Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 decembrie 2011

Tip-of-the-Day: Diversify Your Boot Game


There are boots for all occasions.
Here we compiled some of the different boot styles I’ve featured on the site.  Hope it gives you some ideas.
Which is your favorite pair/look?
Thanks for reading, some of our best features to come…
-SB




SURSA:thestyleblogger.com

ESQUIRE:Shoe Porn: Danner Mountain Trail Willamette



Walk in these because they're impossible to miss.
Mountain trail Willamette ($310) by Danner, danner.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1gXgRBEpD

GQ:Gear With a Conscience: Wolverine 1000 Mile x Leffot NYC Boot Auction


wolvshellcordo.jpg
Wolverine 1000 Mile is teaming with beloved NYC shoe boutique Leffot to auction off the first pair off the line of their exclusive 721 LTD boots. The old school-inspired profile is done in Horween's finest shell cordovan leather, and only 1000 pairs (hand-numbered) are being produced here in the good ol' U.S. of A. Pair numero uno is a size 10D, so all you extremely average cats out there with some extra holiday kick cash, please stand up. The proceeds will be benefit GlobalGiving's support of Japan's tsunami recovery, and you can see the pair-de-resistance on display over at Leffot (10 Christopher Street in the West Village) until the 22nd of December. The bidding starts today on eBay.


Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2011/12/gear-with-a-conscience-wolverine-1000-mile-x-leffot-nyc-boot-auction.html#ixzz1gXfjJogK

GQ:Tommy Ton's Street Style: The Retailers

Our street style-shooting man captures the details on the owners of Union Los Angeles, one of the coolest stores in the world

Read More http://www.gq.com/style/profiles/201112/tommy-ton-union-store-los-angeles-photos#ixzz1gXf36YQc

Salariul minim brut va creşte cu 30 de lei din 2012


Salariile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi impozitate
Salariile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi impozitate
Guvernul a decis să majoreze salariul minim brut pe ţară, de la 670 de lei, cât este în prezent, la 700 de lei. Sindicatele solicitaseră ca valoarea acestuia să ajungă până la 1.030 lei.
Cum salariul de bază nu poate fi mai inferior acestui nivel, acest lucru înseamnă că toţi cei 125.000 de bugetari, cât şi cei circa 665.000 de angajaţi ai firmelor private vor primi cel puţin 700 de lei pe lună. Angajatorii care nu respectă această prevedere pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.
Deşi sindicatele ceruseră o majorare substanţială a salariului minim brut pe ţară, premierul Emil Boc le-a transmis încă de săptămâna trecută că nivelul maxim care poate fi asigurat este de 700 de lei, din cauza lipsei fondurilor bugetare. Pe de altă parte, guvernul a decis şi eliminarea impozitului pe venit pentru salariile mai mici de 1.000 de lei, anunţă Mediafax.



Manevra Heimlich


Manevra Heimlich este o metoda de dezobstructie a cailor aeriene la care se poate apela in cazul in care victima se sufoca din cauza blocarii cailor aeriene cu un corp strain.

Corpul strain (un aliment, o bomboana, un obiect, etc.), ajunge in trahee si nu in esofag si blocheaza partial sau total caile respiratorii. Daca obstructia traheii este totala, aerul nu mai poate ajunge la plamani, iar victima se asfixiaza. In aceasta situatie, puteti interveni aplicand manevra Heimlich pentru a scoate obiectul aspirat pe trahee.

In schimb, aceasta metoda este complet ineficienta daca victima poate respira, vorbi sau tusi. Nu trebuie sa interveniti in niciun fel in timpul eforturilor victimei de a arunca obiectul prin tuse. Manevra Heimlich se efectueza atunci cand victima nu scoate niciun sunet.

Lovirea cu palma in mod repetat si cu forta intre omoplati se utilizeaza atunci cand manevra Heimlich (de compresiune abdominala) nu a fost eficienta.

Semnele obstructiei cailor aeriene
Sufocarea se produce in general in timpul mesei. Persoana care se sufoca este usor de recunoscut datorita urmatoarelor semne:

 - isi duce involuntar mana la gat
 - nu mai poate respira, vorbi sau tusi
 - tegumentele isi schimba culoarea. Pielea se inroseste, apoi devine albastra, si in sfarsit, daca nu primeste ajutor, victima isi pierde cunostinta si moare. Atunci cand fluxul de oxigen la creier este intrerupt, creierul sufera leziuni foarte grave, care pot fi ireversibile incepand din al 3-lea minut de privare de oxigen.


sursa:romedic.ro

Ghidul unui american despre seducţia femeilor românce

Ştii ce e "gâtul de Lipscani"? Ne spune un american: e vorba de durerea aceea musculară care apare după ce întorci de prea multe ori capul după tinerele românce din Centrul Vechi.




Alina Puşcău, prototipul româncei pentru Biernat
Un american stabilit în Europa de Est a compus, special pentru blogul său, un "ghid complet al femeilor din România" şi, dacă aveţi impresia că frumuseţea femeilor din România a fost destul de lăudată de toţi cei care ne-au vizitat ţara, cuvintele de pe blogul lui Mark Biernat vă vor confirma, încă o dată, încrederea în calităţile acestora.

Acesta spune că "femeia obişnuită pe care o poţi vedea pe străzile din Bucureşti are mai multă frumuseţe naturală decât multe dintre vedetele de la Hollywood". El clasifică felul în care tinerele femei se îmbracă şi se comportă, spunând că acestea sunt: romantice, puţin bizare, autentice, atractive şi pline de imaginaţie, că folosesc internetul şi că sunt credincioase şi îşi pun multe întrebări despre viaţă.
Americanul merge mai departe spunând că femeile românce sunt brunete, slabe şi bine făcute. Au picioare lungi şi mijloc subţire şi au nasuri pronunţate.  Părul e aproape întotdeauna închis la culoare, dar pielea e deschisă la culoare şi multe dintre ele au ochi albaştri. Biernat îşi încheie descrierea spunând că arată ca zânele dintr-un basm gotic sau ca nişte spiriduşi.
Pe blogul acestuia pot fi găsite ghiduri şi despre fetele din alte ţări din Estul Europei, inclusiv din Ungaria, Rusia, Bulgaria şi alte ţări.
Cum îţi par aprecierile americanului despre "Fetele din România", aşa cum este denumită categoria de pe blogul său?


sursa:realitatea.net

Cele mai ciudate lucruri pe care le fac oamenii şi explicaţiile lor ştiinţifice

Plânsul, sughiţatul şi îmbujorarea sunt trei dintre reacţiile omeneşti pe care cercetătorii nu le-au explicat încă pe deplin, scrie www.lifeslittlemysteries.com.

Săruturile au rolul biologic de evaluare a potenţialilor parteneri
Plânsul
Este foarte ciudat că sentimentele de tristeţe determină ca din ochii oamenilor să curgă apă. Oamenii sunt singurele creaturi cărora le dau lacrimile din cauza emoţiilor. Pe lângă faptul că plânsul îi linişteşte pe oameni, lacrimile elimină din organism hormoni şi proteine generate ca urmare a stresului, susţin oamenii de ştiinţă. Aşadar, există o explicaţie ştiinţifică pentru efectul cathartic al unei partide bune de bocit.
Sughiţatul
Sughiţurile sunt spasme involuntare ale diafragmei, organ muscular-tendinos care separă toracele de abdomen și care joacă un rol important în procesul de respiraţie. În cele mai multe cazuri, sughiţurile apar când în stomacul unei persoane se află prea multă mâncare (sau prea puţină). Nu par să îndeplinească vreun scop anume, spun cercetătorii.
Somnul
Oamenii îşi petrec aproximativ o treime din viaţă dormind. Niciun om nu poate rezista fără să doarmă mai mult de câteva zile, iar cu toate astea somnul este una dintre cele mai puţin înţelese activităţi umane. Ceea ce ştiu oamenii de ştiinţă cu siguranţă este că somnul ajută la regenerarea organismului şi este vital pentru stocarea amintirilor.
Îmbujorarea
Toţi oamenii roşesc în obraji atunci când atenţia persoanelor din jur se îndreaptă asupra lor, când primesc un compliment sau când trăiesc o emoţie puternică, iar intensitatea fenomenului variază de la persoană la persoană. Din punct de vedere biologic, îmbujorarea se produce în felul următor: venele din obraji se dilată, ceea ca aceste zone să fie mai puternic vascularizate. În schimb, oamenii de ştiinţă nu pot explica care este scopul acestei reacţii fiziologice.
Sărutatul
E ciudat că schimbul de salivă li se pare oamenilor un gest romantic, însă oamenii de ştiinţă au de data asta o explicaţie. Este vorba despre un instinct biologic, care le permite oamenilor să-şi folosească mirosul şi gustul pentru a-şi evalua potenţialii parteneri.


sursa:realitatea.net

8 moduri de a economisi timp cu ajutorul computerului


Nu e de mirare ca, treptat, computerul a devenit o parte integranta a vietilor noastre, indiferent ca-l folosim pentru munca, pentru distractie, ca instument de socializare, de informare sau de cautare. Iata 8 moduri in care computerul ne ajuta sa facem economie de timp.

1. Iti faci rezervari pentru bilete on line

Indiferent ca e vorba de bilete la tren, la concert sau la film, computerul iti ofera sansa sa nu mai bati drumul pana acolo si sa iti rezervi locuri bune doar cu cateva clikuri.

2. Stai in legatura cu prietenii

Nu mai e nevoie sa pui mana pe telefon, sa cauti numere si sa suni. Computerul iti da sansa sa impartasesti cu prietenii toate framantarile, bucuriile si preocuparile lor in timp real. Ba chiar te ajuta sa pastrezi legatura cu ei mai bine decat o faceai cand ii sunai doar o data pe luna.

3. Te pui la curent cu noutatile

Stirile din intreaga lume te asteapta la un loc pe siteuri cu revista presei, fara sa mai fie nevoie sa faci un drum pana la chioscul de ziare si sa iti cumperi de acolo presa. In plus, poti face asta acasa, in timp ce bei cafeaua sau la birou, in pauza.

4. Cunosti lume noua

Multumita siteurilor de socializare, cercul tau de cunostinte se poate largi simtitor, iar prieteniile pot inflori prin dialoguri, fara sa fii nevoit sa mai pleci din fara computerului. Pe internet, sub cortina anonimatului, discutiile sunt mai deschise, mai profunde silipsite de inhibitii, spre deosebire de viata reala.

6. Intalnesti femei singure si disponibile

Nu ma e nevoie sa iesi intr-un club si sa ghicesti daca tipa care iti face cu ochiul se uita la tine sau la tipul de langa tine, este singura sau doar ii place sa flirteze in lipsa iubitului. Siteurile matrimoniale iti ofera o bogata selectie de femei pentru toate gusturile, pe care le poti aborda oricand din fata computerului si seduce in liniste.

7. Poti trimite CV-uri in mai multe locuri

Daca iti cauti loc de munca, computerul te poate ajuta astfel incat CV-ul tau sa ajunga in cateva minute in mai multe locuri.

8. Poti gasi cele mai bune preturi

Indiferent ca vrei sa-ti iei un nou telefon mobil, un televizor sau un robot de bucatarie, computerul iti ofera informatiile necesare pentru a stii ce iti trebuie, de unde sa-l iei si care este cel mai bun pret. Imagineaza-ti cate magazine ar trebui sa iei la rand pentru a afla aceste informatii.

sursa:askmen.ro

7 fraze cu care sa-ti recuceresti iubita


Studiile arata ca o femeie foloseste in medie 7000 de cuvinte pe zi, pe cand un barbat foloseste 2.000 de cuvinte, deci lupta ar fi inegala. Invata macar sa spui frazele potrivite, daca tot nu poti tine pasul cu debitul ei verbal. Iata 7 fraze care ii vor mangaia auzul!

"Sunt atat de bucuros ca suntem impreuna"

Fiecare relatie de durata este o celebrare a faptului ca doua persoane au reusit sa convietuiasca impreuna. Asa ca n-ar strica daca i-ai aminti din cand in cand ce norocosi si deosebiti sunteti voi doi pentru ca va aveti unul pe celalalt.

"Inteleg cat de important este pentru tine"

Femeile judeca o relatie dupa cat de intelese sunt de barbatul de langa ele si, de aceea, este important sa-i amintesti ca tu o intelegi si o sustii chiar si atunci cand ceilalti ii sunt potrivnici.

"Hai sa-ti spun ce am facut azi la munca"

Este genul de fraza care ii arata ca este importanta pentru tine si ca o consideri un bun prieten, caruia abia astepti sa-i impartasesti vestile noi.

"Hai sa vorbim despre asta maine. Acum este momentul nostru de relaxare"

Uneori chiar este nevoie ca unul ditre voi sa puna o bariera intre problemele cotidienesi momentele relaxante petrecute impreuna. Dovedeste grija si preocupare si fii tu acela!

"Am avut aceasta fantezie cu noi doi..."

Femeia iubita sa ve simti cu adevarat speciala cand ii vei declara ca ea este obiectul fantasmelor tale si nu vreo actrita de filme XXX.

"Sa nu-ti faci planuri pe 14. Te duc undeva"

Surprizele in cuplu sunt intotdeuna placute si incitante, iar faptul ca tu te-ai gandit la o evadare pentru voi doi si ai preluat cu totul initiativa este inca o dovada de iubire. Ce poate fi mai frumos decat un barbat descurcaret care e in stare sa planuiasca singur o excursie la munte fara sa ceara pareri, sugestii sau ajutor.

"Lasa-ma pe mine sa pun masa/ fac rezervare/ te iau de la munca"

Orice oferta de a face ceva dragut pentru ea este bine venita, mai ales daca apare intr-un moment cand femeia iubita este chiar obosita sau fara nici un chef si simti ca ar avea nevoie de o pauza.

sursa:askmen.ro

9 lucruri pe care orice barbat ar trebui sa stie sa le faca


Capacitatile proprii de a te descurca in viata sunt esentiale pentru un trai sanatos, productiv si echilibrat. Pentru a putea spune ca te descurci de unul singur trebuie sa fii in stare sa te ocupi de cateva activitati in diverse domenii ale vietii, iar daca lista noastra te complexeaza, nu-ti face probleme. Ai destul timp sa te pui la punct!

1. Sa faca un foc

Focul produce lumina, caldura si te ajuta sa pregatesti mancarea, trei necesitati esentiale in viata. Intr-un moment din viata ta s-ar putea ca aceasta capacitate sa-ti salveze viata.

2. Sa lucrezi pe computer

Cunostintele fundalentale de computer sunt esentiale in zilele noastre, deci nu mai ai nici o scuza daca inca te mai complexaza acest instrument, indiferent ca esti pictor sau coregraf.

3. Sa folosesti eficient Google

Google stie absolut tot, iar daca ai problema in a gasi vreo informatie pe internet, atunci tu esti cel care are nevoie de ajutor.

4. Sa stie sa aplice manevra Heimlich

Candva, in viata ta, sotia, iubita, fiul sau fiica ar putea depinde de cunostintele tale de aplicare a acestei manevre, care le poate salva viata. Daca nici n-ai auzit de ea, poate e momentul sa te pui la punct si cu asta.

5. Sa conduca oricand o masina cu cutie de viteze manuala

Faptul ca ai condus o masina automata in ultimii ani nu e o scuza buna sa refuzi categoric sa te intorci la cutia manuala, daca e un caz de urgenta si totul depinde de tine.

6. Sa stie principiile de baza ale gatitului

Sa speram ca barbatii care nu sunt in stare sa-si faca macar niste oua ochiuri, cartofi prajiti si o friptura la gratar sunt pe cale de disparitie. Nu poti trai numai cu sandvisuri sau mancare fast food.

7. Sa stie sa spuna o poveste captivanta, o veste proasta si un banc

Sunt momente in care calitatile tale oratorice trebuie sa faca fata situatiei, iar cele trei situatii de mai sus enumera exact cele trei momente in care trebuie sa stii ce sa zici si cum sa zici.

8. Sa castige sau sa evite o partida de scandenberg

In ambele situatii, tu esti cel care castiga, asa ca fa in asa fel incat sa iasa cum vrei tu.

9. Sa se descurce la un interviu de munca

Si asta sa se intample fara panica, transpiratii, tremuraturi si palpitatii. Sigur acestea nu te vor ajuta sa primesti jobul dorit.


sursa:askmen.ro

Cele mai urate pulovere ale celebritatilor - GALERIE FOTO


Puloverele purtate de barbati ar trebuie sa fie la fel de importante ca sacourile sau camasile si alese cel putin cu aceeasi atentie. Din pacate, nici chiar celebritatile nu se gandesc prea mult inainte sa-si arunce cate un pulover pe ei sperand ca stilul lor nu va avea deloc de suferit daca piesa in cauza este intr-o culoare nepotrivita, nu se asorteaza cu tinuta, este ponosita sau nu li se potriveste ca marime. iata 5 exemple celebre de pulovere urate.

1. Justin Bieber

Poate s-o crede el regele muzicii pop si r'n'b, insa asta nu inseamna ca trebuie sa trecem cu vederea extravaganta de a purta un cardigan lung si roz. Nu are nimic in comun cu masculinitatea sau cu stilul, ba chiar risca sa fie confundat cu una dintre fanele sale, deci nu e un exemplu de urmat pentru cei cu orientari heterosexuale.



2. Kurt Cobain

Cobain este responsabil de introducerea stilului grunge-rock in lume, insa puloverul purtat de cateva generatii inainte si reluat obsesiv pana i se duce firul si nu se mai cunoaste culoarea intiala nu este cea mai buna alegere vestimentara. Sa ne concentram asupra meritelor sale muzicale in acest caz, deoarece stilul vestimentarnu e cea mai buna sursa de inspiratie.



3. Jake Gyllenhaal

Cand ai bicepsii lui Jake Gyllenhaal si femeile stau nopti intregi in fata hotelului doar ca sa te zareasca, ai putea sa te gandesti de doua ori inainte sa pui acest pulover insipid pe tine. Lalai, sifonat si cu un guler dubios, puloverul actorului Jake Gyllenhaal este bun de donat, nu de purtat ziua in amiaza mare.



4. Daniel Craig

In Daniel nu mai avem incredere de cand l-am vazut purtand cizme UGG, insa se pare ca actorul insista sa mai introduca, din cand in cand, cate o piesa memorabila in vestimentatia sa, cum este si cazul acestui pulover. Ar putea fi un cardigan interesant, daca nu ar parea sustras din garberoba iubitei. Data viitoare, ii sugeram un pulover cu umeri normali, a carui lungime sa acopere un pic mai mult din talie si sa nu para ca este gata sa se desfaca oricand.

5. Orlando Bloom

Unde s-au dus vremurile in care Orlando Bloom era un adevarat sex-simbol si il concura pe Brad Pitt? Probabil ca nici el nu cunoaste acest raspuns, din moment ce iese imbracat intr-un pulover cu aspect saracacios, prea scurt, prea stramt si prea vechi ca sa poata fi trecut cu vederea. Asa nu!




sursa:askmen.ro

Jacheta presedintilor – bluzonul


Inainte ca Iranul sa fie ceea ce este astazi, au fost vremuri luminate, pline de sahi, regi si dictatori si in aceasta tara. Pentru ca asa le este scris tarilor ce seamana cu a noastra: sa aiba parte de tatuc. Iar unul dintre tatucii de vaza ai acestui teritoriu este si actualul presedinte Mahmoud Ahmadinejad, remarcat de istorie nu pentru marile sale reforme, ci mai degraba ca primul lansator pe orbita stilului oriental a bluzonului masculin.
Acest pseudo-lansator de stil a fost copiat, ca orice tiran invederat, de cea mai mare parte dintre acolitii sai, acestia fiind cei care au comandat producatorilor chinezi mii si mii de copii ale sus numitului element vestimentar, Iranul fiind actual unul dintre cei mai mari importatori de astfel de produse.
Ahmadinejad nu e singurul adept al bluzonului. Fiind, ca si desen, o jacheta mult mai eleganta decat una din denim, dar nu atat de pretentioasa ca una din piele, bluzonul a fost adoptat pe scara larga in tinutele casual. Dincolo de Ocean, ai observat cu siguranta, ca un JF Kennedy, in alte vremuri sau Clinton si GW Bush, spre vremurile noastre, au purtat cu patima acest gen de element vestimentar masculin. E simplu de inteles”: atunci cand apari la fata locului, intre oameni, dupa un 9/11 sau dupa o catastrofa majora, cravata si costumul nu sunt la locul lor. Un bluzon te face una cu poporul. Esti de-al lor. Ca prin minune, esti unul din mijlocul oamenilor. Si asta e foarte important pentru un presedinte – sa fie perceput ca unul dintre oameni. Caci, in mod normal, un astfel de bluzon observi ori la cei care se ocupa cu paza si ordinea, ori la cate un ofiter din randul pompierilor sau jandarmilor, agent postal, curier sau chiar la baietii care iti parcheaza masina. Da, ei sunt poporul. Si bluzonul te asimileaza lor.
In mod evident, functionalitatea bluzonului l-a facut atat de raspandit in randul populatiei masculine. Ca sa amintim, in plus, ca acest element vestimentar a fost unul dintre stindardele culturii pop: in anii ’50 a fost parte integranta din “uniforma” adolescentilor, pentru ca mai tarziu sa fie revazuta in tinutele aderentilor la miscarea skinhead, pe teritoriul Marii Britanii.
Povestea bluzonului incepe, in fapt, mult mai in urma, respectiv la 1937, atunci cand John si Isac Miller, cetateni britanici rezidenti in Manchester, concep pentru propriul brand, “Baracuta”, jacheta pe care o vor intitula initial G9. Ca multe dintre imitatiile civile ale vremii, urmarea indeaproape elementele unei jachete militare: materia prima – un bumbac “batut”, un guler mandarin prevazut cu capse, destul de inalt incat sa protejeze gatul prtatorului, mansete elastice textile la extremitatile acesteia (maneci si talie), cusatura in stil raglan (cu maneca ce porneste de sub guler, iar nu de la umar) si buzunare cusute in unghi, prevazute cu capse pentru etansare. Initial a fost conceputa in trei culori: caramiziu, negru si verde. Ulterior gama culorilor a explodat.
La inceputul anilor ’50 jacheta este exportata peste Ocean, iar aceasta este repede asimilata de barbati prin popularizarea modelului de catre idolii vremii. O vei regasi la Elvis Presley in “King Creole”, film din 1954, la Ryan O’Neal in seria televizata “Peyton Place”, la Frank Sinatra in “Assault on a Queen”, film din 1966, fara a-l uita pe James Dean ce a purtat acest model in “Rebel without a cause”.
Avantul pe piata i-a fost insuflat in epoca contemporana de catre Arnold Palmer ce a introdus aceasta jacheta hidroizolanta pe terenurile de golf, aceasta regasindu-se sin zilele noastre in garderoba golferului impatimit.
Presedinte sau nu, iti recomand un astfel de exemplar in garderoba. Te insoteste cu succes atat in mediul urban, cat si in cel rural, indeplinindu-si cu varf si indesat datoria de jacheta – te apara de frig si te scapa de ploaie.

sursa:domnideromania.ro

Anii ’20 si inceputul sfarsitului barbatilor: libertatea femeii


Imediat dupa terminarea Primului Razboi Mondial, mentalitatea femeilor a inceput sa se schimbe. In acea perioada, acestora li s-a oferit ocazia sa lucreze in afara casei si, practic, sa isi foloseasca inteligenta. S-au ocupat de lucruri administrative, au fost asistente medicale sau postarite. Datorita noilor functii, s-au vazut nevoite sa renunte la imbracamintea sofisticata in favoarea unor tinute mult mai practice si chiar au renuntat la pletele lungi si la coafurile sofisticate. Ambitiile au crescut treptat si nici nu se putea altfel cand printre modelele feminine cu un caracter impresionant, “fashion iconii” acelei perioade, si-au facut loc nume celebre precum Louise Brooks, Greta Garbo si Coco Chanel.
Coco Chanel se impune in moda folosind accesorii feminine precum bratarile, lanturile, perlele, palariile in combinatie cu tinute simple, precum little black dress si chiar de inspiratie masculina cum ar fi taiorul. Aceasta din urma piesa vestimentara a cucerit treptat gusturile, devenind un “must have”, o “uniforma” a femeilor bogate, de afaceri. In 1923, Coco Chanel declara pentru Harper`s Bazaar ca “simplitatea este cheia adevaratei elegante” . Daca e s-o privim atent pe celebra Chanel la microscop, ea nu a facut nimic cu adevarat revolutionar. Nu a inventat ceva cu factor “wow”. Dar a pus laolalta elemente vestimentare deja existente in jurul sau, facandu-le mult mai practice si mult mai la indemana femeilor. Astfel, vei recunoaste o geanta Chanel veritabila prin faptul ca interiorul gentii va fi intotdeauna intr-o nuanta contrastanta cu exteriorul – daca geanta este din piele neagra, interiorul este rosu sau violet. De ce? Pentru ca celebra Coco suferea de miopie in stadiu avansat. Si fiind o inraita fumatoare nu-si gasea niciodata pachetul de tigari pe fundul gentii. Sau si mai celebrele taioare “inventate” de ea, ce cad perfect pe orice femeie. De ce? Prin adaugarea celebrelor lanturi pe interior, in partea inferioara a taiorului. Gravitatia functioneaza dintotdeauna in favoarea casei Chanel. Si e gratis.
In plus, asa cum spuneam, este cunoscuta pentru little black dress – nimic altceva decat o rochie deja existenta ca si linie, careia doamna Chanel i-a scurtat poalele si i-a stramtat umerii. Sau introducerea elementelor masculine in tinuta doamnelor. De parca era prima data cand o femeie “imprumuta” din hainele barbatului sau. Ce a facut Chanel? Si-a institutionalizat inventiile si a avut grija sa le protejeze cu un nume mare. Cel al casei sale de moda care, in timp, a devenit cetate, iar celebrele sale inventii, adevarate repere statutare ale femeii de pretutindeni.
Designerul, alaturi de Louise Brooks, a dat nastere unei noi generatii de femei cu o puternica personalitate. Acestea se deosebeau prin faptul ca isi tundeau parul scurt, fara sa isi piarda din feminitate, purtau fuste mai scurte, se machiau si erau adesea vazute, in societate, fumand si savurand cocktailuri. Tot Chanel a fost si primul designer care si-a lansat primul parfum care ii poarta numele – Chanel No. 5, in 1921. Acesta a fost, inca de la inceput, un adevarat succes asa ca putem spune, pe buna dreptate, ca designerul a fost un trendsetter si din acest punct de vedere.
Spre deosebire de generatiile anterioare, in acea perioada femeile devenisera mult mai independente, isi conduceau singure automobilele si nu se temeau ca vor fi judecate pentru ca isi petreceau serile in cluburi ascultand jazz sau bucurandu-se de dansuri energice precum Charlestonul. Barbatii nu au mai fost obligati sa poarte costumul oriunde pentru a fi eleganti. Acum au aparut si costumatiile sport si barbatii au renuntat la costum atunci cand se aflau intr-un mediu lejer. Pentru cei care nu au lasat costumul deoparte, a fost introdusa vesta, nelipsita din garderoba lor. Pantalonii aveau talia la fel de inalta, dar erau si foarte lungi, acoperind cu totul tocul pantofului. Familistii au inceput sa poarte papionul, camasile deschise si au renuntat la hainele lungi sau medii, purtate dimineata sau la pranz.
Cumva, asa a inceput o noua era. Cea a libertatii de exprimare ca si traducere libera pentru popor, cea a consumerismului, pentru cei care au avut si au ochi sa vada. Pentru altii, incepuse sfarsitul. Acest nou sfarsit si-a demonstrat prezenta prima data la crahul din 1929. Si a continuat cu altele si altele, pana in zilele noastre. Pentru un singur scop: cei avuti sa fie mai avuti si mai putini, iar cei de la margine sa fie si mai la margine si mai multi.

sursa:domnideromania.ro