Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Barbatii moderni si accesoriile


Accesoriile sunt bau-bau atunci cand barbatii trebuie sa discute despre asta. Multi dintre noi se feresc sau nu au nici cea mai vaga ideea despre ce este vorba. Altii sunt chiar speriati si cred in toate miturile despre efeminarea barbatului modern si alte bazaconii...

Pentru acestia din urma, accesoriile sunt o enigma mai mare decat cea a Otiliei. Daca insa reusesti sa treci peste toate astea si sa vezi dincolo de preconceptii vei afla cum ca este incredibil de usor sa iti ajustezi lookul cu accesoriile potrivite, care sa te transforme brusc si sa aduca un suflu nou stilului tau actual.

Purtand accesoriile potrivite, nu numai ca vei parea mai stilat dar vei putea arata celor din jur ca stii cate ceva despre moda si stil si vei deveni dintr-o data mult mai atragator pentru femei. Daca nu crezi pur si simplu atunci iti voi spune ca s-a realizat un studiu si 73% dintre femei au recunoscut ca barbatii bine accesorizati sunt mai atragatori.
Nu uita insa ca nu este cazul nici sa sari calul. Ce e mult strica.

Un ceas batator la ochi, butoni care sa iasa prea mult in evidenta, ultimul model in materie de ochelari de soare, toate, impreuna cu cel mai scump costum te vor scoate in evidenta, dar nu neaparat vei face cea mai buna impresie...

Nu uita ca uneori mai putin inseamna mai mult. Poarta-le, dar nu pe toate odata.

Iata cateva accesorii care te vor face remarcat:

Butonii

Butonii au avut parte de o mare revenire in ultimii ani. Confera o nota de eleganta, de distinctie. Cel care ii poarta va avea aerul unui barbat degajat, dar hotarat, sigur pe sine. Va avea un look foarte cool si sofisticat.

Sunt multe patternuri si culori din care sa alegi si care sa ti se potriveasca tinutei pe care o urmaresti: de aceea ar trebui sa ai o pereche de butoni pentru aproape fiecare costum. Asa vei putea sa iesi sigur in evidenta, iar butonii tai sa nu para infipti cu forta, fara nicio legatura cu costumul tau.

Palariile sunt cool. Iar!

Indiferent de starea pe care o ai exista o palarie care sa se potriveasca starii respective. Palariile pot sa creeze sau sa break in outfit-ul tau, deci e important sa porti palaria potrivita la imaginea ta. Clasica palarie neagra de fetru a fost foarte populara printre celebritati si multe magazine au facut propriile versiuni la preturi accesibile. Este o palarie care te va face sa arati sofisticat.

Daca porti o asemenea palarie si costum renunta la cravata. Purtand cravata si vesta cu palaria, iti vei strica look-ul. Palaria merge de minune si la o tinuta casual. Pune o pereche de blugi pe tine, un tricou si pe umeri un pulovar si that’s it!

Ceasurile

Ceasul potrivit iti va genera un anumit status social. Iti va promova o imagine. Este probabil cel mai important accesoriu al unui barbat. Cand alegi un ceas ia in considerare stilul tau de viata, gusturile tale si ocaziile la care il porti. E ideal sa ai cat mai multe ceasuri. Cate unul pentru fiecare dintre ocaziile la care participi.

De notat este faptul ca de cele mai multe ori este usor sa exagerezi, asa ca incearca sa te abtii de la a folosi prea multe elemente. Mergi pe minimalism, sau incearca sa nu devii opulent. Un accesoriu in plus si poti deveni gluma serii...


sursa:askmen.ro

7 idei geniale pentru imbunatatirea stilului


Exista intotdeauna noi moduri de a-ti imbunatati stilul, fara sa trebuiasca sa dai o gramada de bani sau sa angajezi un stilist.


1. Poarta haine care se potrivesc perfect

Cea mai mare imbunatatire a stilului tau este sa te asiguri ca toate hainele ti se potrivesc perfect. S-a terminat cu camasile lalai si pantalonii cu turul lasat. Nu te grabi sa-ti iei haine stramte, ci doar haine in care se poate obsaerva, fara efort, forma corpului tau.


2. Nu pleca niciodata singur la cumparaturi

Este greu sa ai incredere in sfaturile vanzatoarei, asa ca data viitoare mergi impreuna cu unul dintre prietenii tai la cumparaturi. Pune-l sa-ti spuna o parere sincera despre ce ai de gand sa cumperi si asa sesiunea de cumparaturi va fi distractiva.


3.Uita de tendinte sau branduri

Este gresit sa-ti cumperi tot ce vezi in vitrine sau tot ce apartine unui brand, fara sa te gandesti cum ti se potrivesc tie hainele respective sau daca ai de gand sa le porti vreodata. Concentreaza-te mai bine pe cum sa aduni piese care-ti vin bine, care nu se demodeaza, care nu costa o avere si in care pari relaxat, nu un clovn.


4.Nu subestima puterea detaliilor

Ultima piesa care o pui pe tine este prima care va fi observata. De aceea, poate ar fi bine sa te uiti de doua ori in oglinda inainte sa iesi din casa. Ai putea purta un fular colorat in sezonul rece, ca accent de culoare.


5.Nu mai purta tricouri cu logo

Chiar vrei sa arati toata viata ca o reclama ambulanta? Renunta la tricourile cu logouri sau mesaje comerciale si cumpara-ti cateva tricouri clasice, intr-o singura culoare, dar de buna calitate.


6. Schimba aftershave-ul

Majoritatea barbatilor folosesc acelasi aftershave din liceu, fara sa ia in calcul ca vremurile si gusturile avanseaza. Chiar si o tinuta de nota 10 paleste daca e asociata cu un aftershave prost.


7.Investeste intr-o pereche de pantofi superbi

Iata un domeniu in care ai voie sa investesti mai mult. Orice femeie observa pantofii in primele 15 secunde si va fi impresionata de unii care arata bine, sunt moderni si iti vin bine. Din pacate, majoritatea barbatilor, ignora acest capitol.

Autor: Ioana Stanciulescu

sursa:askmen.ro

Rosul poate fi purtat si de barbati?


Daca ai reusi pentru cateva momente sa scapi de prejudecata ca rosul este o culoare feminina, ai intelege ca este foarte simplu sa adaugi aceasta nuanta, cu masura in garderoba ta.

Rosul nu inseamna neaparat culoarea aprinsa a ciresei sau sangeriul, ci toate nuantele care deriva din rosu (caramiziu, portocaliu, visiniu) si pot deveni accente de culoare foarte sic in tinuta masculina. E adevarat ca rosul este culoarea care sare cel mai usor in ochi si, folosita in cantitati mari, poate sa-ti transforme tinuta intr-una de popstar, eventual. Tocmai de aceea, exista anumite reguli pentru barbati care vor sa poarte rosu.

Incepe cu un mic accent de culoare

O cravata, o esarfa, un papion, niste bretele, o pereche de ochelari cu rama rosie, un fular sau niste manusi rosii denota intotdeauna un barbat preocupat de aspectul sau. Alaturi de aceste accesorii, merg foarte bine tinutele in culori ca gri, maron, negru, bleumarin sau verde. Cureaua rosie este si ea o idee buna daca vrei sa incepi sa porti aceasta culoare.

Pentru cei cu simtul umorului, sosetele rosii, purtate cu pantaloni mai scurti sau suflecati, sunt o optiune demna de luat in seama. Vorbim aici de tinute relaxate, de strada sau de club.


Piesele ca pantalonii sau camasa trebuie atent alese

Pantalonii rosii pot deveni foarte interesanti si usor de asortat cu restul hainelor tale, daca alegi un model de jeans, de exemplu. Poti alege nuante de visiniu sau caramiziu care arata foarte bine alaturi de un tricou Polo, de exemplu, sau o camasa in carouri.

Camasa de culoare rosie poate fi tot cu o croiala casual, chiar cu un print in carouri, si o poti purta, deschisa, peste un tricou alb, ca sa pui in valoare contrastul.

Sacoul sau jacheta rosie sunt pentru "avansati"

Daca simti ca te impaci bine cu nuanta rosie, o buna achizitie ar fi un sacou in aceasta culoare, casual, pentru ca e vorba de o tinuta relaxata, desi foarte chic. Alte variante sunt: vesta, puloverul sau jacheta. Pe dedesubt, poti purta ceva puternic contrastant cum ar fi o bluza verde sau albastra si jeansi.

Pantofii rosii

Prezentarile de moda recente abunda de pantofi barbatesti rosii sau portocalii, cu siret, din piele intoarsa. Intr-adevar este un model mai pretentios si nu usor de purtat.


sursa:askmen.ro




Un singur sacou, dar o infinitate de modalităţi de purtare


Am pregătit câteva ţinute cu acelaşi sacou pentru a-ţi lărgi orizonturile vestimentare. Dacă ne alegem piesele vestimentare potrivite, acestea pot fi combinate cu uşurintă cu ceea ce avem prin garderobă. Vreau ca începând de astăzi, să scoţi potenţialul maxim din haine.
Sacoul despre care voi nota, este unul din tweedde la Luciano Barbera. Sper că nu vei considera că am exagerat cu articolele legate despre tweed, dar dacă tot este sezonul potrivit pentru el, vreau “să bat fierul cât este cald”. Aceste articole reprezintă surse de inspiraţie pentru că fiecare avem nişte piese vestimentare pe care le  subestimăm şi nu le-am purtat de ceva vreme.
În prima fotografie, este o ţinută de la Ralph Lauren. Piesele şi cromatica sunt aşa de bine alese încât se îmbină perfect una cu cealaltă.
Chiar dacă în acest articol, sacoul este  “actorul principal”,  aceste informaţii pot fi preluate şi pentru alte piese din tweed.
Următoarele ţinute sunt preluate de laParkandBond
Ţinuta1 - Casual
http://www.parkandbond.com/
Sacoul reprezintă principala atracţie. Chiar dacă pare o ţinută simplă, elemente îmbinate vor face o ţinuţă completă. S-ar putea să nu ai toate aceste piese în garderobă, dar avem şi alte alternative.
Având în vedere că este o ţinută casual datorită pantofilor sport şi a jeanşilor, voi păstra sfaturile în aceaşi direcţie.
Jeanşii negri pot fi înlocuiţi cu o pereche bleumarin sau gri. Ai observat că pantofii nu sunt asortaţi la curea?
Cureaua aş fi schimbat-o cu una în dungi de nuanţe neutre.
Pantofii i-aş fi schimbat cu o pereche de desert boots sau brogue. Culoarea aş fi ales-o în funcţie de nuanţa pantalonilor.
În locul puloverului, aş fi ales unul maro, bleumarin, albastru, bordo (se asortează la batista de buzunar) sau pur şi simplu l-aş fi schimbat cu un cardigan.
Cămaşa ar fi mers una albastră sau din nuanţa de pe dungile sacoului.
Batista ar putea fi una simplă albă, albastră în funcţie de combinaţiile alese de tine.
Ţinuta 2 – Elegant
http://www.parkandbond.com
La această ţinută, nu avem niciun element sport. Jeanşii au fost schimbaţi cu o pereche de pantaloni flanel.  O textură care merge foarte bine cu tweed-ul. Pentru ca ţinuta să fie în armonie, s-a adăugat şi o cravată ţesută din lână. De la încălţămintea sport s-a trecut la pantofii din piele întoarsă. Chiar dacă este toamnă şi au început ploile, pantofii din piele întoarsă, se pot proteja cu o soluţie specială împotriva umezelii. S-a renuţat la curea pentru a accentua verticalitatea purtătorului.
Aş schimba cravata sau batista de buzunar pentru a nu se asorta între  ele.
Cămaşa aş fi ales una albastră care este aproape la fel de clasică ca şi cea albă. Un accesoriu care mi se pare de nelipsit în această ţinută, este ceasul.
Ţinuta3 – La sfârşit de săptămână
http://www.parkandbond.com/
Cămaşa albă, a fost înlocuită cu una albastră iar ca şi pantaloni, s-a ales o catifea bordo. Catifeaua la fel ca şi flanelul, se împacă cu tweed-ul. Ca încălţăminte s-a ales o pereche de ghete cu talpa din spumă.
La această ţinută, aş mai adăuga o pălăria din lână pentru a fi în aceaşi textură cu tweed-ul şi catifeaua.
Aceste ghete de munte le-aş fi schimbat cu unele celsea sau un model asemănător. Aş mai adăuga încă un accesoriu precum eşarfă sau cravată.
Ţinuta 4 – Street style
http://www.parkandbond.com/
La această ţinută, s-a combinat tweed-ul cu stilul milităresc. Batista de buzunar este introdusă în buzunar non şalant.
Haina verde aş schimba-o cu o vestă matlasată, iar în locul cravatei aş alege una slim tricotată. În rest, aş folosi nişte nuanţe mai deschise la  cămaşă şi cravată.
Acestea sunt sugestiile mele, dar poţi să adaugi sau să elimini după propriul plac.

sursa:stilmasculin.ro

Codul vestimentar Black Tie


camasa alba cu papion negru
Deși încercăm pe cât posibil să fim creativi cu ținutele noastre, există momente când trebuie să ne supunem rigorilor vestimentației formale. Stilul este un echilibru între rigoare și inovație, echilibru pe care sper că l-ai găsit și tu.
Codul vestimentar Black Tie se referă la un set de reguli ce se aplică atunci când ești invitat la un eveniment formal. Deși nu este la fel de formal ca un eveniment White Tie, cel Black Tie are o serie de reguli de la care este bine să nu deviezi.
Când se pretează o ținută Black Tie?
O asemenea ținută este obligatorie la cinele formale, la întâlnirile protocolare sau dacă pe invitația la eveniment se specifică Black Tie. Deși vei vedea mulți invitați că nu respectă aceste reguli, asta nu înseamnă că trebuie să le urmezi exemplu.
Vreau să facem o mică incursiune în lumea formală, fără a avea pretenția să înveți pe de rost aceste reguli. Nu trebuie decât ca, atunci când vei fi în situația de a merge la un asemenea eveniment formal, să cauți acest articol și să aplici sfaturile.
Buun. Să vedem care sunt componentele unei ținute Black Tie.
  • smoching format dintr-o jachetă neagră cu revere din mătase și pantaloni negri
  • cămașă albă cu guler special pentru papion
  • (opțional) vestă cu nasturi neagră
  • papion negru din mătase
  • șosete negre
  • pantofi negri
Ok, să le luăm pe fiecare pe rând.
Sacoul
Smochingul sau costumul negru sunt singurele variante când vine vorba de un eveniment Black Tie. Sacoul (eng. dinner jacket) este întotdeauna negru și se poartă numai cu pantalonii cu care l-ai cumpărat. Te rog să nu le porți separat.
De obicei nu are tăieturi la spate (spre deosebire de sacourile de costum sau cele sport care au fie una, fie două tăieturi) și au un singur rând de nasturi. Există și la două rânduri de nasturi însă cele cu un singur rând sunt de preferat.
Să continuăm cu…
Pantalonii
Am spus deja că pantalonii trebuie să facă parte din același set cu jacheta. Pot fi fie negri fie un albastru foarte închis (eng. midnight blue). Deci, sacoul și pantalonii trebuie să se potrivească la culoare și la material.
Iată câteva lucruri importante legate de pantaloni, reguli de care te rog să ții cont la o ținută Black Tie.
În primul rând, pantalonii NU trebuie să aibă manșetă.
În al doilea, aceștia nu se poartă niciodată cu o curea. Ai observat la începutul articolului cum am omis cureaua printre componente? Acum înțelegi de ce.
Se pune întrebarea: ce pot face să susțin pantalonii? Ai două variante: fie îi ajustezi să îți vină perfect la talie, fie mergi pe o pereche de bretele negre.Iar dacă porți și vestă, bretelele vor fi complet invizibile ochiului.
A few critical things about the trousers that can make it or break it:
Cămașa
Culoarea cămășii este una singură la evenimente Black Tie, și anume albă. Nu încerca să improvizezi cu alte culori care pot părea inofensive, gen galben pal sau un roz foarte deschis. Ținuta Black Tie clasică impune cămașa albă. Îți voi da la sfârșit câteva ponturi pentru a ieși în evidență la un asemenea eveniment. Mai avem puțin.
Papionul
O altă regulă de neîncălcat a acestui cod vestimentar este că trebuie neapărat să porți papion negru din mătase. Acesta se va asorta cu reverele sacoului.
Din păcate, cravata neagră nu este un înlocuitor bun. Mergi pe un papion clasic negru, din acela care se se leagă și evită-le pe cele care au un mic cârlig la spate și care se prind direct.
Va trebui să înveți să legi un papion însă, din fericire, sunt destule filmulețe pe Internet care îți vor arăta acest lucru.
Ai adormit? Sper că nu, deși știu că stilul formal poate plictisi multă lume. Am ajuns și la partea inferioară a ținutei:
Șosetele și pantofii
La fel ca papionul, șosetele și pantofii trebuie să fie negri. Știu că ți se poate părea prea mult negru însă astea sunt regulile.
Pantofii trebuie să fie cu șiret și din piele. Pantofii fără șiret sunt excluși,chiar dacă arată foarte similar cu cei cu șiret.
secret-de-stilSecret de stil: Motivul pentru pantofii fără șiret sunt considerați mai formali decât cei cu șiret stă tocmai în șireturi. Când porți pantofi cu șiret la un eveniment formal, arăți gazdei că ești îndeajuns de preocupat de ocazie încât ai avut timpul și dispoziția necesară să îți legi șireturile. Poate părea nostim dar așa stau lucrurile.
Cum ieși în evidență la o ținută Black Tie
Știu că am vorbit mult pe Fii Cu Stil despre cum să ieși în evidență cu ținutele tale… așa că o vom face și vizavi de Black Tie.
În primul rând, cea mai bună metodă de a ieși în evidență este să respecți toate regulile de mai sus și să le arăți tuturor că ești un cunoscător.
Majoritatea bărbaților nici nu au auzit de Black Tie… însă tu vei ieși în evidență prin simplul fapt că ținutele Black Tie au o anumită aură în jurul lor… aură care le-a făcut să reziste testului timpului.
În plus, mai sunt câteva metode de a varia de la ținuta Black Tie clasică. Alege uncostum sau un smoching cu revere ascuțite în loc de reverele clasice. Natura ascuțită și faptul că sunt îndreptate în sus vor transmite un mesaj foarte clar despre tine.
A doua variantă este să uiți de negru și să mergi pe un albastru foarte închis. Devreme ce ambele culori sunt acceptabile, poți încerca.
A treia metodă este să porți o batistă de buzunar, cu care sunt sigur că ești familiar. Deși merge una de culoare fildeșului, una albă este cea mai potrivită. O regulă de stil spune că la cămașă albă merge doar o batistă de buzunar albă.
A patra și ultima metodă să ieși în evidență este butoniera. Atașând o floare ținutei, vei ieși extrem de mult în evidență. Decizia de a purta o floare la butonieră îți aparține. Totuși, fii atent pentru că o butonieră nu se pretează la toate evenimenteleBlack Tie.
Întrebare: ai participat vreodată la un eveniment Black tie? Cum ai fost îmbrăcat?

sursa:fiicustil.ro