Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 noiembrie 2011

Intrebarea cea mai dificila la interviul de angajare. Ce le este cel mai greu candidatilor sa spuna despre ei


Un interviu de angajare nu este un pas usor in procesul de recrutare, oricat de pregatit ar fi candidatul. Exista un set de intrebari clasice care pot ridica probleme la intalnirea cu angajatorul. Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs, unul din cinci participanti la interviul de angajare se tem cel mai mult de intrebarea legata de punctele lor slabe, iar dintre acestea, cel mai greu le este sa recunoasca faptul ca nu au experienta si incredere in fortele proprii.


 Intrebarea cea mai dificila la interviul de angajare. Ce le este cel mai greu candidatilor sa spuna despre ei
Pentru cei mai multi din cei 800 de participanti la sondaj cel mai dificil de raspuns a fost la  intrebarea legata de punctele slabe. A doua intrebare dificila din punctul de vedere al candidatilor pentru un job este “Care sunt obiectivele tale pe termen lung?”, urmata de “Care sunt asteptarile tale salariale?”.

Si intrebarile legate de motivele pentru care au parasit ultimul loc de munca sunt dificile pentru cei care participa la interviurile de angajare.
 
Chiar daca numirea a trei puncte tari sau slabe, intr-un raspuns cat mai optim, este dificila, aceasta nu trebuie evitata. Raspunsurile trebuie formulate in asa fel incat sa scoata in evidenta atuurile, respectiv sa diminueze gravitatea slabiciunilor, prin transformarea acestora in puncte forte, argumentate prin exemple, situatii care sa fie relevante pentru jobul in cauza.
 
Intre respondentii chestionati de BestJobs, cel mai des amintite puncte slabe au fost lipsa de incredere in fortele proprii si lipsa de experienta. De asemenea, la capitolul defecte au fost trecute insistenta, varsta, incapatanarea.
 
De partea celalalta, punctele forte ale celor care participa la un interviu de angajare sunt ambitia, perseverenta, punctualitatea, experienta, studiile si varsta.
 
De cele mai multe ori, candidatii sunt luati prin surprindere, fie din cauza emotiilor, fie din lipsa pregatirii, si nu au la dispozitie un raspuns care sa corespunda asteptarilor unui recrutor. Candidatii ar trebui sa isi pregateasca din timp cele mai inteligente raspunsuri, pentru a-si indeplini obiectivul: acela de a obtine jobul.
 
Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, in perioada 10-18 noiembrie 2011.

sursa:incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu