Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 noiembrie 2011

10 lucruri despre McDonald's care te vor lasa mut de uimire


In 1992, cand profesorul Benjamin Barber, de la Rutgers, a inventat termenul "McWorld", existau 12.700 de McDonald's-uri peste tot in lume. Astazi sunt peste 30.000. Neobosita raspandire a business-ului de-a lungul celor 61 de ani este o incredibila lectie de succes. Pe unele piete, celebrul lant al hamburgerilor abia patrunde. Este in plan deschiderea a 200 de magazine in China anul acesta.


 10 lucruri despre McDonald's care te vor lasa mut de uimire
1. McDonald's serveste zilnic 1% din populatia lumii.
2. McDonald's vinde peste 75 de hamburgeri pe secunda.
3. Veniturile de 24 de miliarde de dolari au ajutat-o sa devina cea de-a 90-a economie a lumii.
4. Veniturile de 32 de miliarde de dolari de pe urma magazinelor in regim de franciza, fac din McDonald's cea de-a 68 economie a lumii, inaintea Ecuadorului.
5. McDonald's angajeaza 1 milion de oameni in SUA, in fiecare an.
6. Potrivit estimarilor companiei, un muncitor american din opt a fost angajat la McDonald's.
7. Este cel mai mare distribuitor de jucarii.
8. Arcurile care simbolizeaza McDonald's sunt recunoscute de 88% dintre americani, spre deosebire de doar 54% care recunosc crucea crestina.
9. Regina Marii Britanii detine un magazin McDonald's langa Buckingham Palace, ca parte a vastului sau portofoliu imobiliar.
10. In urmatorii trei ani, McDonald's va deschide cate un magazin in China in fiecare zi.

sursa:incont.ro

NASA angajeaza astronauti. Cat e salariul si ce trebuie sa faci ca sa zbori in spatiu


In total sunt disponibile 55 de posturi. CV-urile se pot trimite online! 


 NASA angajeaza astronauti. Cat e salariul si ce trebuie sa faci ca sa zbori in spatiu
Agentia Spatiala Americana angajeaza 55 de astronauti. Cei care vor sa aplice, o pot face prin intermediul site-ului de joburi al Guvernului American. Deocamdata insa, NASA nu are o flota de nave spatiale, deci viitorii calatori spatiali trebuie sa mai astepte putin pana sa isi intre in paine. In momentul de fata americanii depind de rusi pentru a-si trimite oamenii pe orbita. Un tur virtual al vechilor navete poate fi facut aici.
Exista cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se inscrie la concurs. Este obligatoriu ca ei sa aiba facultatea terminata, desi cei mai multi dintre astronauti au masterat sau doctorat. Iar studiile trebuie sa fie in inginerie, biologie, stiinte ale naturii sau matematica. Mai sunt necesare cateva cunostinte de baza de fizica, iar doctorii si profesorii sunt avantajati. Se mai cere o vedere buna, o tensiune arteriala ca la carte, o inaltime intre 1,57 m si 1,90 m.
Agentia spatiala americana se asteapta sa primeasca 3.000 de CV-uri. Salariul pentru cine reuseste sa fie angajat porneste de la 64.700 dolari pe an. Cei foarte bine pregatiti vor ajunge sa castige chiar si 141.700 dolari.

Intrebarea cea mai dificila la interviul de angajare. Ce le este cel mai greu candidatilor sa spuna despre ei


Un interviu de angajare nu este un pas usor in procesul de recrutare, oricat de pregatit ar fi candidatul. Exista un set de intrebari clasice care pot ridica probleme la intalnirea cu angajatorul. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs, unul din cinci participanti la interviul de angajare se tem cel mai mult de intrebarea legata de punctele lor slabe, iar dintre acestea, cel mai greu le este sa recunoasca faptul ca nu au experienta si incredere in fortele proprii.


 Intrebarea cea mai dificila la interviul de angajare. Ce le este cel mai greu candidatilor sa spuna despre ei
Pentru cei mai multi din cei 800 de participanti la sondaj cel mai dificil de raspuns a fost la  intrebarea legata de punctele slabe. A doua intrebare dificila din punctul de vedere al candidatilor pentru un job este “Care sunt obiectivele tale pe termen lung?”, urmata de “Care sunt asteptarile tale salariale?”.

Si intrebarile legate de motivele pentru care au parasit ultimul loc de munca sunt dificile pentru cei care participa la interviurile de angajare.
 
Chiar daca numirea a trei puncte tari sau slabe, intr-un raspuns cat mai optim, este dificila, aceasta nu trebuie evitata. Raspunsurile trebuie formulate in asa fel incat sa scoata in evidenta atuurile, respectiv sa diminueze gravitatea slabiciunilor, prin transformarea acestora in puncte forte, argumentate prin exemple, situatii care sa fie relevante pentru jobul in cauza.
 
Intre respondentii chestionati de BestJobs, cel mai des amintite puncte slabe au fost lipsa de incredere in fortele proprii si lipsa de experienta. De asemenea, la capitolul defecte au fost trecute insistenta, varsta, incapatanarea.
 
De partea celalalta, punctele forte ale celor care participa la un interviu de angajare sunt ambitia, perseverenta, punctualitatea, experienta, studiile si varsta.
 
De cele mai multe ori, candidatii sunt luati prin surprindere, fie din cauza emotiilor, fie din lipsa pregatirii, si nu au la dispozitie un raspuns care sa corespunda asteptarilor unui recrutor. Candidatii ar trebui sa isi pregateasca din timp cele mai inteligente raspunsuri, pentru a-si indeplini obiectivul: acela de a obtine jobul.
 
Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, in perioada 10-18 noiembrie 2011.

sursa:incont.ro

In ce zodie sa nu fii. Anuntul discriminator de angajare care a inversunat internetul din China si pana in America de Sud


Chinezii fac discriminari cand vine vorba de recrutare. Mai exact, ocolesc candidatii aflati in anumite zodii, scrie The Telegraph. Potrivit ziarului britanic, cateva companii din China au publicat anunturi de angajare in care au specificat negru pe alb care sunt zodiile fara nicio sansa de reusita la interviu: Fecioarele si Scorpionii.


 In ce zodie sa nu fii. Anuntul discriminator de angajare care a inversunat internetul din China si pana in America de Sud
O firma din China a stabilit ca persoanele aflate in aceste zodii sunt destul de schimbatoare si extrem de critice, iar directorii nu sunt interesati de asemenea salariati. Patronii companiei incurajeaza Capricornii, Pestii si Balantele sa aplice, despre care au doar cuvinte de lauda.
Neobisnuitele cerinte, care au starnit o avalansa de comentarii cu privire la controversatul anunt de angajare, se refera la un post de profesor de limba engleza intr-o universitate aflata in orasul chinez Wuhuan.
“Nu suntem interesati de Scorpioni sau de Fecioare, dar Capricornii, Pestii si Balantele vor avea prioritate”, asa suna anuntul de recrutare, potrivit Chutian Metropolis Daily, un ziar local din Wuhan. O reprezentanta a companiei cu pricina a explicat pentru jurnalistii asiatici ca cercetarile de piata le-au aratat ca Scorpionii au personalitati puternice, dar si schimbari frecvente de comportament, in timp ce Fecioarele sunt extrem de critice si instabile din punct de vedere profesional (isi schimba joburile destul de des).
“Am angajat oameni aflati in aceste zodii si au avut diverse divergente cu ceilalti colegi sau au plecat repede din companie, optand pentru alt job”, a explicat Xia, asa cum a fost numita de ziarul chinez, deoarece a preferat sa-si pastreze anonimatul.
Femeia nu a specificat insa de ce celelalte trei zodii erau favorizate pentru postul de profesor de limba engleza.
 
Povestea anuntului discriminator de angajare a circulat pe internet din China si pana in America de Sud, adunand multe comentarii ironice si acuzatoare. Oamenii de pretutindeni sustin ca astfel de selectii nu sunt deloc normale.
 
„Asadar, acum te recurteaza dupa zodie cand vine vorba despre un job. Eu sunt Scorpion. Sunt sortit sa cersesc pe strazi un post?”, se intreaba unul dintre cititorii anuntului de recrutare, pe pagina sa de Twitter.

„Eu sunt un Leu grozav, am mai multe sanse in obtinerea unei pozitii de leadership?”, se intreaba un alt cititor.
 
Aceasta nu este prima data cand astfel de anunturi neobisnuite de angajare sunt publicate in China si starnesc controversa in intreaga lume. Un alt exemplu de discriminare a avut loc in acelasi oras, relateaza The Telegraph. Qi Qin, un student chinez aflat in zodia Racului a aplicat in urma cu doua luni pentru un job intr-o companie care se ocupa cu organizarea de nunti. Tanarul a fost refuzat la interviu pe motivul ca „persoanele din zodia Pestilor si Scorpionii sunt mai potriviti pentru jobul respectiv”.  
 
„Am subliniat faptul ca zodia in care ma aflu este un lucru pe care nu-l pot schimba”, a spus tanarul, citat de publicatiaChutian Metropolis Daily. Fara succes insa si asta pentru ca angajatorii nu i-au acordat lui Qi Qin nicio sansa.

sursa:incont.ro

1 din 2 manageri de multinationale nu are stofa de lider. Ce ii da de gol pe sefii „toxici"


Executivii care nu-si recunosc greselile, nu trag angajatii la raspundere pentru ceea ce fac, nu-i indeamna sa lucreze in echipa, nu-si respecta subordonatii si uita sa le controleze activitatea sunt cei care aduc cele mai mari pierderi unei companii, spun specialistii. Tot ei sunt managerii care, atunci cand sunt intrebati de superiori care este cauza gradului scazut de loialitate in randul angajatilor, spun ca tinerii (generatia Y) sunt vinovatii.


 1 din 2 manageri de multinationale nu are stofa de lider. Ce ii da de gol pe sefii „toxici"
"Un CEO isi da seama cat de bun a fost ca lider atunci cand renunta la pozitie si observa daca oamenii rad mai putin la glumele pe care le face. Comportamentul managerial afecteaza direct loialitatea angajatilor si acest lucru are impact direct in evolutia afacerilor companiei. Abilitatea de a construi si de a mentine o echipa performanta pe termen lung este cea mai buna definitie a leadershipului", a spus executivul cehRostislav Benák, presedintele firmei cu activitati in domeniul resurselor umane Assessment Systems International, prezent la finele saptamanii trecute la o conferinta organizata deHart Human Resource Consulting.
 
Un procent de 47% dintre executivii de nivel C (CEO, CFO, COO etc.) considera ca ei sunt sursa loialitatii angajatilor, iar majoritatea considera ca angajatii din generatia Y sunt cei care demotiveaza echipele de angajati, arata un studiu din 2010 al The Economist Intelligence Unit.

"Acelasi studiu mai arata ca 57% dintre middle manageri considera ca superiorii care lucreaza de mult timp in companie se numara printre cauzele loialitatii scazute a angajatilor. De asemenea, 84% dintre participantii la studiu sunt de parere ca angajatii demotivati reprezinta o amenintare pentru evolutia afacerilor, insa numai 12% arata ca le pasa si au spus ca in compania lor se incearca sa se combata lipsa loialitatii", a mai spus Benák.
 
Una dintre cele mai frecvente teme de discutii in cadrul conferintelor de resurse umane in ultima perioada o reprezinta modalitatea prin care companiile reusesc sa motiveze angajatii tineri, adica cei care fac parte din generatia Y.
 
Nascuti in perioada 1982 - 2000, angajatii "Y" sunt caracterizati prin faptul ca au crescut in era noilor tehnologii, detin tot felul de gadgeturi si sunt inventivi, le place sa lucreze in echipa si isi uimesc uneori sefii cu rapiditatea rezultatelor pe care le livreaza, vor salarii mari, se plictisesc usor la job si se asteapta la promovari rapide.

sursa:incont.ro

Masinile viitorului, prezentate la Salonul Auto de la Los Angeles VIDEO


Masinile viitorului sunt adevarate bijuterii electronice pe roti, dotate cu procesoare, senzori si automatizari care le ghideaza fara interventia omului. Toate pot fi vazute si admirate la Salonul Auto deschis in Los Angeles, unde constructorii au venit si c-un autoturism de aproape doua milioane de dolari.

Embed: 
Producatorii auto prezenti la Los Angeles par hotarati sa le faca viata soferilor cat mai placuta. Si mai lunga, evident. De exemplu, noul Lexus isi pune la treaba senzorii cu infrarosu.

"Incepe sa sune alarma si auzi o voce care-ti spune: <>. Sistemul e programat sa se opreasca automat daca tu n-ai de gand sa calci frana"
, spune Bill Kwong, reprezentant Lexus.

Noul model Volkswagen ne scuteste de supliciul parcarii. Se descurca singur, daca apasam un buton. Viitorul ne mai rezerva o surpriza. Mai curand decat am crede, vom putea circula cu masina autonoma. "Pana in 2015 vom avea masini partial autonome si pana in 2020 automobilele vor fi complet autonome", afirma jurnalistul Doug Newcomb.

Gigantul Google foloseste de ceva vreme vehicule fara sofer, pentru cartografierea soselelor, iar anul acesta a reusit sa obtina autorizatia pentru ca automobile dotate cu acest sistem de ghidare, sa circule legal in statul Nevada. Din punct de vedere tehnologic asadar, producatorii sunt pregatiti. Ramane de vazut cat de rapid vom accepta sa fim pasageri pe scaunul soferului.

"Cine e gata sa stea la volan si sa se uite la masina cum se conduce singura? Ce legislator e pregatit sa schimbe complet regulile de circulatie si sa introduca alte legi?", se intreaba analistul Brian Cooley.

Ochii tututor au fost insa atintiti asupra unui bolid cum rar ai ocazia sa vezi pe sosele - Zenvo ST1, cu un pret de 1,8 milioane de dolari, 1250 de cai putere, 375 de kilometri la ora si doar 15 exemplare disponibile.

"Cei bogati vor sa se diferentieze de restul lumii, asa ca vor cumpara lucruri produse in editie limitata. Doar trei exemplare din aceasta masina vor fi disponibile pentru piata din Statele Unite", explica Bobby Khan, CEO Emporio Motor.

sursa:incont.ro

Daimler renunta la modelul Maybach. Cu ce-l va inlocui din 2013


Producatorul auto Daimler a anuntat ca va renunta la productia modelului de super-lux Maybach, punand astfel capat unui deceniu de pierderi, in conditiile in care o masina se vinde cu mai mult de 350.000 de dolari, scrie Bloomberg. Compania spera ca, in acest fel, clientii fideli se vor orienta catre modelul Mercedes-Benz S-Class, care va aparea pe piata in 2013.


 Daimler renunta la modelul Maybach. Cu ce-l va inlocui din 2013
“Nu are rost sa construim un succesor al modelului actual. Modelele S-Class sunt superioare, deci pot inlocui cu succes Maybach-ul”, spus direcorul executiv al companiei, Dieter Zetsche.
 
Daimler nu a reusit sa faca profit, dupa ce a decis sa reintroduca in productie modelul din anii ’30, a mai spus Zetsche.
 
Mercedes va creste, in schimb, numarul de modele din clasa S de la trei la sase, pentru a mari volumul vanzarilor, posibil sa il dubleze la 80.000 de masini pe an.

Daimler intentiona ca vanzarile brandului Maybach, relansat in 2002 dupa o pauza de 60 de ani, sa atinga 1.000 de masini pe an, dar acestea au ajuns anul trecut la circa 200 de unitati.
 
Analistii din industria auto au sustinut de mult timp ca Maybach nu are o pozitie puternica pe piata. Volkswagen (VW) si BMW au avut mai mult succes pe segmentul superlux, datorita marcilor britanice Bentley si Rolls-Royce.
 
Vanzarile de automobile Rolls-Royce, fabricate de BMW, au crescut cu 41% in primele noua luni ale acestui an, la 2.441 unitati, datorita pretului mai mic al modelului Ghost. In cazul automobilelor Bentley, produse de VW, vanzarile au urcat cu 31%, la 4.763 unitati.

sursa:incont.ro

Cum arată CEA MAI MICĂ ŞI IEFTINĂ DACIE, care ar urma să apară în 2015. GALERIE FOTO


Germanii de la autobild.de publică două fotografii cu un nou model de Dacia, numit Citadine.
Conform nemţilor, Dacia Citadine va fi o maşină de oraş de 3,5 metri lungime, putând fi considerată "un Renault Twingo low-cost".
Noua maşină va fi cea mai mică Dacie şi ar putea fi şi cea mai ieftină. Citadine ar urma să coste 6.500 de euro în străinătate, având un preţ mai mic în România, în jur de 5.000 de euro.
Autobild.de mai scrie că Dacia Citadine ar urma să aibă cinci uşi şi va fi un concurent serios pentru Volkswagen Up!
Dacia Citadine ar urma să apară pe piaţă în 2015.



sursa:gandul.info.ro

Cea mai deşteaptă înşelătorie de pe Facebook: Cum poţi rămâne făra cont şi fără bani

Conturile utilizatorilor Facebook sunt în pericol. Una dintre cel mai bine realizate înşelătorii până în prezent, menită să îl înşele chiar şi pe cel mai bun expert în computere, circulă acum pe internet.

Cea mai deşteaptă înşelătorie de pe Facebook: Cum poţi rămâne făra cont şi fără bani
Un atac recent creat pentru a fura datele utilizatorilor Facebook este printre cele mai sofisticate de până acum, deoarece imită procedurile de securitate pe care site-uri ca Facebook sau Google le folosesc pentru a se apăra de viruşii informatici, scrie dailymail.co.uk.
Înşelătoria apare sub forma unui email ce pare a fi venit din partea Facebook, în care utilizatorul este acuzat că a insultat sau enervat alţi utilizatori ai site-ului şi este informat că i se va şterge contul în 24 de ore.
Utilizatorul trebuie să se logheze pe site cu contul şi parola personale, moment în care este direcţionat către un site fals unde îi sunt cerute un număr foarte mare de informaţii personale şi relevante despre contul său, printre care şi informaţii despre contul bancar.
Utilizatorii Facebook sunt rugaţi să fie atenţi la datele personale pe care le dau pe diferite site-uri pentru a nu cădea pradă înşelătoriei. În momentul în care date personale ajung pe mâinile infractorilor, utilizatorii pot rămâne şi fără user pe Facebook, dar şi fără bani în cont.

sursa:mediafax.ro

Oficial: Toyota GT 86 – Totul pe sport!


Oficial: Toyota GT 86 – Totul pe sport!
Toyota GT 86 este cam tot ce si-ar putea dori un pasionat de masini care vrea ceva relativ ieftin, foarte sportiv si predispus la tuning.

In sfarsit dupa mai multi ani de asteptare, japonezii au prezentat oficial noua Toyota GT 86. O masina sport care ar incanta orice pasionat de masini.

Toyota GT 86 va deveni, sunt sigur, preferata tinerilor care vor o masina sport nu prea scumpa, cu tractiune spate, care arata foarte bine si se preteaza de minume la tuning. Si cred ca nu doar niponii o vor venera, ci si europenii. Mie-mi place mult cum arata si, dupa ce o sa va spun si ce zice fisa tehnica, s-ar putea sa va tenteze si pe voi.

A fost clar de la bun inceput ca Toyota GT 86 va fi facuta doar... citeste mai multe despre noua Toyota GT 86 pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!

sursa:9am.ro

Exista gena alcoolismului?


Exista gena alcoolismului?
sxc.hu
Cercetatorii au descoperit ca, din punct de vedere genetic, oamenii sunt predispusi sa devina alcoolici, inca de la nastere.
Ei au descoperit o gena care ar putea avea legatura cu alcoolul dupa ce au facut studii pe undele cerebrale ale dependentilor de bautura. Studiile au aratat ca activitatea cerebrala a copiilor de alcoolici este incredibil de similara cu cea a bautorilor – deci risca sa devina si ei alcoolici.

Cercetarea a fost facuta de cercetatorii de la Texas MedicalResearch Institute pe un esantion de 1064 de oameni
, toti cu un istoric familiar cu probleme cu alcoolul, scrie Daily Mail.

Ei au descoperit ca exista o legatura intre baut si receptorul de serotonina HTR7. Serotonina afecteaza somnul si starea de spirit, iar antidepresivele ajuta la reglarea nivelului ei. 

Cercetatorii spun ca este mai mult probabil ca unii oameni sa devina alcoolici decat altii din cauza genelor lor.
 Studiile nu sunt concludente si spun ca ei nu au inca „imaginea de ansamblu”, asa ca este posibil ca aceasta gena sa fie responsabila. 

sursa:9am.ro

Peste 50% din romani nu au incredere in sistemul electoral


Peste 50% din romani nu au incredere in sistemul electoral
sxc.hu
Un nou sondaj indica faptul ca peste jumatate din cetateni nu cred in corectitudinea alegerilor romanesti.
Cei mai multi respondenti sunt de parere ca alegerile sunt afectate de factori externi, altii decat votul cetatenilor, iar 11% dintre romani considera ca nu sunt liberi sa voteze cu cine vor, arata cercetarea „Romanii despre sistemul electoral romanesc”, realizata in cadrul programului Studii Electorale Romanesti al Fundatiei Soros Romania.

In ceea ce priveste schimbarile propuse pentru sistemul electoral,59% dintre romani nu sunt de acord cu votul prin corespondenta, iar 63% dintre romani nu sustin introducerea votului electronic. Principalul motiv pentru retinerea romanilor in aceste privinte este teama de frauda. 

In acelasi timp, majoritatea respondentilor – 53% – sunt de acord cu alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, 20% cred ca nu este o schimbare buna, iar 27% nu au o opinie. Scaderea costurilor de organizare este cel mai important motiv pentru schimbarea procedurilor electorale pentru peste jumatate dintre cei care sunt de acord cu aceste schimbari.
Sistemul uninominal si majoritar este sustinut de 32% dintre respondenti, iar actualul sistem, uninominal si proportional, mai este sustinut de doar 12% dintre romani.
  • Sistemul electoral actual, o necunoscuta pentru romani

Cercetarea mai arata ca 77% dintre alegatori romanii nu cunosc data alegerilor locale din 2012, iar 78% nu stiu cine sunt posibilii candidati la Primaria localitatii, la 7 luni pana la data alegerilor.

Respondentii recunosc totusi nevoia unei educatii electorale mai aprofundate. 78% dintre romani se considera putin sau foarte putin informati in legatura cu legislatia electorala, iar 68% spun acelasi lucru despre procedurile de vot din Romania.

Sondajul a fost realizat in perioada 6-19 noiembrie 2011 pe un esantion de 1200 de persoane, in varsta de cel putin 18 ani.

sursa:9am.ro

Cum se așează tacâmurile pe masă?


tacamuri pe masa
foto: table-settings-with-pictures.com
OK, e timpul să mai facem un pas mare înainte. Învățăm să ne îmbrăcăm (spre marea bucurie a femeilor) însă e momentul să le arătăm că știm mai mult de-atât. Ce zici de o serie de articole care să trateze subiectul bunelor maniere?
Spre exemplu, știi să așezi tacâmurile pe masă? Poate ai de aranjat masa de Crăciun, poate pregătești o cină romantică la tine acasă, poate ești invitat la o nuntă și te trezești în față cu o grămadă de tacâmuri. Ce te faci?
E important să știi în mare care sunt tacâmurile, la ce folosesc și cum se așează ele pe masă. În momentul în care știi așa ceva, impresia celor din jur despre tine va căpăta o aură cu totul și cu totul aparte. (E ca și cum ar veni prietena ta după ce pierde echipa ta de fotbal preferată, te-ar lua în brațe și te-ar încuraja spunându-ți că dacă mai scoate încă 5 puncte ia campionatul.)
Vreau să începem astăzi cu felul cum se așează tacâmurile pe masă la o cină. Cina este evenimentul tipic unde vei vrea să știi aceste lucruri. Să intrăm direct în brânză cu privirea de ansamblu asupra tacâmurilor.
tacamuri cina
Din motive de spațiu, poza de mai sus nu afișează absolut toate tacâmurile posibile. Configurațiile sunt multe iar ceea ce vezi mai sus este o aranjare tipică. Să le luăm pe rând pe fiecare, ocazie cu care voi aminti și unele tacâmuri mai puțin folosite.
Farfuriile
Probabil că știi deja cum stau lucrurile aici. Farfuriile pe care le vei întâlni la o cină formală sunt:
  1. Farfuria de serviciu. Aceasta rămâne tot timpul pe masă și este folosită nu pentru a pune mâncare pe ea, ci celelalte farfurii.
  2. Farfuria pentru antreuri. Pe ea se servesc aperitivele înaintea supei sau a felului principal.
  3. Farfuria de supă
  4. Farfuria întinsă pe care se servește felul principal
  5. Farfuria pentru desert.
Paharele
Să luăm paharele de la stânga la dreapta:
Paharul pentru apă
Paharul pentru vin alb
Paharul pentru vin roșu
Paharul pentru sherry, țuică sau orice fel de shot este cel mai din dreapta
Ceașca de cafea se pune în dreapta și în josul paharelor
Paharele nu trebuie puse neaparat în linie dreaptă. Paharul de vin vine în dreapta și puțin în jos față de cel de apă, spre exemplu. În funcție d ecâte pahare ai de pus și de spațiu (care, dacă organizezi cina acasă, va fi mai restrâns), poți să le ”înghesui” pentru a face loc tacâmurilor celor din jur.
Evident, nu toate paharele trebuie să apară pe masă, doar cele de care este nevoie. În cel mai rău caz, e nevoie de un pahar pentru apă și unul pentru vin.
Lingurile și cuțitele
Când vine vorba de linguri și cuțite, regula este următoarea: se așează dinspre exterior spre interior, în ordinea folosirii, în partea dreaptă a farfuriei.
Așadar, în partea cea mai din dreapta vine lingura pentru supă, urmată în stânga ei de cuțitele pentru pește și de un cuțit normal, pentru felul principal.
Un caz aparte îl prezintă lingurița pentru desert, care poate să fie așezată fie în drepta, imediat în stânga lingurii de supă, fie deasupra farfuriei (ca în poză).
Furculițele
Furculițelese pun, după cum sunt sigur că știi, în partea stângă a farfuriei de serviciu. Regula
de care am vorbit la linguri și cuțite (care spune că tacâmurile sunt așezate de la exterior spre interior în ordinea folosirii) se aplică și aici.
La exterior vine furculița pentru salată, urmată de cea pentru pește și de furculița pentru felul principal.
Există multe alte furculițe, în funcție de felul servit. Printre aceastea: furculița pentru paste, pentru căpșuni, pentru înghețată.
Alte precizări
Pe lângă cele prezentate mai sus, să mai menționăm că…
bowl-ul de salată, dacă acesta există, se pune în partea din stânga sus a cuțitelor și în partea din stânga-jos a farfuriei pentru pâine
- farfuria de serviciu se plasează la 5 centimetri de marginea mesei
- șervețelul se poziționează în stânga cuțitelor și a bowl-ului de salată
- cuțitele se așează cu lama spre interior (orientată spre farfurie)
N-a fost greu deloc
Ai văzut? Dacă luăm masa festivă ce pare atât de complicată și o ”spargem” în bucățele mai mici, totul devine mult mai simplu și mai ușor de folosit. Acum nu mai trebuie să îți faci griji decât să reții aceste mici dar cruciale detalii.
Poate vrei să mergi în bucătărie, să scoți tacâmurile și să încerci să le așezi pe masă fiecare la locul lui. Poate vei fi atent data viitoare când mergi la restaurant la felul cum sunt așesate tacâmurile. Important este să știi fiecare la ce folosește și, mai ales,să le folosești corespunzător.

sursa:fiicustil.ro

Cum a fost la Londra Rugby Tweed Run 2011(FOTO)


Unul dintre cele mai important aspect al stilului este că se întâmplă lucruri extraordinare.Astfel, vreau să revin asupra unui eveniment care a avut loc în 26 noiembrie în Londra. După evenimentul reuşit de la New York, Ralph Lauren a continuat acest eveniment şi-n Londra.
Această mişcare a început pe 24 ianuarie 2009 şi de atunci prinde din ce în ce mai mult teren.
Pe lângă spiritul vintage pe care-l emană tweed run este şi o explozie de texturi potrivită acestui sezon.
Bineînţeles, nici bărbierii nu lipsesc de la acest tip de eveniment.
Pentru mine Tweed Run este locul unde se întâlneşte eleganţa, stilul şi tradiţia.
Dacă eşti un fan al tweed-ului şi al stilului, cu siguranţă îţi vor fi pe plac următoarele fotografii:
2. http://8and2.blogspot.com/
3. http://8and2.blogspot.com/
4. http://8and2.blogspot.com/
5. http://8and2.blogspot.com/
6. http://8and2.blogspot.com/
7. http://8and2.blogspot.com/
8. http://8and2.blogspot.com/
9. http://8and2.blogspot.com/
10. http://8and2.blogspot.com/
11. http://8and2.blogspot.com/
12. http://8and2.blogspot.com/
13. http://8and2.blogspot.com/
14. http://8and2.blogspot.com/
15. http://8and2.blogspot.com/
16. http://8and2.blogspot.com/
18 http://8and2.blogspot.com/
19 http://8and2.blogspot.com/
20 http://8and2.blogspot.com/
21 http://8and2.blogspot.com/
22 http://8and2.blogspot.com/
23 http://www.preposity.com/
24 http://www.preposity.com/
25 http://www.preposity.com/
26 http://www.preposity.com
27 http://www.preposity.com
28 http://www.preposity.com
29 http://www.preposity.com
Mai multe fotografii, mai pot fi văzute pe pagina de facebook al Tweed Run

sursa:stilmasculin.ro