Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 decembrie 2011

Află de la psiholog ce se ascunde în mintea sinucigaşilor


In ultimi ani, asistam la cresterea alarmanta a numarului de sinucideri si ne intrebam, firesc, care sunt cauzele acestui grav fenomen.

lapsiholog 1 res
"De ce a facut acest gest disperat ?", "Cine este vinovatul pentru situatia la care s-a ajuns?", etc. Acestea sunt intrebarile inevitabile la care încercăm să găsim răspuns. Psihologul Ionuţ Ghiugan ne explică ce se gânduri se ascund în mintea celor care vor să-şi ia viaţă şi ce i-ar putea împiedica să facă acest gest. Dacă şi tu ai avut - sau ai - astfel de gânduri, trebuie sa citeşti neapărat sfatul dat de psihologul nostru.
Sinuciderea, un capăt de drum
Exista moment in viata fiecaruia, cand ne punem intrebari fundamentale legate de viata noastra si drumul pe care am ales sa-l parcurgem. "Exista raspunsuri si solutii la toate aceste probleme si ele sunt de foarte multe ori aproape de noi. Trebuie doar sa le vedem si sa ne dorim sa fim ajutati, pentru a face alegerea potrivita. Sinuciderea nu este o alternativa si nu poate fi o solutie, prin simplu fapt ca este un capat de drum", spune psihologul.
Statistici dureroase:
In anul 2004 numarul sinuciderilor a fost egal cu cel al victimelor generate de accidente rutiere si omucideri la un loc; 
In anul 2008, sinuciderea a fost a treia cauza de moarte prin violenta, in Romania;
La nivel mondial se estimeaza ca in fiecare an, au loc intre 10 si 20 milioane de tentative de suicid;
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca sinuciderea este cea mai des intalnita cauza de deces, in randul adolescentilor si adultiilor pana in 35 de ani;
In peste 90% din cazurile de sinucidere, persoanele sufera de depresie sau de alte afectiuni psihice si tulburari emotionale.
Psihologul: Antecendetele familiale sunt un semnal de alarmă!
Abuzul de alcool, dependent de substante toxice, antecedentele familiale de sinucidere, evenimentele traumatice sau tragice, asociate cu alti factori de risc, precum starile de depresie pot conduce la sinucidere. Din pacate, in Romania, ca si in cele mai multe tari din lume, depresia este greu de recunoscut de nespecialisti, rejectata de societate si in cel mai fericit caz, tratata superficial si incomplet. Trebuie sa stim, ca depresia nu este o simpla tristete, sau un moment trecator, cand nu avem chef sau ne simtim fara vlaga, energie, ci o tulburare serioasa care afecteaza profund, modul in care o persoana gandeste, simte sau actioneaza.
Persoana care traieste o depresie severa, este atat de afectata, incat ajunge sa se gandeasca la sinuciderea ca singura solutie, alternativa la problemele reale sau imaginare cu care se confrunta. Oamenilor care nu au trecut niciodata printr-o experienta personala legata de depresie sau ganduri suicidare, le este foarte greu sa inteleaga si sa accepte, cum ar putea cineva, o persoana, vazuta din exterior "perfect" sanatoasa si integrata in familie si societate, sa se simta atat de lipsita de speranta incat sa-si doreasca propria moarte.
tristete shutterstock 64532
"Sinucigaşii îşi ascund foarte bine sentimentele"
Ideea legata de sinucidere, ca solutie finala, nu apare brusc. Cei care ajung sa se gandeasca la sinucidere parcurg de regula un drum lung, adeseori invizibil, subapreciat sau complet ignorant, de catre familie sau cei apropiati. Multe persoane care sufera de depresie, stiu sa isi ascunda bine emotiile si gandurile, si sa pretinda fata de cei din jur ca totul este in ordine in viata lor.
Cei care gandesc in acest mod disfunctional, transforma intamplariile vietii in catastrofe de dimensiuni uriase, devin coplesiti de sentimente si emotii de vina, inutilitate, si de imposibilitatea de a schimba ceva in viata lor. Se simt neacceptati si exclusi, iar intreg echilibrul lor interior este pus sub semnul intrebarii. In acest caz este esential ajutorul specialistiilor. Principala metoda de terapie este tratamentul medicamentos (substante antidepresive), consecutiv cu psihoterapie, care isi propune sa ofere suportul necesar si prevenirea recaderilor.


sursa:cancan.ro

Atenţie, un film care te va şoca! Bendeac calcă în picioare şi rupe în bătaie două femei şi un bărbat!


Mihai Bendeac îşi iese din fire şi începe să dea cu pumnii şi cu picioarele în câţiva oameni.

bendeac5
bendeac4
bendeac3
bendeac2
Actorul joacă într-un film despre comunişti şi legionari, "Portretul luptătorului la tinereţe". El este plutonierul Ion şi loveşte cu bestialitate câţiva bărbaţi şi câteva femei.

Împreună cu subordonaţii lui, merge din casă în casă şi confiscă lucrurile, câte o masă, câteva scaune, cartofi, în funcţie de agoniseala familiei.
bendeac
Plutonierul Ion, adică Bendeac, caută legionarii şi le pedepseşte familiile, pentru că aceştia s-au adunat în munţi şi pun la punct o mare lovitură pe care vor să o dea comuniştilor.

















sursa:cancan.ro

Neandertalienii nu erau chiar asa de primitivi: Isi construiau case din oase de mamut, au descoperit cercetătorii


Neandertalienii nu erau chiar asa de primitivi, cum au fost ilustrati pana acum – in urma unor noi studii s-a descoperit ca ei isi construiau case din oase de mamut. Arheologii au dat de ramasitele unei cladiri a neandertalienilor, de acum 44.000 de ani, care a fost construita din oase provenind de la mamuti.
Foto: The Telegraph

Despre cladirea circulara - scrie The Telegraph - care masoara aproximativ 8 metri latime, se crede ca este primul exemplu de locuinta domestica ridicata din oase.

Neandertalii, care au disparut in urma cu 30.000 de ani, erau considerati initial doar niste nomazi primitivi care foloseau pesterile pe post de adapost.

Noile descoperiri sugereaza insa ca acesti predecesori stravechi ai oamenilor obisnuiau sa se stabileasca si sa traiasca perioade mai lungi in anumite zone.

Analiza a fost efectuata de Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, si ea a scos la iveala si faptul ca multe dintre aceste oase erau sculptate si decorate cu pigmenti.

„Neandertalienii alegeau special pentru constructie oasele celui mai mare mamifer care exista in acel moment, mamutul lanos. Oasele de mamut au fost selectate in mod deliberat – erau lungi si plate, colti si vertebre conectate – care erau aranjate circular. Utilizarea oaselor ca elemente de constructie poate fi apreciata ca o anticipare a variatiilor climatice. Lipsa lemnului i-a determinat pe oamenii care traiau in climatul rece dintr-un mediu deschis,  sa foloseasca oase pentru a construi protectii impotriva vantului”, a declarat Laëtitia Demay, arheologul care a condus acest studiu. 

Structura construita din oase de mamut a fost gasita in estul Ucrainei, la un sit descoperit in 1984. A fost construita din 116 oase mari, inclusiv cranii de mamut, maxilar, 14 colti si oase provenind de la membrele inferioare.

Sursa: green-report.ro

Prima şi singura limuzină oficială Dacia


E cam exagerat să vrem de la Dacia o limuzină (deşi în istoria Dacia a exista o propunere de 1310 limuzină...). Iată însă că inginerii de la RTR (Renault Technologie Roumanie ) au vrut să ne demonstreze că modelele Dacia, în special Dacia Duster, se pretează la surprize de proporţii. Prin urmare, un grup de 23 de masteranzi au lucrat timp de 4 luni de zile pentru a crea acest Duster Birou Mobil.
Nu vă gândiţi că veţi vedea această maşină în coloana oficială a preşedintelui sau pe la nunţi de prestigiu:conceptul Duster Birou Mobil este un unicat, care nu îşi propune să ajungă în produţia de serie. Obiectivul a fost altul, acela de a le permite studenţilor să descopere ce înseamnă lucrul pe un proiect auto real, în cadrul echipelor RTR, fiind vorba de prima promoţie a masterului IPA (Ingineria Proiectelor Auto), acreditat la Facultăţile din Craiova, Bucureşti, Piteşti şi Iaşi.
Caietul de sarcini pentru acest proiect a fost: o maşină care să ruleze şi în care să se poată lucra ca în birourile Renault. Prin urmare, s-a pornit de la un model Dacia Duster, care a fost alungit cu 1,5 metri în stilul limuzinelor americane "stretch": a fost adăugat un segment între cele două portiere, cu panourile laterale realizate din inox şi geamurile din plexiglas.
Pentru că denumirea maşinii este Duster Birou Mobil, a fost acordată o mare atenţie şi interiorului maşinii - practic, amenajarea habitaclului a constituit un mini-proiect în sine, fiind integrate foarte multe tehnologii pentru obţinerea unui rezultat remarcabil. Stagiarii au montat chiar şi un frigider, precum şi un al doilea sistem de climatizare.
Gadgeturile electronice sunt toate de ultimă generaţie şi sunt gândite pentru o conferinţă în mişcare,maşina fiind dotată cu reţea WiFi, router 3G şi tablete, dar şi o cameră video "round-table", conectată la calculatorul propriu Renault inclus în Duster Birou Mobil.
În spatele postului de conducere se pot instala confortabil 4 persoane, care au la dispoziţie şi două ecrane LCD de mari dimensiuni, iar comunicarea între "birou" şi postul de conducere este asigurată prin Bluetooth. Evident, şoferul are la dispoziţie şi un sistem GPS, iar sistemul infotainment este la un cu totul alt nivel decât într-o Dacie obişnuită.
Pentru a păstra masa maşinii la cote cât mai reduse, în jur de 1,6 tone, s-a recurs la eliminarea scaunului pasagerului din faţă, la limitarea spaţiilor de depozitare (maşina nu are portbagaj) şi la folosirea motorului pe benzină de 1,6 litri, mai uşor. Prin urmare, maşina nu a necesitat modificări ale suspensiilor, masa suplimentară, faţă de a unui Duster 4x2, fiind de numai 336 kg.
Duster Birou Mobil devine cea mai lungă Dacia, având o lungime totală de 5,83 metri, în timp ce ampatamentul maşinii se cifrează la 4,19 metri. Sincer, abia aşteptăm să vedem pe viu maşina la o expoziţie, deoarece Duster Birou Mobil este, cu adevărat, o propunere foarte interesantă şi reuşită.


sursa:promotor.ro

HARTA ALIMENTELOR. Unde găseşti cea mai scumpă şi cea mai ieftină mâncare. Ce se va întâmpla cu preţurile de Sărbători


INFOGRAFIC: gandul.info/ Corina Vârlan
Românii nu vor plăti mai mult pe mâncare până la finele anului, ne asigură reprezentanţii industriei alimentare. Producătorii spun că în următoarele două săptămâni nu vor recurge la majorări de preţuri, o aliniere a preţurilor în funcţie de costurile cu materia primă fiind posibilă în primul trimestru al anului viitor.
"Până la finele anului exclud orice majorare de preţuri. O asemenea măsură ar fi neconstructivă. Nimeni nu va încerca să facă o nouă reaşezare a preţurilor în această perioadă. Nu că nu ar fi motive", a declarat pentru gândul Sorin Minea, preşedinte Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.
Mezeluri mai scumpe cu 5-7%
Unul dintre motivele care ar justifica o majorare a preţurilor la mezeluri este costul materiei prime, este de părere reprezentantul Romalimenta. Minea spune că o "reaşezare" a preţurilor produselor finite se va face probabil în primul trimestru al anului viitor. "Există o diferenţă flagrantă între costul materiilor prime şi preţul final al produselor procesate. Anul viitor nu există decât trei soluţii: una ar fi falimentul, a doua ar fi ca cei din domeniu să modifice reţetele, dar atunci calitatea produsului finit ar avea de suferit. A treia soluţie ar fi recalcularea preţurilor în funcţie de costul materiei prime. Nu vor fi majorări cu zeci de procente, ci cu 5-6-7%", a declarat Sorin Minea.
Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că în luna noiembrie 2011 faţă de decembrie2010 produsele de morărit şi panificaţie s-au scumpit cu 4,91 %, fructele proaspete s-au scumpit cu 3%, iar preparatele din carne s-au scumpit cu 1,57%. Laptele şi produsele de lapte sunt mai scumpe cu 3,7%, telemeaua de vacă cu 3,63%, în timp ce ouăle sunt mai scumpe cu 4,5% în noiembrie 2011 faţă de decembrie 2010. În schimb, cartofii s-au ieftinit cu aproape 30% în noiembrie 2011 faţă de decembrie anul trecut.
Harta preţurilor alimentelor
(Click pentru a mări)
Crescătorii de Păsări: "Nu putem majora nici măcar cu un leu preţul"
Preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Pui din România (UNCPR), Ilie Van, exlude orice majorare de preţuri până la sfârşitul acestui an. "Nu putem majora nici măcar cu un leu preţul, nici la carnea de pasăre, nici la ouă", a declarat pentru gândul Ilie Van, explicând că în cazul unei eventuale majorări de preţuri ar putea fi afectate vânzările.
În prezent, preţul "la poarta fabricii" pentru puiul grill este de 6,8 lei pe kg, faţă de 6,6 lei pe kg la finele anului trecut, iar un ou se vinde în prezent cu 0,33 lei, la fel ca şi anul trecut, în aceeaşi perioadă.
Întrebat dacă în primele trei luni din 2012 preţurile la carnea de pui ar putea fi majorate, Ilie Van spune că este prematur să facă se pronunţe. "De la anul viitor se aşteaptă multe. Vom vedea, este prematur să vorbim de preţuri", a spus Van.
Unde se găseşte cea mai scumpă şi cea mai ieftină mâncare
Cea mai scumpă carne de porc se găseşte în prezent în pieţele din judeţele Bistriţa Năsăud (11-18 lei pe kg), Vrancea (15 lei pe kg) şi Arad (13-16 lei pe kg), potrivit celor mai recente date de la Ministerul Agriculturii. Cele mai mici preţuri pentru carnea de porc se găsesc în pieţele din Suceava (8,5-9 lei pe kg).
Locuitorii judeţelor Bihor şi Vaslui achită cele mai mari preţuri pentru carnea de pasăre (10,5-11,5 lei pe kg şi respectiv 12-14 lei pe kg).
Un litru de lapte costă în pieţele din Buzău 4 lei, iar în Bucureşti între 3 şi 4,5 lei pe litru, iar cel mai ieftin lapte se găseşte în mai multe pieţe, între care cele din judeţele Caraş Severin, Mureş, Sălaj, Prahova, Sibiu şi Suceava, unde se vinde cu 2-2,5 lei pe litru, potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul Agriculturii.
Faţă de decembrie anul trecut, când cea mai scumpă telemea costa 20 de lei pe kg, în pieţele din judeţul Caraş Severin, în prezent cea mai scumpă telemea a ajuns să coste 30 de lei pe kg, în judeţul Constanţa.
Cei mai scumpi cartofi în decembre anul trecut erau în pieţele din Mureş şi Prahova (1,2-1,8 lei pe kg), iar în prezent cei mai scumpi cartofi se găsesc în Mureş, Vaslui şi Hunedoara, unde costă între 1 şi 2 lei pe kg.


sursa:gandul.info

Chinezii lansează hainele care se curăţă singure


Îmbrăcămintea specială e acoperită cu un strat de dioxid de titan
Doi ingineri chinezi, Mingce Long şi Deyong Wu, au creat un înveliş chimic  care face ca hainele din bumbac să se cureţe singure de pete şi să scape de mirosurile neplăcute atunci când sunt expuse la soare, informează bbc.co.uk.
Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Jiao Tong din Shanghai au acoperit bumbacul cu un strat de azot combinat cu dioxid de titan, o substanţă folosită la fabricarea produselor casnice de curăţat, care prezintă şi alte avantaje: este ieftină, nontoxică şi nu dăunează mediului. În plus, în compoziţie au fost adăugate nanoparticule de argint şi iod care au rolul de-a accelera procesul de decolorare.
Învelişul astfel creat are capacitatea de-a înlătura murdăria atunci când este expus la lumină. De altfel, pentru a testa eficienţa materialului, inginerii chinezi au marcat hainele cu vopsea portocalie şi apoi le-au expus la soare. După două ore, 71% din pete dispăruseră. În plus, oamenii de ştiinţă spun că hainele confecţionate din acest material pot fi spălate şi uscate fără a le afecta proprietăţile speciale.
Ideea nu este nouă. Experimente anterioare au dus la crearea unor haine care se curăţau singure, dar numai dacă erau expuse luminii ultraviolete, ceea ce le făceau impracticabile pentru uzul zilnic. De data aceasta însă, Mingce Long şi Deyong Wu au dat lovitura. Specialiştii în industria textilă susţin că invenţia chinezilor ar putea fi realizată la scară largă, mai ales în ţările cu climă caldă.
71% din murdăria de pe haine dispare după două ore de stat la soare.


sursa:adevarul.ro

Fata nevazuta a nazistilor: Cum si petreceau ei timpul liber?


Sursa: Daily Mail
Captain Wilhelm Meisel, pictured in the white trousers, being greeted by RKS Terboven in Norway in July 1942
Two German officers partake in a drunken drinking game in a bar in Norway in July 1942 - one wields a mallet in an apparent joke 
O colectie de fotografii alb-negru, care ii are ca personaje principale pe nazisti aflati in Norvegia, inainte de holoscaust, a fost descoperita si a fost scoasa la licitatie pe 15 decembrie.Picnic: German officers relaxing and enjoying a picnic in a flowery meadow in Norway in the summer of 1942
Imaginileii arata pe soldatii germani petrecand, simtindu-se bine la picnicuri si petreceri, cu doar cateva luni inainte de producerea masacrului care a socat o lume intreaga. Desi imaginea nazistilor este aceea de criminali, se pare ca ei erau niste fiinte vesele, se distrau in baruri etc.General Jodl pictured holding the dog. RKS Terboven is on the rightNazi officers enjoying a genteel garden party in Norway 

“Acesta este un album important si unic. Fotografiile slabesc ideea ca nazistii erau niste criminali violenti”, considera Chris Albury, de la Dominic Winter Auctioneers of Cirencester, Glocestershire, citeaza DailyMail. Reichskommissar Terboven (far left) hosting a 'tea party' with fellow officers in Namsos, Norway  
A German U-boat enters a Norwegian harbour in July 1942 to a welcome party of German officers and soldiers. 
The German port captain in the back of a staff car in Norway 
The 'despised' Reichskommissar Josef Terbovan (stood let with glasses) greeting a German VIP in NorwayAlbumul se numeste “Wish the Reichskommissar North Norway and Finland 10-12 July, 1942” si contine 375 de fotografii imprimate pe 62 de pagini. Pe langa imaginile in care nazistii se distreaza, au fost gasite si cateva de la intalnirile oficiale.














sursa:9am.ro

Puloverele Cable-Knit


pulover cable knit gri deschis

Nimanui nu-i place frigul, însă ce te faci în cele câteva săptămâni pe an cu temperaturi extrem de scăzute?
Îți prezint puloverul cable knit – un tip de pulover care a trecut testul timpului pentru a-ți ține de cald… și a-ți oferi un plus de stil.
Origini
Originea acestui tip de pulover pare a fi insula Aran de pe coasta de vest a Irladei, unde pescarii îl purtau în mod frecvent pentru a se proteja de frig și, mai ales, de ploaie. Lâna din care era făcut acest pulover își păstra uleiurile naturale, protejându-l pe purtător de umezeală.
De la imprimeul puloverului originar de pe acea insulă s-a ajuns la o grămadă de altepattern-uri, care mai de care mai interesante, după cum vei vedea în continuare.
Deși erau țesute în trecut de mână, puloverele cable-knit sunt acum rezultatul unui proces automatizat. Dacă ai timpul și banii necesari, poți căuta un pulover făcut în mod tradițional însă sunt foarte puține persoane în ziua de azi care le fac.
Imprimeul
Acest tip de imprimeu are în comun niște împletituri verticale care oferă adâncime acestei piese vestimentare. Cu siguranță că ai purtat asemenea pulovere când erai mic. Probabil te gândești că te făceau să pari ca un tocilar. Îți voi arâta în cele ce urmează cum să transformi acest pulover într-o piesă de rezistență a garderobei tale de iarnă.
Să vedem întâi câteva exemple de imprimeuri ce își fac apariția pe acest tip de pulover. Începem cu clasicul imprimeu “cable”:
imprimeu cable
Iată încă un imprimeu foarte comun. Vei întâlni imprimeul diamant în tandem cu cel ”cable”.
imprimeu diamant
Încă unul foarte interesant, cu care cred că ești deja familiar, cel fishbone:
imprimeu fishbone
Acestea sunt doar câteva,, vei vedea mai multe atunci când vei merge la cumpărături. Ține minte, imprimeurile ”în relief” sau, dacă vrei, ”tridimensionale” sunt potrivite doar sezonului rece. Imprimeurile care nu oferă adâncime piesei vestimentare (sau care oferă, dar puțină) sunt potrivite oricărui anotimp.
Materialul
Sunt sigur că bănuiești din ce material sunt făcute aceste pulovere sunt făcute din lână. Dacă îți faci griji că acest material ar putea să-ți irite pielea, dă-i o șansă. Lâna procesată din ziua de azi este foarte prietenoasă cu pielea. Nu trebuie să îți faci griji decât dacă știi că ești alergic la lână.
Poze
Ok, să vedem câteva poze cu acest pulover pentru a vedea cum se poate integra într-o ținută
Să începem cu acest pulover de la J.Crew:
pulover cable knit cu guler rotunjit
Și ce părere ai de acesta, cu fermoar?
pulover aran cu fermoar
De acord, puloverul de mai sus nu ar fi prima mea opțiune. Dar ce zici de cel de mai jos, albastru deschis:
pulover aran albastru deschis
Și iată unul cu niște nasturi maro extrem de interesanți. Am avut ocazia sa vad acest tip de nasture într-un pulover din Pull&Bear (daca bine țin minte) și pot să spun că arata extrem de bine.
pulover cable knit cu nasturi maro
E prea plictisitor acest tip de pulover?
Nu știu alții cum sunt însă, când eram mic, dintotdeauna am crezut că sunt niște pulovere de tocilar. Totuși, trebuia să le port pentru că îmi țineau de cald, fără să am habar, însă, cum să le asortez la restul ținutei.
Par destul de plictisitoare unele dintre aceste pulovere, dacă le iei separat, nu? Totuși, în unele dintre pozele de mai sus arată chiar foarte bine. Și ce zici de asceasta?
pulover aran  polo ralph lauren
foto: ralphlauren.com
Cu siguranță că această ultimă ținută ți-a schimbat părerea despre puloverele Aran. Observă catarama mare și cizmele care se asortează cu puloverul și brățara din piele. Totul e în armonie.
Acum să o luăm puțin teoretic. Prima piesă vestimentară cu care ei vrea să asortezi sau să contrastezi puloverul cable-knit este reprezentată de pantalonii chino.
Pantalonii chino vin într-o varietate mai mare de nuanțe decât jeanșii, motiv pentru care ai șanse mai mari să îi cuplezi cu un pulover Aran.
Spre exemplu, o pereche de pantaloni chino de culoare kaki vor merge bine cu un pulover aran grena. Niște pantaloni chino verde oliv vor merge bine cu un pulovercable-knit alb sau alb sau crem. O pereche de pantaloni roșu-cărămizii vor merge bine cu un pulover gri-închis. Și-așa mai departe.
În funcție de tipul de guler al puloverului, poți merge și mai departe purtând o cămașă al cărei guler să fie vizibil. Vei putea face contrast între cele două și, evident, să introduci un nou imprimeu, prin cămașă. Poți, spre exemplu, să porți o cămașă cadrilată, iar dungile pătratelor să fie în culoarea puloverului.
Al treilea lucru la care trebuie să te gândești este paltonul pe care îl vei purta peste pulover. Nu trebuie să îți mai spun că e nevoie de un minim de contrast între cele două. În funcție de ce paltoane ai în garderobă, testează să vezi care din ele merge mai bine cu puloverul. Dacă ți se pare că unul din paltoane nu merge cu unul din pulovere, evită să le porți în același timp.
De exemplu, un pulover maro închis va merge foarte bine un cu un palton sau o scurtă de culoare camel.
Nu uita de ghete. Ai văzut în poza cu puloverul de la Ralph Lauren cum acesta se asortează cu ghetele. E o asortare ușoară pe care ți-o recomand, dar una care nu este obligatorie.
O ultimă șmecherie. O textură 3D cum este cea a puloverului cable-knit va merge foarte bine cu niște pantofi de tip gheată brogue. W-ul acestora, fiind și el în relief, va merge bine cu puloverul pentru o ținută de iarnă de invidiat.


sursa:fiicustil.ro