Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Pantofii cu GPS - soluţie pentru găsirea persoanelor dispărute


Ideea unei perechi de pantofi cu GPS încorporat poate părea ciudată la început, însă dincolo modalitatea facilă pentru a urmări fiecare mişcare a celui care îi poartă, pantofii cu GPS chiar pot salva vieţi, permiţând găsirea rapidă a persoanelor dispărute.
Produsul este adresat îndeosebi bolnavilor de Alzheimer , afecţiune care poate cauza stări de confuzie, în care cei suferinzi ajung să rătăcească pe străzile oraşelor dezorientaţi şi incapabili să găsească drumul spre casă.
Alături de receptorul GPS, dispozitivul include şi un transmiţător radio, folosit pentru a trimite în timp real locaţia purtătorului către un centrude monitorizare . Accesul la acest serviciu este posibil momentan doar pe teritoriul Statelor Unite, pe baza unui abonament lunar în valoare de 30 - 40 dolari.
Spre deosebire de alte soluţii GPS cu funcţionalitate similară, prezentate sub forma unui telefon sau ceas de mână, pantofii cu GPS sunt un accesoriu de îmbrăcăminte indispensabil, pe care cei suferinzi de obicei nu au cum să îl uite acasă.
Pantofii Aetrex cu GPS integrat sunt disponibili în versiuni pentru bărbaţi şi femei, la un preţ de 300 dolari, cost la care se adaugă şi preţul abonamentului lunar pentru serviciul de monitorizare.

Kisai Optical Illusion sau cum să nu vezi cât e ceasul


Pentru cunoscători, doar menţionarea cuvântului Tokyflash este îndeajuns pentru a pricepe despre ce dispozitiv e vorba aici. Pentru cei care nu sunt familiari cu el, acesta este sinonim cu ceasuri care ne spun timpul într-un mod cât mai complicat. Asta nu înseamnă că nu sunt foarte apreciate de gadgetari. În cazul lui Kisai Optical Illusion, nu trebuie să numeri LED-uri sau alte forme şi să le înmulţeşti pentru a obţine ora exactă. Ea este afişată tot timpul pe ecran, însă trebuie să te chinui puţin s-o citeşti.
Kisai Optical Illusion - ceas Tokyoflash complicatKisai Optical Illusion - ceas Tokyoflash complicat

Ecranul LCD foloseşte linii în diagonală pentru a afişa o iluzie optică.Timpul este afişat digital cu câte o cifră în fiecare sfert de ecran. Laprima vedere, utilizatorul are în faţă o operă de artă abstractă. După câteva secunde, este posibil ca el să observe forma celor patru cifre care dau timpul. Ecranul este sensibil la atingere, cu patru zone prestabilite.Acestea funcţionează ca simple butoane şi pot fi folosite pentru a simplifica afişarea timpului, pentru iluminarea ecranului, pentru setarea alarmei sau pentru potrivirea ceasului. Puteţi să vă testaţi puterile de descifrare a timpului ascuns de Kisai Optical Illusion în imaginile de aici şi de la sursă. Ceasul costă 199 $ pe site-ul Tokyoflash.com.
Kisai Optical Illusion - opţiune de afişare simplificatăKisai Optical Illusion - opţiune de afişare simplificată

Sursa: Gizmodo.com

A apărut Google Earth 6.2 - gata cu hărţile peticite


Hărţile Google Earth sunt acum mai frumoase ca niciodată, mulţumită introducerii unei versiuni mai bine finisată colecţiei de imagini obţinute prin satelit - partea vizuală a hărţilor Google Earth.
Funcţia de căutare a primit îmbunătăţiri şi o noua interfaţă, prin care putem căuta mai uşor imagini, sau filtra rezultatele obţinute la căutare.
Google Earth 6.2 ne permite să participăm la călătorii virtuale prin care să explorăm diverse regiuni ale lumii, pentru a povesti apoi despre aventurile noastre prietenilor de pe Google+, invitând-ui să viziteze tot felul de destinaţii virtuale. Pentru a arăta prietenilor poze cu locaţiile preferate vizitate cu Google Earth, este necesar să ne autentificăm în contul Google+folosind opţiunea pentru conectare, după care apelăm funcţia Share screenshot on Google+.
Modul de reprezentare a globului pământesc a fost îmbunătăţit în Google Earth 6.2, astfel că în locul aspectului peticit dat de utilizarea unor hărţi cu nuanţe şi rezoluţii diferite, acum suntem întâmpinaţi de o hartă omogenă, cu aspect mult mai plăcut privirii.
Îmbunătăţirile se văd cel mai bine atunci când privim hărţile de la altitudini mari, dar în general se menţin şi după activarea funcţiei zoom.
Modulul de căutare din Google Earth 6.2 a devenit mai uşor de utilizat şi include o nouă funcţie de autocompletare a rezultatelor. Pentru mai multă relevanţă a rezultatelor afişate, căutările pot fi filtrate pe categorii, în funcţie de tipul de informaţie dorit.
Atunci când dorim să găsim cea mai bună rută pentru a ajunge la o locaţie din oraş, putem folosi Google Earth pentru obţinerea unui ghid pas cu pas, stabilind direcţiile de urmat pe străzile oraşului. Traseele furnizate pot fi optimizate pentru mersul pe jos, tranzit cu autoturismul personal sau bicicleta.
Pentru utilizare în condiţii optime, aplicaţia Google Earth 6.2 necesită o conexiune activă la internet, preferabil broadband.

Află câţi români au cont pe Facebook şi de unde sunt


Facebrands.ro a realizat un studiu de piaţă legat de numărul de utilizatori din România care au cont pe Facebook . Deloc surprinzător, rezultatele arată că, la ora actuală, suntem peste 4,4 milioane.
Anul trecut, în aceeaşi perioadă, numărul de utilizatori români era de 2,4 milioane. Iată aşadar, în decurs de un an, cifra aproape că s-a dublat.
Pe regiuni, cei mai mulţi utilizatori din România sunt localizaţi în Muntenia.Împărţirea geografică arată astfel:
1. Muntenia (inclusiv Bucureşti) - 38,64%
2. Transilvania - 19,18%
3. Moldova - 14,24%
4. Banat - 6,23%
5. Oltenia - 6,14%
6. Dobrogea - 5,24%
7. Crişana - 4,15%
8. Bucovina - 3,25%
9. Maramureş - 2,75%
La nivel globalFacebook numără aproximativ 800 de milioane de utilizatori şi este cea mai mare reţea socială din online.
Impartirea pe sexe este foarte echilibrata: 49.55% femei respectiv 50.45% barbati.
Facebook RomaniaFacebook la Romani, proportia pe sexe

Mai multe detalii despre studiul Facebrands.ro găsiţi în imaginea de mai jos.

Masinile viitorului, vedete la CES. Motorul electric prinde viteza, iar tehnologiile de bord uimesc


Masinile viitorului si-au facut si ele loc la targul de tehnologie din Las Vegas. Audi, Mercedes, Kia si Ford au prezentat concepte ecologice.
Masinile viitorului, vedete la CES. Motorul electric prinde viteza, iar tehnologiile de bord uimesc
Mai spectaculoase vor fi tehnologiile de la bord. Pe parbriz se vor suprapune informatii din telefon, harti sau ne vom vedea prietenii care trec prin zona si vom putea controla sistemul multimedia prin gesturi.
Constructorii de automobile au mizat la CES 2012 pe masina inteligenta, nu doar frumoasa cat sa iti ia ochii. Mercedes si-a adus cel mai nou prototip de automobil, F125, dar si un concept futurist de bord. Pe parbriz se deruleaza in timpul mersului informatii proiectate prin realitate augmentata care iti spun unde e cafeneaua cea mai apropiata, ce prieteni te-au depasit ori iti amintesc mesaje si intalniri cu prietenii. 
Si germanii de la Audi au vrut sa impresioneze. Au adus la CES conceptul lor pentru viitorul orasului modern. O masina ultrausoara si economica pe care au pus-o intre doua limuzine cu motoare mari pe benzina. Urban Concept ar putea fi comercializat abia din 2013 in serie limitata. Foloseste un motor electric de 20 sau 40 de cai putere si se va strecura prin trafic cu maximum 100 de km/h.
Tot Audi a prezentat mai multe solutii de siguranta auto, dar si controlul prin gesturi al sistemului multimedia care va proiecta imagini pe parbriz prin head-up display. Coreeni de la Kia au venit si ei cu un concept, luciosul si simpaticul Naimo, dar si Ray, masina lor electrica pusa in vanzare din acest an in Coreea si din 2013 global.
Americanii de la Ford au depasit insa momentul conceptelor si se grabesc cu lansarea in vanzare a unei compacte electrice. CES a fost teren de competitie si intre companiile de tuning auto care au venit cu masini modificate si sunet facut pe comanda, fie ca e vorba despre Lamborghini Murcielago sau un mic ATV.
CES a ajuns la final. Daca numai 25% tehnologii vor ajunge pe piata, planeta se duce intr-o directie foarte buna. La dimensiunile uriase pe care le-a avut CES anul acesta e clar interesul producatorilor pentru domeniul electronicelor si electrocasnicelor. In timp ce alte targuri sunt in cadere libera, CES creste de la un an la altul.

VIDEO Bingo pe Facebook. Zynga pregateste un nou joc


Producatorul celebrului joc FarmVille pregateste un nou joc: Zynga Bingo. GALERIE FOTO
VIDEO Bingo pe Facebook. Zynga pregateste un nou joc
Celebrul producator de jocuri Zynga pregateste un nou joc pentru Facebook: Bingo. Jocul va fi lansat oficial cu ocazia conferintei Zynga Casino ce va avea loc peste cateva saptamani, anunta cotidianul american USA Today.
Gamerii vor putea juca Zynga Bingo in timp real cu prietenii de pe Facebook. In clipul de mai jos, Nicola Opas, producator senior in cadrul companiei Zynga, prezinta facilitatile noului joc Bingo.