Totalul afișărilor de pagină

luni, 1 august 2016

Verizon preia Yahoo!, pentru aproape 5 miliarde de dolari










Gigantul american Yahoo! a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu operatorul de telecomunicatii Verizon Communications Inc pentru a-i vinde operatiunile sale de baza in schimbul sumei de 4,83 miliarde de dolari, informeaza AFP.



Operatiunile de baza ale Yahoo! includ renumitele servicii online precum Yahoo News sau Yahoo Mail.
Achizitia, care ar urma sa se finalizeze in 2017, exclude insa lichiditatile Yahoo!, un portofoliu de licente precum si participatiile pe care grupul le detine la grupul chinez Alibaba si Yahoo Japan, potrivit Agerpres.
"Yahoo! este o companie care a schimbat lumea si va continua sa faca acelasi lucru prin combinatia sa cu Verizon si AOL", a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, intr-un comunicat de presa.
La randul sau, directorul general de la Verizon, Lowell McAdam a precizat ca operatiunile de baza ale Yahoo! vor fi incluse in aceasi divizie cu cele ale AOL, in ideea de a creste veniturile din publicitatea online.
Termenul limita de ofertare pentru businessul de baza al Yahoo! a fost 18 aprilie, interesate aratandu-se nume precum Verizon, TPG, un fond de investitii din San Francisco sau YP Holdings, cunoscuta anterior sub numele de YellowPages.com.
Din competitie au iesit Time, Microsoft, Alphabet, Comcast sau AT&T, care, pe masura ce lucrurile au avansat, au renuntat la a mai face o oferta.
Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, este interesat sa combine operatiunile Yahoo! cu cele ale AOL, pe care le-a achizitionat anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari.
Vanzarea activelor Yahoo! din domeniul internetului mai lasa companiei doar o participatie de 35,5% la Yahoo Japan si un pachet de 15% din actiunile companie chineze de comert electronic Alibaba Group Holding Ltd.
Yahoo! a fost infiintata in 1994, intr-o rulota, de doi absolventi de la Stanford si alaturi de AOL a fost unul dintre pionierii internetului. Cu timpul insa, compania a pierdut batalia cu Google la capitolul motoare de cautare, iar apoi Facebook i-a luat fata in revolutia retelelor sociale si a dispozitivelor mobile. Yahoo! are, in prezent aproximativ 11.000 de angajati la nivel mondial.
Marissa Mayer, numita in fruntea Yahoo! in vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anuntat la inceputul lunii februarie ca are intentia de a analiza mai multe "alternative strategice" pentru operatiunile de baza din domeniul Internetului si de asemenea sa reduca efectivele companiei cu 15%.


Sursa:http://incont.stirileprotv.ro/

Mii de case, nesigure pentru locatarii lor

Mai bine de 26 de mii de apartamente din ţară se pot prăbuşi în cazul unui cutremur major. Datele apar în strategia pentru locuire a ministerului dezvoltării. Multe dintre ele se află în Capitală şi aici au fost şi cele mai mediatizate cazuri. Probleme mari sunt însă şI în Prahova, Constanţa şI Iaşi.

Ultimul cutremur major din România a avut loc pe în martie 1977, atunci când aproape trei sferturi dintre pagubele produse s-au înregistrat doar în Bucureşti, iar peste 1500 de oameni au murit. Dacă un cutremur de aceeaşi magnitudine ar avea loc în prezent, în capitală s-ar prăbuşi mai bine de 2500 de clădiri. Datele apar în strategia pentru locuire elaborată de Ministerul Dezvoltării şi, potrivit acestora, casele care au nevoie de reparaţii imediate sunt cele construite înainte de 1960.
Nu doar în Capitală sunt astfel de clădiri. În Prahova, spre exemplu, 41 de clădiri apar pe lista celor din clasa întâi de risc sismic. Alte 23 sunt în clasa a doua. În total, aproape trei mii de apartamente din respectivele imobile sunt nesigure în cazul unui cutremur serios.
La Constanţa, în cele două clase de risc seismic apar trecute aproape cinci sute de apartamente aflate în 49 de clădiri.
Toate acestea ar urma să fie reabilitate cu bani atât de la bugetul central, cât şi cu bani de la administraţiile locale, dar şi proprietarii sunt obligaţi să contribuie în funcţie de veniturile pe care le au. Strategia Naţională De Locuire susţine că aportul ar trebui să fie de maximum zece la sută în cazul celor cu venituri mici, şi de 100 la sută în cazul celor care câştigă mulţi bani.
Un program de consolidare al clădirilor cu risc seismic a fost început în 1998. Timp de 15 ani, prin acest program au fost consolidate doar 16 clădiri în Bucureşti.


Sursa:http://www.digi24.ro/