Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 octombrie 2011

Pariu că nu ştiai! 7 curiozităţi despre memorie


Unele persoane sunt înzestrate cu o memorie "de elefant", adică îşi aduc aminte majoritatea evenimentelor petrecute în trecutul îndepărtat şi chiar pot oferi detalii semnificative. Pe de altă parte, există şi persoane care nu prea reţin mare lucru din întâmplările petrecute chiar în prezent. Dar şi în cazul memoriei, există câteva reguli şi curiozităţi, aplicate la nivel general.

memorie
1. Prima amintire a omului datează, în general, de când avea vârsta de patru ani. Foarte puţine persoane pot spune că au o amintire de când aveau vârsta de trei ani sau mai puţin.
2. Copiii încep să aibă memorie în jurul vârstei de 10-12 luni.
3. Când ne gândim la o întâmplare din trecut, ne amintim mai puţine detalii decât atunci când vorbim despre ea.
4. Studiile arată că în timp ce dormim, creierul stochează datele evenimentelor petrecute în cursul zilei. Deci, dacă nu ai un somn bun, aşteaptă-te şi la câteva probleme de memorie pe parcursul zilei.
5. Evenimentele petrecute cu mult timp în urmă ne revin în minte instant atunci când le asociem cu un miros sau cu un alt simţ.
6. Poţi memora mai uşor informaţii dacă le asociezi cu animale. De exemplu, dacă ai ascuns bani într-un dulap, poţi asocia dulapul cu o maimuţă, iar banii cu o banană. Banana e la maimuţă! Simplu, nu?

7. Cei mai mulţi neurologi consideră că orice informaţie stocată de creier nu se pierde niciodată, ci este "impinsă"' undeva în spate, unde nu mai este atât de accesibilă, dar nu imposibil de readus la suprafaţă. Deci, pentru a-ţi aduce aminte ceva important trebuie să faci un efort de concentrare mai mare.

sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu