Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 martie 2012

Noul iPad a fost LANSAT. Procesor A5X, Retina Display, camera de 5 MP. Cat costa


Gadgetul a fost prezentat de Tim Cook, cel care a ramas sa conduca Apple in locul lui Steve Jobs.
Noul iPad a fost LANSAT. Procesor A5X, Retina Display, camera de 5 MP. Cat costa
Evenimentul de la San Francisco a fost deschis de Tim Cook, cel caruia Steve Jobs i-a predat fraiele companiei.
"Vorbim despre o lume in care PC-ul nu mai e in centrul lumii digitale, ci e doar un aparat. Vorbim de o noua lume in care aparatele pe care le folosim trebuie sa fie mai portabile si mult mai usor de folosit decat pana acum", a declarat el.
Foto: TechCrunch
UPDATE 20:06:
172 milioane de dispozitive post-PC s-au vandut anul trecut. 76% din veniturile Apple au provenit din aceasta sursa.
UPDATE 20:08:
Apple a vandut peste 315 milioane de dispozitive cu iOS (iPhone, iPad, iPod) anul trecut, 62 milioane numai in trimestru IV, spune Cook.
UPDATE 20:09
In App Store exista 585.000 aplicatii. S-au inregistrate 25 miliarde de download-uri.
UPDATE 20:11
Exista 100 milioane de utilizatori iCloud.
UPDATE 20:17
Se vorbeste despre iPad. 15,4 milioane de bucati au fost vandute in ultimul trimestru.
UPDATE 20:19
"Cand ne-am propus sa cream iPad, ne-am propus sa cream nu doar un produs nou, ci o noua categorie"
UPDATE 20:20
Exista peste 200.000 aplicatii doar pentru iPad.
UPDATE 20:21
Cook se leaga de concurenta. Spune despre Samsung Galaxy Tab si pagina de Twitter afisata pe aceasta ca "arata ca un smartphone care a explodat si s-a transformat intr-o tableta. Si asta-i fix ce este"
UPDATE 20:22
**** "ASTAZI ANUNTAM NOUL IPAD SI E UIMITOR"
UPDATE 20:24
Noul iPad are RETINA DISPLAY, ecran de 9,7 inch
UPDATE 20:25
Rezolutia este 2048 x 1536, adica 3,1 milioane pixeli, cea mai mare la un dispozitiv mobil.
UPDATE 20:27
Noul iPad va avea buton de HOME.
UPDATE 20:28
Procesorul este A5X, grafica quad-core. Cei de la Apple sustin ca A5 e de 2 ori mai rapid decat Tegra 3, iar A5X de 4 ori mai rapid. 
UPDATE 20:30
Camera iSight. 5MP, lentile cu 5 elemente, filtru infra-rosu, ISP. Acelasi setup ca la iPhone 4S. Auto-focus.
UPDATE 20:32
Inregistrare video la 1080p
UPDATE 20:34
4G LTE
UPDATE 20:35
Noul iPad are: 21Mbps HSPA+ si DC-HSDPA la 42Mbps, cu LTE la 73Mbps.
UPDATE 20:38
La iPad 2, Apple spunea ca bateria tine 10 ore, 9 in 3G. Noul iPad va avea tot o baterie care va tine 10 ori, 9 in 4G.
UPDATE 20:40
Noul iPad are 9,4 mm grosime si cantareste 635 grame. E un pic mai greu decat iPad 2.
UPDATE 20:41
Preturile pentru SUA:
  • 499 dolari la modelul 16 GB
  • 599 la 32 GB
  • 699 la 64 GB
  • Pentru modele 4G preturile sunt  $629, $729 si $829. 
Preturile sunt aceleasi ca cele pentru iPad 2.
UPDATE 20:44
Noul iPad va fi disponibil in 2 culori: alb si negru
UPDATE 20:45
Disponibil din 16 martie in US, Canada, UK, Franta, Germania, Elvetia, Japonia etc. In ROMANIA, va ajunge in 23 martie. Poate fi precomandat de azi.
UPDATE 21:03
Se prezinta iPhoto. O apasare de 2 ori cu degetul pe o poza, face ca respectiva sa fie comparata cu alte fotografii care arata asemanator. Aplicatia le gaseste pe acestea automat.
UPDATE 21:10
Apple continua sa ne arate aplicatii si INTARZIE anuntarea numelui "noului iPad"
UPDATE 21:15
Noul iPad NU are slot SD si nici un nou Dock Connector
UPDATE 21:17
Acum se discuta despre quad-core-ul A5X, care "face totul sa fie foarte rapid"
UPDATE 21:20
iPad 2 ramane in productie. Pretul scade cu 100 dolari la modelul cu Wi-Fi si 16GB
UPDATE 21:23
Prezentarea s-a incheiat. Se pare ca numele ramane "noul iPad"

VIDEO Cătălin Botezatu: "Am trăit momente groaznice în puşcărie. Colegul de celulă îmi spunea unde sunt cadavrele victimelor sale"


Catalin Botezatu va lansa pe 8 Martie audiobook-ul "Trei vieţi. Pedeapsa", după romanul biografic cu acelaşi nume, scris de Monica Vlad.

VIDEO Cătălin Botezatu: "Am trăit momente groaznice în puşcărie. Colegul de celulă îmi spunea unde sunt cadavrele victimelor sale"
Designerul a povestit care sunt cele mai groazncice momente prin care a trecut cât timp a fost la puşcărie.
"Am preferat să rămân demn. Am stat 6 luni închis. Am avut timp de 3 luni un coleg de celulă, care era mafiot şi îmi povestea unde erau cadavrele celor ucişi de el. Povestea îmbrăcat în halat de mătase, fumând trabuc. Aşteptat cu frică seara fiindcă ştiam că el o să îmi spună o nouă poveste cu o nouă crimă", a povestit Bote, la Antena 1.
"Acest mafiot mi-a devenit un bun camarad, îmi dădea să mănânc, el avea bani, eu nu. A încetat să îmi mai spună poveşti cu crime. Un alt moment dificil, prin care am trecut în Italia, a fost când jucam tenis şi un alt prizonier a scos cuţitul la mine, dar m-au salvat ceilalţi. Alte momente groaznice, erau luptele dintre albanezi care se tăiau pe faţă", a povestit Bote.
Designerul a dezvăluit că în Penitenciarul Rahova l-a cunoscut pe Miron Cozma şi pe Sever Mureşan.
"Pe Miron Cosma l-a cunoscut în detenţie, în Rahova. De la Sever Mureşan am învăţat tot ce e sistem bancar. De la Miron am auzit cele mai frumoase poezii şi am învăţat totul despre mineriade", a povestit Bote.
"Intrasem în greva foamei fiindcă voiam să fiu adus în România să fiu judecat. Mi s-a oferit azil politic, dar am refuzat. Îmi spuneau că românii nu vor să mă aducă. Scriam nişte scrisori care o înnebunau pe mama. A fost o strategie să pierd tot, am pierdut tot, dar am luat-o de la capăt. Am o mamă extraordinară şi un tată bun, au cheltuit averi colosale ca să mă ajute", a spus Bote.
Cătălin Botezatu lucrează la o nouă carte

"Am ales ziua de 8 Martie pentru lansare fiindcă săptămâna asta am fost dedicat femeii. Am avut 2 prezentări azi. Una dintre ele a avut loc la Otopeni, sunt primul care a făcut aşa ceva. Mâine mai am încă 5 prezentări, pe lângă lansarea audiobook-ului", a spus Bote.

"Cele mai importante femei din viaţa mea sunt mama, fetele cu care lucrez, prietenele mele cu care îmi iau prânzul şi cu care mai vorbesc despre femei", a mai spus Bote.
Referitor la carte, Cătălin a mai spus că a durat foarte mult până ce aceasta a greşit fiindcă erau foarte multe nume şi foarte multă informaţie.
"Acum scriu o nouă carte, iubirile mele. Sunt nume sonore, nume importante în politică", a mai spus Bote.


sursa:cancan.ro

8 MARTIE - Cele mai populare URĂRI şi FELICITĂRI pentru femei

8 MARTITE. Tradiţia celebrării femeii datează încă din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv măreţii zei din Olimp aveau o zi în care sărbătoreau pe zeiţa Rhea, zeiţa-mamă a tuturor, asociată deseori cu pământul. Astăzi, ziua de 8 martie celebrează femeia la toate vârstele, zambetul, gingăşia, generozitatea şi dăruirea ei.


8 MARTIE - Cele mai populare URĂRI şi FELICITĂRI pentru femei

8 MARTIE - Urări pentru mame

Prima data cand am deschis ochii, te-am vazut pe tine MAMA. Acum ca m-ai crescut sunt fericita ca mi-ai dat viata si vreau sa iti multumesc! Te iubesc si iti urez un sincer LA MULTI ANI, MAMA!!!

Poate ca pentru lume tu esti numai o persoana, dar pentru anumite persoane tu esti intreaga lume!

Tu, mamico draga, ne indrumi pasii si ne sprijini sa mergem pe drumul drept. Noi iti multumim si te iubim. La multi ani!

Ultima ninsoare-ncarca merii
Dar curand ei plini vor fi de floare!
Martie, mamico, sarbatoare!
Sarbatoarea ta si-a primaverii!

Mama este fiinta aleasa de Dumnezeu pentru a-i fi reprezentanta pe pamant.

Mami, te iubesc, pentru mine esti unica, esti primavara mea insorita!

Precum sunt florile gingase, soarele luminos, apele limpezi si izvoarele cristaline, asa sa fii tu, mamica draga, buna, inteleapta si frumoasa! La Multi Ani!

Mama - cel dintai cuvant, cel mai dulce zambet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mandra floare, cea mai scumpa carte.
Mama - lacrima tarzie, vesnica icoana, inger de-naltare, candela aprinsa! Candela a vietii, care nu se stinge, care lumineaza si pe veci vegheaza!

La multi ani, mamica mea! Sa fi fericita si sa te iubesca toata lumea cum o face puiul tau.

Unei singure fiinte din viata mea ii datorez tot ceea ce eu am si ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat nastere, m-a crescut si m-a invatat sa iubesc. Nu exista cuvinte care sa o descrie!
Te iubesc, mama!

Un joc al clopoteilor de ghiocei,
Culori ce scalda orizontul,
Un zambet cristalin de copilas
Mi-aduc aminte, de tine, draga mama!

8 MARTIE - Urări pentru soţii

Iti urez o zi a femeii in care sa te bucuri de fiecare raza de soare si de fiecare pata de verdeata si... de dragostea mea neconditionata.

Azi uita cine esti si trezeste-te la viata o data cu natura. Fii un fluture zglobiu si aseaza-te pe prima floare a puritatii. Ziua sa-ti fie mai senina ca infinitul. La multi ani, floare a primaverii.

Odata cu venirea primaverii, ai venit tu... a rasarit primul ghiocel si cu el dragostea mea pentru tine... ti-am daruit un buchet de flori si tu mi-ai daruit dragostea ta... si de atunci in sufletul meu e intotdeauna primavara... pentru ca acolo esti tu... tu esti primavara sufletului meu. Te iubesc.

Astazi iti doresc sa primesti atatea flori incat sa-ti faci gradina. Atatea felicitari incat sa ai vorbe bune pentru tot anul... Atata dragoste incat chiar daca ai da inapoi la fiecare, tot ti-ar mai ramane...

Sunt cel mai fericit barbat, am trecut impreuna prin bune si rele, nu trebuie sa-ti dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru ca toata lumea stie ca tu esti minunea vietii mele.

Te port oriunde in gandurile mele si te simt chiar daca esti departe de mine!

De 8 martie iti urez o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri!

8 MARTIE - Urări pentru iubite

Fie ca ziua de 8 Martie sa-ti aduca toata lumea la picioare, zambetul pe buze si toata fericirea de pe pamant. La multi ani!

Cand ma uit afara, vad doar vant si ploi. Cand ma uit la cer, e mereu innorat si cenusiu. Dar cand ma uit la tine stiu ca va veni timp frumos, pentru ca tu esti soarele si primavara mea.

Iti doresc ca aceste zile de primavara si rasaritul soarelui sa-ti aduca peste zi implinirea viselor alaturi de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat... te iubesc!

Fluturele meu.... Frumusetea, ca si zborul si iubirea, de cenusa-si leaga firea.
De-i stergi fluturelui praful, nici o vraja, nici o boare, nu-l vor face sa mai zboare.
Tu esti fluturele meu si promit ca niciodata nu voi sterge praful dragostei de pe aripile tale.

Daca vezi ca soarele-ti rade prin par, daca simti miros de ghiocei, daca auzi ciripit de pasarele, atunci inseamna ca traiesti o noua primavara...

8 MARTIE - URĂRI pentru colege

De 8 martie iti uram o primavara frumoasa, cu soare, fericire si toata dragostea noastra prinsa intr-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primaveri!

Un gand curat si senin ca primavara pentru vesnicia ei!

Primavara… anotimpul renasterii, al trezirii la viata, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plina de feminitate, zambete, si caldura sufleteasca!

Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Fie ca primavara iubirii sa iti inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale. Iti doresc un 8 Martie cat mai frumos.

Viata, arta, chiar si energia se declina la feminin. Ideea, ca si lupta si painea sunt tot femei. Privind femeile, sfarsesti a crede in mitul cu supraoamenii in care fiecare din ele valoreaza cat doi barbati. Ambitioase, dinamice, cu placerea muncii, emotive si eficace, fac ca interventia lor sa fie mai intuitiva, mai psihologica, benefica....

De 8 Martie senin,
Intr-un cadru anonim
Primavara a sosit
In al iernii asfintit.
Primavara-n suflet va doreste ...

8 MARTIE - Urări pentru profesoare
Nu exista prilej mai minunat de daruire decat sa poti da zi de zi ce ai mai bun din tine. Sa poti sa inveti cu intelepciune si rabdare pe cel ce a venit la tine. Pentru calauzirea pasilor pe drumul vietii si stiintei, pentru invatarea si cunostintele daruite. Va multumim cu respect, doamna Profesoara! La multi ani!!!

8 MARTIE- Felicitări
Stiu ca nu ti-am aratat mereu ca am apreciat ceea ce ai facut pentru mine. Iti sunt recunoscatoare ca exist – tie iti datorez omul care sunt astazi, datorita tie sunt un om mai bun. Tu m-ai invat sa ma respect si sa respect pe altii, tu esti cea care m-a invatat sa fiu toleranta, tu esti cea care m-a ascultat intotdeauna si care a fost alturi de mine mereu.

Iti sunt recunoscatoare pentru faptul ca m-ai iubit neconditionat si ca ai avut grija de mine toata viata, iti sunt recunoscatoare pentru ca iti pasa de viata mea, pentru ca ai mereu o vorba buna pentru mine cand lucrurile merg rau. Iti urez o zi plina de voie buna si sper ca dragostea mea sa iti umple viata la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea.

Ziua de 8 Martie imi ofera prilejul potrivit pentru a-ti spune cat de mult insemni pentru mine. Vreau sa-ti multumesc pentru tot ceea ce am invatat de la tine: cum sa daruiesc neconditionat, cum sa am increde in mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fara a cere nimic in schimb, tu esti cea care mi-a oferit sprijin si incurajari cand aveam nevoie, tu ai fost mereu alaturi de mine cand viata parea impotriva mea.Te iubesc, mamica mea...

Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor - desi ei se plang dar numai pentru ca asa s-au obisnuit - pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea... si pentru tot ceea ce reprezentati... pentru voi timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de Primavara, sa va aduca un omagiu...
La mulţi ani!


Metro lansează reţeaua de magazine de cartier în franciză La Doi Paşi


Metro lansează reţeaua de magazine de cartier în franciză La Doi Paşi. Cu ce diferă faţă de Mic.ro?
Vezi galeria fotoProiectul La Doi Paşi este al doilea lansat de germanii de la Metro Cash&Carry în ultimii doi ani, odată cu revenirea la conducerea gigantului german cu afaceri de peste 1 mld. euro a românului Dusan Wilms (foto). Tot el a lansat şi proiectul Metro Punct - magazine cu o suprafaţă de circa 2.000-3.000 de metri pătraţi, de câteva ori mai mici decât cele clasice. În prezent reţeaua numără 32 de magazine - 26 clasice (pe suprafaţă mare) şi şase Punct.

Metro Cash&Carry România, cel mai mare jucător din comerţ, a venit pe piaţă cu un program de franciză pentru magazinele din comerţul tradiţional, atacând astfel o piaţă pe care activează 70.000 de jucători, cu afaceri estimate anual la 7 - 8 mld. euro. 

În prezent aproximativ 200 de ma­ga­zine din comerţul tradiţional au semnat contractul de franciză cu compania germană. Proiectul Metro, menit să organizeze retailul tradi­ţio­nal poate fi o încercare a germanilor de a-şi fideliza baza de clienţi existentă şi chiar de a o lărgi, în condiţiile în care principalii clienţi ai companiei sunt chiar aceste magazine din comerţul tradiţional.
Acest proiect este lansat într-o perioadă în care cifra de afaceri a companiei a fost afectată de situaţia economică dificilă şi de scă­derea consumului, astfel că Metro Cash & Carry a pierdut în ultimii patru ani vânzări de 400 mil. euro. Mai mult, în aceeaşi perioadă 6.000 de magazine tradiţionale - chioşcuri şi alimentare de bloc - s-au închis, factor care ar fi putut avea un impact şi în cifra de afaceri a grupului german.
Acest segment de piaţă a fost cel mai afectat de situaţia economică şi a pierdut clienţi în favoarea retailerilor moderni. Pro­gra­mul iniţiat de Metro Cash&Carry încear­că să creeze una dintre cele mai extinse reţe­le de comerţ local, care le-ar putea asigura germanilor un portofoliu constant.
Magazinele de bloc şi chioşcurile care vor încheia un contract de franciză cu lanţul german de magazine cash&carry va trebui să îşi remodeleze magazinele după un con­cept stabilit împreună cu Metro Cash & Carry şi să le denumească La Doi Paşi.



Acesta este cel mai important program pentru organizarea retailului tradiţional după Mic.ro lansat de omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta din urmă a închis lanţul de circa 800 de unităţi din cauza unor probleme de apro­vizionare a magazinelor. Iniţial businessul mic.ro, aflat acum în insolvenţă, era aprovizionat de Metro Cash&Carry în proporţie de 80%. Ulterior relaţiile dintre cele două părţi s-au rupt, Patriciu aprovizionându-se direct de la furnizori.

Diferenţa între cele două proiecte este că Mic.ro avea o distribuţie centralizată, iar majoritatea magazinelor erau operate de aceeaşi companie. În cazul magazinelor La Doi Paşi fiecare proprietar îşi administrează propriul magazin, primind doar consiliere din partea gigantului german.
"Programul La Doi Paşi permite proprietarilor de magazine să-şi păstreze independenţa financiară şi operaţională pe durata întregii colaborări. Metro Cash & Carry îşi păstrează specificul de vânzare cu ridicata, sprijinindu-şi clienţii revânzători în a-i deservi cât mai bine pe clienţii acestora, consumatorii finali".
Dintre cei 200 de francizaţi 80 au ter­minat deja procesul de remodelare a maga­zinelor. Reprezentanţii Metro Cash & Carry nu au dat date despre valoarea remo­de­lării fiecărui magazin, însă au spus că suma de bani este asigurată de francizat. "Maga­zinele sub denumirea La Doi Paşi pot fi regăsite deja în aproximativ 40 de localităţi ale României", spune Adina Tâmplaru, deputy head of communi­cations în cadrul Metro Mana­ge­ment.
La întrebarea câte magazine vreţi să se implice în acest proiect, reprezentanţii comerciantului german au răspuns "în funcţie de puterea de absorbţie a pieţei şi ţinând cont că ne adresăm celor 70.000 de magazine tradiţionale existente pe piaţa autohtonă, putem spune că vedem potenţial mare pe care-l poate oferi piaţa din România, privind acest concept de franciză".
Oficialii Metro Cash & Carry nu dau detalii despre contractul de franciză, cum ar fi taxa pe care o achită francizaţii. Ei spun doar că germanii se ocupă de partea de marketing a acestui proiect. "Metro Cash & Carry România oferă cursuri de instruire, consultanţă privind alcătuirea sortimentaţiei şi monitorizare profesională a preţurilor, adaptată la sectorul respectiv".
Reprezentanţii companiei germane spun însă că francizaţii nu sunt obligaţi să facă aprovizionarea doar de la Metro.
Ce spun consultanţii
Pentru reuşita acestui proiect Metro va trebui să gestioneze câteva aspecte critice, respectiv mentalitatea micilor comercianţi români şi menţinerea încrederii franci­za­ţilor, crede Adrian Comăneci, manager în cadrul companiei de cercetare Contrast Mana­gement Consulting. "Majoritatea micilor comercianţi români sunt convinşi că ei ştiu cel mai bine cum trebuie să se desfăşoare afacerea lor şi vor să aibă control permanent şi absolut asupra afacerii". El mai spune că avantajele consultanţei şi implicării Metro Cash&Carry în acest proiect sunt evidente, dar armonizarea cu produsele şi obiectivele grupului va trebui gestionată cu mare atenţie. "Într-un model de business bazat pe încredere este suficient un singur exemplu negativ pentru a genera o reacţie în lanţ din partea comercianţilor. Din acest punct de vedere este foarte important ca Metro Cash&Carry să menţină permanent o abordare «win-win» faţă de viitorii parteneri. Nu în ultimul rând este interesant de văzut care sunt condiţiile ieşirii din franciza pe care a gândit-o Metro Cash &Carry. Acestea ar putea garanta o anumită stabilitate a reţelei în perioada în care conceptul va fi eficientizat".

sursa:mediafax.ro

FUMATUL LA ROMÂNI: Cât cheltuie pe ţigări şi câţi s-au gândit să renunţe la fumat ca urmare a avertismentelor de pe pachete


Un fumător curent cheltuie lunar 273 de lei pe ţigări, cea mai comună sursă de procurare a ţigaretelor fiind magazinele, potrivit Studiului Global privind Tutunul la Adulţi (GATS), lansat luni în România.

Conform studiului, cea mai comună sursă de procurare a ţigărilor a fost reprezentată de magazine (84,3%), chioşcuri (6,6%) şi vânzători ambulanţi (3.5%). Foarte puţini fumători şi-au procurat ţigările de la altă persoană (2,7%) sau din alte surse (2,7%). În medie, un fumător curent a cheltuit lunar 273,1
 lei pentru procurarea ţigărilor.

FUMATUL LA ROMÂNI: Cât cheltuie pe ţigări şi câţi s-au gândit să renunţe la fumat ca urmare a avertismentelor de pe pachete (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)














Aproape toţi adulţii (96,3%) cred că fumatul cauzează boli grave, 98,3% cred că fumatul cauzează cancer pulmonar, 94,6% alte cancere, 89,2% accidente vasculare cerebrale şi 90,0% atac de cord. O proporţie mai redusă a adulţilor a fost conştientă de faptul că fumatul poate cauza osteoporoză (53,4%), naşteri premature (74,7%) sau disfuncţii erectile (66,5%).
Totodată, 95,2% dintre fumători au observat avertismente pictoriale de sănătate pe pachetele de ţigări şi mai mult de o pătrime (27,5%) s-au gândit să renunţe la fumat datorită acestora. Mai mult femei (33,2%) decât bărbaţi (24,7%) s-au gândit să se lase de fumat ca urmare a avertismentelor pictoriale de sănătate.
GATS Romania a fost implementat sub supervizarea Ministerului Sănătăţii (MS) prin trei instituţii - Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), instituţia nominalizată de către Ministerul Sănătăţii să implementeze GATS în România, Centrul Naţional de Pregătire Statistică (CNPS) şi TOTEM Communication (TC).

Cât de mare este Apple?


Dacă ar fi o ţară, Apple ar avea o economie de peste trei ori mai mare decât România
Cu aproape 500 miliarde de dolari, Apple are în prezent cea mai ridicată capitalizare din lume şi s-a alăturat în februarie unui club select de companii care au depăşit acest prag, din care fac parte giganţi precum Microsoft, General Electric, Cisco Systems, Exxon Mobil, Intel, dar şi grupul chinez PetroChina care a atins un nivel al capitalizării de peste 1.000 mld. dolari în 2007, scrie cnbc.com.
Compania din Palo Alto a ajuns la un nivel al capitalizării atât de mare încât dacă ar fi folosite toate bancnotele de 1 $, 2 $, 5$, 10 $, 20 $ şi 50$ aflate în circulaţie, tot nu ar fi strânşi bani suficienţi pentru a achiziţiona producătorul iPhone.
Cu peste 497 miliarde de dolari, Apple este aproape de valoarea combinată a celor trei companii IT care au trecut, la un moment dat, de pragul de 500 de miliarde de dolari - Microsoft (267 mld. dolari), Intel (133 mld. dolari) şi Cisco (106 mld. dolari) şi este de aproximativ 2,5 ori mai mare decât compania rivală Google (200 mld. dolari).
Dacă Apple ar fi o ţară, ar avea un PIB nominal mai mare decât cel al unor economii precum Polonia (469,4 mld. dolari), Belgia (469,5 mld. dolari), Suedia (458,9 mld. dolari) sau Arabia Saudită (434,6 mld. dolari), fiind apropiată de PIB-ul Elveţiei (527,9 mld. dolari).
Conform ultimelor statistici publicate de Banca Mondială, în lume există doar 18 ţări care au un PIB mai mare de 500 mld. dolari. Prin comparaţie, PIB-ul României a fost anul trecut puţin peste 160 mld. dolari, de peste trei ori mai mic decât capitalizarea Apple.
De asemenea, compania are o capitalizare mai mare decât producţia anuală de bunuri şi servicii a multor metropole ale lumii, apropiindu-se de producţia anuală brută a oraşului Chicago (532 mld. dolari), potrivit institutului de cercetare Greyhill Advisors.
Colosul din Palo Alto nu se opreşte însă aici. Din 56 de analişti care urmăresc Apple, consultaţi de Bloomberg, 51 recomandă achiziţia titlurilor, patru păstrarea acestora şi doar unul vânzarea, iar optimismul investitorilor este alimentat de lansarea unui nou model iPad şi de speculaţiile că Apple ar putea plăti pentru prima dată dividende.



sursa:zf.ro

CONCEDIERI in masa: 5.700 de disponibilizari la P&G


CONCEDIERI in masa: 5.700 de disponibilizari la P&G
sxc.hu
Cea mai mare companie de produse de larg consum va concedia 5.700 de angajati care nu lucreaza la operatiunile de productie ale grupului, reprezentand 10% din personalul acestor departamente. 
Procter & Gamble (P&G) a incadrat acesta masura intr-un plan de reducere a costurilor cu 10 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2016, transmite zf.ro.

Gigantul FMCG numara circa 57.000 de angajati in afara operatiunilor de productie, dintr-un total de 129.000 de persoane, scrie realitatea.

In tara noastra, P&G opereaza din anul 1992 la Bucuresti primul birou din regiunea Balcanilor, care serveste drept sediu regional pentru companie. Grupul a preluat in 1995 o fabrica din Timisoara.

[VIDEO] Japonezii au construit cel mai inalt turn din lume


[VIDEO] Japonezii au construit cel mai inalt turn din lume
Captura foto BBC
Constructia Tokyo Sky Tree s-a finalizat, japonezii reusind sa creeze cel mai inalt turn din lume.
Turnul are o inaltime de 634 de metri si este cea de-a doua cladire ca marime din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai, potrivitBBC.

Totusi, Tokyo Sky Tree detine recordul pentru cel mai inalt turn, mai inalt decat Canton Tower, si cel pentru cea mai inalta structura de pe o insula, peste Taipei 101.

Desi este finalizata, cladirea nu va fi deschisa publicului decat in luna mai a acestui an, deoarece constructorul vrea sa finalizeze interiorul magazinelor, precum si alte facilitati.


Citeste si Topul celor mai mari constructii din lume

A sfidat criza: Cum a trait 16 ani fara sa cheltuiasca un ban


A sfidat criza: Cum a trait 16 ani fara sa cheltuiasca un ban
sxc.hu
Heidemarie Schwermer are acum 69 de ani si, in urma cu 16 ani, a decis sa incerce sa vada daca poate trai un an de zile fara sa cheltuie bani.
Ideea ei a reusit, si mai mult, i-a adus o viata unica. Povestea ei a fost prezentata si intr-un film documentar, "Traind fara bani". 

Femeia a renuntat la toate bunurile pe care le avea, inclusiv la apartamentul ei si si-a dat demisia de la locul de munca, informeaza protv.ro. De atunci traieste o viata nomada, prestand diverse servicii pentru mancare si gazduire. De obicei, ea lucreaza ca gradinar sau menajera, folosind trocul ca mijloc de schimb de bunuri sau servicii.

Heidemarie spune ca niciodata nu a fost mai fericita si toti banii pe care ii primeste ii da organizatiilor caritabile.

[VIDEO] Care este masina anului 2012 in Europa?


[VIDEO] Care este masina anului 2012 in Europa?
Modelul Chevrolet Volt/ Opel-Vauxhall Ampera, dezvoltat de grupul american General Motors (GM), a fost desemnat masina anului 2012 in Europa de catre juriul Car of the Year.






Volkswagen Up, respectiv Ford Focus ocupa urmatoarele doua pozitii in clasament.  
Volt si Ampera au candidat in comun la premiul pentru anul 2012, fiind similare din punct de vedere tehnic, cu unele diferente de design.

Cele doua modele au fost desemnate castigatoare luni seara, la debutul Salonului Auto de la Geneva, de catre un juriu de 59 de membri din 23 de state europene, scrie MEDIAFAX.

Candidatii au fost evaluati in functie de numeroase criterii, inclusiv design, confort, performante, inovatie tehnologica si eficienta.


Modelul electric al General Motors, care poate fi alimentat "la priza", a mai castigat anul trecut titluri ca masina anului in America de Nord sau masina ecologica a anului.

Premiul acordat de juriul european survine unui eveniment mai putin pozitiv pentru marca, GM anuntand vineri ca suspenda temporar productia Volt din cauza vanzarilor scazute.

Stocurile modelului Volt au ajuns suficiente pentru 154 de zile, fata de perioada considerata optima de 60 de zile, noteaza Forbes.

GM estima vanzari de 10.000 de modele Volt pentru anul trecut, insa a reusit sa vanda numai 7.600 de unitati. Grupul american a renuntat recent la tinta de 45.000 de unitati pentru acest an, dupa ce a livrat in ianuarie si februarie putin peste 1.600 de modele Volt.

Cu toate acestea, Volt s-a vandut mai bine decat celelalte automobiel electrice pe piata americana, noteaza Forbes. 




sursa:9am.ro