Carcasa este similară cu a lui iPhone 4

S-a discutat deja destul de mult despre această nouă direcţie pe care o alege Apple. Se pare că două telefoane mobile în ofertă vor aduce un profit mai mare, mai ales dacă cel accesibil va fi direcţionat exclusiv către pieţe în curs de dezvoltare. În imaginile de faţă puteţi vedea carcasa telefonului, care pare să fie foarte similară cu cea a lui iPhone 4 şi o fişă tehnică de control al calităţii în care este menţionat numărul de cod al terminalului.
Fişa de control cu codul N90AFişa de control cu codul N90A

Mâine este aşteptat anunţul oficial pentru iPhone 5 şi odată cu el, se presupune că va fi prezentat şi acest iPhone 4 accesibil.

sursa:go4it.ro

Carburant produs pe cale naturală: Bacteria primitivă care poate realiza combustibil pentru rachetele spaţiale

Savanţii olandezi au descifrat felul în care o bacterie primitivă poate să genereze un cocteil de proteine capabile să producă pe cale naturală o substanţă folosită drept carburant pentru rachetele spaţiale.

Carburant produs pe cale naturală: Bacteria primitivă care poate realiza combustibil pentru rachetele spaţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urmă cu câţiva ani, bacteria Kuenenia stuttgartiensis i-a uimit pe cercetătorii care au descoperit că ea putea să transforme amoniul, un poluant întâlnit în apă, în azot gazos, fără a recurge la oxigen.
Acest tip de bacterii, denumite "annamox", ar putea produce între 30% şi 50% din azotul atmosferei terestre şi îi interesează foarte mult pe oceanologi, climatologi şi specialiştii în tratarea apelor uzate. Aceştia din urmă le folosesc, de altfel, în staţiile de epurare.
Profesorul Mike Jetten, microbiolog la Universitatea Radboud din Nimegue (Olanda), a explicat felul în care bacteria Kuenenia stuttgartiensis foloseşte amoniul şi pentru a produce hidrazină (N2H4), un compus chimic utilizat drept carburant pentru rachetele spaţiale.
"Nu a fost uşor să reuşim. A trebuit să folosim un număr mare de metode noi şi experimentale. Însă am reuşit să izolăm amestecul de proteine responsabile cu producerea de hidrazină, un amestec ce avea o minunată culoare roşie", a spus Mike Jetten.
"La început, nu am reuşit să producem hidrazină. A trebuit să adăugăm o proteină suplimentară, care «captează» carburantul, însă acum totul funcţionează", a adăugat acelaşi cercetător, a cărui descoperire a fost publicată, duminică, în revista Nature.
"NASA voia să afle cum am putea produce carburant pentru rachete pe baza compuşilor azotaţi, care se găsesc în cantităţi mari în urină, de exemplu. Din păcate, ei sunt produşi în volume mici, insuficiente pentru a trimite o rachetă pe Marte", a adăugat Mike Jetten.
Biologii olandezi studiază în prezent structura cocteilului de proteine folosite de bacterie, sperând să îi "dopeze" producţia.
Hidrazina este folosită şi în pilele de combustie concepute de constructorul japonez de automobile Daihatsu, o tehnică ce are avantajul de a nu necesita metale rare şi scumpe, precum platina

sursa:mediafax.ro

Dansez pentru tine: Ce vedete masculine vor intra în competiţie - FOTO

Pepe, Mircea Solcanu, Daniel Niţoiu şi Alex de la trupa Zero se vor lupta în noul sezon "Dansez pentru tine", care va fi difuzat din a doua jumătate a lunii octombrie, la Pro TV, informează televiziunea.

Pepe

Vedetele masculine care vor concura în cel de-al doisprezecelea sezon al emisiunii "Dansez pentru tine" ştiu sigur că după această experienţă vor avea o condiţie fizică bună, vor şti să danseze şi cu puţin noroc, îşi vor găsi chiar sufletul pereche.
Latino lover-ul Pepe, Mircea Solcanu, prezentatorul "PoveŞtirilor de Noapte" de la Acasă TV, Daniel Niţoiu, prezentatorul Ştirilor Pro TV de la ora 13.00, şi Alex Piscunov, bateristul trupei Zero de la emisiunea "Happy Hour", sunt pregătiţi să intre în competiţia visurilor şi să facă spectacol în paşi de dans.
Pepe şi-a dorit dintotdeauna să participe la "Dansez pentru tine", însă se pare că acum este cel mai potrivit moment pentru el. "Acum sunt extrem de matur şi stăpân pe situaţie, sunt montat psihic să fac faţă stresului şi presiunii de la «Dansez pentru tine», cu condiţia fizică stau bine, cu sufletul stau bine şi simt că partenera mea va deveni pentru mine parte din familia mea. Mă voi implica în cazul ei şi vreau să o fac să-şi împlinească visul", spune Pepe.
Pe lângă faptul că se aşteaptă să câştige trofeul visurilor, Pepe mai are o aşteptare în ceea ce priveşte participarea lui la competiţia de la Pro TV. El speră că, dacă schimbă locul, schimbă şi norocul şi astfel poate, pentru că va sta atât de mult timp într-un colectiv nou, îşi va găsi şi sufletul pereche.
Deşi nu a luat niciodată în viaţa lui cursuri de dans, Pepe adoră să danseze orice stil. "Dansez pe orice muzică, îmi place să încerc să dansez de la muzica populară la rock'n'roll. Nu am dansat niciodată corect, după reguli, ci aşa cum am simţit", spune artistul, care consideră că experienţa de la "Dansez pentru tine" îi va da o moştenire pentru toată viaţa: va şti să danseze corect. "Mi se pare minunat să te poţi exprima fără să scoţi o vorbă, prin dans, mi se pare atât de frumos acest limbaj al trupului, încât abia aştept să îl stăpânesc în curând".
Pepe este încrezător în forţele proprii: "Pregătire fizică am, pentru că fac mult sport, am ureche muzicală ceea ce înseamnă că voi ţine cu uşurinţă ritmul, mă voi implica trup şi suflet în cazul partenerei mele, mă bazez pe sufletul meu şi pe energia pozitivă pe care o am în ultima vreme şi sper să fie şi publicul de partea mea", mărturiseşte Pepe căruia nu îi este frică de nimic şi abia aşteaptă să înceapă concursul.
Pe de altă parte, Mircea Solcanu nu a luat niciodată în viaţa lui cursuri de dans, însă abia aşteaptă să înveţe tangoul care este dansul său preferat. Deşi de obicei este sufletul petrecerilor şi dansează foarte mult în locurile în care iese să se distreze, vedeta de la Acasă TV are o temere majoră în ceea ce priveşte coregrafiile din competiţie:
"Sunt cam uituc din fire, aşa că mi-e foarte teamă că nu voi ţine mine toate figurile de dans impuse şi voi uita coregrafiile în timpul emisiunii". Fiind una dintre emisiunile lui preferate, Mircea s-a întrebat încă de când a văzut prima ediţie "Dansez pentru tine" cum s-ar descurca el în calitate de concurent, însă nu şi-a dat nici până acum un răspuns: "Sper că-mi voi da un răspuns afirmativ peste câteva luni, după ce mă voi reface cu picioarele, cu soldul, cu spinarea…", glumeşte Mircea Solcanu, care consideră că atuurile sale în acest concurs sunt spiritul de echipă şi creativitatea. În ceea ce priveşte acest proiect, Mircea îşi propune să rezolve cazul partenerei sale din concurs şi să înveţe să danseze corect.
Daniel Niţoiu a primit invitaţia de a participa în noul sezon "Dansez pentru tine" pe 10 august, adică chiar de ziua sa de naştere şi a primit-o ca pe cel mai frumos cadou. "Poate că a fost un semn de la Dumnezeu, poate că e doar o coincidenţă minunată, însă m-a făcut foarte fericit. Pot să spun că a fost o invitaţie «cadou». Cineva trebuie să mă iubească foarte mult ca să merit o aşa surpriză! Simt că va fi o experienţă specială pentru că «Dansez pentru tine» e cu totul ceva special şi deosebit", spune prezentatorul Ştirilor Pro TV de la ora 13.00.
Absolvent al UNATC, Daniel a făcut dansuri în facultate, nu are pregătire fizică, dar speră să-şi reintre repede în formă. Îi place tangoul, pe care nu l-a mai dansat de vreo trei ani, dar cel mai teamă îi este să nu-şi piardă ţinuta la dansurile clasice, cum ar fi valsul, şi este de pe acum sigur că va fi taxat de juriu din cauza aceasta. După părerea lui, "Dansez pentru tine" este cea mai frumoasă emisiune de divertisment din România, iar propunerea de a participa i se pare un vis împlinit pentru că îi place să danseze, va învăţa corect multe stiluri de dans, va simţi din nou emoţiile scenei şi aplauzele publicului. Familia şi colegii îi sunt deja alături şi îl încurajează, dar cea mai emoţionată este mama sa, un alt mare fan al acestei emisiuni. Temerile lui Daniel sunt legate de emoţiile directului pe care el le-a cunoscut la începutul experienţei sale la Ştirile Pro TV şi ştie deja cum să le elimine:
"Emoţiile directului le cunosc foarte bine, m-au sabotat destul de mult la debutul meu în televiziune. De fiecare dată când apare ceva nou, «ele» stau la pândă. E de ajuns o secundă de neatenţie şi sar pe tine ca nişte tigrii înfometaţi. Te fac să te bâlbâi, să tremuri, să uiţi, să înghiţi în sec, să transpiri... Ştiu că mă vor «pândi» şi la «Dansez pentru tine», dar am două arme împotriva lor: tragi aer în piept şi zâmbeşti. Aşa că să înceapă dansul!".
Alex, toboşarul trupei Zero, care poate fi văzută şi auzită în fiecare zi la "Happy Hour", nu a mai dansat de vreo 10 ani, de pe vremea când obişnuia să meargă la dansuri populare. Nu are o pregătire fizică senzaţională, însă ştie sigur că după experienţă "Dansez pentru tine" va avea. Nu are un stil de dans preferat, pentru că nu ştie niciunul, însă a primit propunerea de a participa la "Dansez pentru tine" cu mult entuziasm şi nerăbdare.
"Îmi place competiţia, îmi plac provocările, iubesc muzica şi dacă toate astea se întâlnesc şi pot să şi ajut pe cineva, atunci cum să refuz?", explică Alex motivul pentru care a intrat în competiţia visurilor. "Sunt foarte încăpăţânat, iar atunci când îmi pun ceva în cap nu renunţ până nu-mi iese. Voi da tot ce pot pe ringul de dans", spune Alex.


sursa:mediafax.ro

Spectacol impresionant în memoria lui Michael Jackson, în premieră mondială - VIDEO

Universul imaginar şi muzical al cântăreţului Michael Jackson a fost readus la viaţă, duminică seară, la Montreal, odată cu premiera mondială a spectacolului "The Immortal World Tour", creat de compania Cirque du Soleil, în memoria "regelui muzicii pop".

Primul mare show dedicat cântăreţului Michael Jackson a avut premiera la Montreal

O punere în scenă dinamică, dar calculată la milimetru, ritmată de acordurile hiturilor interpretate de Michael Jackson, şi o explozie de efecte speciale - generatoare de vapori, focuri de artificii şi proiecţia simultană a unor videoclipuri - au fost dublate de numerele acrobaţilor, ale căror dansuri erau inspirate din stilul coregrafic al celebrului artist american.
Printre miile de spectatori care au asistat la premieră, nu puţini au fost aceia care şi-au şters, la finalul show-ului, câteva lacrimi de emoţie apărute în colţul ochilor.
"Sunt o admiratoare a lui Michael de la vârsta de 12 ani, adică de peste 30 de ani", a declarat Suzy, o canadiancă din regiunea Abitibi.
"Acrobaţiile au fost bune, însă nu aveam cu adevărat nevoie de ele. Adeoseori, închideam ochii, iar muzica lui îmi umplea trupul", a declarat Arthur, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care locuieşte de partea cealaltă a graniţei, în Statele Unite ale Americii.
Mama cântăreţului, cei trei copii ai acestuia şi trei dintre fraţii lui au asistat la premiera acestui spectacol.
Scenografia, bogată în imagini şi videoclipuri cu copii, includea şi câteva imagini ale fermei Neverland, proprietatea lui Michael Jackson, dar şi un arbore mare, un element important în imaginaţia artistului.
Costumele dansatorilor şi ale acrobaţilor aveau numeroase diode multicolore, care se aprindeau în întuneric cu o sincronizare perfectă şi care au transformat trupurile artiştilor în "stele" şi "OZN-uri", lansând în spaţiu raze de lumină.
Însă cel mai aplaudat moment a fost un mesaj cu tentă socială, ilustrat de cântecul "They Don't Care About Us" şi de videoclipul ce evoca, prin imagini de câteva secunde, SIDA, foametea şi poluarea din lume, incluzând totodată fotografii cu Gandhi şi maica Tereza.
Producţia acestui spectacol, regizat de Jamie King, un colaborator apropiat al cântăreţei Madonna, a costat 60 de milioane de dolari. Show-ul a fost pregătit de o echipă de 20 de artişti, dintre care 10 coregrafi. După un lung turneu nord-american, show-ul va fi prezentat, în 2013, în Europa şi în alte zone ale lumii.
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer.


sursa:mediafax.ro

Lupta unui actor pentru supravieţuire: Oferea favoruri sexuale pentru a avea bani de mâncare

Actorul Thomas Jane, starul din serialul TV "Bine dotat/ Hung", a declarat într-un interviu recent că în tinereţea lui, pe când era o persoană fără adăpost de pe străzile din Los Angeles, oferea uneori favoruri sexuale pentru a face rost de bani pentru mâncare.

Thomas Jane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american, care a devenit cunoscut graţie serialului "Bine dotat/ Hung", în care joacă rolul unui bărbat prostituat cu un penis foarte mare, a spus că se poate identifica perfect cu personajul disperat din acest serial - deoarece şi el obişnuia să ofere favoruri sexuale, în tinereţe, pentru a face rost de bani pentru hrana zilnică, informeazăcontactmusic.com.
"Atunci când eram tânăr în Los Angeles, eram o persoană fără adăpost, nu aveam bani şi locuiam în maşina mea. Aveam 18 ani. Nu ezitam să mă duc pe Santa Monica Boulevard şi să-i permit unui bărbat să-mi cumpere un sandwich. Înţelegi ce vreau să spun? Eşti mult mai deschis în faţa experimentelor atunci când eşti un bărbat tânăr. Iar eu, ca tânăr artist şi falit la Los Angeles, îmi exploram identitatea sexuală", a declarat actorul pentru Los Angeles Times.
"Probabil, din cauza faptului că provin din clasa mijlocie şi datorită educaţiei mele, nu aş fi avut niciodată şansa de a mă confrunta cu unele dintre temerile şi prejudecăţile mele, dacă nu aş fi fost suficient de înfometat pentru a mă autoprovoca în acest fel. Le-am trântit uşa în faţă educaţiei mele convenţionale şi felului meu de a gândi", a spus Thomas Jane.
Zilele în care a practicat prostituţia în Los Angeles l-au făcut pe actor să îşi pună sub semnul întrebării propria sexualitate: "De fapt, ai de ales: iar eu am ales să fiu heterosexual, deoarece asta îmi dicta ADN-ul meu. Nu e însă o alegere până când nu devii suficient de deschis pentru a experimenta atât sexualitatea masculină, cât şi pe cea feminină. Până nu guşti, nu poţi să ştii dacă îţi place sau nu - aşa cum îmi spunea mama".
În afara rolului din "Hung", Thomas Jane s-a remarcat în câteva lungmetraje cu succes de casă, precum "Faţă în Faţă/ Face Off", "Jurnalul unei vedete de film porno/ Boogie Nights", "La hotarul dintre viaţă şi moarte/ The Thin Red Line", "Rechinii ucigaşi/ Deep Blue See", "Păcat originar/ Original Sin", "Negura/ The Mist" şi "LOL".

sursa:mediafax.ro

Cât de des faci pauză de ţigară la serviciu? Locul în care pauza este scăzută din timpul de lucru

Funcţionarii din regiunea valonă (sudul Belgiei) trebuie semnalaţi de fiecare dată când ies la fumat, iar pauzele le sunt scăzute din timpul de lucru, a reamintit conducerea, declanşând o revoltă în rândul sindicatelor, care văd în aceste măsuri o "vânătoare de fumători".

Cât de des faci pauză de ţigară la serviciu? Locul în care pauza este scăzută din timpul de lucru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Regula este că atunci când cineva iese sau intră în clădire să fie trecut în pontaj", a explicat luni purtătorul de cuvânt al administraţiei regionale valone, Hugo Poliart, confirmând o informaţie publicată luni de cotidianul Le Soir.
Regula pontajului este valabilă pentru cei aproximativ 10.000 de funcţionari ai administraţiei regionale care se ocupă în special de transporturi, mediu sau de căile navigabile, a explicat el, subliniind că aceasta nu vizează în mod specific fumătorii, ci şi, de exemplu, o "persoană care merge să cumpere un măr".
Nu este vorba despre o nouă dispoziţie, ci, în urma unei cereri de clarificare a unui şef de serviciu dintr-una dintre cele aproximativ 400 de secţii administrative, conducerea a amintit în această vară existenţa unei circulare care datează din 2009 şi precizează că toate ieşirile trebuie înregistrate, iar pauzele trebuie scăzute din programul de muncă, a precizat Poliart.
Potrivit oficialilor sindicali citaţi de Le Soir, controalele la intrare şi ieşire, realizate până în prezent doar ocazional, s-au generalizat, în timp ce în Belgia este interzis din 2006 fumatul la locul de muncă.
"Administraţia adoptă o logică de control şi represiune, mai degrabă decât de prevenţie", şi-a exprimat regretul un lider al sindicatului creştin CSC, Xavier Lorent.
"Este o stigmatizare a fumătorilor. Nu cred că aceasta este cea mai bună metodă pentru a lupta împotriva tabagismului", a adăugat sindicalistul.

sursa:mediafax.ro

Ziarele tradiţionale vor dispărea până în 2040


Ziarele tradiţionale, pe hârtie, vor dispărea până în 2040 şi vor fi înlocuite de suporturi digitale, a preconizat Francis 
Gurry, director general al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), o agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), cu sediul la Geneva.

Într-un interviu acordat cotidianului elveţian La Tribune, Gurry a declarat: "În câţiva ani, nu vor mai exista ziare tipărite aşa cum sunt cele pe care le ştim astăzi. Este o evoluţie. Nu este nici bine, nici rău. Există studii care anunţă că ele (ziarele tipărite, n.r.) vor dispărea până în 2040. În Statele Unite vor dispărea în 2017".
Ziarele tradiţionale vor dispărea până în 2040 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În opinia lui Gurry, este vorba de o evoluţie inevitabilă, dat fiind că, în Statele Unite ale Americii, se vând mai multe cărţi digitale decât pe hârtie, iar în oraşe se găsesc din ce în ce mai puţine librării.
Una dintre problemele legate de această evoluţie este plata jurnaliştilor, potrivit specialistului.
"Cum vor găsi editorii un venit pentru a-i plăti pe cei care scriu articolele", s-a întrebat Gurry, care susţine că trebuie să fie păstrat "sistemul drepturilor de autor ca mecanism de recompensare a autorilor. Fără asta, ei nu pot trăi".

sursa:madiafax.ro

Emisiunea "România, te iubesc!", lider de audienţă, la debutul celui de-al şaptelea sezon

Prima ediţie a celui de-al şaptelea sezon al emisiunii "România, te iubesc!", în care a fost prezentată o anchetă realizată de Alex Dima despre autostrăzile din România, a fost lider de audienţă duminică la Pro TV, informează televiziunea.

Emisiunea "România, te iubesc!", lider de audienţă, la debutul celui de-al şaptelea sezon
Telespectatorii Pro TV au mers alături de Alex Dima pe "AutostraDA România", iar prima ediţie a celui de-al şaptelea sezon al emisiunii "România, te iubesc!" a ocupat primul loc în topul audienţelor.



În minutul de aur al emisiunii, 18.56, aproape 1.200.000 de telespectatori de la nivelul întregii populaţii a României erau cu ochii pe Pro TV, care înregistra, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, 7,5 puncte de rating şi 31,4% cotă de piaţă.
În intervalul orar 18.02 - 18.58, atunci când a fost difuzată emisiunea, Pro TV a fost lider absolut de audienţă şi a înregistrat, în medie, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, 4,2 puncte de rating şi 18,3% cotă de piaţă, în timp ce Prima TV, următoarea clasată, avea de două ori mai puţin, respectiv 2,1 puncte de rating şi 9,3% cotă de piaţă. În tot acest timp, Antena 1 obţinea un rating de doar 0,9 puncte şi un share de 3,9 procente.
Şi pe publicul din mediul urban, Pro TV a deţinut supremaţia şi a înregistrat, în medie, un rating de 3,8 puncte şi 13,2 procente din cota de piaţă, în timp ce TVR, clasat pe următoarea poziţie, avea 2,7 puncte de rating şi 9,3% cotă de piaţă. Antena 1, clasată pe locul al V-lea, a înregistrat doar 1,4 puncte de rating şi 4,9% share.
Alex Dima continuă să prezinte peripeţiile de pe "AutostraDA România" şi săptămâna viitoare, în cea de-a doua ediţie din acest sezon a emisiunii "România, te iubesc!".

sursa:mediafax.ro

Apple va dezvalui astazi noul telefon - prima conferinta majora din ultimii ani fara Steve Jobs

Apple va dezvalui astazi noul telefon - prima conferinta majora din ultimii ani fara Steve JobsFanii Apple sunt cu sufletul la gura. Cel mai probabil producatorul de computere si gadget-uri Apple va anunta marti un nou telefon mobil, iPhone 5, mai usor si mai rapid, la mai bine de un an de la lansarea iPhone 4, scrie Washingtonpost.com. 



Saptamana trecuta, Apple a trimis prin e-mail invitatii la o conferinta ce va avea loc marti dimineata la sediul din Cupertino. Pe invitatie scrie “sa vorbim iPhone”, lucru care implica faptul ca Apple va prezenta cea mai noua varianta a device-ului.
Au trecut 15 luni de cand Apple a inceput comercializarea iPhone 4, in luna iunie a anului trecut. Primul iPhone a fost dezvaluit in 2007 si a devenit in scurt timp foarte popular – lansarea App Store in 2008 a sprijinit, de asemenea, acest lucru. Din ianuarie pana in iunie 2011, compania a comercializat 39 milioane de iPhone-uri.
Mai departe de lansarea modelului cinci al iPhone-ului, evenimentul de marti va fi prima conferinta majora care nu va avea in prim plan pe Steve Jobs, co-fondator al companiei care s-a retras din functia de CEO in august, dupa ce a fost o perioada prelungita in concediu medical. Cel mai probabil “scena” va apartine lui Tim Cook, inlocuitorul lui Jobs.
Mai important pentru fani este insa ce va aduce nou iPhone 5. Ca inainte de fiecare lansare Apple, zvonurile au fost foarte diverse insa cele mai multe indica faptul ca noul telefon Apple va veni cu cel mai nou sistem de operare iOS 5, camera foto superioara precum si un sistem performant si mai rapid de a trimite mesaje wireless intre terminale iPhone.

sursa:wall-street.ro