Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 decembrie 2011

Să ne cunoaştem prietenii după scris


Scris drept
Scris drept
Deseori, ne preocupă starea de sănătate a unei persoane-rudă sau prietenă, dar şi trăsăturile de caracter reale ale partenerilor de afaceri. Dincolo de aparenţe, analiza scrisului unei persoane descifrează aceste enigme.
Trebuie să avem încredere într-o persoană anume? Aceasta poate fi confidenta noastră? Ne îngrijorează faptul că o prietenă, veselă din fire, devine tot mai apatică şi de ce?! Există zeci de exemple, care dovedesc că o persoană se închide în carapacea ei, că păstrează aparanţele. Cineva neavizat poate fi convins, multă vreme, că totul este ok într-o relaţie... Până într-o zi... În orice situaţie, grafologia descâlceşte cele mai ciudate enigme.
Grafologia nu este o ştiinţă nouă. Încă din Antichitate, chinezii analizau caligrafia persoanelor din anturaj semnalând amănuntele trăsăturilor de caracter. De asemenea, romanii studiau caracterul persoanelor din anturaj după scris, metodă folosită şi de călugării iniţiaţi, dedicaţi studiului în Evul Mediu.
La prima vedere
Grafologii au constatat că scrisul natural sau obişnuit se deosebeşte de cel impus de anumiţi factori: emoţie, sănătate sau îngrijorare, doar că elementele de bază nu variază prea mult. Când unele cuvinte-model precum: mama, tata, voinţa sunt scrise apăsat, semnificaţia lor este esenţială: subiectul accentuează acele cuvinte din motive mai mult sau mai puţin ştiute de anturaj. Un lucru este clar: persoana care a scris este afectată de o situaţie anume, care are legătură cu unul din termeni.
Pasul unu: Analizăm scrisul după zone
Specialiştii analizează scrisul urmărind trei zone:
a)Prima se numeşte zona superioară. Aceasta arată ambiţiile, aspiraţiile şi speranţele celui care scrie.
b) Zona mijlocie se referă la atitudinile cuiva faţă de problemele cotidiene: prieteni, familie şi căsnicie.
c) Zona inferioară este în legătură cu atitudinile emoţionale ale subiectului şi deciziile acestuia privind aspectele fizice ale vieţii : aspect exterior, viaţă intimă, reconcilieri.
Pasul doi: Cum se încadrează scrisul în pagină 
Cum încadrăm textul în pagină este forte important! Cât de aproape de marginea colii începe textul? Iată un aspect care dezvăluie calităţile educaţionale şi sociale ale celui care scrie. O margine generoasă în zona superioară mare arată că subiectul este o persoană rezervată, care ţine seamă de convenienţele sociale.
Când marginea inferioară a colii pe care scrie cineva este îngustă, atunci se dezvăluie caracterul unei persoane foarte strângătoare sau cu tabieturi exagerate în viaţa de familie.
Dacă marginea stângă a paginii scrise este îngustă, ni se dezvăluie caracterul semenilor sociabili, care nu fac discriminări în relaţiile interumane. Dacă acest spaţiu este lat, este vorba de o persoană inteligentă, cu simţ artistic şi care se bazează pe o cultură solidă.
O scriere cu marginea dreaptă lată este specifică persoanelor care prevăd viitorul. În schimb, o pagină cu margine dreaptă îngustă arată că subiectul este prudent în relaţiile cu prietenii şi cu anturajul. Deseori, persoana este încorsetată de prejudecăţi.
Ce spune scrisul înclinat spre dreapta?
Inclinarea scrisului spre dreapta indică un temperament extravertit. Dacă înclinarea este normală atunci avem în faţa noastră o personalitate deschisă, dornică să stabilească relaţii de prietenie în cercul său social şi să primească afecţiune.
Dar cel înclinat spre stânga?
Scrisul înclinat spre stânga este semnul introvertirii. Persoana care scrie este dominată de raţiune. Dacă gradul de înclinare este pronunţat, subiectul ţine la distanţă orice interlocutor; lipsa de comunicare şi prudenţa acestuia se datorează experienţelor de viaţă neplăcute din perioada adolescenţei.
Ce spune scrisul variat?
Un astfel de scris indică o persoană instabilă emoţional şi capricioasă. In acest caz, nu poţi conta pe loialitatea sau pe sprijinul său în momente importante din viaţă. 
Partenerii noştri sunt sociabili?
Mărimea literelor ne dezvăluie dacă partenerii noştri de viaţă sau de afaceri sunt flexibili şi sociabili.
Scrisul mare demonstrează că persoana care scrie adoră să fie în centrul atenţiei şi are nevoie de o viaţă socială activă. S-a dovedit că persoanele care au un scris foarte mare sunt aspre, arogante şi adesea egoiste. Ele vor să se afirme cu orice preţ, să fie în centrul atenţiei şi să preia iniţiativa. 
Scrisul de mărime medie este specific persoanelor sociabile, care se adaptează la situaţii de conjunctură.
În schimb, scrisul mic este specific personalităţilor, oamenilor de ştiinţă şi filozofilor raţionali tot timpul, chiar şi în momentele de euforie din familia lor. Scrisul foarte mic, care se finalizează cu o linie, este specific persoanele complexate, dornice să ducă o viaţă foarte discretă.
Ce spune scrisul legat?
Scrisul legat este specific persoanelor cu o gândire logică şi sistemarică. Nimic nu rămâne la voia întâmplării.
Dar cel nelegat?
În acest caz este vorba de o persoană egoistă, care nu ţine seama de opiniile celorlalţi. 
Alte secrete ale literelor
Şi mărimea literelor ne dezvăluie o serie de amănunte despre cel care scrie. Literele majuscule trebuie să păstreze o proporţie comparativ cu cele minuscule. Când acestea sunt prea mari arată o persoană vanitoasă şi foarte ambiţioasă. La fel se caracterizează scrisul ornat, cu multe curbe. Dar litera mare sau mică dacă depăşesc cadrul normal demonstrează că persoana care scrie este imprevizibilă, că poate să acţioneze unde şi când nu trebuie. Scrisul acesta poate să caracterizeze starea emoţională a cuiva care trăieşte departe de cineva drag. Majuscula în formă de literă mică scoate în evidenţă falsa modestie şi ipocrizia.

sursa:click.ro

Eclipsă totală de Lună pe 10 decembrie, vizibilă şi din România - FOTO


Eclipsă totală de Lună pe 10 decembrie, vizibilă şi din România (Imagine: www.astro-urseanu.ro)
Eclipsa se va produce între orele 13.33 şi 19.30, când Luna va intra în penumbra, umbra şi apoi din nou în penumbra Pământului. Însă eclipsa se va vedea în totalitate doar în Asia şi Australia. Din America de Nord, Europa şi Africa se va vedea pe jumătate - americanii vor vedea prima jumătate, în timp ce din România se va vedea cea de-a doua jumătate, potrivit Observatorului Astronomic din Capitală.
Astfel, pentru România, Luna va răsări sâmbătă de la ora 16.30, când va fi acoperită de umbra Terrei, până la 16.56. Apoi se va putea vedea cum Luna iese din umbră, începând cu ora 16.57, până la 18.18, când va intra în penumbră. Întrucât penumbra este transparentă, se poate considera, din punct de vedere vizual, că eclipsa a luat sfârşit. Din punct de vedere geometric însă, eclipsa se va termina la ora 19.30, când Luna va ieşi complet şi din penumbră.
Eclipsa durează cinci ore şi 56 de minute, iar totalitatea 51 de minute şi opt secunde. Luna se va afla parţial şi total în umbra Pământului timp de trei ore şi 32 de minute.
Pentru a observa eclipsa nu este necesar un instrument astronomic, fenomenul fiind vizibil cu ochiul liber, însă, cum Luna abia îşi începe ascensiunea la ora 16.30, este nevoie ca orizontul estic să fie liber pentru a putea fi observată. Totodată, eclipsa se poate vedea numai dacă este senin, nefiind vizibilă în condiţii de nori, ploaie sau ninsoare.
Observatorul Astronomic din Capitală va fi deschis sâmbătă începând cu ora 16.30. Chiar dacă va fi senin, din cauza orizontului blocat de clădirile din oraş, Luna nu va putea fi văzută până la ora 17.30.
Luna se va afla în constelaţia Taurului, nu departe de steaua Aldebaran şi Pleiade (Cloşca cu Pui). Înspre nord-vest se află planeta Jupiter (cel mai strălucitor astru de pe cer, sâmbătă, în afară de Lună) iar înspre nord-est steaua Capella.
Următoarea eclipsă totală de Lună ce va fi vizibilă din România se va produce pe 28 septembrie 2015, putând fi observată de la ora 5.46. Mai devreme va avea loc însă o eclipsă parţială (Luna este acoperită parţial de umbra Pământului), pe 25 aprilie 2013, de la ora 23.08. Eclipse prin penumbră (Luna se va afla în penumbra Pământului, care este însă transparentă) vor avea loc pe 28 noiembrie 2012 şi pe 19 octombrie 2013.
O eclipsă totală de Lună se produce de două ori pe an, atunci când Luna trece în conul de penumbră şi apoi în conul de umbră al Terrei. Soarele, Terra şi Luna sunt perfect aliniate, ceea ce corespunde fazei de Lună plină.
Prima eclipsă totală de Lună din 2011 s-a produs în noaptea de 15 spre 16 iunie, aceasta având cea mai lungă durată dintre toate eclipsele din ultimii 11 ani.


sursa:mediafax.ro

Cei mai buni designeri ai anului


Cei mai buni designeri ai anului
Credit: Billa Baldwin
La sfarsitul lunii noiembrie a avut loc gala premiilor British Fashion Awards 2011, in cadrul careia au fost premiati cei mai talentati designeri ai anului.

Sarah Burton, designer al brandului Alexander McQueen a fost cea care a castigat marele premiu "Designerul anului 2011", in timp ce Victoria Beckham a plecat acasa cu premiul "Designer Brand”, scrie britishfashionawards.com.
Printre ceilalti castigatori s-a mai numarat si Stella McCartney, care a primit premiul „Red Carpet”, datorita numarului mare de vedete care au ales sa-i poarte creatiile pe covorul rosu, Stella Tennant, care a fost desemnata „Modelul anului”, Kim Jones – "Cel mai bun designer de vestimentatie masculina” si Charlotte Olympia, care a primit premiul pentru „Cel mai bun deigner de accesorii”.

Premiul "Isabella Blow pentru designeri" i-a fost inmant designerului Sam Gainsbury, care a reusit anul acesta sa doboare toate recordurile cu expozitia „Savage Beauty”, organizata in memoria designerului britanic Alexander McQueen, iar premiul „British Fashion pentru realizari exceptionale in moda” a mers catre Paul Smith, considerat un adevarat simbol in industria modei. 

Anul acesta, British Fashion Awards 2011 a mai introdus doua noi premii „New Establishment Award” si „Emerging Talent - vestimentatie masculina” care au fost castigate de Christopher Kane, datorita creatiilor sale ce dicteaza deseori tendintele in moda la nivel globa, si resepectiv Christopher Raeburn.

sursa:9am.ro

Limbajul femeilor decodat


Ti s-a intamplat vreodata ca iubita ta sa vina de la munca si sa-ti povesteasca intamplari de acolo, iar tu sa fii naucit ca nu intelegi nimic? In plus, te mai si trezesti cu reprosuri ca nu-ti pasa de ea si o ignori in loc sa o sustii. Iata cateva modalitati de a decoda mai usor starile ei si modul in care se manifesta.

Problema: Barbatii sunt invatati sa fie independenti si femeile sunt obisnuite sa fie inter-dependente, explica un celebru expert in comunicare. Cu toate acestea, atat pentru barbati, cat si pentru femei, a sustine pe cineva in momentele grele este echivalent cu o recompensa si sporeste legatura dintre parteneri, potrivit unui studiu recent publicat de Psychosomatic Medicine.
Cu alte cuvinte: cand femeia iti spune: "am nevoie sa ma sustii", este exact ce-si doreste.


Problema: Femeile sunt orientate natural catre relatii, asa ca au nevoie de confirmare ca sunt apreciate, ne spun iar expertii. Complimentele sunt mereu o idee buna, dar ca sa conteze cu adevarat, ai putea sa-i vorbesti despre ceva ce a a facut pentru reusita relatiei.
Cu alte cuvinte: in loc de "esti extraordinara", incearca "cred ca ai avut o rabdare incredibila cu acel client nesuferit la birou"


Problema: comunicarea verbala combinata cu comunicarea non-verbala este cea mai buna modalitate de a-ti demonstra sprijinul. Dupa ce iti impartaseste povestea ei, o poti lua de mana sau strange in brate deoarece ce spui poate fi la fel de important ca ceea ce faci. Gestul tau va scoate in evidenta faptul ca o asculti si esti un adevarat sprijin pentru ea.
Cu alte cuvinte: in loc de "imi pare rau de ce ti s-a intamplat", spune acelasi lucru, stragandu-i usor mana.


Problema: Ea cauta pe cineva care sa o asculte, nu sa-i rezolve problemele. De fapt, orice persoana care da de greu are nevoie de cineva apropiat caruia sa i se planga, chiar daca asta nu rezolva nici o problema. In acele momente, are nevoie de intelegere si eventual intrebari care sa o determine sa-si exteriorizeze supararea.
Cu alte cuvinte: in loc de "data viitoare cand te mai pune sa muncesti peste program, spune-i ca-ti dai demisia", ai putea sa-i spui "ce nasol! si asta se intampla des?"

sursa:askmen.ro

4 persoane cu parti in plus ale corpului


Desi reprezinta cazuri foarte rare, exista persoane care s-au nascut cu anumite parti ale corpului in plus, iar cazurile lor au devenit celebre in istorie. Unii au invatat sa se foloseasca de ciudatele adaugiri ale naturii, altii au devenit un fel de specimene de muzeu, iar altii si-au indepartat excrescentele pe cale chirugicala.

1. Anne Boleyn

Anne Boleyn a fost a doua sotie a lui Henry al VIII lea al Angliei si se spune ca ar fi avut 11 degete si trei sani. Istoricii nu au gasit dovezi pentru al treilea san, insa desenele si picturile de atunci atesta existenta celui de-al unsprezecelea deget. Pastrarea secretului despre al treilea san se poate lega si de ideea cum ca acesta ar fi semnul unei vrajitoare, deci acesta sa fie motivul pentru care nu se cunosc date extacte despre aceasta legenda.

2. Antonio Alfonseca

Este un jucator de baseball care are sase degete la fiecare mana, ciudatenie care sigur ii este de ajutor pe teren. In cele mai multe cazuri de polidactilie (degete in plus la maini sau la picioare), degetul in plus are o mobilitate limitata sau nu se poate misca deloc si este indepartat chirugical la scurt timp dupa nastere. Astfel de cazuri se intampla unui copil din 500.

3. Barbatul cu doua penisuri

In 2006, un barbat de 24 de ani din India s-a prezentat la medic manifestandu-si dorinta de a scapa de al doilea penis, pe cale chirugicala, pentru a se putea casatori si avea o viata sexuala normala. Spitalul respectiv a ales sa-i pastreze secreta identitatea, dar a confirmat reusita operatiei. Aceasta afectiune numita difalia este extrem de rara, pana in prezent inregistrandu-se in jur de 100 de cazuri in toata lumea.

4. Baiatul cu trei brate

In 2006, un baiat pe nume Jie-Jie s-a nascut in China cu doua brate drepte si unul stang. Desi toate trei bratele aratau normal, nici unul dintre ele nu functiona normal. Cand a implinit varsta de doua luni, medicii i-au amputat bratul cel mai apropiat de piept, dupa ce au decis ca este cel mai putin dezvoltat.

sursa:askmen.ro

Trend-setter sau dezastru vestimentar din moda strazii - GALERIE FOTO


Moda strazii a devenit o inspiratie importanta pentru intreaga lume a modei, de la consumatori la designeri, de la bloggeri, la redactori de moda si fotografi. Intalnim pe strada atat exemple pozitive, care se transforma rapid in trend-setteri multumita inspiratiei si abilitatii lor de a jonga cu hainele, cat si dezastre vestimentare, de care nu putem decat sa radem.

Dezastru vestimentar

1. Toreadorul tocilar

Daca nu te-ai gandit niciodata sa porti camasa cu sacou pe sub salopeta de jeans sisosete cu jartiere, cineva ti-a luat-o inainte. Freza de toreador si atitudinea nu fac decat sa ne confirme ca uneori, lucurrle, nu sunt ceea ce par a fi.



2. Bustul de plasa

Ani intregi ne-am chinuit sa scoatem din moda masculina maioul de plasa purtat direct pe piele, insa nu toti sunt convinsi de acest lucru. Chiar daca esti topmodel si mergi constiincios la sala, poate nu toata lumea avrea sa admire nonstop marimea bicepsilor tai.



3. Crocodile Dundee

Au existat personaje de film carora nu puteai sa le reprosezi ca se imbraca astfel, insa cand dai nas in nas pe strada cu un barbat costumat ca Crocodile Dundee, nu prea stii ce sa crezi.



Trend-setter

1. Alb-negru

Clasica si atemporala, combina alb-negru este intotdeuna sinonima cu bunul gust. Obluza de marinar purtata peste o camasa alba, cu pantalon si pantof negru constituie alegerea ideala pentru numeroase ocazii. Trenchiul scurt, bej, si geanta sport alb-negru, completeaza excelent tinuta.



2. Sacoul minune

Un sacou vintage, cu imprimeu tartan, in culori caracteristice, poate fi piesa centrala a unei tinute foarte stilate. Barbatul din imagine are o tinuta clasica, in rest, formata din pulover negru si jeansi indigo. Fularul negru de la gat are si el sarmul lui.



3. Straturi

Tendinta de a purta haine in straturi multiple este actuala atat in moda feminina, cat si in cea masculina, iar exemplul din imagine este unul bine inspirat. Un tricou alb, din bumbac, peste care este pus un cardigan gri din lana, se impaca excelent cu un sacou bej din in, lejer. Lookul casual-chic este completat de jeansii bleumarin, iar piesa de rezistenta este geanta de voiaj, visinie, din piele.



sursa:askmen.ro

Bucuresti: Strada – Episodul IV


Nu atat de mare forfota pe cat m-as fi asteptat in acest week-end insorit. dar dupa fotografiile ce vor urma, cine va mai sustine in fata mea ca romanii nu au si ei stilul lor, poate sa pofteasca sa avem o vorba intre patru ochi.
Titlul instantaneelor surprinse de Valentin Niculescu ar fi “accesorizarea in capitolul smart casual”. Din probatoriu amintim: sapca plata, esarfele, fularele, manusiile, palariile portocalii (?!), sosetele colorate iar la unii verighetele. Uneori alaturarile prezinta semne de intrebare: jacheta din piele langa palarie portocalie? raspunsul cred ca l-ai fi primit pe loc:”…da, asta sunt eu!”. Raspuns corect. Si nu as mai avea nimic de comentat.
Pe de alta parte, observ cu incantare ca barbatii folosesc pardesiele si paltoanele corecte, masura lor, croite din materiale de calitate. Daca tinutele sunt complinite si cu o atitudine pe masura, spectacolul strazii devine unul reusit.
Nu in ultimul rand observ, pe zi ce trece, nota cosmopolita a orasului, nota pe care, pana acum ceva vreme, o dadeau doar accentele ciudate ale studentilor provinciali sositi in Bucuresti. Astazi incep sa zaresc asiatici, cetateni de culoare sau natii din nu stiu ce colt de lume. Nu-i rata. Schimba o vorba cu ei, scoate-i la o bere. Fiecare personaj de gen te va imbogatii cu cel putin o informatie sau o imagine nezarita vreodata in viata ta.
















sursa:domnideromania.ro

ESQUIRE:Shoe Porn: Johnston & Murphy Newell Boot



Walk in these with your favorite tweeds.
Newell boot ($185) by Johnston & Murphy, johnstonmurphy.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1fvUJK1wP