Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 august 2011

L.A. - Cand vine noaptea


3SE - Amintirile


Marcel Pavel - Frumoasa mea


Stop consumului de alcool


Mama, am iesit cu prietenii.
Am mers cu totii la o petrecere. Eram cu totii atat de veseli si bine-dispusi… si totusi mi-am adus aminte ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**. Mi-ai cerut sa nu beau, stiind ca trebuie sa conduc masina la intoarcere, si atunci am baut doar un Sprite.
Am fost foarte mandra de mine, ca te-am ascultat. Cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, contrar a ceea ce-mi spun acum cu insistenta prietenii… Cred ca am facut alegerea corecta si sfatul tau a fost bun.
Cand s-a terminat petrecerea, am plecat cu totii, unii conducand desi bausera, fara a fi apti pentru asta.
Eu am intrat in masina, cu siguranta unei persoane care e in forma. Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta… ceva… neasteptat!
Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politist care spune: “baiatul care a provocat accidentul era beat”.
Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata… Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.
Aud medicii care spun: **”Aceasta fata nu va supravietui”.**
Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina… in timp ce gonea cu viteza maxima…
El a decis sa bea si eu trebuie sa mor…
De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?
Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.
Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit…
Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.
Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt atat de… disperata…
Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind…
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc…
Te iubesc… adio.

sursa:piatza.net

România, condusă de tîmplari, fochişti şi dresori de caini


Sub acoperirea diplomelor pompoase, CV-urile reale ale actualilor guvernanţi ascund surprize de mari proporţii, cel puţin dacă e să dăm crezare dezvăluirilor făcute de senatorul PSD Valer Marian, într-o Declaraţie Politică depusă la Parlament.
Senatorul de Satu Mare se “ocupă”, în Declaraţia sa, numai de cîţiva demnitari din zona politică, ceea ce face, însă, cu atît mai spectaculoase dezvăluirile. El prezintă ceea ce numeşte Caracatiţa Falcă, adică grupul de interese al influentului primar al Aradului, care ar putea fi viitorul lider al PDL sau secretar general al acestuia.
“În ultimii 6 ani, primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional, prin promovarea în funcţii-cheie, în diverse instituţii fundamentale ale Statului, a unor apropiaţi şi fideli ai săi din judeţul Arad.
Exemple sugestive în acest sens sînt secretarul de Stat Eugeniu Pistru, de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului IGPR, secretarul de Stat Ioan Dascălu de la MAI, ministrul Traian Igaş şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii”, spune senatorul în declaraţia sa.
Bombele încep, însă, în momentul cînd Valer Marian prezintă şi meseriile de bază ale celor în cauză: “Eugeniu Pistru a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preşedintele Traian Băsescu, ci şi alţi discipoli ai primarului Falcă: ministrul de Interne Traian Igaş a fost tîmplar, preşedintele CJ Arad, fostul senator Nicolae Ioţcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Riviş Tipei a fost dresor de cîini şi patron al unei firme de bodyguarzi (care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad)”.
Senatorul PSD oferă şi alte informaţii interesante despre ministrul de Interne: “Am adresat ministrului Traian Igaş o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitîndu-i să-mi comunice la ce vîrstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce formă de învăţămînt universitar (la zi sau la fără frecvenţă), cu ce medie generală, precum şi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) şi în ce perioadă.
Ministrul Igaş mi-a transmis săptămîna trecută un răspuns impertinent, prin care mă trimite să consult site-urile. Pe site-urile respective este menţionat doar că este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad , astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian Igaş este de meserie tîmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală, Pecica.
Scoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţămînt la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vîrstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru a le finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vîrstei de 40 de ani, tot la forma de învăţămînt la distanţă (fără frecvenţă), obţinînd note mediocre şi avînd o medie generală în jur de 8.
Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidînd în 2008 pentru un mandat de senator în judeţul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian Igaş nu a fost jurist practicant, nici măcar consilier juridic, deci aprecierile şi aşteptările şefului Statului în legătură cu acesta nu prea au acoperire.
Realitatea este că ministrul de Interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenţă şi cu note mediocre, şi nu are nici o experienţă în domeniul juridic şi nici în administraţia publică, în funcţii executive. Singura sa legătură în Ministerul de Interne este faptul că tatăl său a fost şef de post în regimul comunist în comunele Apaţa din judeţul Sibiu şi Pecica din judeţul Arad”.
Nu în ultimul rînd, Valer Marian îl acuză pe ministrul Educaţiei, originar tot din Arad, care “a absolvit doar 11 clase şi nu şi-a echivalat studiile liceale şi superioare în România. Un ministru care confundă cetăţenia cu naţionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat “Naţionalitate: Română, Franceză”), care nu şi-a învăţat propriul şi unicul copil să vorbească limba română şi discriminează elevii proveniţi din rîndul populaţiei majoritare”.
Contactat de Inpolitics, Valer Marian a precizat că informaţiile conţinute în Declaraţia sa Politică nu sînt bulevardiere, ci obţinute pe baza unor investigaţii serioase: “Sînt jurist de profesie, am formaţie de procuror, nu îmi permit să mă joc cu astfel de lucruri, e vorba de informaţii verificate, unele dintre ele fiind puse la dispoziţia mea chiar de către colegi de partid ai celor în cauză.
Drama este că eu m-am ocupat doar de oamenii PDL din zona Aradului, dar am informaţii că în alte zone ale ţării sînt cazuri încă şi mai spectaculoase”. Reamintim că informaţii similare s-au vehiculat în presă şi în legătură cu alte nume marcante ale PDL, precum deputatul Costică Canacheu, preşedinte al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, care are doar liceul şi a fost electrician, ori Monica Ridzi, cunoscută ca fostă dansatoare prin cluburile de noapte hunedorene.
Însăşi fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a stîrnit controverse, după ce s-a dovedit că presupusa diplomă a unei universităţi americane era, de fapt, o simplă adeverinţă, un stagiu de cîteva săptămîni.

sursa:piatza.net

Las sau demn?


Imi doresc o viata decenta (am dreptul prin constitutie), imi doresc alt viitor pentru generatiile care vin, civilizatie, bun simt, respect, pregatire scolara si profesionala de calitate, curatenie, decenta…si lista poate continua, din pacate avem foarte multe LIPSURI! Oare avem taria sa spunem lucrurilor pe nume?
Eu nu fac parte din categoria lasilor, m-am saturat calitatea proasta a vietii actuale si nu-mi este rusine sa o spun, nu ma ascund dupa colt si astept sa treaca timpul. Imi plac lucrurile normale, dar ce mai este normal? Nu ma mai regasesc in societatea asta. Cand ma astept ca lucrurile sa se intample normal, chiar fiind vorba si de statul la coada la plata de taxe, ma lovesc de sfidare si incompetenta si ma intreb cum oare oamenii aia angajati acolo inca mai sunt angajati si incaseaza niste bani degeaba doar pe timpul pierdut la tigari, cafele si mers la toaleta de 10 ori pe zi? Este insuportabil sa vezi cum incompetenta este foarte apreciata, ba mai mult si remunerata! Asta e un subiect care merita dezbatut foarte mult: NEMUNCA ESTE PLATITA BINE!!! sa nu mai acuze domnul presedinte somerii ca nu vor sa munceasca, pentru ca nu este adevarat, dar nu avem locuri de munca tot din cauza incompetentilor, pilelor si relatiilor. Am ajuns la frumoasa cifra de 1 milion de someri. Dar pana cand se va accepta asa mod de a lucra la stat? De ce li se permite unor inculti sa ocupe niste locuri de munca pentru care nu sunt pregatiti adecvat? Am auzit de primari cu 8 clase, de consilieri care nu au nici o pregatire. De ce mai fac studentii nostri facultate? La noi in Romania vad ca e “normal” sa ai bani de spagi si gata locul caldut este asigurat! Poate nu am dreptate sau vad altii altfel lucrurile.
Tara asta se indreapta spre prapastie. Copii isi doresc mai multe jucarii (nu papusi cu handicap), dulciuri, hainute, caiete, carti etc; studentii isi doresc un job dupa facultate (dar nu in tara); adultii vor alt nivel de trai, pensionarii o batranete linistita, dar statul ce ne ofera? Stres?
Mentalitatea romanului nu a fost mereu una definita prin egoism ca in zilele noastre, era mai muncitor, mai apreciat, mai respectat, poate mai bogat. Acum saracia caracterizeaza peste 60% din romani, acest procent reprezinta populatia aflata la limita subzistentei. Platim statului toate taxele si impozitele la timp, iar cand vine randul nostru sa primim…ba nu sunt bani, ba intarzie, ba sunt mai putini sau suntem amanati pe luna viitoare parca ar trebui sa ne oprim din trait o luna si sa ne activam de luna viitoare in care se pare ca vom primi dublu:). Ce tara de tot ca… rasul!
Putem fi lasi in conditiile astea, sa acceptam tot ce ni se pune in carca, sa acceptam sa ni se taie din venituri la infinit? Ce sa asteptam sa ne ia si viata, daca nu cumva au inceput deja? Tu cititorule din ce categorie faci parte: las sau demn.

sursa:piatza.net

Africa se rupe in doua


La o conferinta recenta pe tema modificarilor tectonice ale Terrei, toti specialistii au declarat ca sunt uimiti si inspaimantati de ce se intampla. O bucata din continestul african se desprinde lasand loc aparitiei unui nou ocean. Iar chestiunea ingrijoratoare este ca fenomenul se petrece cu repeziciune. Fisurile au inceput sa apara in urma cu ani de zile. Recent, insa, activitatea seismica a crescut in intensitate in nord-estul Africii si se pare ca acest continent se rupe incet, incet. Cercetatorii spun ca lava din regiune este la fel consistenta cu cea pe care o intalnesc pe fundul marilor sau al oceanelor si ca, intr-un final, apa va acoperi desertul.
La o conferinta a specialistilor geologi, Cynthia Ebinger, de la Universitatea Rochester din New York, spune ca vulcanul Erta Ale, din desertul Etiopiei este gata sa erupa. La ultimele cercetari in zona, in noiembrie anul trecut, o echipa de vulcanologi a stabilit ca activitatea seismica este in crestere si ca din craterul muntelui a inceput sa iasa lava, scrie Der Spiegel.
Scoarta de sub desert s-a rupt, iar vulcanii au inceput sa fiarba, spun specialistii, care sunt siguri ca Africa se va diviza intr-un final. Prima falie a aparut cu milioane de ani in urma, atunci cand s-a desprins de continent Peninsula Arabica si a rezultat Marea Rosie si Golful Aden. A doua fractura se intinde spre sud, din Etiopia pana in Mozambic si este cunoscuta sub numele de Valea Marelui Rift. Pe aceasta linie sunt numerosi vulcani si lacuri fosrmate deja in zonele in care scoarta s-a scufundat in magma. Se stie clar ca peste milioane de ani, aceasta regiune va fi umpluta cu apa marii, problema este cat de repede se va intampla asta.In depresiunea Danakil, in partea de nord a vaii, oceanul ar putea ajunge chiar mult mai devreme, de exemplu. Acolo sunt niste dealuri inalte de 25 de metri, care sunt singurele ce tin apele Marii Rosii sa inainteze in desert. Pamantul din spatele lor deja s-a scufundat zeci de metri fata de nivelurile anterioar, iar depozitele de sare aparute sunt marturia ca aceste soluri au fost candva pe fundul unei mari.Imaginile surprinse acolo sunt de-a dreptul apocaliptice. Este cel mai fierbinte loc de pe Terra – si asta nu din cauza deserturilor care-l inconjoara. Aburi toxici ies din pamant si apa fierbe pretutindeni. Relieful are firme bizare, contorsionate parca dupa chinurile prin care natura a trecut aceste roci de-a lungul istoriei lor.
In ultimii 5 ani, transformarile geologice in aceasta parte a Africii s-au accelerat dramatic, spun specialistii. Daca pana nu demult miscarile erau de cativa milimetri pe an, acum pamantul se deschide cu un metru la fiecare 50 de saptamani, spune Loraine Field, cercetator la Universitatea din Bristol.
Vulcanii si-au intensificat si ei activitatea si au existat 22 de eruptii la suprafata, in Triunghiul Afar. Presiunea magmei din interior a produs fisuri de pana la 8 metri latime, spune Derek Keir de la Universitatea din Leeds.Dintr-o perspectiva geologica, viteza cu care magma impinge scoarta este uluitoare. Isi face drum printre roci, din miezul Pamantului spre suprafata, cu 30 de metri pe minut, spune Eric Jacques De la Institutul de Fizica din Paris. Masuratorile din satelit adeveresc consecintele: pe o distanta de 200 de kilometri pamantul arata ca asfaltul incins, intr-o zi de vara.

Sfarsitul lumii vine mai repede


Biroul Federal de Investigatii, celebrul FBI, a transmis saptamana trecuta o stire naucitoare: extraterestii exista. A produs si cateva dovezi in acest sens. Doua zile mai tarziu, o alta institutie a carei seriozitate nu poate fi nici o clipa pusa la indoiala, Agentia Spatiala Americana, nu mai putin celebra NASA, dadea si ea o stire ingrozitoare: dupa anul 2012, putini oameni vor mai rezista sa traiasca pe Pamant. La aceste doua comunicate oficiale s-au adaugat imediat milioanele de zvonuri sau de interpretari, de scenarii despre conspiratii mondiale, despre catastrofe naturale, provocate insa de mintea diabolica a unor oameni care vor sa stapaneasca lumea. Un curent catastrofic, care ne face sa citim, din nou, cu mult mai multa atentie, Apocalipsa din Biblie si sa urmarim semnificatiile ascunse din filmele care au ca subiect ultima catastrofa a planetei.
Sfarsitul lumii. Un subiect de marketing menit sa aduca bani celor care il comercializeaza (filme, carti, publicatii, buncare, constructii rezistente, alimente etc), adevar pentru care nu suntem pregatiti si ale carui prime semne ne iau acum prin surprindere si despre care aflam din informatii pe care detinatorii lor le-au ascuns zeci de ani si acum le-au dat drumul pe piata considerand ca ascunderea lor in continuare nu mai are nici un rost. Care dintre aceste doua variante este cea corecta?
Dupa 60 de ani
Saptamana trecuta a fost una care i-a bulversat pur si simplu pe oamenii simpli, cei care erau convinsi ca viata curge normal, asa cum au randuit-o legile universului si cel care le-a creat, fie ca se numeste, Dumnezeu, Buda, Alah sau Iahve si a dat apa la moara adeptilor teoriei catastrofice, conform careia sfarsitul civilizatiei pamantene este aproape. Dar ce inseamna sfarsitul civilizatiei? Poate fi acelasi cu simbolul mortii din cartile de Tarot, unde moartea nu inseamna disparitie, ci granita dintre sfarsitul a ceva si un nou inceput.
Dar sfarsitul omenirii poate insemna si disparitia ei definitiva, fara a mai incepe nimic. In prima varianta, cea a transformarii, a continuitatii, se pune serios problema: ceea ce va urma, dupa moartea omenirii, implica si prezenta omului? Si daca da, va fi construita tot pe principiile acumularii, asa cum este construita civilizatia de astazi? Din nou cei mai importanti oameni ai planetei vor fi aceia care au cel mai mult: vite, pamanturi, bani, case, cei care construiesc cele mai inalte blocuri, cele mai mari vapoare, cele mai numeroase armate, cei mai multi sateliti pe orbita, sau altceva va sta la baza evolutiei: partea spirituala, cand cei care vor conduce lumea vor fi initiatii, cand liderii planetei vor fi Iisus, Dalai Lama, Mahomed.
O alta intrebare esentiala cu privire la ce se va alege de civilizatia noastra este aceea ca in cazul in care viitorul va insemna in continuare prezenta omului pe Terra, el va fi singur sau va trai impreuna cu fiinte venite din alte planete. Iar acele fiinte, vor veni cu ganduri pasnice, de convietuire sau vor veni sa ne cucereasca si sa ne transforme in sclavi pe cei pe care ii considera apti sa-i slujeasca, iar pe restul sa-i extermine. Va aparea adica un nou Auschwitz sau un nou Birkenau, dar de asta data aplicand un nazism extraterestru?
In acest context, cu atat mai bulversanta este stirea difuzata la inceputul saptamanii trecute de FBI, cum ca extraterestii exista si au vizitat pamantul. Secretul a fost bine pastrat timp de peste 60 de ani. De ce a fost el facut public acum? Ne pregateste FBI pentru o mare intalnire de gradul III sau nu este decat o simpla diversiune, de proportii planetare, este adevarat, dar tot diversiune, care sa abata atentia de la chestiunile grave ale omenirii: foametea, schimbarile din lumea araba, catastrofele naturale, suprapopularea planetei.
Despre ce este vorba. La 2 iulie 1947, mai multi locuitori de la periferia orasului Roswell, New Mexico, au vazut o farfurie zburatoare, care nu a aterizat lin, ci s-a prabusit. Mai multi fermieri s-au deplasat imediat spre locul impactului si au vazut un obiect de forma rotunda, strivit de pamant. Unul dintre ei chiar a vazut in interior niste fiinte care nu mai miscau si care, conform descrierii sale, erau niste humanoizi. In cabina mirosea puternic a sulf, iar fiintele nu mai miscau. Imediat au sosit si militarii de la Grupul de Bombardiere 509, din cadrul Air Force, cu baza la Roswell, care au indepartat martorii. Primul comunicat al bazei militare a fost fara echivoc: „Air Force a capturat o farfurie zburatoare”. A doua zi, toate ziarele titrau aceasta stire incredibila pe prima pagina.
Printurile mai exista si azi. Dupa cateva ore de la primul comunicat, a fost difuzat un altul, care dezmintea informatia initiala si care prostea in fata martorii oculari. Nu fusese vorba despre o farfurie zburatoare, confuzia fusese facuta de catre fermierii care alergasera la fata locului, ci de un balon meteorologic care se prabusise.
Balon meteo cu oameni in el? O vreme, opinia publica si-a mai pus tot felul de intrebari, apoi s-a asternut tacerea si peste incidentul de la Roswell s-a asternut praful secretelor bine pastrate. Dupa 60 de ani, acelasi FBI care se jurase in ’47 ca la Roswell este doar o poveste stiintifico-fantastica, acum recunoaste ca totul este devar gol-golut. Este vorba despre o nota adresata directorului FBI de catre Guy Hottel, un agent special de la biroul din Washington.In martie 1950, agentul dezvaluia ca un anchetator al fortelor aeriene a declarat ca a gasit in New Mexico trei farfurii zburatoare. Obiectele erau circulare si cu un diametru de 15 metri. In fiecare OZN erau trei cadavre cu forma umana, care masurau doar 90 de centimetri, scria agentul FBI. Cadavrele erau imbracate in haine metalice cu o textura foarte fina, iar trupurile erau bandajate asemenea pilotilor de incercare.
Agentul FBI mai scria ca OZN-urile au fost gasite in New Mexico pentru ca in zona exista un radar foarte puternic, care ar fi interferat cu sistemele de control ale farfuriilor zburatoare. Alaturi de acest raport bulversant, FBI pulica pe site-ul sau oficial mii de alte documente despre extraterestri si fotografii.
De ce? De ce acum? De ce abia in 2011 ni se spune ca este adevarat. Extraterestrii exista si au fost pe Pamant. Unii dintre ei au avut chiar si accidente, dovada ca tehnologia lor, desi, evident, mult mai avansata decat a noastra, nu este totusi perfecta. O prima explicatie ar putea fi faptul ca americanii au luat farfuriile prabusite, le-au dus la o baza secreta unde au inceput sa le studieze pentru a face rost de tehnologii noi, necunoscute inca pe Terra, ca au reusit deja sa desluseasca si sa implementeze aceste tehnologii, iar acum nu-i mai intereseaza sa pastreze secretul. A doua explicatie ar fi ca deja s-a luat contact cu extraterestrii, ca este iminenta o intalnire de gradul III si ca omenirea trebuie pregatita pentru asta.
NASA si anul 2012
Nu mai este un secret pentru nimeni ca in Calendarul Mayas, care s-a dovedit extrem de precis pana acum, sfarsitul lumii este localizat in decembrie 2012. Ar mai fi ceva mai mult de un an si gata. Ce va fi insa dupa. Sfartitul acestei civilizatii va insemna si sfarsitul omului pe pamant? NASA spune ca nu, omul nu va disparea, dar numai foarte putini dintre noi vor reusi sa supravietuiasca evenimentelor din 2012. Care sunt insa aceste evenimente, nu ni se mai spune. Ar putea fi legate cu celalalt anunt, cum ca extraterestrii exista si au vizitat Pamantul si, evident, vor continua sa-l viziteze. Vor veni peste noi sa ne cucereasca, sa ne fure resursele sau vom convietui impreuna, ba chiar pe cei merituosi ii vor lua la ei pe planeta fagaduintei, unde este mult mai bine decat pe Terra. Stirea ambigua data de NASA lasa loc la toate aceste interpretari si la multe altele, in functie de imaginatia fiecaruia.
Cutremurul din Japonia provocat de mana omului
Dincolo de emotia puternica pe care a produs-o tragedia din Japonia, cutremurul puternic, replicile care i-au urmat dar si valul urias pe care l-a provocat, a aparut si o teorie bizara. Cum ca aceasta catastrofa, care pana la urma, prin accidentul de la centrala nucleara de la Fukushima a capatat proportii planetare (iod radioactiv si cesiu au fost detectate inclusiv in Romania, la mai bine de 10.000 de kilometri distanta) nu ar fi avut cauze naturale, ci a fost provocat de catre om. A aparut din ce in ce mai mult cuvantul HAARP, de fapt un grup de initiale care desemneaza o arma teribila. HAARP sau High Frequency Active Auroral Research Program este un program de cercetare asupra frecventelor aurorale active desfasurat pe teritoriul Statelor Unite si are baza langa localitatea Gakona, Alaska.
Cineva a inventat, cu o idee geniala, o masinarie infernala, relativ simpla ca mod de functionare si care, datorita ei, se joaca de-a Dumnezeu. Provoaca cutremure, schimbari de clima, uragane sau gauri in stratul de ozon. Explicatia functionarii unui astfel de sistem nu este foarte complicata. Este vorba despre unde de inalta frecventa. Istoria lui HAARP este de fapt istoria comunicatiilor pe planeta. Fizicianul James Klark Maxwell descopera in 1864 faptul ca un „val” format din campuri electrice si magnetice se poate propaga dintr-un loc in altul.
Descoperea de fapt campurile electromagnetice, (EM), toate acestea fiind demonstrate in laborator in anul 1880 de fizicianul german Heinrich Hertz. La sfarsitul secolului XIX, Guglielmo Marconi, pe baza descoperirilor lui Maxwell si Hertz a inventat primul sistem practic de telegrafie. In 1899, Marconi aplica tehnica sa de comunicare la distanta prin utilizari practice si comerciale. In data de 12 decembrie 1901, savantul italian face un experiment demonstrand comunicarea transatlantica prin trimiterea unui semnal din localitatea Cornwall, Anglia si primirea acestuia in St. John’s, Newfoundland.
Dupa acest pionierat, inca un pas catre HAARP a fost facut in 1983 de Brooks Agnew care a facut un fel de tomografie a unei bucati de pamant, cu unde cu o frecventa de 30 de W. Incerca sa sondeze straturile din strafunduri, ca sa caute zacaminte pretioase. Principiul era simplu. Fiecare strat subpamantean vibra intr-un anumit fel si astfel semnala prezenta petrolului, gazelor naturale, zacamintelor de fier si asa mai departe. De aici, nu a mai fost decat un singur pas. Doi fizicieni au socotit ca daca in loc de 30 de W, straturile subpamantene vor fi bombardate cu 1 miliard de W, straturile ar intra in rezonanta si ar incepe sa vibreze, provocand astfel cutremure catastrofale.
Ca efectul sa fie si mai puternic, undele nu sunt trimise direct in pamant, ci in ionosfera de unde sunt respinse cu forta si astfel produc o si mai mare miscare a straturilor subpamantene. Exista si oficialitati care confirma existenta unei astfel de arme teribile. Hazel Takanaka, fost ministru de finante al Japoniei a spus ca tara sa a fost amenintata cu o arma puternica, capabila sa provoace cutremure catastrofale. Dupa aceasta declaratie, pe un site de pe Internet a aparut informatia ca orasul Niigata va fi lovit de un cutremur. Previziune corecta. Doua zile mai tarziu, Niigata, unde se afla cel mai mare reactor nuclear al Japoniei, era lovit nu de unul, ci de doua cutremure de 6,8 grade Richter. Astazi, asa cum am spus, vinovat de cutremurul catastrofal din Japonia este considerat HAARP. Cu atat mai mult ca, la fel ca in cazul Niigata, de aceasta data a fost lovita centrala de la Fukushima, nu de unul, ci de doua cutremure, cel de-al doilea cu magnitudinea de 7,2 pe Richter. Asadar HAARP, care initial a fost construit pentru a proteja teritoriul SUA de eventualele atacuri cu avioane si rachete, a incaput pe mana unor nebuni care acum ameninta intreg Pamantul.

sursa:piatza.net

Vom manca medicamente


Gheorghe Mencinicopschi sustine ca industria farmaceutica face presiuni pentru legiferarea Codex-ului . “Sunt interese mari si multi bani in joc”, spune directorul Institutului de Cercetari Alimentare . Profesorul universitar prezice ca suplimentele vor deveni paleative . “Usturoiul va fi medicament si il vom lua doar pe reteta, de la farmacie”.
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare trage un semnal de alarma in ceea ce priveste anumite prevederi din controversatul Codex Alimentarius. In exclusivitate pentru Agentia de Investigatii Media, Gheorghe Mencinicopschi a declarat ca, din punctul sau de vedere, vom ajunge ca in viitor sa mancam medicamente in loc de alimente. De asemenea, profesorul universitar este de parere ca multe dintre recomandarile existente in Codex Alimentarius sunt generate de marii jucatori din industria farmaceutica, dupa ce acesteia “au cam ramas in pana de idei”.
Gheorghe Mencinicopschi sustine ca exista foarte multe “parti interesate” ca acest cod sa fie pus in practica, in prezent avand loc un puternic lobby pe langa guvernele a numeroase tari, care au si aderat si au inceput implementarea lui. “Codex Alimentarius este la fel de controversat asa cum este, spre exemplu, si pandemia de gripa porcina. Lucrurile sunt destul de complicate. Trebuie spus ca acest Codex cuprinde doar reglementari, nu documente cu caracter legislativ. Deci, cu alte cuvinte, nu recomandarile sunt obligatoriu de pus in practica. Cu toate acestea, exista interese foarte mari pentru ca ele sa se legifereze. Se face lobby, se intervine pe langa guvernele tarilor si asa mai departe. Sunt parti interesate ca acest Codex Alimetarius sa fie pus in practica. De aceea, multe dintre Guverne vor prelua recomandarile si le vor legifera. Acesta va fi pasul urmator.”, ne-a declarat Mencinicopschi.
Jocurile industriei farmaceutice
Profesorul universitar este de parere ca marii jucatori din industria farmaceutica sunt cei care fac presiuni pentru implementarea Codului. “Sunt interese mari si multi bani in joc. Industria farmaceutica este un pic in pana de idei. Acum procedeaza ca in cazul aspirinei. Aspirina provine dintr-o substanta naturala. Dar, pe la sfarsitul secolului XIX, un baiat destept a modificat-o printr-un procedeu chimic, astfel ca ea a ajuns sa fie vanduta ca si medicament. La fel se va intampla si acum. Poate ca usturoiul va fi transformat in medicament si il vom lua doar pe reteta, de la farmacie”, ne-a explicat Gheorghe Mencinicopschi.
Medicamente in loc de alimente
Directorul Institutului de Cercetari Alimentare este de parere ca nu se va mai face nicio distinctie intre suplimentele alimentare si medicamente. In viziunea lui Mencinicopschi, industria farmaceutica va transforma anumite suplimente alimentare in paleative, urmand ca acestea sa se elibereze doar pe baza de reteta. “In Uniunea Europeana, in urma cu trei-patru ani, au fost elaborate doua regulamente. Unul dintre ele priveste alimentele si suplimentele alimentare, iar cel de-al doilea medicamentele. Totusi, distrinctia dintre medicamente si suplimentele alimentare nu se va mai face. Pe cutiile de medicamente sunt trecute mentiuni de preventie si de tratare. In realitate insa, preventia se face prin alimentatie, dar, cu toate acestea, nu ai voie sa treci asa ceva pe cutiile de alimente. De aceea, sunt sugestii ca unele suplimente alimentare sa fie transformate in medicamente, cum e cazul vitaminei C. Aceasta este un supliment alimentar, dar daca ii maresti putin gramajul devine medicament”, ne-a explicat Mencinicopschi. Profesorul universitar este de parere ca in curand vom ajunge sa mancam medicamente. “Este ingrijorator ce se intampla. Vom ajunge sa mancam medicamente, nu alimente. Suplimentele alimentare vor fi transformate in medicamente. Trebuie reglementata foarte atent aceasta problema”, a incheiat Gheorghe Mencinicopschi.

sursa:piatza.net

Fenomene paranormale in Bucegi


Nimeni nu poate explica de ce pe crestele Bucegilor se inregistreaza un nivel foarte mare al radiatiilor. Cercetarile sporadice de pana acum n-au dezlegat toate aceste mistere. Raman in “picioare” doar legendele care spun ca Bucegiul a fost un urias sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman. Stam de vorba cu “muntomanii” intalniti la refugiul salvamont de la Varful Omu. Oameni impatimiti de munte, asa au fost porecliti. Ei stiu toate traseele din Bucegi. Auzim de mai multe creste ale muntilor, precum Doamnele, Omu si Batrana. Ar exista niste energii deosebite. Turistii vorbesc despre vindecari miraculoase ale celor care au trecut pe acolo. Daca oamenii aveau o boala anume. Pentru niste bucuresteni ca noi, putin familiarizati cu zona, pare ceva greu de crezut. In fine, il cunoastem si pe specialistul de la statia meteorologica Varful Omu, Gheorghe Porancea. Alt impatimit al muntilor, pentru ca de 21 de ani munceste la statia meteo si este pe deasupra si salvamontist. “Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici”, ne spune interlocutorul nostru.
.
“Triunghiul de aur” al Daciei.De aici intram pe teritoriul legendelor.
Se spune ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de tuneluri lungi de sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mana omului sau de forta naturii. Asemenea caverne uriase ar exista si in Bucegi. Iar acele campuri de forta pot sa marcheze chiar linia subterana a tunelurilor. Se vorbeste si despre faptul ca pe Varful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si pe alte creste ale muntilor, in Retezat si Ceahlau,formandu-se astfel un urias triunghi carpatic intre cele trei puncte. Este asa-numitul “triunghi de aur” al Daciei. Istoricii nu s-au pus inca de acord asupra muntelui sacru al dacilor. Acesta ar fi fost Bucegiul sau Ceahlaul.
“Zona nemuririi”
Aflam si despre primele cercetari facute in Bucegi, inca din 1927, mai precis in partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, intr-o zona cunoscuta sub numele de “sapte izvoare”. Misterele muntelui se impletesc cu anumite certitudini. Se spune ca aici venea Zamolxe, zeul dacilor, sa bea apa. Dacii i-au spus “zona nemuririi”. Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian. Chiar in acest loc din Bucegi exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume. ??n perioada 1927-1935, aici s-au facut studii atat de catre cercetatorii romani, cat si de cei francezi. Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume. Alte cercetari au fost realizate in anii 80. Specialistii au constatat ca izvorul se “alimenteaza” dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti! Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda. Toate aceste informatii au fost secretizate de autoritatile comuniste.
Cutremur de o luna
De neclintit par a fi Muntii Bucegi, cand ii privesti de departe. Dar acest masiv s-a cutremurat timp de o luna, in 1993. Doar pe parcursul lui august. Au fost cateva sute de cutremure atunci. Erau si cate zece miscari telurice intr-o zi. De intensitate mica. Cel mult cinci grade pe scara Richter. Prima oara am aflat despre acel femomen tot de la tehnicianul statiei meteo de la Varful Omu. “Devenisera deja obisnuinta. Zilnic se cutremurau Bucegii. Aici, la 2.505 metri altitudine, la statia meteo, simteam mai tare cutremurele decat la baza muntelui. Au fost doar niste crapaturi in peretii refugiului salvamont de la Omu. Atat. Apoi cutremurele au incetat brusc. De atunci n-au mai fost”, am aflat de la Gheorghe Porancea. Statia meteo de la Omu n-a avut de suferit. E o cladire solida, cu peretii de un metru grosime, bine infipta in stancamuntelui. Cabanele din Bucegi au ramas in picioare. Nici caderi de bolovani n-au fost. Nu au fost pagube materiale nici la baza muntelui, in Busteni.
Bubuituri din pamant
Cunoscatorii ne-au spus ca ar fi bine sa stam de vorba cu un inginer geolog, Traian Trufin, care are o teorie despre aceste cutremure din Bucegi. Omul locuieste in Busteni din 1991. A lucrat in domeniul sau timp de 25 de ani. A lucrat si in mina ani buni. Acum ne-a spus ce crede el despre acel fenomen, pe care nu numai ca l-a trait, dar l-a si “prelucrat” ca specialist. “Cutremurele au fost ciudate. Si asta pentru ca Muntii Bucegi au in structura lor calcare si conglomerate. Este o zona stabila din punct de vedere geologic. De aceea e anormal sa avem aici cutremure”, ne-a spus omul nostru. Chiar si modul in care se produceau cutremurele a starnit curiozitatea specialistului. “Se auzea mai intai o bubuitura sub pamant, apoi simteai cutremurul. Parca s-ar fi surpat ceva in adancuri. Am lucrat in mina si acolo se auzeau asemenea bubuituri, aceeasi miscare haotica a pamantului, care nu are nici o legatura cu o miscare seismica”, auzim noi.
Dar au fost si alte ciudatenii in perioada cutremurelor. Fenomene intamplate la poalele muntelui, in orasul Busteni. “Eu cunosc vreo 50 de oameni care au avut insomnii atunci. ??n aer se simtea un miros ciudat, parca era gaz. E posibil ca acea emanatie de gaze sa fi provocat insomnia. Eu locuiam in acea perioada pe Strada Telecabinei si stiu ca multa lume de acolose plangea de insomnie”, ne povesteste geologul.
In concluzie, Traian Trufin sustine ca legenda potrivit careia Muntii Bucegi ar fi strabatuti de uriase culoare subterane nu trebuie exclusa. “Fenomenele ciudate din Muntii Bucegi si legendele locului nu sunt doar povesti. Exista ceva care ne este absolut necunoscut. Eu propun organizarea unei expeditii stiintifice in Bucegi. O echipa multidisciplinara formata din chimisti, biologi, fizicieni, chiar si para-psihologi, care sa studieze in amanunt ceea ce se intampla aici. Din pacate, pana acum nimeni nu a facut asemenea cercetari care sa acopere intregul masiv”, ne-a spus gazda noastra.
Ce spun specialistii
Despre seria de cutremure din Bucegi am discutat si cu directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian. Acesta a admis faptul ca “secventa” cutremurelor din Bucegi a fost surprinzator de mare chiar si pentru specialistii din domeniu. Dar este sustinuta ideea unor miscari seismice, nu de alta natura. Au fost cutremure crustale. Asta inseamna de mica adancime, de pana la 15 kilometri. Se admite si faptul ca in Bucegi au fost cateva sute decutremure in 1993. “Este posibil ca aceste cutremure sa fi aparut tocmai din cauza faptului ca Muntii Bucegi se afla in apropierea Vrancei, o cunoscuta zona seismica. Dar este greu de explicat de ce in ultimii zece ani in Bucegi nu a mai fost nici o miscare seismica. Secventa aceasta de cutremure din Bucegi, din 1993, este unica pe teritoriul Romaniei”, ne-a spus seismologul. Important este ca s-au facut studii in Bucegi, dupa acea lunga serie de cutremure, dar ramane inca un mister in privinta cauzelor pentru care un intreg masiv muntos s-a clatinat timp de o luna. “Se incearca o interpretare a studiilor facute in zona. Dar problemele nu sunt inca elucidate”, a admis omul de stiinta.

sursa:piatza.net

Ceea ce companiile de telefonie mobila nu vor sa stii


“This is London” din 6 august 2007 anunta ca Orange a acceptat sa renunte la turnul de antene montat pe acoperisul unei cladiri de 5 etaje din Londra, dupa ce sapte din locatarii blocului au fost diagnosticati cu cancer.
Rata de imbolnavire cu cancer in randul locatarilor de la ultimul etaj al cladirii este de 20 % (de 10 ori mai mult decat nivelul national de 2 % din Marea Britanie).
Turnul de antene, un adevarat “tun de microunde”, a fost montat in anul 1994, odata cu un altul ce apartine companiei Vodafone. De atunci, rezidetii din cladire se lupta cu cancerul, migrenele, si alte probleme de sanatate care sunt cauzate de radiatia cu microunde a turnului. Trei dintre locatari au murit de cancer, in timp ce alti patru sunt diagnosticati cu cancer.
Atat Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si alte agentii au afirmat ca… nu exista niciun risc de radiatie de la astfel de turnuri de antene, astfel incat companiile nu au niciun fel de obligatie de a renunta la ele.
In august 2007, dupa o lunga “batalie” prin tribunale, Orange a acceptat sa isi ia turnul de pe cladire si sa-l mute intro alta zona locuita, in apropierea unei biblioteci publice si a unei scoli.
Vodafone nu are de gand sa renunte la turnul sau, si chiar perfecteaza un nou acord de lunga durata cu locatarii blocului!
“Cu exceptia cazului in care locuiesti intro zona incredibil de indepartata, sansele sunt foarte mari pentru ca si tu sa fii bombardat zilnic, non-stop, cu unde radio sau microunde care poarta informatie “negativa” ce submineaza functionarea optima a corpului tau”, afirma dr. Mercola.
Aceste emisii de unde radio s-au intensificat in ultimii ani in mod exponential, atat datorita telefoniei mobile, dar si noilor tehnologii WiFi, WiMax, BlueTooth, etc. Pentru majoritatea oamenilor, stricaciunile datorate acestei expuneri non-stop la undele radio vor apare dupa ani sau chiar zeci de ani, ele nu sunt imediate.
In cazul expus, semnele cancerului au aparut pe parcursul celor 8 ani de la constructia turnului si pana la prima actiune legala.
Probabil ca nici nu realizezi ca locuiesti in apropierea unui astfel de turn. Astfel de constructii pot arata ca atare, sau pot fi camuflate sub o aparenta de copac. Daca privesti atent, vei gasi astfel de turnuri pe scoli, blocuri, case sau chiar in parcuri.
Numai in SUA exista peste 175.000 de astfel de turnuri, dar acest numar este preconizat sa creasca cu 48 % pana in 2010, conform CTIA (Asociatia Internationala pentru Industria Telecomunicatiilor fara fir).
De ce astfel de turnuri sunt periculoase?
Toata lumea este ingrijorata de efectele radiatiilor de microunde emise de astfel de dispozitive, fie ca sunt telefoane mobile sau instalatii de antene. Expertii sustin insa ca efectele termice generate de nivelele actuale de emisie sunt absolut neglijabile, sau chiar nu exista.
Ceea ce nu se spune este insa ca NU radiatia in sine afecteaza corpul uman, pentru ca ar fi nevoie de nivele foarte mari, ca in cazul cuptoarelor cu microunde.
Aproape toate efectele distructive observate asupra bilogicului provin de la INFORMATIA care este transmisa avand ca suport semnalele radio sau de microunde. Aceste modulatii ale undelor electromagnetice rezoneaza cu cele produse de corpul uman.
Frecventele “de lucru” ale oricarui organism viu pot fi detectate in conditii de laborator cu o aparatura performanta de specialitate. Aceste frecvente au un nivel al semnalului foarte mic, abia detectabil, si prin urmare, orice emisie venita din exterior perturba foarte usor si duce la o functionare defectuoasa a intregului sistem biologic.
Aceste frecvente “straine” de corpul uman interfereaza cu cele proprii (biologice) si stimuleaza suplimentar celulele vii cauzand o intreaga gama de efecte patologice care culmineaza cu oboseala, anxietate si cancer.
Situatia existenta este deosebit de ingrijoratoare pentru ca, daca nu cumva locuiesti intro zona indepartata de “civilizatie”, esti expus la astfel de unde electromagnetice non-stop, indiferent daca folosesti sau nu un telefon mobil.
Numeroase studii au aratat legatura dintre expunerea la radiatiile electromagnetice si probleme de sanatate. Chiar si asa, este foarte posibil sa nu-ti dai seama ca simptomele de care suferi sunt in legatura cu undele radio, pentru ca astfel de simptome sunt adesea atribuite altor cauze.
In afara de cancer si tumori pe creier, emisiile de unde radio pot provoca: boala Alzheimer, senilitate si dementa, boala Parkinson, autism, migrene, insomnie si oboseala, slabirea memoriei, lipsa de concentrare si o proasta orientare spatiala.
Acum ma auzi? Adevarul pe care industria de telefonie mobila nu vrea sa-l stii
Unul dintre expertii incontestabili in siguranta telefoanelor mobile este Dr. George Carlo. Ceea ce am aflat ma face sa spun ca sistemul telefoniei mobile este cu mult mai periculos decat fumatul.
In anii 1990 dr. Carlo a primit o bursa de 28 de milioane de dolari de la industria de telefonie mobila pentru a “inchide gura” celor care afirmau ca telefoanele mobile dauneaza sanatatii. Din pacate, ceea ce a descoperit nu era deloc ceea ce asteptau sa gaseasca cei care l-au platit. Telefoanele mobile dauneaza foarte mult sanatatii.
A primit o oferta de 1 milion de dolari pe an ca sa taca, dar el a refuzat si a pus bazele unui institut non-profit numit “Safe Wireless Initiative” pentru a informa oamenii asupra pericolului demonstrat.
Incercand sa anunte publicul in legatura cu efectele negative asupra sanatatii cauzate de undele radio, dr. Carlo a participat la un interviu care s-a materializat in 20 de minute de inregistrare in care arata evidentele fara niciun dubiu. Cu toate acestea, s-au difuzat numai patru secunde, si acestea scoase din context si cenzurand complet probele.
Sfaturi pentru a limita distrugerea sanatatii cauzata de undele radio
Fara ocolisuri, nu exista nicio limita sigura dincolo de care undele radio devin periculoase, contrar a ceea ce se spune. Astfel incat nu le poti evita 100 %.
Cu toate astea, poti sa faci ceva:
* 1. Limiteaza timpul petrecut la telefonul mobil sau la cel fara fir (de tip DECT);
* 2. Foloseste telefonul mobil pe functia de difuzor, astfel incat il vei putea tine cat mai departe de cap;
* 3. Dispozitivele BlueTooth trebuie evitate cu orice pret;
* 4. Limiteaza-ti expunerea in vecinatatea dispozitivelor WiFi. Localizeaza-le si stai cat mai departe de ele;
* 5. Limiteaza convorbirile in interiorul cladirilor, pentru ca telefonul dispune de un semnal mai slab si este nevoit sa creasca puterea de emisie a microundelor;
* 6. Foloseste telefonul doar atunci cand e nevoie, si cu precadere in spatii deschise;
* 7. Limiteaza folosirea telefonului de catre copii si adolescenti, sau (si mai bine), interzice-le folosirea telefonului mobil.
Asadar, ce facem?
Viata pe aceasta planeta a evoluat in milioane de ani, iar acum este amenintata datorita inconstientei “in masa”! Pe de-o parte avem lacomia celor extrem de bogati si puternici din industria telefoniei mobile. De cealalta parte avem prostia, ingamfarea si egoismul la nivel de masa a celor care sunt atat de dependenti de mica lor “arma de distrugere in masa” (telefonul mobil) incat refuza sa se descotoroseasca de ea.
Fara sa exagerez, impotriva intregii vieti de pe aceasta planeta se petrece o crima inimaginabila prin folosirea tehnologiei telefoniei mobile. Singura solutie reala este sa renuntam la aceste jucarii electromagnetice si sa cerem demolarea turnurilor de antene.
Insa depinde de nivelul de constienta al populatiei daca aceasta se va produce sau nu. Daca dorim o viata mai buna, schimbarea trebuie sa vina chiar de la tine, cititorule. Fiecare suntem responsabili de situatia creata. Gandeste-te daca nimeni nu ar mai cumpara telefoane mobile, daca nimeni nu le-ar mai folosi, ce ar face companiile gen Orange sau Vodafone?
Tu trebuie sa faci acest pas. Doar un iresponsabil se asteapta ca altcineva sa vina si sa-i rezolve problemele. Chiar trebuie sa scapam de aceste dispozitive ale mortii, pana cand se vor gasi solutii mai sigure care nu ne afecteaza sanatatea, cum ar fi comunicatiile pe fibra optica.
Asa cum albinele si pasarile au inceput sa dispara, nici noi nu mai avem mult pana o luam pe urma lor, daca nu facem nimic.
Daca tot iti place sa afli informatii interesante de pe internet, foloseste Google pentru a cauta articolul cu titlul “Are The Microwaves Killing the Insects, Frogs, and Birds? And Are We Next?” (traducere: Microundele chiar ucid albinele, broastele si pasarile? si noi urmam?)
Supliment
Campul electromagnetic de radiofrecventa 3G (UMTS, 1950 MHz) induce efecte genotoxice in vitro in fibroblastele umane, dar nu in limfocite (16 februarie 2008).
Sistemul universal de telecomunicatii mobile (UMTS) a fost recent introdus ca standard in Europa cu numele comercial “3G”, fara niciun test sau cercetare asupra efectelor biologice si genotoxice a acestor emisii electromagnetice de inalta frecventa. Dezamagitor, pentru ca standardul precedent GSM (aflat inca in functiune in multe tari), are efecte genotoxice demonstrate.
Celule fibroblaste de provenienta umana recoltate de la 3 donatori diferiti au fost expuse la radiatii tip UMTS (3G) de 1,95 GHz (in gama de microunde) la nivele aflate sub limita oficiala de absorbtie SAR de 2 W/Kg. Ca metodologie, s-au masurat efectele genotoxice prin testul micronucleului si cel alcalin.
Cate cinci sute de celule din fiecare lamela de observatie au fost evaluate vizual la testul alcalin, iar cate o mie de celule au fost evaluate in testul micronucleului. Toate evaluarile s-au desfasurat fara lumina ambientala, in conditii de laborator.
Rezultatele arata ca expunerea celulelor umane la radiatii UMTS a deteriorat starea acestora, atat in testul alcalin cat si in testul micronucleului. La o valoare SAR de 0,05 W/kg primele semne genotoxice au aparut dupa 24 de ore. La o valoare SAR mai mare, de 0,1 W/Kg, aceste efecte au aparut dupa numai 8 ore!
Concluzia este evidenta: expunerea la radiatiile de microunde generate in sistemul de telefonie mobila 3G (UMTS) determina alterari genetice (genotoxicitate) in celulele fibroblaste umane.
theparliament.com anunta ca nivelul de cancer european a atins cote epidemice, citandu-l pe britanicul John Bowis. Deputatul englez afirma ca “un milion de cetateni europeni mor anual de cancer”. Acesta s-a pronuntat pentru alocarea de fonduri suplimentare in bugetele tarilor UE pentru prevenirea cancerului, afirmand ca “o treime din cancere pot fi prevenite, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii”.
Antonios Trakatellis, europarlamentar grec, a spus ca “prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului sunt elementele esentiale in strategia de lupta cu aceasta boala”.

sursa:piatza.net

Iaurturile probiotice și excrementele de porci


Puțină lume știe ce mănâncă. Și mai puțină lume citește ambalajul la ce mănâncă. Iar și mai puțină lume are noțiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice “ invenția concernelor americane “ spre exemplu,conțin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodată în alimentație.
Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”
Aceste bacterii se găsesc de fapt de obicei în flora vaginală, în rect, și în tractul uro-genital, în excremente de porci și alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodată în intestinele subțiri, în stomac sau în gură, în afară că omul a făcut contact direct cu cele de mai sus.
Aceste bacterii bifide nu supraviețuiesc de regulă acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinală, în special din cel subțire.
Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, însă le-au și modificat genetic ca să supraviețuiască acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavoință și perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, conștienți fiind de inconștiența umanității moderne.
Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale și fecale modificate genetic ajung în intestinul subțire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, căci prin ele se schimbă automat flora naturală care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co creează deci un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane și cu efecte nocive pentru sănătate.
Cunoscutul specialist în technică alimentară Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist în domeniu pe teme de alimentație, a făcut cunoscut acest fapt în una din cărțile sale. Însă cui îi pasă, puțini știu încă.
La televizor el însă nu poate vorbi de așa ceva și nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câștiga cu reclamă la iaurturile “probiotice” de către posturile de televiziune. Cum să-ți alungi clienții ?
Citatul din carte cu privire la acest truc și daunele aduse de consumul de probiotice este aici în limba germană :
http://www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html
Bacteriile profane de iaurt însă nu au obiceiul să se lipească de pereții intestinelor căci ele trăiesc in lapte proaspăt și nu in lucrurile digerate. Pe de altă parte bacteriile probiotice nu sunt în stare să facă laptele gros căci această sarcină o au bacteriile lactoacide. De aceea pretioasele bacteri (probiotice) se amestecă pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer)
Problema și mai mare este că de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americană ori prin prețul mai ieftin al culturilor acestea, cam toți producătorii de iaurturi “indiferent că este probiotic sau nu “ să folosească tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ așa că este greu de găsit încă un iaurt natural făcut cu bacterii tradiționale. Bacteriile tradiționale folosite la făcut iaurtul proveneau înainte de la vițel sau vacă. După Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus și Lactobacillus bulgaricus.
În Germania acum este foarte greu de găsit un iaurt care să nu aibă culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale și fecale. Mâncăm caca fără să știm, fiindcă îi credem orbește pe cei care fac reclamă la TV. Asta e.
În Google este extrem de greu de găsit un articol din care să reiasă evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însă dacă citiți cărți mai vechi sau căutați cu grijă puteți vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele și ca fac cu adevărat parte din flora altor organe. Toate articolele despre aceaste bacterie mint cu nerușinare sau au preluat minciuna de la alții.
De exemplu mai jos, o firmă vinde un product cu aceleași bacterii bifide pentru flora vaginala, idem cu cele care se găsesc și în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general se știe sau cel puțin știa ca flora vaginală și cea din intestine este complet diferită. Însă în ziua de azi cine mai gândește ? Toată lumea crede orbește.
Dacă cineva folosește aceleași bacterii pentru stomac și pentru vagin, ceva trebuie să fie greșit, nu credeți ?
nuvaccinurilor.blogspot.com

Adevarul despre bauturile carbogazoase


Un studiu efectuat de Prof. Dr. Carlos Alexandre Fett de la Universitatea de Stat Matto Grosso, Brazilia a dezvăluit adevărul socant despre efectele pe care le au băuturile carbogazoase asupra organismului uman.. Aflaţi ce se întâmplă în interiorul corpului în urmatoarele 60 de minute de cand ati consumat aceste bauturi.
După doar zece minute, 10 lingurite de zahar sunt transformate, reprezentand 100% din doza zilnică recomandată. Starea de voma este inhibata de acidul fosforic prezent in compozitia bauturii.
După douăzeci de minute, nivelul de zahăr din sânge creste, forţând eliberarea de insulină. Ficatul raspunde prin transformarea întreagii cantitati de zahăr pe care o primeşte în grăsime.
După patruzeci minute, cofeina este absorbita complet. Pupilele se dilata, tensiunea arteriala
creste, ficatul raspunde prin pomparea a mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt acum blocati, inlaturand somnolenţa şi oferindu-vă energie.
După 45 de minute, organismul creşte producţia de dopamină, stimuland centrele de placere. Acest proces se obtine, de exemplu si prin consumul de heroină.
Dupa 50 de minute, acidul fosforic se leagă de calciu, magneziu si zinc la nivelul intestinului,
ducand la cresterea metabolismului. Dozele mari de zahăr şi îndulcitori artificiali, duc de asemenea, la creşterea eliminarii de calciu prin urina, reprezentand una dintre cauzele care duc la aparitia osteoporozei.
La o ora dupa consum, proprietatile diuretice ale cofeinei isi fac efectul. Prin urina sunt eliberate cantitati de calciu, magneziu şi zinc necesare sistemului osos. Vei elimina tot ceea ce contine bautura dar si alte elemente esentiale de care corpul tau are nevoie. Nu intamplator Presedintele Vargas a interzis Cola in Brazilia.

sursa:piatza.net

Iată cum sunt jefuite rezervele tarii


Rezervele de gaze
Știați că România produce în fiecare an gaz în valoare de 5 miliarde de dolari? Probabil că nu. Iată de ce:
1. Nu îl vinde, ca orice bun gospodar, cu cel mai bun preț posibil. Îl vinde la preț de marfă de furat: mai puțin de jumătate din valoarea de piață.
Producția anuală de gaze naturale este de 12 miliarde de metri cubi, împărțită aproximativ egal între Petrom și Romgaz. Ambele companii sunt obligate să vândă la prețul reglementat de 165 de dolari pentru o mie de metri cubi.
În total, fiecare companie încasează câte un miliard de dolari. Iar redevența plătită statului este mai mică de o zecime. Da! Din cele 5 miliarde cât ar costa în mod normal gazele, statul se alege cu mai puțin de 200 de milioane.
2. Nu îl vinde în mod transparent, oricui vrea să-l cumpere. Primii pe listă sunt favoriții politici… pardon, strategici.
Un exemplu: pretinzi că faci industrie chimică, dar singurul tău avantaj competitiv este că primești gaz la jumătate de preț. În realitate, cealaltă jumătate înseamnă bani pe care adevăratul proprietar, contribuabilul, nu i-a mai încasat. Tu ajungi miliardar. Lui i se mărește TVA pentru că nu-s destui bani la buget. Tu plătești gazul cu 165 de dolari mia de metri cubi. Pentru el, prețul se stabilește ca o medie din gazele rămase și importuri. După ce plătește și distribuția, ajunge la peste 300 de dolari, adică dublu.
3. Se va schimba ceva în viitor? Absolut nimic! Cine să schimbe? Toate partidele au avut grijă să conserve sistemul clientelar botezându-l “strategie națională”. Iar cifra exactă a rezervelor este păzită cu strășnicie de securiștii de bine. Vor să aibă ce fura și copiii lor.
Oficial, România are 185 de miliarde de metri cubi de gaze, deci ar trebui să se termine în 15 ani. Chiar și așa, valoarea lor totală este – la prețurile de acum – de 75 de miliarde de dolari, adică peste 50 de miliarde de euro. “Strategia națională” este ca sistemul de sifonare numit “preț reglementat” să continue până în 2030. Cu cele 25 de miliarde de euro pierdute astfel, România și-ar putea face, de exemplu, rețeaua de autostrăzi.
Însă rezervele ar putea fi chiar mai mari. BP estimează un potențial de 630 de miliarde de metri cubi! Deci, este posibil să rămână ceva de furat chiar și pentru nepoții de securiști.
Ați văzut ce averi aveau Mubarak, Ben-Ali, Gaddafi? Așa le-au strâns. Doar că în România este democrație feudală, iar banii se împart la mai mulți.
4. “Dar este bine să fie gazul ieftin!” Oare chiar este?
Este bine pentru cei care își umplu buzunarele și folosesc prețul mic ca pe un sedativ împotriva simțului civic. Și în țările hoților de mai sus benzina este teribil de ieftină. Îi face asta mai bogați?
Dacă statul pierde o sursă substanțială de venit, va mări TVA, accize, CAS pentru a compensa cumva. Într-un fel sau altul, populația plătește.
În schimb, este încurajat consumul unei resurse care s-ar putea dovedi valoroasă mai târziu. De ce să-ți izolezi casa, de ce să găsești o sursă mai eficientă, când centrala este ieftină iar prețul gazului este acceptabil? Pentru toate acestea, nota de plată va veni peste o generație. Gazul se va termina apoi inevitabil tot se va scumpi, casa va rămâne tot neizolată iar banii care s-ar fi putut transforma în capital se vor fi irosit.
Copiii lor vor avea cu ce-și plăti facturile. Dar ai tăi?

Cele 3 metode de jaf la Hidroelectrica

În anii ’70, România se împrumutase masiv pentru investiţii în marile combinate siderurgice, chimice, în rafinării sau centrale electrice. Printre ele – şi o mare parte din reţeaua de hidrocentrale. Când Ceauşescu a hotărât să plătească datoria externă cu orice preţ, efectele au putut fi măsurate uşor: întuneric, frig, foame. Puţini ştiau raţiunea economică exactă. În limbaj financiar-contabil, planul lui Ceauşescu era „să amortizeze mai rapid mijloacele fixe pentru a trece la surplus operaţional”. Ceauşescu a apucat să ducă până la capăt doar prima parte a planului. Puţinii care ştiau raţiunea economică exactă au dus la capăt a doua parte. În nume propriu.
Ce înseamnă afacerea cu hidrocentrale
Principiul de funcţionare a hidrocentralei ca afacere este diferit de celelalte tipuri de centrale. Construcţia înghite cea mai mare parte din costuri. Astfel, o hidrocentrală costă cel puţin două milioane de euro pentru fiecare MW de putere instalată şi funcţionează, în medie, la jumătate din capacitatea maximă. În schimb, o termocentrală costă pe jumătate, doar un milion de euro pentru fiecare MW de putere instalată, şi func-ţio-nează, în medie, la jumătate din puterea maximă. Diferenţa este că, în timp ce termocentrala are costuri cu materia primă pe toată durata de funcţionare, hidrocentrala are costuri enorme cu dobânzile în perioada de amortizare. La sfâr-şitul perioadei de amortizare, care se poate întinde chiar şi pe 30 de ani, hidrocentrala devine o adevărată mină de aur pentru proprietar, – care poate vinde în continuare cu acelaşi preţ o marfă produsă cu costuri minime.
Inovaţia nr. 1: curentul ieftin
În România, trecerea nu s-a mai întâmplat. În „economia de piaţă originală” a fost inventată noţiunea de „curent ieftin”. Noţiunea este absurdă din punct de vedere economic, pentru că electricitatea este o marfă fungibilă – adică oricare unitate poate fi înlocuită cu oricare alta – ceea ce înseamnă că un KW/h costă aproximativ la fel peste tot. În acest fel, avantajul competitiv al Hidroelectrica – o investiţie enormă amortizată – se mută gratis de la producător către consumator.
Inovaţia nr. 2: vânzare în bandă
Conceptul a fost uşor acceptat de populaţie, pentru că a putut astfel cumpăra aproximativ o treime din energia ieftină. Însă pentru celelalte două treimi, statul a găsit o altă noţiune originală. Aceea de cumpărător strategic, care cumpără constant. Într-o economie de piaţă adevărată, acesta este genul de consumator iubit de termocentrale şi detestat de hidrocentrale. Energia hidro mai are un avantaj pe lângă lipsa costurilor cu combustibilul: o hidrocentrală poate fi pornită în orice moment, pentru a acoperi cereri inopinate sau vârfuri de consum, la preţuri care pot ajunge de câteva ori mai mari decât cotaţia standard. Totuşi, Hidroelectrica a adoptat un comportament de producător pe cărbuni, şi a căutat consumatori care cumpără constant, „în bandă”, şi care plătesc preţuri mult mai mici pentru aşa privilegiu. Din cauza acestei practici, în mai mulţi ani secetoşi Hidroelectrica s-a văzut obligată să cumpere scump curent de la Termoelectrica, pe care l-a vândut ieftin către „băieţii deştepţi”, printre care cel mai faimos – Bogdan Buzăianu, conform contractelor.
Inovaţia nr. 3: derivate toxice
În cazul Alro, Hidroelectrica a venit anul acesta cu cea de-a treia inovaţie, care seamănă deja cu celebrele derivate financiare. În aprilie, Hidroelectrica şi Alro au semnat un contract până în 2018, în care “preţul energiei va fi stabilit în funcţie de o serie de factori, precum cotaţia aluminiului la bursa metalelor de la Londra”. Cu alte cuvinte, dacă preţul aluminiului scade, Hidro va încasa mai puţini bani pentru fiecare kilowatt vândut. Pentru Alro, este o asigurare excelentă în caz de vremuri tulburi, asigurare care poate fi cumpărată pe bani grei de la aşa-numitele fonduri de hedging, care se ocupă cu arbitrajul riscurilor de afaceri. Hidroelectrica, în schimb, face un serviciu care nu-i intră în atribuţiile de bază şi care o poate trimite uşor de la profitul minuscul, de acum, la pierdere.
Care este paguba pentru contribuabili
Concret, Hidroelectrica vinde un MW/h cu o medie de 31 de euro, deşi preţul reglementat este de 44 de euro. Preţul de pe bursa OPCOM se apropie de această valoare, iar în cazul termenelor de livrare scurte îl depăşeşte substanţial. Hidroe-lectrica şi-a propus anul acesta să încaseze 660 de milioane de euro şi să aibă un profit de 15 milioane de euro. Potrivit fos-tu-lui ministru al Economiei, Adriean Videanu, planul ar fi fost depăşit, iar profitul pe primele opt luni ar fi ajuns la „1.100 miliarde lei” (110 milioane lei noi, 26 milioane de euro – n.red.). Pentru comparaţie, Alro, compania care „nu poate rezista” fără curent ieftin şi-a bugetat încasări de 430 milioane de euro şi un profit de 42 milioane de euro în 2010. Însă nu doar Alro ci aproape toţi clienţii Hidroelectrica beneficiază de o reducere pe care nu o merită şi pe care nu o mai găsesc în altă parte.
Cu o putere instalată de aproape 7 GW, amortizaţi aproape integral, valoarea de piaţă a Hidroelectrica este de aproximativ 15 miliarde de euro. În aceste condiţii, un acţionar – în speţă contribuabilul român – ar trebui să se aştepte ca investiţia să-i aducă un profit între 500 de milioane şi un miliard de euro pe an.

sursa:piatza.net

Sfarsitul lumii in anul 2012 ?


Popol Vuh, textul sacru al nativilor mezoamericani, prevede in viitorul imediat un eveniment cosmic cataclismic, ce va marca finalul civilizatiei cunoscute si nasterea uneia noi. Acesta va avea loc, conform calendarului mayas, in 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) *, corespunzator datei “noastre” de 21 decembrie 2012.
“Popol Vuh” si Apocalipsa dupa mayasi
Mayasii erau un popor avansat. Exceptionali matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact decat cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcatuit in urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau – inca nu se stie cum – locatia exacta a centrului galaxiei, dand o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor din acest spatiu.
Mayasii intelegeau diferit timpul fata de omul modern de azi. Noi vedem timpul ca fiind linear; el poate fi incetinit, dupa cum chiar a demonstrat teoretic Albert Einstein, insa “curge” intr-o singura directie. Prin contrast, mayasii credeau ca timpul “curge” in cicluri care se repeta periodic, la finele fiecaruia incepand unul nou, si ca ciclurile temporale isi au originea in Centrul Cerului, denumit de ei Hunab Ku, un fel de “pantece cosmic” care a dat nastere lumii noastre si care o va distruge pentru a face loc alteia. Hunab Ku, pentru care mayasii aveau in scrierea lor si o ideograma ,era asimilat zeului suprem, Creatorul.
De altfel, Calendarul Lung maya, care se va incheia la 21 decembrie 2012, este intemeiat pe acest principiu al ciclicitatii.
Mayasii, in plus, posedau cunostintele necesare privind fazele solare, ceea ce este vital pentru calcularea unui calendar precis. Magnificele piramide maya sunt perfect aliniate dupa solstitii si echinoctii. Spre exemplu, piramida de la Chichén Itzá a fost construita in asa fel incat, in timpul echinoctiilor, soarele in apus arunca o umbra semanand perfect cu cea a unui sarpe, coborand pe treptele dinspre nord ale ale constructiei. Sarpele acesta este reprezentarea alegorica a zeului Kukulcan – la mayasi sau Quetzalcoatl – la azteci (nume insemnand “sarpele cu pene”,) asimilat ulterior de populatiile Americii Latine lui Iisus Hristos.
Un asemenea efect poate fi obtinut doar posedand cunostinte arhitecturale si astronomice exceptional de precise. Acestea au fost mostenite de poporul maya, de la o inca si mai veche si mai misterioasa civilizatie: aztecii. Aztecii au ridicat la Teotihuacán (”Orasul Zeilor”), langa Mexico City, Piramida Soarelui, inchinata aceluiasi zeu Quetzalcoatl. Piramida este aliniata cu constelatia Pleiadelor, pe care si egiptenii au luat-o in calcul la constructia ansamblelor de la Gizeh. De altfel, s-a constatat ca exista o legatura intre credintele religioase stravechi ale mayasilor, egiptenilor si sumerienilor, in special in modul in care acestia se raportau la creatia universului, a rasei umane si la viitor.
Mayasii au calculat data incheierii actualului ciclu temporal bazandu-se pe cunoasterea matematicilor, studiind indeaproape periodicitatea ciclurilor astronomice si sincronicitatea acestora cu evenimentele din natura si din viata umana. Ei acordau mare atentie spiritualitatii, intelegand bine rolul pe care constiinta umana il joaca in schimbul de informatii cu natura. Astfel, credeau ca ingerand anumite plante, in timpul rugaciunilor rituale, li se vor deschide usile perceptiei si se va ridica valul care impiedica omul sa comunice direct cu Creatorul. Bazandu-se pe aceasta combinatie intre divinatii si calcule matematice, ei au aflat, in mod incredibil, inca de acum 4.000 de ani, ceea ce noi stim de doar cateva decenii: anume, ca pe 21 octombrie 2012 va incepe alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee!
Alinierea culmineaza, conform calculelor mayase – confirmate de savantii moderni – in ziua solstitiului de iarna, 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) sau 21 decembrie 2012, in calendarul nostru. La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe “Sarpele cu pene” coborand pe treptele piramidei Chichén Itzá, care la baza au un cap mare de sarpe sculptat in piatra. Acest fenomen se petrece de doua ori in fiecare an, insa la solstitiul de iarna al lui 2012, ceva special se va intampla. La apus, umbra marginii de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumina care imbratiseaza si ilumineaza capul de sarpe sculptat de la baza scarilor. Intr-o perioada de 32 de minute, sarpele, alcatuit din aceasta alternanta de lumina si umbra, va cobori pe pamant, pe masura ce soarele paraseste fiecare treapta, mergand din varf pana la baza. Pe langa aceasta, pe 21 decembrie 2012 in jurul orelor 11:11, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleiadelor, intr-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacán sau piramidele egiptene de la Gizeh.
Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfarsi prin foc, iar “pantecele cosmic” Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi “Cel de-al Saselea Soare”, o alta lume mai evoluata urmand sa se nasca.
Ce spun savantii moderni?
Indiferent cat de reticenti am fi, e imposibil sa nu tinem seama de cosmogonia vechilor popoare mezoamericane. Asta pentru ca, pe langa exceptionalele dovezi de acuratete si precizie furnizate de calendarul maya si de constructiile lasate mostenire de civilizatiile disparute, unele descoperiri ale ultimilor ani ne pun pe ganduri.
In primul rand, oamenii de stiinta au confirmat ceea ce mayasii stiau de mult: anume ca la data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla in “aliniamentul galactic”, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care imparte in doua calea Lactee, divizand-o in 2 hemisfere sau lobi).
Aliniamentul apare ca rezultat al precesiunii echinoctiilor. Precesiunea este cauzata de faptul ca pamantul “se clatina” foarte incet pe axa sa, schimband astfel pozitia echinoctiilor si solstitiilor cu cate un grad la fiecare 71,5 ani. Intrucat soarele la solstitiu are o largime de doar o jumatate de grad, rezulta ca soarelui la solstitiul de iarna ii sunt necesari 36 de ani pentru a trece prin Ecuatorul Galactic. Alinierea exacta intre centrul soarelui, asa cum este vazut de pe pamant, si Ecuatorul Galactic, a avut loc in 1998 (dupa Jean Meeus in Mathematical Astronomy Morsels, 1997); la un calcul simplu, adunand 1998 cu +/- 18 (jumatatea lui 36), rezulta ca soarele este aliniat cu Ecuatorul Galactic la fiecare solstitiu de iarna intre 1980 si 2016.
Daca asemenea aliniamente au mai aparut in anii 3000 I. C. si 1500 I. C., deosebirea este ca, de aceasta data, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar ca se va afla pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste Centrul galaxiei .
In plus, cu ocazia aceleiasi alinieri, Taietura Neagra (regiune de praf interstelar de la nordul Centrului Galactic pana dincolo de constelatia Acvilei, marcata in imagine ca “Dark Rift”) pe care mayasii o cunosteau si o numeau “Drumul Negru” (Xibalba be), se intinde exact peste Ecuatorul Galactic, in locul in care soarele se va afla in 2012. Aceasta zona este vizibila cu ochiul liber la munte sau acolo unde aerul este curat, ca o panza alba pe cerul noptii.
Astronomii moderni, cu instrumente avansate, au descoperit in centrul Caii Lactee o imensa “gaura neagra” care emite radiatie gamma de inalta energie si care, periodic, inghite stele si respectiv naste altele. Publicatia The Journal of Astronomy and Astrophysics ofera mai multe amanunte. Folosind date primite de cele la patru telescoape ale complexului High Energy Stereoscopic System (H.E.S.S.) localizate in Namibia (Africa), savantii au concluzionat: “centrul galaxiei gazduieste un numar de potentiale surse de raze gamma, inclusiv o masiva gaura neagra cu masa de circa 10.000 de ori mai mare decat a soarelui, ramasite ale exploziilor unor supernove si posibil o acumulare de particule de ‘materie neagra’”.
Daca descoperirea in sine nu este una exceptionala – se pare ca multe galaxii au asemenea gauri negre in centru – alte dovezi sunt de natura sa furnizeze noi elemente pentru descifrarea misterului. Sau dimpotriva, pentru adancirea lui…
In martie 2005, astronomul dr. Scott Hyman de la Sweet Briar College (SUA) a facut un anunt tulburator in prestigioasa revista stiintifica Nature. Analizand semnalele radio de joasa frecventa provenite din centrul Caii Lactee, captate cu telescoapele de la Socorro (New Mexico), dr. Hyman si colegii au detectat un semnal clar, pe care l-au calificat drept “emisie coerenta”. Acesta se compunea din 5 emisii radio de energie egala, care durau cate 10 minute fiecare si se repetau la intervale de 77 de minute, pe o perioada de 7 ore, intre 30 septembrie si 1 octombrie 2002. Descoperirea i-a facut pe Scott Hyman si intreaga comunitate astronomica “sa se scarpinde in cap”, dupa expresia autorului articolului.
Ar putea fi ciudatele “murmure”, detectate de dr. Hyman in centrul galaxiei noastre, o cauza a schimbarilor climatice abrupte pe care le resimtim azi? Deocamdata nu s-a putut stabili asa ceva. Insa catastrofele naturale se inmultesc cu viteza exponentiala, modificarile climei sunt evidente pentru oricine. Savantii au detectat comportamente extreme si stranii in soare, avand efecte asupra atmosferei pamantului si efecte masurabile asupra altor planete ale sistemului nostru solar.
Sa fim mai degraba sceptici sau…
Exista intr-adevar legaturi intre “alinierea galactica” din 2012 si intensificarea fenomenelor naturale extreme? Va fi 21 decembrie 2012 data la care un eveniment de proportii cataclismice va distruge civilizatia umana? Nu avem inca de unde sa stim acest lucru, iar pe internet sustinatorii si adversarii teoriei poarta dezbateri intense, cu argumente solide si dintr-o tabara, si din cealalta (vezi de exemplu aici si aici). Totusi, majoritatea celor pe care intr-adevar ii intereseaza subiectul se pot consola la gandul ca vor trai acele clipe pentru a confirma sau infirma, ei insisi, profetiile.
Pentru crestini, contactul cu spiritualitatea unui popor stravechi poate fi interesant, fara sa schimbe insa modul in care este privit finalul civilizatiei umane. Ascultand de spusele Scripturii, crestinul se afla intr-o stare de veghe, de alerta spirituala, care nu poate fi tulburata. De altfel, ideea de a incerca prezicerea unei date exacte a sfarsitului lumii contrazice Sfanta Scriptura. “Iar ziua Domnului va veni ca un fur”, ne spune Apostolul Petru in a sa a 2-a Epistola Soborniceasca (3:10), iar din Evanghelia dupa Matei aflam ca “de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.” (24:36). Mantuitorul Insusi il indeamna pe crestin sa vegheze asteptand a doua Sa venire, precum fecioarele intelepte din pilda (Matei, 25).
Insa orice am fi, credinciosi crestini, ai altor religii sau atei, conditia actuala a lumii in care traim e de ajuns sa traga un semnal de alarma. De ce multi dintre noi nu-l aud? Aceasta depinde de cat de astupate ne sunt urechile.

Note:
*Calendarul maya, vizibil in prima imagine din articol, incepe in 12 august 3114 i.C. si se incheie la 21.12.2012. El contine 5 subdiviziuni temporale. In ordine de la cea mai mica la cea mai mare acestea sunt (in transcriere aproximativa): k’in, winal, tun, k’atun, baktun. K’in inseamna o zi, winal, o perioada de 20 de zile (asemanatoare cu luna noastra), tun este un an de 360 de zile iar k’atun, 20 de ani a cate 360 de zile fiecare. In fine, baktun reprezinta o perioada de 400 de ani, adica 20 de k’atuni. 13 baktuni formau un Mare Ciclu, adica 1.872.000 zile, notat 13.0.0.0.0.
Inversarea polilor magnetici
La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. Polul nord magnetic terestru este într-o constanta deplasare. La ora actuala, tinde sa se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de stiinta considera ca aceasta inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând. Extras din revista “Sciences et Avenir” (Stiinta si viitorul) din Iunie 2002: “Analizând datele culese de doi sateliti: Oersted, lansat în 1999, si Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme, o echipa de specialisti de la Institutul de Fizica Pamântului din Paris a remarcat variatii importante ale câmpului magnetic terestru. Sa fie acesta semnul inversarii polilor magnetici ai Pamântului? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degraba putem banui ca intensitatea câmpului magnetic fluctueaza, scazând si apoi revenind, fara a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuatii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuatie, nucleul terestru pare a fi agitat însa de furtuni intense.” Acest lucru nu a fost confirmat de majoritatea cercetatorilor, unii dintre ei chiar aducând argumente puternice care tin de miscarea Chandler. Miscarea Chandler este o mica deplasare în pozitia polilor de rotatie ai Pamântului, cu caracter semi-regulat. Datorita miscarii Chandler (care nu e singura componenta de deplasare a polilor de rotatie), polii de rotatie se misca într-un cerc neregulat cu diametrul de 3 – 15 metri cu o perioada de 36 de luni.Peste miscarea Chandler se suprapun alte miscari, asa incit polii de rotatie executa permanent un fel de “dans” foarte complicat si partial neregulat cu o amplitudine mica.Cauzele miscarii Chandler sunt un subiect controversat. Interactii între diversele atractii gravitationale reprezinta doar una din ipoteze. O ipoteza lansata de cercetatori de la Jet Propulsion Laboratory sustine ca miscarea Chandler e cauzata de fenomene legate de clima Pamintului. Nu exista inca un consens.
Magnetismul Pamintului se stie ca a trecut prin inversari de poli în trecutul geologic. Magnetismul prezent se modifica într-un sens care ar putea indica o eventuala inversare a polilor magnetici într-un viitor nedeterminat. Dar nu se stie cu precizie daca modificarile prezente sunt doar fluctuatii normale sau într-adevar sunt premergatoare ale unei inversari de poli magnetici. In plus, conexiunea între polii magnetici si miscarea Chandler (polii de rotatie, diferiti fata de cei magnetici) este doar o presupunere, nu exista nici un fel de date clare in acest sens.Clarvazatorul Edgar Cayce a fost întrebat pe data de 11 august 1936 de unul din clientii sai daca Pamântul va trece prin vreo schimbare majora între anii 2000 si 2001, si daca da, ce fel de schimbare. Cayce a raspuns ca o deplasare (in engleza “shifting”) a polilor va avea loc între anii 2000 si 2001. Deplasare (“shifting”) poate însemna o miscare de citeva grade, sau un grad, sau mai putin. Inversare ar presupune o miscare de 180 de grade. Cayce a zis “shifting” adica deplasare, nu inversare. In orice caz, 2001 a trecut si deplasarea prezisa nu s-a intimplat.
Presa de senzatie speculeaza pe marginea inversarii polilor magnetici ai Pamântului, care s-a întâmplat de mai multe ori în trecutul geologic (cu foarte mult timp in urma) si s-ar putea sa se mai întimple intr-un viitor nedeterminat. Dar asta nu trebuie confundata cu deplasarea polilor de rotatie (miscarea Chandler fiind doar o componenta a acestei deplasari). Este practic imposibil ca polii de rotatie sa se inverseze. Este posibil ca polii de rotatie sa se deplaseze un pic – oricum se deplaseaza foarte putin tot timpul, dar cu cât mai mare deplasarea, cu atît mai mica probabilitatea.
Schimbare radicala de clima
Clima este în curs de schimbare? Fara echivoc, raspunsul este da. O serie de observatii tind sa confirme aceasta concluzie si permit o mai buna întelegere a rapiditatii acestor schimbari. Ca urmare a preocuparilor majore pentru schimbarile climatice ce pot surveni în acest secol, climatologi din toate colturile lumii emit scenarii de evolutie a vremii si climei. Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima. Pâna în 2007 era anuntate furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinând pierderea unor vaste teritorii. Desi asta nu s-a intamplat, totusi pericolul persista. Verile vor fi din ce în ce mai calde, provocând o si mai rapida topire a ghetarilor, cu consecinte grave asupra climei, la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scazute, similare Siberiei, în tarile limitrofe Atlanticului de Nord. Incepând cu 2012, procesul de racire globala va cuprinde Pamântul, iar la mijlocul secolului 21, întreaga planeta va fi cuprinsa de temperaturi scazute, aprecia un expert al Observatorului Academic al Rusiei. Cauza acestei scaderi a temperaturii este micsorarea fluxului de radiatii solare, aprecia Habibulo Abdusamatov, citat de NewsRu. “Am fost martorii unei asemenea raciri în Europa, America de Nord si Groenlanda în 1645-1705, cu canale înghetate în Olanda, si oameni care si-au abandonat casele din cauza ghetarilor. Aceasta este ceea ce ne asteapta în câteva decenii”, afirma specialistul. Analize ale fluctuatiilor radiatiilor solare care influenteaza climatul pe Terra arata ca planeta se afla acum la vârful procesului de încalzire globala. Acum, odata cu scaderea radiatiei solare, temperaturile globale vor scadea si ele, crede Absudamatov. “In secolul 20, activitatea solara putea fi caracterizata de o crestere generala a cantitatii de energie radiata, de aici încalzirea globala. Aceasta nu este nicidecum o anomalie, ci un fenomen normal. Incalziri globale, ca si raciri globale, au mai avut loc”. Potrivit lui Absudamatov, racirea va începe în 2012 -2013. Pâna în anul 2035, nivelul radiatiilor solare va atinge minimul, iar 15 ani mai târziu se asteapta o racire accentuata a climei.

sursa:piatza.net

Jocul de carti ” Illuminati”


Acest joc de carti, lansat in 1995, s-a dovedit a anticipa cu precizie “evenimente” ce au avut loc la multi ani dupa aceea, intre care cel mai important fiind cunoscutul Inside Job de la 9/11.
Uimitoare este si cronologia evenimentelor, care respecta intocmai evolutia istorica reala ulterioara; la minutul 7:20, unde pentru viitor era programat un mega-cutremur in Japonia, cladirea din imaginea de pe cartea de joc fiind ceasul din Tokio.
Sa fie oare viitorul omenirii programat chiar la milimetru in “laboratoarele” unei elite sinistre? Suntem doar niste cobai intr-un mega-plan malefic?
Acele ceasului din Tokio prezentat in cartea de joc arata cifrele 11 si 3, adica data cand a fost lovita Japonia de mega-cutremur si tsunami: 11.03.11 – 11 martie 2011.
Pornind de la asta, sa vedem alte “coincidente ” bizare cu numarul 11, legat de unele evenimente foarte discutate din ultimii ani ce se pare ca au fost pe agenda Illuminati.
11 Noiembrie 1918 – la ora 11, Primul Razboi Mondial s-a terminat (11/11/18)
11 Septembrie 1941 – incepe constructia Pentagonului
11 Septembrie 1973 – CIA il instaleaza pe Pinochet la putere in Chile.
11 Septembrie 1990 – Bush tine discursul despre starea natiunii in care lanseaza si promoveaza deschis conceptul de Noua Ordine Mondiala.
11 Septembrie 2001 – atacurile de la World Trade Centre .
11 Martie 2004 – atacurile teroriste de la Madrid.
11 Februarie 2011 – Mubarak paraseste puterea in Egipt.
11 martie 2011 – Cutremurul si tsunami lovesc Japonia
Pe 9 11 (9 Noiembrie 1989), Zidul Berlinului cade, eveniment pus la cale de CIA si omologii lor din tarile comuniste.
911 zile dupa 9/11/01, au loc atacurile cu bombe de la Madrid .
Presedintele Kennedy este assasinat in luna 11 , in ziua 22, pe paralela 33.
Si inca o similitudine, legata de numarul 19:
Invazia lui Bush din Iraq incepe pe 19 Martie 2003.
Invazia lui Obama in Libya incepe pe 19 Martie 2011

sursa:piatza.net

Calatoria in timp


Calatoria în trecut sau în viitor considerata mult timp o tema de science fiction, este acum un subiect de serioase cercetari. Calatoria în timp a fost facuta ,teoretic posibila odata cu teoria relativitatii a lui Einstein.Aceasta se bazeaza pe faptul ca spatiul si timpul nu sunt doua entitati distincte ci se unesc pentru a forma o a patra dimensiune :spatiu-timp.În aceasta dimensiune orice corp calatoreste cu o viteza constanta, viteza lumini.
Daca un corp nu calatoreste în spatiu, atunci toata viteza sa (viteza luminii) este folosita pentru a calatorii prin timp. Astfel, un corp în repaus “înbatrâneste ” cu viteza luminii.
Dar, daca acest corp calatoreste si în spatiu, atunci viteza sa se va descompune pe cele doua axe, viteza de trecere a timpului, fiind redusa.
Iar daca un corp se deplaseaza prin spatiu cu viteza luminii atunci viteza pe axa timpului acelui corp va fi 0.
Cilindri masivi rotitori
Prima masina teoretica ar consta într-un corp extrem de dens ce se roteste extrem de repede. Puternica atractie gravitationala ar “târî ” spatiul si timpul în jurul sau în timp ce se roteste.Acest obiect va distorsiona geometria spatiului si trecerea timpului în jurul sau.O nava spatiala ar putea sa treaca prin apropierea acestui corp pe o traiectorie aparent normala pentru echipaj si pentru aparatele de la bord dar ar iesi de partea cealalta în alt timp si, eventual în alt spatiu.
Obiectul necesar acestui efect ar fi echivalentul a 10 stele neutron, fiecare având aceiasi masa ca Soarele într-un volum nu mai mare decât al muntelui Everest, unit de la pol la pol de un cilindru si rotindu-se de doua mii de ori pe secunda. Nu se cunoaste nici un astfel de obiect dar nu este clar nici daca ar putea sa existe ,gravitatia strivindu-l pâna ar lua forma unei sfere si apoi s-ar transforama într-o gaura neagra. Dar pulsarii milisecondici, care sunt stele neutron ce se rotesc de sapte sute de ori pe secunda ajung intrigant de aproape de conditiile necesare.
Acest corp ar putea functiona ca o masia a timpului datorita conceptiei lui Einstein, care spre deosebire de Newton nu considera ca planetele sau alte corpuri interactioneaza între ele prin forte gravitationale, pentru ca în conformitate cu legile lui Newton aceste interactiuni s-ar produce instantaneu ,dar nici o forma de radiatie sau influenta nu se propaga cu o viteza mai mare decât cea a luminii. Astfel Einstein, a afirmat ca aceste corpuri nu interactionaza ,ele miscându-se liber,traiectoriile lor fiind determinate de curburile, modificarile în spatiu-timp cauzate de materia existenta.
Astfel, un asemenea corp ar putea genera o forta asa de mare încât sa modifice în mod radical geometria spatiului din jurul sau si, în acelasi timp si timpul. Un eveniment similar se întâlneste în apropierea gaurilor negre, corpuri cu o gravitatie extrem de mare si în apropierea carora timpul se dilata, ajungând chiar sa se opreasca.
Gaurile de vierme
A doua abordare a calatoriei în timp impica gaurile negre. Ecuatia relativitatii sugereaza ca o pereche de gauri negre ar putea fi “legate” între ele de tuneluri ce fac o scurtatura prin timp si spatiu. Aceste tuneluri se numesc “gauri de vierme”. Cele doua gauri negre (gurile tunelului) pot fi oriunde în timp si spatiu si sa fie oricum conectate prin tuneluri. Astfel o gura poate fi în prezent iar cealalta este în acelasi loc acum o mie de ani. De acea un obiect ar putea intra în prezent si ar putea iesii acum o mie de ani.
O problema (în afara de faptul ca e greu de fabricat sau de gasit gauri de vierme) este faptul ca gravitatia are tendinta sa “închida” aceste gauri de vierme (ca si gura unui tunel ce colapseaza). Ar fi totusi posibil sa se mentina gaura deschisa introducând în ea materie din exterior, materie ce se presupune ca ar exista dar nu a fost înca descoperita (materie neagra). Gaurile negre exista cu certitudine ,variind de la obiecte în galaxia noastra (Calea Lactee) cu mase doar de câteva ori mai mari ca a Soarelui pâna la obiecte cu mase de milionane de ori mai mari decât a Soarelui în centrele galaxiilor si în quasare.
Chiar daca aceste speculatii nu furnizeaza metode practice de construire a masinilor timpului, fizicienii continua studiul lor deoarece exista posibilitatea ca tot universul sa fie brazdat de gauri de vierme microscopice cu “gurile ” mai mici ca un proton. Astfel de gauri de vierme ar putea explica de ce legile fizicii sunt aceleasi oriunde în univers, de ce, de exemplu ,un electron pe Pamânt are aceiasi sarcina si masa ca unul aflat într-o galaxie îndepartata. S-au facut serioase speculatii cum ca prin aceste mici gauri de vierme se “scurge” informatie ce mentine legile fizicii constante dintr-un punct în altul si dintr-un timp în altul.
Materia neagra
Materia neagra este o materie nelumioasa ce nu poate detectata prin observarea a nici unei forme de radiatie electromagnetica, dar a carei existenta ,distribuita dealungul universului este sugerata de câteva consideratii teoretice.
Trei teorii ar sugera existenta materiei negre. Galaxiile din apropierea Caii Lactee par sa se roteasca mai repede decât ar fi de asteptat considerând cantitatea de materie vizibila din aceste galaxii. Multi astronomi cred ca 90% din materia unei galaxii obisnuite este invizibila.
A doua consideratie teoretica este existenta roiurilor de galaxii. Multe galaxii sunt grupate în astfel de roiuri. Astronomii afirma ca daca se accepta niste conceptii rezonabile (ca aceste roiuri sunt “legate” între ele prin gravitatie si ca aceste roiuri s-au format acum câteva miliarde de ani în urma) ,atunci rezulta ca aproximativ 90% din masa acestora este materie neagra datorita faptului ca ,în mod contrar, aceste roiuri nu ar avea destula masa pentru a le tine apropiate si aceste galaxii s-ar fi îndepartat pâna acum.
Al treilea considerent, si cel mai controversat, sustine existenta materiei negre pe baza modelului expansiunii universale. Conform acestei idei ,universul a trecut printr-o perioada de expansiune extrem de rapida într-un timp extrem de scurt. Daca modelul Big Bang-ului este corect, constanta expansiunii universale ( ) ar trebuii sa aiba valoarea apropiata de 1, însemnând ca masa totala a universului ar trebui sa fie de aproximativ 100 de ori mai mare ca cea vizibila.
Exista mai multi “candidati” pentru materia neagra. Acestia includ pitici negrii, nedetectati (obiecte, semanând cu stele dar ce sunt mult mai slabe din punct de vedere luminos decât stelele si pe care nu au loc reactii nucleare), gaurile negre ,si particule subatomice a caror proprietati exclud detectarea lor dupa radiatii electromagnetice.

sursa:piatza.net

Lumea este deja împărţită în cinci uniuni supranaţionale


Unul din principalele elemente ale Noii Ordini Mondiale este crearea statului unic planetar, la care se plănuieşte să se ajungă prin realizarea de uniuni monetare şi economice zonale, care apoi vor fi extinse la nivel continental şi într-un final se vor uni într-o singură structură.
Cel mai avansat stadiu de punere în aplicare a acestui plan poate fi observat pe continentul european, unde Uniunea Europeană (UE) reuneşte 27 de state, din care 16 au adoptat deja moneda unică, EURO. Există un Parlament European, o Comisie Europeană, o Bancă centrală europeană, o Curte de Justiţie Europeană etc. Şi în celelalte zone ale lumii se merge vizibil în aceeaşi direcţie, prin crearea unor uniuni continentale. Privind lucrurile în ansamblu, UE apare ca o zonă de testare a unui model care este în curs de replicare în întreaga lume.
Pe continentul nord american, este prevăzută constituirea Uniunii Nord Americane (North American Union-NAU), care va avea ca monedă unică AMERO. Totul a fost negociat şi decis fără acordul cetăţenilor SUA, Mexicului şi Canadei. În SUA Congresul nu a fost consultat, deşi acest lucru contravine legislaţiei americane.
Pe continentul sud american a fost deja constituită, prin integrarea a două uniuni economice regionale, Mercosur şi Comunitatea Anzilor, Uniunea Statelor din America de Sud (Union of South American Nations, UNASUR după abrevierea din limba spaniolă). Aceasta include 12 ţări. Intenţia de creare a unei Comunităţi Sud Americane după modelul Comunităţii Europene a fost anunţată încă din decembrie 2004, când a fost semnată Declaraţia Cuzco, cu ocazia celui de-al treilea summit sud american. Tratatul de constituire al UNASUR a fost semnat pe 23 mai 2008. El prevede adoptarea unei monede unice, crearea unei bănci centrale (Banca Sudului) şi instalarea unui Parlament Sud American în capitala noii uniunii, Quito, Ecuador. Allan Wagner Tizón, fost secretar general al Comunităţii Anzilor, a anunţat că termenul de finalizare a procesului de integrare este 2019.
Pe continentul african a fost constituită din iulie 2002, Uniunea Africană (African Union, AU), alcătuită din 53 de state. Comisia Uniunii Africane este constituită după modelul Comisiei europene şi îşi are sediul în Addis Abeba, Etiopia. Parlamentul African (Pan-African Parliament-PAP), constituit după modelul Parlamentului European are 265 de membri şi este situat în Midrand, Africa de Sud. Şi Uniunea Africană s-a născut, conform planului, din comunităţi economice regionale, cum ar fi Organizaţia pentru Unitatea Africană (Organization of African Unity-OAU) sau Comunitatea Economică Africană (African Economic Community). Are o armată proprie (care a intervenit ca forţă de menţinere a păcii în conflictele din zonă, cum ar fi cel de la Darfur sau cel din Somalia), o bancă unică (Banca Africană de Dezvoltare), o Curte de justiţie (Curtea Africană de Justiţie). AU are în plan implementarea unei monede unice, AFRO. Unele ţări din nordul Africii, cum ar fi Marocul, nu fac parte din AU, dar este prevăzută integrarea lor într-o Uniune pentru Mediterana, care va fi alcătuit din UE, ţări din Nordul Africii şi din Orientul mijlociu.
În Asia, lucrurile sunt ceva mai puţin avansate, însă etapele parcurse până acum sunt aceleaşi. În 2002 a fost constituit, prin unirea mai multor organisme economice (ASEAN, SAARC, Gulf Cooperation Council), Grupul de Dialog pentru Cooperare Asiatică (Asia Cooperation Dialogue-ACD). Din el fac parte 30 de state şi este considerat drept precursorul Uniunii Asiatice. Ţările din Orientul mijlociu, care fac parte din Asia, dar nu şi-au manifestat intenţia de a intra în ACD au început deja să constituie o Uniune a Golfului, în care este prevăzută adoptarea unei monede unice, după ce în 2008 a fost creată Banca Centrală a Golfului (Gulf Central Bank).
Ce mai rămâne? Australia, care este ea însăşi o ţară continent. În iunie 2008, Kevin Rudd, primul ministru al Australiei, a anunţat că se urmăreşte crearea până în 2020 a unei Comunităţi Asia-Pacific, după modelul Uniunii Europene.
Trăgând linie, din cele 195 de „state independente” care există pe glob, 125 se află deja incluse în una sau alta din cele cinci uniuni continentale. Din totalul populaţiei globului (6.760.000.000 de oameni), 5.880.000.000 sunt deja incluşi în una din aceste uniuni. Iată cum paşii cruciali au fost făcuţi pe nesimţite, pentru a putea constitui mai uşor statul unic planetar, sub o singură conducere (guvernul unic mondial).

sursa:piatza.net