Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 16 iunie 2012

7 motive pentru care nu ţi-ai găsit sufletul pereche


Ai avut sute de întâlniri amoroase şi încă nu ţi-ai găsit sufletul pereche? Nu trebuie să fii tristă dacă încă nu ai găsit ceea ce căutai. Este normal. Însă dacă vrei neapărat să ştii, psihologii prezintă mai jos şapte motive pentru care încă eşti celibatară.






1. Te afli într-o perioadă de "vindecare"
Femeile au cel mai adesea nevoie de mai mult timp pentru a trece peste o decepţie. Analizează-ţi sentimentele şi vezi dacă încă ai fantezii legate de fostul şi nu simţi nevoia de a întâlni oameni noi. Ar fi bine să petreci mai mult timp cu prietenii şi să înveţi să-ţi îmbunătăţeşti viaţa sentimentală.
2. Eşti disperată
Femeile care par disperate să-şi găsească sufletul pereche provoacă cel mai adesea un sentiment de frică în rândul bărbaţilor. Faptul că ieşi săptămânal cu un alt bărbat poate oferi senzaţia că standardele tale au scăzut. Relaxează-te şi încearcă să pari încrezătoare prin gesturi, ţinute şi mesaje subtile.

3. Ţi-e frică de respingere
Femeile cărora le este frică de respingere au tendinţa de a fi timide. Este timpul să te accepţi aşa cum eşti şi să înveţi câteva tehnici de seducţie. Încrederea de sine atrage bărbaţii. Dă acestora şansa de a te cunoaşte şi uită de riscul de a fi respinsă.
4. Ascultă-ţi prietenii cu măsură
Cea mai bună prietenă a ta are tendinţa de a face rapid un profil al tuturor bărbaţilor cu care ai avut o întâlnire? Are tendinţa de a sublinia slăbiciunile şi nu calităţile acestora? În acest caz, nu o mai asculta şi bazează-te pe cunoştinţele tale şi pe intuiţie. Învaţă să-ţi controlezi viaţa.
5. Eşti prea ocupată
Persoanele cu un program prea încărcat pot pierde ocazia de a petrece timp preţios cu prietenii şi de a cunoaşte oameni noi. Concentrează-te pe nevoile tale sociale şi încearcă să-ţi faci timp pentru comunicarea cu ceilalţi.
6. Flirtezi prea mult
Dacă flirtezi cu toţi bărbaţii poţi da impresia că nu ştii nimic despre seducţie şi eleganţă. Învaţă câteva trucuri în domeniu, fapt care te va duce în lumina reflectoarelor şi va sugera rafinamentul. Încetineşte puţin ritmul pentru a analiza dacă nu cumva ai găsit bărbatul potrivit.
7. Eşti prea independentă
Au trecut zile, luni şi te-ai obişnuit să fii singură. Femeile care devin prea independente vor avea dificultăţi în a-şi găsi persoana de care chiar să fie dependente. Arată-ţi partea feminină şi vulnerabilă celui de care vrei să devii "dependentă".


sursa:mediafaX.ro

De ce e bine sa faci cuplu cu o persoana introvertita


Spre deosebire de extrovertiti, care sunt sufletul unei petreceri si care au nevoie sa fie in preajma altor oameni pentru a-si reincarca bateriile, introvertitii au nevoie de multa liniste si reflectie. Ei tanjesc sa petreaca timp singuri si sunt cei mai fericiti in lumea lor de ganduri si trairi. 

Contrar opiniei populare, un introvertit nu este o persoana timida sau anti-sociala. Timiditatea este indeosebi teama de dezaprobare sau de umilire, in timp ce introversiunea este preferinta pentru medii linistite, care nu stimuleaza foarte mult.

Potrivit Daily Mail, a fi introvertit sau dimpotriva, extrovertit, este cel mai important aspect al personalitatii, influentand alegerile in ceea ce priveste prietenii si partenerii, modul in care conversam, cariera sau modul in care aratam afectiunea.

Pana si obisnuinta de a face exercitii fizice frecvent (un obicei intalnit la extrovertiti) tine de aceasta latura a personalitatii, la fel si "functionarea" fara prea mult somn (introvertiti), tendinta de a insela (extrovertiti), de a invata din greseli (introvertiti), de a ne asuma riscuri mari (extrovertiti) si nu numai. Iata de ce e bine sa faci cuplu cu o persoana introvertita:

1. Introvertitii sunt cei mai buni iubiti
Se presupune adesea ca extrovertitii se descurca mai bine in viata si, de aceea, suntem indemnati sa fim mai indrazneti, mai sociabili, crezandu-se chiar ca este ceva rau in a fi introvertit. Insa, potrivit mai multor studii, introvertitii, chiar daca mai tacuti si mai retrasi, infloresc in toate aspectele vietii - sunt mai buni manageri, cei mai buni iubiti, prieteni extraordinari.

Daca simti nevoia sa refuzi o iesire in oras cu prietenii pentru a citi o carte acasa, probabil te simti chiar prost sau ti se pare ca este ceva in neregula cu tine. Insa este o mare greseala sa imbratisam extroversiunea fara sa constientizam macar ca unele dintre cele mai mari descoperiri si opere de arta au venit de la oameni introvertiti, care au stiut cum sa-si exploreze lumea interioara. Potrivit specialistilor, e cazul lui Van Gogh, Chopin, Newton sau Einstein.

2. Conversatiile profunde sunt specifice introvertitilor
Stiinta ne spune ca interactiunile sociale ne fac mai fericiti si mai sanatosi. Insa exista feluri diferite de interactiune sociala. In timp ce extrovertitii sunt cei mai fericiti in multime, introvertitii isi concentreaza energia pe cercuri mici de prieteni si pe familie. Ei prefera sa aiba o discutie profunda cu un prieten decat sa converseze de complezenta cu straini.

Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Arizona arata ca cei mai fericiti oameni au de doua ori mai multe conversatii profunde si detaliate decat cei ce se considera nefericiti si participa la mult mai putine conversatii marunte, superficiale.

In plus, chiar si tendinta introvertitilor de a sta cu nasul intr-o carte le poate aduce beneficii pe plan social, mai multe studii sugerand ca cititul face oamenii sa fie mai empatici si le imbunatateste abilitatile sociale, deoarece ii ajuta sa ii inteleaga mai bine pe ceilalti oameni.

3. Un introvertit poate avea succes si intr-un colectiv de extrovertiti
Extrovertitii si introvertitii lucreaza diferit, iar daca faci parte din a doua categorie si te afli intr-un colectiv compus din persoane caflate la polul opus s-ar putea sa te simti stingher, inhibat si sa iti fie teama ca nu vei reusi sa faci fata. Insa calitatile introvertitilor, cum ar fi aceea de a asculta atent, de a se pregati in detaliu, de a gandi profund, reprezinta avantaje de netagaduit intr-o astfel de situatie si pot duce la succes.

In plus, un studiu a aratat ca multi dintre liderii unora dintre cele mai de succes companii din secolul XX erau introvertiti. 

Extrovertitii si introvertitii se atrag, in formarea unui cuplu
In ceea ce priveste cuplurile, extrovertitii si introvertitii se atrag adesea, deoarece se completeaza in multe aspecte - unul vorbeste, celalalt asculta etc. Insa, totodata, un extrovertit si un introvertit care formeaza un cuplu pot avea si probleme, spre exemplu din cauza faptului ca unul vrea sa socializeze mai mult decat celalalt.

De asemenea, este posibil ca extrovertitii sa nu inteleaga ca introvertitii au tendinta de a veni acasa obositi emotional si cu nevoia de a-si reincarca bateriile singuri. Sau introvertitii sa nu isi dea seama ca nevoia lor de liniste il afecteaza pe cel de langa ei.

Solutia ar fi ca fiecare sa respecte nevoile celuilalt si sa incerce sa le echilibreze cumva cu ale lui. Iar daca esti un introvertit si nu stii cum sa faci sa iti maresti sansele de a-ti gasi jumatatea din moment ce nu iti place sa iesi la petreceri sau in baruri, spre exemplu, poti face un compromis cu tine insuti: sa ai astfel de iesiri periodic pana cand gasesti ceea ce cauti si apoi sa revii la stilul tau. 

Care e mai dăunătoare? Pepsi sau Coca-Cola?

Pepsi vs. Coca-ColaPentru multe persoane alegerea dintre cele două băuturi carbogazoase reprezintă o chestiune de gust, însă există anumite diferenţe la nivel de conţinut de care ar trebui totuşi să se ţină cont. 
Pepsi vs. Coca-Cola
În ceea ce priveşte valorile nutritive, dinferenţele dintre Pepsi şi Coca Cola nu sunt chiar atât de mari. Pepsi e o idee mai dulce, pentru că are mai multe zaharuri (11 grame la suta de mililitri, în comparaţie cu cele 10,6 grame întâlnite la Coca Cola), iar astfel are şi câteva calorii în plus (Pepsi are 44 kcal la 100 de ml, iar Coca Cola are 42 de kcal). 
Cele două băuturi au şi aproximativ acelaşi PH (de aproximativ 2,5, în condiţiile în care PH-ul neutru este 7), astfel că nu se prea poate spune că una mănâncă oasele mai mult ca cealaltă. Sucurile carbogazoase sunt substanţe acide, aşa că organismul uman încearcă să compenseze această aciditate apelând la minerale precum magneziu, sodiu, potasiu și calciu. Dacă nu găsește aceste minerale în sânge, organismul le ia mai întâi din mușchi, și apoi, în ultimă instanță, din oase. Dacă abuzăm de sucuri acidulate vom epuiza repede aceste minerale și ne vom forța organismul să ne slăbească sistemul osos. 
Chiar dacă valorile PH-ului sunt foarte apropiate, Pepsi este totuşi un pic mai carbogazoasă decât Coca Cola. 
În consecinţă, Coca Cola pare să fie un pic mai "sănătoasă" decât Pepsi: Are mai puţin zagări şi un PH mai puţin acid. Diferenţele sunt însă foarte mici, după cum am arătat mai sus, aşa că alegerile ar trebui făcute în funcţie de gusturile fiecăruia.