Executivii care nu-si recunosc greselile, nu trag angajatii la raspundere pentru ceea ce fac, nu-i indeamna sa lucreze in echipa, nu-si respecta subordonatii si uita sa le controleze activitatea sunt cei care aduc cele mai mari pierderi unei companii, spun specialistii. Tot ei sunt managerii care, atunci cand sunt intrebati de superiori care este cauza gradului scazut de loialitate in randul angajatilor, spun ca tinerii (generatia Y) sunt vinovatii.
"Un CEO isi da seama cat de bun a fost ca lider atunci cand renunta la pozitie si observa daca oamenii rad mai putin la glumele pe care le face. Comportamentul managerial afecteaza direct loialitatea angajatilor si acest lucru are impact direct in evolutia afacerilor companiei. Abilitatea de a construi si de a mentine o echipa performanta pe termen lung este cea mai buna definitie a leadershipului", a spus executivul cehRostislav Benák, presedintele firmei cu activitati in domeniul resurselor umane Assessment Systems International, prezent la finele saptamanii trecute la o conferinta organizata deHart Human Resource Consulting.
Un procent de 47% dintre executivii de nivel C (CEO, CFO, COO etc.) considera ca ei sunt sursa loialitatii angajatilor, iar majoritatea considera ca angajatii din generatia Y sunt cei care demotiveaza echipele de angajati, arata un studiu din 2010 al The Economist Intelligence Unit.
"Acelasi studiu mai arata ca 57% dintre middle manageri considera ca superiorii care lucreaza de mult timp in companie se numara printre cauzele loialitatii scazute a angajatilor. De asemenea, 84% dintre participantii la studiu sunt de parere ca angajatii demotivati reprezinta o amenintare pentru evolutia afacerilor, insa numai 12% arata ca le pasa si au spus ca in compania lor se incearca sa se combata lipsa loialitatii", a mai spus Benák.
Una dintre cele mai frecvente teme de discutii in cadrul conferintelor de resurse umane in ultima perioada o reprezinta modalitatea prin care companiile reusesc sa motiveze angajatii tineri, adica cei care fac parte din generatia Y.
Nascuti in perioada 1982 - 2000, angajatii "Y" sunt caracterizati prin faptul ca au crescut in era noilor tehnologii, detin tot felul de gadgeturi si sunt inventivi, le place sa lucreze in echipa si isi uimesc uneori sefii cu rapiditatea rezultatelor pe care le livreaza, vor salarii mari, se plictisesc usor la job si se asteapta la promovari rapide.
sursa:incont.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu