Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 octombrie 2011

Pantalonii rosii. Atitudine.


Daca-i vezi in vreo vitrina, probeaza-i si ia-i acasa. Pune-i la vedere si priveste-i pret de cateva zile. Apoi plimba-te prin casa imbracati in ei. Iar mai apoi, cand ati ajuns sa va imprieteniti, scoate-i in lume – pantalonii rosi.
Pe cei mai multi dintre noi, pantalonii de culoare rosie ii duc cu gandul spre Mos Craciun sau spre povesti cu spiridusi si zane.
Ei bine, pe mine ma duc spre alte imagini – un mediteranean, de varsta mijlocie, care improspateaza de fiecare data decorul, atunci cand poarta nonsalant comozii sai pantaloni rosii.
Da, iti trebuie o anumita doza de nebunie, acel “ceva” specific doar catorva, pentru a-i introduce in garderoba personala. Si nu trebuie sa fii neaparat un excentric. Ci doar un creator. Propriul tau creator.
Daca e sa ajungi sa ii iubesti, atunci ar trebui sa cunosti ca materialele din care este recomandabil sa fie fabricati sunt acele materiale cu textura destul de groasa: corduroy, twill, reiat, tweed.
Nu de alta, dar vrei sa aiba o forma destul de solida pe picior. Culoarea va sari foarte repede in ochi, iar pe cale de consecinta, croiala ar trebui sa fie impecabila.
Ti-i recomand, in speta, pe cei mai degraba croiti pe picior, usor ingustati in partea lor inferioara. Daca se poate si fara pense, cu atat mai bine.
Li se adauga cu succes toata gama de pantofi din dotarea ta: nuantele de maron, negru sau chiar cei din piele intoarsa. Mocasinii sunt si ei o optiune.
Atentie, in schimb, la cromatica din partea superioara si la culoarea sosetelor.
Rosu pe rosu, nu. In nici un caz.
Chiar nu se accepta exceptii. Poate doar daca se face vorbire de un bal mascat.
Ca sa-ti mai dau o mica doza de curaj, incearca sa-ti imblanzesti perceptia despre pantalonii tai rosii, prin alaturarea de un blazer.
E o reteta certificata deja si care nu prea da gres.
Du-te chiar pana la zona elegantei formale, adaugand si cravate pe masura.
Iar daca nu ti-au servit argumentele anterioare o scurta incursiune pe strada,
in zona pop-rock
sau chiar in cea a uniformelor militare te va convinge ca rosu e castigator.
Indrazneste.


sursa:domnideromania.ro

Ce nu stiai despre umbrela


Cu tot soarele asta de pe cer, mie mi-a mirosit aseara a toamna. Sunt instinctele activate in copilarie si care ma anunta din timp despre vreme, despre anotimpuri. Iar primul gand asociativ despre toamna este ploaia si umbrelele ce se vor plimba de colo-colo pe strada ingusta, protejandu-te, cand de ploaie, cand de stropii lansati de soferul ce tocmai a accelerat chiar in dreptul tau.
Umbrela ramane accesoriul ce te va insoti pe tot parcursul toamnei si primaverii, pentru a te feri de toate aceste neplaceri. Ba si de altele, daca in tocul acesteia se ascunde o mica sabie. Pardon, acele vremuri au trecut.
Spuneam, demult, ca imi plac umbrelele cu maner din lemn sau acelea al caror maner este turnat in argint sub forma unui cap de animal mitologic. In graba, insa, daca ma prinde ploaia in oras, voi intra in primul magazin si voi insfaca de pe raft prima umbrela neagra, destul de generoasa in diametru, nepliabila si ale carei spite sa fie intregi. Si sa nu coste mai mult de 100 RON. Repet, doar daca ma prinde ploaia in oras. Pentru toate celelalte circumstante ce presupun conducerea doamnei prin ploaie sau participarea la un eveniment, voi fi insotit de umbrelele din paragraful prim.
Exista, evident, o eticheta a purtatorului de umbrela. Purtarea umbrelei prsupune cunoasterea unor reguli, care, aparte de a fi incadrate in domeniul accesorii masculine, tin mai degraba, de bun simt. Iata-le, intr-o ordine aleatorie:
1. Deschide umbrela cu mare grija, s-ar putea ca dintr-un gest scurt si energic, cum este acela al deschiderii umbrelei, sa ranesti pe cineva dimprejurul tau. O umbrela avand dimensiuni regulare ocupa o doza suficienta de spatiu – asigura-te ca nu este nimeni in acel spatiu.
2. Barbatii inalti merg cu umbrelele deschise pe deasupra barbatilor scunzi cu umbrelele deschise – mie imi convine. Atata vreme cat nu mai ai ragaz sa dai binete tuturor fizionomiilor cunoscute, dat fiind ca nu se intrezareste mai nimic pe dedesubt, il cataloghez ca si castig de timp de ambele parti ale inaltimilor. E un gest logic: daca esti mai inalt, iar cel din fata ta, de o inaltime mai mica, se indreapta grabit spre tine, nu poti decat sa inalti umbrela o idee mai sus. Cel de inaltime mai mica nu va face altceva decat sa incline, la randul sau, umbrela intr-o parte – nu inspre tine. Problema este astfel rezolvata.
3. Nu te opri ca sa inchizi umbrela – fa-o din mers.  De obicei, chiar ca purtator de umbrela, in locuri aglomerate, ai in spatele tau o coloana in miscare – in alte cuvinte, gandeste-te ca te duci spre mare (cunosti cozile interminabile, nu?), iar cel din fata ta are stopurile de frana defecte – sigur rezulta incidente, deci blocaje. Nu vrei ca mama ta sa fie adusa in discutie.
4. Nu-ti balansa umbrela inchisa – dupa ce ai inchis umbrela, incearca sa o tii paralela cu piciorul, iar nu in pozitia unei sabii, caci, mai ales la urcarea unor trepte, cei din spate vor fi incomodati sever. Iar mama ta e bine, din nou, sa ramana in afara discutiei.
5. Nu lasa, spre uscare, umbrela in mijocul biroului – regula de fata e doar bun simt, nu e nici macare regula scrisa. Iar daca ma gandesc mai bine, ce atata uscare a umbrelei? La urma urmelor e desenata si croita sa reziste atacurilor vremii si vremurilor. Mai ales celor foarte umede. Te asigur ca umbrela nu va pati nimic daca o inchizi si o lasi sa atarne cu susul in jos in cuier – e fabricata din nylon, material ce nu se amesteca nicicand cu apa.
Daca totusi tu si ceilalti colegi insistati sa va lasati cu totii umbrelele in mijlocul biroului, s-ar putea sa primiti subventii pentru o mica crescatorie de ciuperci. Glumesc.
6. Nu-i stropi pe cei din jur cu umbrela ta – incearca sa eviti a le turna picaturi de apa pe pantofi, mai ales atunci cand esti in mijloacele de transport in comun.
7. Evita umbrelele supra-dimensionate – nu de alta, dar nu esti pe terenul de golf sau in tinuturile musonice, acolo unde capetele princiare sunt protejate de aversele de ploaie prin intermediul imenselor umbrele din bambus.

sursa:domnideromania.ro

4 moduri de colorat viata


Chiar daca vei aparea in cele mai formale dintre situatii, postura corpului pastrat teapan vreme de cateva ore bune, in fata explicatiilor searbede ale vreunui neavenit corporatist, te vor determina, intr-un final sa vrei sa asezi un picior peste celalalt. Iar atunci se intampla adevarul: la unii, sosetele sunt prea scurte, lasand la vedere caliontii de la nivelul gambelor. Scarbos! Nu reduc pilozitatea masculina la ceva neavenit, ci doar subliniez ca soseta trebuie sa ajunga pana sub genunchi. La ce-a de-a doua categorie, sosetele sunt albe. Si le-au uitat, probabil, pe picior, de la ora de sport ce tocmai a trecut. Asa ar avea o scuza. Dar daca au facut-o voit, sa se intoarca in habitatul lor natural: la tara. Aici, in mediul urban, sosetele sunt negre sau se asorteaza cu pantalonul. Atat.
Aceste lucruri le-am invatat in primele noastre dialoguri. Dar ce te faci cand parasesti birourile ce stau sa-ti cada in cap (figurat) zi de zi, de sefii ce vorbesc aceeasi limba de lemn, cretina, cu fetele lor de geeks, care oricum ar fi luat bataie in curtea scolii si de colegii plini de credite si copii nou-nascuti, dupa ce tocmai au fost promovati manageri. Ce faci cand scapi de facaturile de sefi si de colegii ce se duc, zi de zi, vizibil, in jos. Adica, fac cariera. Ei bine, atunci incepi sa te bucuri. Si incepi sa desenezi planuri, sa gandesti asa cum stii tu sa faci, sa fii liber, sa colorezi. Unii incep chiar sa fie smartSmart casual.
Spre a te sprijini de cateva elemente in timpul tau liber, iti recomand cu mare incredere sosetele colorate. Vei spune din start ca nu exista pe rafturile magazinelor din Romania. Insista. Vei reusi sa gasesti chiar trei perechi la 5 RON, pe la un Bershka sau Massimo Dutti, la reduceri, caci romanii nu le-au gasit inca un inteles. Iata cateva explicatii:
1. Sosetele rosii – Da, un barbat purtator de sosete rosii are ceva de spus. Unul ce poarta sosete roz sau burgund are si mai multe de spus. Daca vei arunca o privire prin magazinele de antichitati din West London sau prin galeriile comerciale din Milano, vei intalni purtatori de sosete rosii. Meciul cu un asa personaj e pierdut de la bun inceput – vei fi distras instantaneu de zona gleznelor. In prima instanta, sosetele rosii sau burgund au aparut ca varietate la conservatoarele sosete negre, gri sau kaki Purtate, indeobste, alaturi de costumele in dungi pe fond gri inchis sau alaturi de pantofii Oxford ciocolatii. Le mai poti zari alaturate costumelor de vara specific americane (din seersucker). Oricare ar fi combinatia, ca sa porti sosete rosii, iti trebuie mai mult de cele doua.(…….) din dotare.
2. Sosetele galbene – iar aici vorbim de galben pai, galben aprins, galbenul din picturile lui Van Gogh. Prin nuanta lor, mai ales in combinatie cu tinute bleumarin sau albastre, aduc o nota de distinctie, de aristocratie, compozitiilor vestimentare masculine.  Alaturarea de o pereche de loafer din piele intoarsa, cu sau fara ciucuri, te scoate in evidenta, indiferent de sitautie.
3. Sosetele albastre si mov – este cea mai dificil de asortat nuanta dintre cele patru pe care le vom regasi in explicatiile de astazi. Cu toate acestea, o pereche de pantofi de un maron foarte deschis sau chiar unii albi, alaturi de un costum kaki, tinut special pentru zilele de relaxare, ramane o combinatie perfecta. Este o culoare ce aduce un omagiu zilelor de primavara si vara. Nu le vad purtate langa tinute din texturi groase, in nuante pamantii, destinate sezonului de toamna-iarna. Pentru acest sezon, alaturi de texturi precum: flanel, lana, tweed sau modelele specifice, cu greutate, cum ar fi costumele din lana groasa  in dungi, sosetele mov raman alternativa indicata. Putem aduce, astfel, culoare in vietile noastre pe tot parcursul anului.

sursa:domnideromania.ro

1001 feluri sa te imbraci


Pledez de fiecare data pentru stil personal. Iar asta vine dupa o suma consistenta de exercitii. Viteza nu-ti permite de fiecare data acest lucru. Din acest motiv, vin astazi si-ti trasez o serie de vectori orientativi care te vor lamuri vizual asupra taberei spre care tinzi dintotdeauna, in ale vestimentatiei clasice masculine.
Pentru ca o imagine chiar valoreaza cat o mie de cuvinte, personaje pasionate de vestimentatia masculina au adunat si au concentrat in serii fotografice stilul clasic masculin, in variile sale manifestari de nuanta. Contemporaneitate.
E important sa cunosti in cele mai mici detalii stilul, prin amanuntele sale vizuale, iar seria de fotografii pe tema data te va ajuta in demersurile tale viitoare.
Interpretarile elegantei contemporane, prin ochii celor care traiesc, iar nu vietuiesc e foarte abil suprinsa in galeria despre personaje si tinute celebre, ale lumii in care traim astazi.
Daca seria de exercitii pe care o indic de fiecare data in conferintele mele e urmata indeaproape, se poate ajunge cu usurinta la, asa cum spun englezii, a man of class. Imaginile vorbesc de la sine.
Intre cei tineri incepe sa prinda, de la o vreme (iar asta nu poate decat sa ma bucure), stilul preppy-chic, stilul universitar american, transbordat prin importul de studenti si dincoace de Ocean, pe batranul continent.
Daca Grease facea furori in veacul sau, cu un John Travolta de zile mari, deschizand o noua era,cocosismele nu au disparut nici pana astazi. Si, cel putin, direct raportat la doza de testosteron din fiecare dintre noi.
Iar daca toate acestea ar fi stiinte, iar cumularea lor ar fi echivalentul filozofiei – stiinta stiintelor, atunci, pe cale de consecinta, inovatia si in acelasi timp indrazneala in domeniul vestimentatiei masculine ar fi noul dandy, cel restilizat in tinutele celor mai indrazneti dintre noi.
Ideea e sa cauti, sa te orientezi, sa incerci sa te autodefinesti vizual. Iar atunci cand reusesti, te rog sa ma anunti. Pana atunci, insa, spre ce tabara te-ai indrepta?

Vrei să trăieşti mult? Fă-ţi prieteni!


Alimentaţie corectă şi multă mişcare? Ştim cu toţii cât de importante sunt pentru sănătate. Însă
cu prieteni prin preajmă, avem şi mai multe şanse să ducem o viaţă lungă şi sănătoasă.
Aceasta nu este doar o ipoteză, ci este concluzia mai multor studii, care avansează chiar ideea că prietenii au un mai mare impact asupra stării noastre de bine decât partenerul de viaţă sau membrii familiei! Aşa că, dacă nu ai prieteni, fă-ţi, iar dacă îi ai, păstrează-i! Iată câteva argumente în acest sens!
Previn infarctul
Oricât de greu de crezut ar părea, oamenii de ştiinţă ne asigură că, prin efectul relaxant pe care îl au asupra noastră, prietenii ne pot feri de infarct. Mai mult, lipsa lor este la fel de nocivă pentru sănătate ca şi fumatul.
Sunt leac antirăceală
Este ştiut că stresul slăbeşte imunitatea organismului. Ei bine, prietenii pot acţiona ca un remediu antistres, sunt de părere cercetătorii americani. Graţie lor, avem un sistem imunitar mai puternic, deci suntem feriţi de răceli.
Ne ţin în viaţă
Persoanele cu mulţi amici trăiesc mai mult, arată un studiu australian care a monitorizat timp de zece ani 1.500 de persoane. În comparaţie cu singuraticii, cei care socializează au cu 22% mai puţine riscuri de a muri prematur. Acest lucru este pus pe seama faptului că prietenii ne pot ajuta să renunţăm mai uşor la vicii precum fumatul şi alcoolul.
Combat depresia
Când trecem prin perioade mai dificile, prietenii sunt cei la care apelăm pentru sprijin moral, iar acest lucru ne ajută să nu cădem în depresie. Prietenii sunt „recomandaţi” mai ales femeilor, care sunt de două ori mai expuse riscului de a face depresie.
Iată cum îţi faci prieteni!
- Implică-te în cât mai multe activităţi! Nu sta închis în casă atunci când eşti invitat undeva. Astfel, ai ocazia de a cunoaşte multe persoane.
- Fii un bun confident! Dacă ştii să îi asculţi pe cei din jur, vei reuşi să îţi faci mai uşor prieteni, printre colegi, de exemplu.
-Socializează! Încearcă să îţi descoperi puncte comune cu persoanele pe care le cunoşti şi arată-te interesat de oamenii cu care vii în contact.
- Fii un bun confident. Învaţă să îţi asculţi întotdeauna prietenii şi fii gata să le oferi sfaturi atunci când au nevoie de ele.
- Nu încerca să îi schimbi.
Nimeni nu are nevoie de un prieten cicălitor, aşa că nu încerca să le „corectezi” micile defecte care nu îţi plac.
- Fii alături de ei în momentele dificile şi oferă-le sprijiin moral.
Oxitocina, hormonul prieteniei
Reprezentantele sexului frumos par să aibă mai multe beneficii de pe urma prieteniei decât bărbaţii. Pentru femei, prietenia are un efect protector, ferindu-le de hipertensiune şi întărindu-le mai mult sistemul imunitar.
Specialiştii americani pun acest fapt pe seama oxitocinei. Prezent la ambele sexe, acest hormon este asociat cu sentimentul de prietenie şi de încredere. Nivelul oxitocinei creşte atunci când femeile relaţionează cu prietenii, acest hormon având asupra lor un efect de relaxare.


sursa:click.ro

Nokia înlocuieşte tonul de apel... cu unul mult mai enervant. Ascultă-l aici!


Nokia Tune
Nokia Tune se transformă
Compania finlandeză Nokia înlocuieşte în sfârşit celebrul ton de apel „Nokia Tune”. Asta este vestea bună. Vestea proastă este că noul ton de apel reuşeşte să fie mai enervant decât cel vechi. 
A sosit vremea modernizării la Nokia. Până vom vedea în sfârşit un smartphone performant, cu un sistem de operare decent, putem să ne bucurăm de noul ton de apel, ales în urma unui concurs internaţional la care au participat peste 2.800 de concurenţi din peste 70 de ţări, care au trimis circa 6.200 de propuneri.

Denumit „Nokia Tune Dubstep Edition”, tonul de apel a fost compus de un italian, Valerio Alessandro Sizzi, care a câştigat şi marele premiu al concursului desfăşurat pe site-ul  nokiatune.audiodraft.com, în valoare de 10.000 de dolari

„Am ales să concep acest ton în cheie dubstep pentru că dacă vrei să oferi pe piaţă produse moderne, chiar şi sound-ul trebuie să fie cât mai modern posibil”
, a explicat italianul, conform adevarul.it.

Bătrânul „Nokia Tune” este o bucată muzicală dintr-un solo de chitară denumit „Gran Vals”, compus de spaniolul Francisco Tárrega, în anul 1902. Vechiul ton de apel va fi scos la pensie anul viitor, când va fi înlocuit de versiunea modernizată. 

Ascultă mai jos noul ton de apel, respectiv vechiul „Nokia Tune”. Ţie care versiune îţi place mai mult?
sursa:click.ro