Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 octombrie 2011

Ţi-e frică să nu te îmbolnăveşti şi tu? 8 ponturi simple pentru a evita răceala şi gripa!


Sezonul răcelilor a început. Oriunde te-ai duce, dai inevitabil peste persoane răcite. E normal să-ţi fie teamă să nu cazi şi tu pradă virusului. Probabil că ai impresia că doar cu medicamente te poţi ţine departe de febră şi nas înfundat, dar nu e aşa. Există şi câteva trucuri naturale care ţin de stilul de viaţă şi care te pot trece cu bine de primejdia toamnei.

raceala
Încă de la primul semn al răcelii trebuie să acţionezi cu o aspirină, un supliment de vitamine şi o baie fierbinte. Aspirina pune sângele în mişcare şi curăţă mai uşor organismul, favorizând producerea anticorpilor, iar vitaminele îl tonifică. Temperatura ridicată ajută la distrugerea microbilor şi inhibă virusul răcelii, dacă îl "prinzi" în stadiul incipient.

Evită să-ţi atingi nasul, gura sau ochii cu mâinile.Răceala se transmite prin aer, dar foarte puţini o contactează astfel. Microbul circulă prin intermediul mâinilor care ating obiectele contaminate şi apoi transportă virusul în zonele sensibile ale organismului.
Curăţă cât mai des obiecte precum tastatura şi mouse-ul de la calculator, telefonul fix şi cel mobil, clanţele uşilor şi suprafeţele biroului de lucru. Acestea sunt obiectele pe care se formează adevărate focare de microbi, care te pot îmbolnăvi sau îţi pot slăbi imunitatea. 

Când temperatura de afară este sub 26 de grade, ai nevoie şi de o bluză cu mânecă lungă, în special în cazul copiilor şi al bătrânilor. Cel mai agresiv factor extern pentru organism este vântul rece de toamnă, care dezechilibrează "termostatul" natural al organismului, dereglând şi semnalele date de acesta. Suprasolicitarea sa îţi slăbeşte rezistenţa în faţa gripei şi răcelii.
Fără alimente de tip fast-food
Alimentele de tip fast-food sunt greu de digerat, iar conţinutul lor bogat în grăsimi este greu de tolerat de organism. Aşadar, dacă mănânci alimente prăjite, bogate în E-uri şi aditivi, e posibil să favorizezi apariţia unui virus stomacal, care să atragă după sine răceala sezonieră.

lamaie
Niciun pahar de apă fără lămâie
Vrei să-ţi întăreşti imunitatea simplu şi eficient? În orice pahar cu apă băut, pune şi o felie de lămâie. Vei avea un supliment natural de vitamina C şi, în cazul în care vrei să dai şi câteva kilograme jos, acest truc favorizează arderea grăsimilor.
Schimbă-ţi periuţa de dinţi şi fierbe prosoapele în cazul în care cineva din familie s-a îmbolnăvit.Periuţele de dinţi alăturate în suport pot face "schimb" de microbi şi virusuri. Prosoapele păstrează şi ele mici "monştri" datorită umidităţii, care ne pot afecta sănătatea.
Ia o pauză, nu te stresa! 
Suprasolicitarea nervoasă atrage multe pericole pentru sănătatea ta, nu doar răceala. Printr-un sistem nervos suprasolicitat rişti să faci reacţii alergice, dereglări hormonale, iar organismul să devină sensibil în faţa oricărui mircob. Dacă simţi că stresul din ultima vreme a ajuns la cote mari, ia o pauză şi refă-ţi puterile înainte de a te expune în faţa gripei, răcelii sau altor boli mai periculoase.






sursa:cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu