Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 septembrie 2011

Enrique Iglesias - Ayer


Controlul mintii


Mecanismul de modificare a mintii umane se bazeaza pe tehnologia purtatorului subliminal: Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tacute (SDST) – în engleza SSSS, uneori numit S-quad sau Squad. El a fost dezvoltat de Dr Oliver Lowery din Norcross, Georgia (SUA) si este descris în Patentul SUA nr. 5159703, numit “Sistem de Prezentare Subliminala Tacuta”, din 27 octombrie 1992. În introducerea scrisa pentru acest patent, gasim:
“Un sistem de comunicare silentios în care purtatori non-aurali (care nu se pot auzi – nn), din spectrul foarte jos sau foarte înalt al frecventelor audio sau din spectrul ultrasonor adiacent (ultrasunete) sunt modulati în amplitudine sau în frecventa cu informatiile dorite si propagati acustic sau vibratoriu, pentru a ajunge la creier, în mod traditional prin folosirea difuzoarelor, castilor audio sau traductorilor piezoelectrici. Purtatorii modulati pot fi transmisi direct, în timp real, sau pot fi înregistrati si depozitati pe medii mecanice, magnetice sau optice pentru transmisii programate si repetate catre ascultator.”
Conform celor sustinute de Silent Sounds Inc., acum este posibil, folosind supercalculatoare, sa se analizeze modelul emotional regasit în electro-encefalograma umana (EEG) si sa se replice (sa se “cloneze”) aceste modele, adevarate “semnaturi emotionale”, pe alt calculator, si, la vointa, “sa se induca sau sa se modifice starea emotionala a fiintei umane, în mod silentios”.
Compania Silent Sounds Inc. declara ca este interesata numai în emotii pozitive, dar cartelul militar american nu este atât de limitat în scopuri. Este deci evident ca acesta este un proiect al Departamentului Apararii al SUA.
Edward Tilton, presedintele companiei Silent Sounds, declara chiar el aceste lucruri despre S-quad într-o scrisoare din 13 decembrie 1996:
“Toate semnaturile si schemele (referitoare la starile emotionale – nn) au fost declarate secrete de stat de catre Guvernul SUA si nu avem permisiunea de a revela detaliile exacte… Facem casete înregistrate si CD-uri pentru Guvernul German si chiar pentru tarile fostei Uniuni Sovietice! Totul se face, evident, cu permisiunea Departamentului de Stat al SUA… Sistemul a fost folosit pe tot parcursul operatiunii Furtuna în Desert (Iraq) cu un deplin succes.”
Ilustratia grafica ce apare în patent, numita “Evolutia semnaturii emotionale prin inducerea undelor alfa – theta” este identificata cu AB 116-394-95 UNCLASSIFIED si este obtinuta de la “cel mai sensibil si versatil electro-encefalograf din lume”. Are un raport de amplificare de 200000, fata de celelalte EEG-uri obisnuite care au numai 50000. Este controlat prin program de “cele mai rapide calculatoare” folosind o tehnologie de anulare a zgomotului similara celei folosite de submarinele nucleare la detectia obiectelor foarte mici din apa, la distante foarte mari.
Scopul acestei întregi “creme” de tehnologii avansate este obtinerea unei “harti” a semnaturilor emotionale umane si modificarea lor prin semnale catre creier. Ilustratia arata ecranul EEG-ului de la un subiect uman, atât emisfera stânga cât si cea dreapta, simultan.
Clonarea emotiilor
Folosind aceste EEG-uri asistate de calculator, oamenii de stiinta pot identifica si izola “semnaturile emotionale” electrice de foarte mica amplitudine ale creierului, le pot sintetiza si stoca pe alt calculator. Cu alte cuvinte, studiind modelele subtile ale undelor cerebrale care apar atunci când un subiect uman experimenteaza o anumita emotie, oamenii de stiinta au identificat aceste modele ale undelor cerebrale si acum le pot duplica, oricând, la vointa. “Aceste semnaturi sunt apoi transmise folosind frecvente purtatoare de tip Silent Sound si ele vor determina exact acelasi tip de emotie în orice alt subiect uman care le primeste!”
Sistemul si aplicatiile
Aici este vorba de mai mult decât un simplu sistem de control prin semnale subliminale. Exista extrem de multe tehnologii patentate care se pot adauga în acest sistem de frecvente purtatoare, în scopul de a obtine toate tipurile de efecte.
Exista doua metode de transmisie cu acest sistem. Una este inductia directa de microunde în creierul subiectului, fiind limitata la operatiuni în imediata apropiere. Cealalta, asa cum a fost descrisa mai sus, foloseste frecventele purtatoare ale radioului si televiziunii, care sunt prezente peste tot.
Nu credem ca sistemul este folosit pentru a controla o singura persoana, însa el poate avea numeroase aplicatii pozitive. Totusi, faptul ca informatiile sunt transmise subliminal, le face virtual imposibil de detectat si, deci, periculoase pentru public.
Într-o utilizare conventionala, S-quad poate folosi comenzi vocale, ca ajutor în sistemele de siguranta. Dar, în spatele placutei melodii pe care o auziti în magazine si în supermarket-uri poate fi un mesaj secret, absolut nedetectabil în mod obisnuit, care va interzice sa furati de pe rafturi, sau va îndeamna sa cumparati cât mai multa marfa. Si chiar daca simpla comanda vocala este destul de eficienta, atunci cînd sistemul de prezentare subliminal transmite semnaturi emotionale, rezultatul este cu mult mai puternic.
Pe piata libera se foloseste acesta tehnologie pentru casetele audio de auto-educare prin afirmatii pozitive, relaxare si meditatie, precum si metode de crestere a disponibilitatilor de învatare (mai ales pentru studenti si elevi).
În context medical, aceste sisteme pot fi folosite pentru a rezolva multe probleme grave de natura psihiatrica si psihosomatica.
Se spune ca este cel mai eficient mod de a trata surzenia. Dar acestea sunt numai promisiuni, pentru ca surzii ramîn tot surzi desi metoda se foloseste de 30 ani. În schimb, cartelul militar si elita mondiala au acum o arma pe care o folosesc împotriva omului obisnuit care aude normal.
Oficialii nu recunosc nimic
De fapt, Guvernul SUA nu recunoaste nimic si a refuzat sa comenteze pe marginea existentei armelor de control mental, de ani de zile. Numai anul trecut, revista US News & World Report a publicat un articol intitulat “Arme miraculoase”, care este doar o simpla trecere în revista a asa-numitelor arme “care nu ucid”. Nici-un cuvânt însa despre S-quad, desi tehnologia era folosita de sase ani.
Extrase din articol:
“Charles Bernard, fost director de proiecte pentru cercetarea armelor din Marina americana: Nu am vazut înca o astfel de arma care sa si functioneze.”
“DARPA (Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata pentru Aparare) a venit la noi anual pentru a vedea daca sunt cai de a suspenda functionarea sistemului nervos central de la distanta, spune Dr F. Terry Hambrecht, seful Programului de Proteze Neurale, dar nu a aparut nimic pâna acum. Totul pare prea Science-Fiction.”
Poate parea ca este de domeniu SF, dar nu este deloc asa. Oricum, asta nu este decât ceea ce ei vor sa credem, ca sa-i lasam în pace sa-si urmeze planul…
Ideea care sta la baza acestor arme “care nu ucid” este de a determina ca inamicul sa-si piarda capacitatea de a rationa fara a-l ucide, pentru a-i lua ostateci, pentru a zadarnici orice forma de rezistenta fara a-i rani (fizic), de preferat chiar fara sa-si dea seama. Toate tehnologiile de modificare a starilor mentale pe cale electromagnetica sunt toate în aceasta categorie, dar din moment ce nu sunt recunoscute oficial ele pot fi folosite oriunde si oricând, dupa bunul plac al celor care hotarasc acest lucru.
Si de ce anumite companii din industria divertismentului au recunoscut ca au acces la aceste tehnologii când chiar existenta acestora este negata fata de marele public?
Chiar în februarie 1998, abordarea de tip “monolit” în negarea existetei acestor tehnologii si totala tacere în ce priveste acest subiect s-a mentinut chiar si în fata comitetelor Congresului american!
Comitetul Economic Unit, condus de Jim Saxton, s-a reunit pe 25 februarie pe tema “Audierea despre Armele de Radio Frecventa si proliferarea lor: impactul asupra economiei”. Ca martori au fost invitati numeroase personalitati militare:
Dr Alan Kehs, de la Laboratoarele Militare SUA, a vorbit despre amenintarea Radio-Frecventelor, în general.
James O’Bryon, director de Testari Operationale si director de Testari Incendii de la Biroul Secretarului Apararii la Pentagon, a discutat rolul testelor la incendiu îi implicatiile acestor teste în cazul armelor de radio-frecventa.
David Schriner, inginer principal la Studii de Energie Directionala al companiei Electronic Warfare Associates si recent pensionat ca inginer pentru testarea armelor navale, a vorbit despre dificultatea construirii armelor de radio-frecventa si despre amenintarea terorista.
Dr Ira Meritt, seful Diviziei de Identificarea Conceptelor si Analiza a Aplicatiilor, al Directoratului de Tehnologie Avansata, de la Centrul de Rachete Defensive si Tehnologie Spatiala din Huntsville, Alabama (SUA), a vorbit despre proliferarea armelor de radio-frecventa venind mai ales dinspre fosta Uniune Sovietica.
Desi aceste informatii de interes tehnic sunt importante, mult mai importanta este lipsa oricaror informatii despre existenta armelor de radio-frecventa care afecteaza în mod direct creierul si sistemul nervos uman.
Psihotrinica de la KGB
Aceste tehnologii nu au aparut peste noapte. Exista o lunga istorie de dezvoltare si ascundere a acestora de catre Guvernul SUA si probabil ca înca jumatate din celelalte guverne ale lumii.
Noi stim ca fosta Uniune Sovietica era activ angajata în acest tip de cercetari. În timpul anilor 1970 KGB-ul sovietic a dezvoltat un Sistem de Influenta Psihotronic care era folosit pentru a transforma soldatii în adevarati “roboti umani” programabili. Sistemul se baza pe o combinatie de hipnoza si radio-frecventa. Proiectul a fost început ca raspuns la o schema de antrenament similara lansata în SUA de presedintele Jimmy Carter, a afirmat Iuri Malin, fost consilier de securitate al presedintelui URSS, MIhail Gorbaciov.
În cartea “Istoria Armelor Electromagnetice” s-a aratat ca timp de peste 60 ani s-au realizat numeroase cercetari în acest domeniu, iar în articolul despre telepatia sintetica am aratat ca primele cercetari în cadrul programului “vocea din creier” s-au realizat în 1961, folosind referinte din literatura stiintifica publica.
Puterea complexului militar-industrial (sau elita mondiala)
Jan Wiesemann a scris o notabila descriere a situatiei care exista acum în SUA, despre “fortele de drept” si cum s-a ajuns la aceasta situatie: “În timpul razboiului rece, Statele Unite nu numai ca s-au angajat într-o cursa deschisa de înarmare cu tehnica nucleara împotriva Uniunii Sovietice, dar si într-o cursa secreta de dezvoltare de arme neconventionale. Pe masura ce agentiile de spionaj au continuat sa-si mareasca puterea de influenta si control – de unde pâna la al doilea razboi mondial au avut doar un rol de sustinere si de servire a guvernelor – la fel au fost suplimentate si fondurile cheltuite pentru dezvoltarea tehnicilor proiectate pentru surclasarea celorlalti competitori.
“Si pe masura ce grupul american de spionaj avea sa creasca, o cultura secreta s-a raspândit, ceea ce a permis celor din spionaj sa aplice numeroasele tehnici dezvoltate de ei pentru a ocoli în mod perfid procesele si institutiile democratice…”
“Ca multe alte democratii, Guvernul SUA este compus din doua mari parti: cei care au fost votati, adica guvernatorii, judecatorii, cei din Congres si Presedintele, si, a doua parte – birocratia perpetuata de-a lungul timpului, cei care sunt în numeroasele agetii federale.”
“într-o democratie bine echilibrata si care functioneaza corect, partea votata de public controleaza partea birocratica, asigurând poporului o reprezentare reala în cadrul planului guvernamental.”
“În timp ce o parte semnificativa din guvernul SUA urmeaza fara îndoiala acest principiu, o alta parte opereaza într-un deplin secret si urmeaza propriul plan ascuns, fara stirea celor multi, plan care este de cele mai multe ori complet diferit de cel public.”
În mesajul sau de adio adresat natiunii americane în 1961, presedintele Eisenhower a spus: “…am fost obligati sa construim o industrie de armament permanenta, care a atins proportii vaste. În plus, trei milioane si jumatate de oameni sunt direct implicati în stabilimentul apararii. Anual cheltuim pe securitate militara mai mult decât profitul net al tuturor corporatiilor americane.”
“Aceasta reunire a imensului stabiliment militar cu marea industrie de armament este noua pentru americani. Influenta totala (economica, politica, chiar spirituala) este simtita în fiecare oras, în fiecare casa, în fiecare birou al guvernului federal. Recunoastem nevoia imperativa pentru aceasta dezvoltare. Totusi nu trebuie sa trecem cu vederea gravele sale implicatii. Munca, resursele si chiar viata noastra sunt deplin implicate; la fel si chiar structura societatii noastre.”
“În cadrul consiliilor guvernamentale, trebuie sa veghem împotriva influentelor nedorite, voite sau nu, ale complexului militar-industrial. Potentialul unei cresteri dezastruoase a puterii acestuia deja exista si va persista. Nu trebuie sa lasam ca presiunile acestuia sa puna în pericol libertatile sau procesele noastre democratice.”
Nelinisti internationale în legatura cu noile arme
Natiunile Unite a fost infiintata în 1945 cu scopul de a “salva generatiile viitoare de la pericolul razboiului”. În 1975 Adunarea generala a ONU a luat în considerare o prima propunere de proiect a Uniunii Sovietice: “Interzicerea dezvoltarii si producerii de noi tipuri de arme de distrugere în masa si de noi sisteme de acest fel”.
În 1979 URSS a adaugat la lista acestor sisteme de distrugere în masa:
1. Armele radiologice (cu materiale radioactive) care ar putea produce efecte similare cu cele ale unei explozii nucleare;
2. Armele cu raze de particule subatomice (neutrino, pozitroni, etc) care afecteaza tinte biologice;
3. Arme cu radiatie acustica infrasonora
4. Arme electromagnetice care opereaza prin anumite radiatii de radio-frecventa care au efecte negative asupra functionarii organelor din corpul uman.
Ca raspuns, SUA si celelalte guverne occidentale au ignorat demersul.
În articolul “Armele non-letale nu respecta tratatele”, autorul noteaza ca asa-numita Conventie a Armelor Conventionale acopera multe din armele ne-conventionale; “cele care folosesc infrasunete sau energie electromagnetica (inclusiv lasere, microunde, sau radio-frecventa, sau lumina vizibila pulsând la frecvente proprii creierului – unde cerebrale)”.
Harlan Gerard, Director executiv al Comitetului International Împotriva Armelor cu microunde, mi-a spus ca strategia guvernului care sta în spatele promovarii armelor non-letale este un subterfugiu. Acum se încearca un scrutin pentru aprobarea publica a acestor arme. Tehnologiile de control mental nu sunt deloc mentionale, dar ele vor fi aduse “la lumina” mai târziu, si integrate sub generoasa umbrela a “armelor non-letale”.
Aceste arme au fost recent transferate de la Departamentul Apararii la Departamentul de Justitie. De ce? Pentru ca exista numeroase tratate internationale care limiteaza în mod specific sau chiar exclud folosirea armelor de acesta natura în razboi.
Cu alte cuvinte, arme care sunt interzise într-un razboi împotriva inamicilor natiunii americane (desi ele au fost folosite în razboiul din Iraq!) acum pot fi folosite împotriva propriilor cetateni de catre politia locala, împotriva unor grupuri de protestanti pasnici la adresa politicii nucleare americane.
Spre un control mental la scara planetara
Secretul în dezvoltarea tehnologiei de control mental reflecta uriasa putere care sta în ea. Ca sa o spunem direct, cine controleaza aceasta tehnologie, controleaza populatia. Toata populatia.
Exista dovezi ca Guvernul SUA are planuri de a extinde aplicatiile acestei tehnologii de control mental, pentru a îngloba pe toti oamenii, din toate tarile. Aceasta este posibil si chiar se realizeaza în aceste momente folosind celebrul proiect HAARP pentru zonele externe si reteaua GWEN pentru zonele interne ale SUA. Guvernul SUA nu recunoaste nimic. (Mai stim noi si altii care nu recunosteau nimic… – nn)
Dr Michael Persinger este profesor de psihologie si Stiinte Neuronale la Universitatea Laurentiana din Ontario, Canada. El a mai vorbit despre efectele profund nocive ale radiatiilor electromagnetice asupra creierului uman.
“Stimularea lobului temporal al creierului poate evoca în pacient sentimentul unei prezente stranii, dezorientare si dereglari de perceptie.
Poate activa imagini din memoria subiectului, inclusiv cosmaruri si monstri, care în mod normal sunt ascunsi în subconstient.”
Dr Persinger a scris un articol în urma cu câtiva ani, intitulat “Despre posibilitatea accesului direct la creierul fiecarui om prin inductia electromagnetica a algoritmilor fundamentali”. Citam din articol:
“Stiinta neronala contemporana sugereaza existenta unor algoritmi fundamentali prin care toate semnalele senzoriale sunt traduse într-un fel de cod specific creierului. Stimularea (sinteza) directa a acestor coduri în lobii temporali sau corticali prin aplicarea modelelor electromagnetice necesita nivele energetice care sunt deja prezente în mediul înconjurator: activitatea geomagnetica naturala a planetei si retelele de comunicatie contemporana (radio, televiziune, telefonie mobila, etc).”
“În ultimile doua decenii s-au realizat multe care în trecut erau doar la stadiul de posibilitate. Este vorba despre posibilitatea tehnica de a influenta direct cele aprox. sase miliarde de creiere umane, fara intermediere, prin generarea informatiei neuronale în mediu fizic atotcuprinzator (planeta Pamânt – nn)”.
“Aparitia si dezvoltarea istorica a acestor posibilitati, începând cu praful de pusca si continuând cu fisiunea nucleara, au determinat schimbari majore în evolutia sociala care a urmat extraordinar de repede dupa începerea folosirii lor. Reducerea riscului folosirii gresite a acestor tehnologii necesita discutii deschise în ceea ce priveste implicatiile lor atât pe tarâm stiintific, cât si în plan public.”
Nu poate fi mai clar de atât! Însa nu poate fi vorba de discutii deschise atâta timp cât Guvernul SUA nu recunoaste existenta acestei tehnologii.
(Bioelectromagnetics Special Interest Group), scris de Judy Wall.




sursa:piatza.net

Oameni extraordinari cu superputeri incredibile !


Din perspectiva felului in care au fost creati, oamenii sunt, cu totii, la fel. Desigur, in limitele unor limite relativ tolerante: insa, niciun om nu poate, de pilda, sari de 10 ori mai sus decat altul. Suntem mici variatiuni ale unui tipar unic. Cei mai multi dintre noi. Pentru ca, cercetand, vom constata cu stupoare ca exista cativa indivizi, extrem de rari, care tind sa se abata surprinzator de mult de la “matrita”, intr-o directie sau alta. Nu este vorba despre oameni cu patru maini si cu doua capete sau de indivizi cu un al saselea simt, ci de persoane ale caror simturi si capacitati tipic umane se manifesta la un nivel, uneori “supereroic”, alteori doar neobisnuit, comparabil cu cel din lumea animala sau din fanteziile noastre.

Baiatul care vede fara ochi

Ben Underwood s-a autoinitiat in tainele ecolocatiei pentru a se misca prin lumea din jurul sau. Ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa. Emit un sunet, asteapta ca ecoul sa se intoarca si il folosesc pentru a descifra, in functie de directie si durata, pozitia, dimensiunea si distanta la care se afla un obiect. Surprinzator, si oamenii pot folosi ecolocatia. Ea le este accesibila in special celor orbi, deoarece dureaza foarte mult timp sa stapanesti si sa ascuti senzitivitatea fata de sunetul reflectat. Dar este o tehnica si se invata, nu o abilitate innascuta.
Pentru a naviga cu ajutorul ecolocatiei, o persoana creaza, voit, un sunet (cel mai frecvent loveste incet cu bastonul) si determina, in functie de ecoul creat, unde sunt pozitionate obiectele in jurul sau. Cei bine initiati pot spune adesea unde se afla un obiect, cat este de mare si ce densitate are. Este si cazul lui Ben Underwood, din SUA, decedat anul trecut, la varsta de 17 ani, care si-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retina, la varsta de numai trei ani, si care se folosea de ecolocatie in viata de zi cu zi pana in momentul decesului.
Barbatul care nu simte frigul
Olandezul Wim Hof, cunoscut si sub denumirea de Iceman, este omul care a inotat pe sub gheata si a stat cateva ore, in cadrul unei demonstratii, intr-un recipient umplut cu gheata. Hof a escaladat Mont Blanc imbracat numai in pantaloni scurti, pe un ger napraznic, si se declara intotdeauna pregatit sa accepte noi provocari.
Cercetatorii care l-au studiat se declara incurcati si nu isi pot explica anomalia, dar olandezul in varsta de 48 de ani este capabil sa suporte, fara probleme, temperaturi fatale unei persoane obisnuite.

Baiatul cu creier ultra-rapid

Daniel Tammet este un savant autist. Poate executa calcule matematice de cea mai inalta dificultate cu viteze uluitoare. Totusi, spre deosebire de alti oameni capabili de performante similare, Tammet reuseste sa si descrie modul in care reuseste. In mintea lui, sustine, fiecare cifra si numar pana la 10.000 vine cu propriile forme si senzatii unice, astfel incat Tammet poate “vedea” rezultatele calculelor ca pe niste peisaje si poate “simti” atunci cand un numar este prim sau divizibil. Spre exemplu, si-a descris imaginea vizuala a lui 289 ca fiind una urata, pe cea a lui 333 atractiva, iar pe pi l-a catalogat ca fiind superb. Este un fel de manifestare a sinesteziei.
De asemenea, Daniel Tammet are abilitati lingvistice iesite din comun. Este capabil sa deprinda foarte rapid noi dialecte. Pentru a demonstra acest lucru, in cadrul unui documentar, Tammet a fost provocat sa invete islandeza in numai o saptamana, o limba cunoscuta pentru nivelul sau de dificultate. Sapte zile mai tarziu, a aparut la televiziunea islandeza, conversand in islandeza cu instructorul sau de limba, care l-a descris ca fiind “neuman” si “genial”.
Femeia care nu poate uita
“Calendarul uman” aceasta este denumirea pe care cativa oameni i-au dat-o femeii care l-a contactat pe neurobiologul Universitatii Californiene Irvin (UCI) Jim McGaugh, cu sase ani in urma, si i-a spus “Am o problema. Imi amintesc prea mult”. Aceasta este extraordinara poveste a lui A.J., o femeie maritata, in varsta de 40 de ani, care isi aminteste absolut totul! McGaugh si colegii sau de la UCI, Larry Cahill si Elizabeth Parker, au studiat exceptionalul caz al persoanei cu memorie “permanenta, incontrolabila si automata”.
Daca cineva alege aleator o data din ultimii 25 de ani si o intreaba pe A.J. ce-i poate spune despre ea, aceasta va oferi imediat detalii elaborate si verificabile despre ceea ce i s-a intamplat in ziua respectiva si daca au existat evenimente importante pe teme care o intereseaza. Printre altele, femeia care nu uita niciodata nimic, isi aminteste si a cata zi din saptamana era respectiva data precum si conditiile meteo din acea zi. Femeia este atat de neobisnuita pentru oamenii de stiinta care au studiat-o incat cei de la UCI au inventat un nume special pentru “boala” ei: sindrom hipertimestic.
Omul-Magnet
Miroslaw Magola “Omul Magnetic” sfideaza legile gravitatiei printr-o abilitate manifestata, in cazul sau, cu o forta extraordinara. Aplicand capacitatile lui psihokinetice obiectelor din jur, Miroslaw poate ridica de la sol, prin simpla atingere, obiecte din aproape orice material, de la tacamuri metalice, pana la placi de marmura, pastrandu-le atasate de trupul sau oricat timp doreste. Totul, prin puterea mintii , spune el.
Puterile mentale ale lui Magola sunt atat de dezvoltate, incat barbatul poate face salturi in timp ce are un obiect fixat de cap, fara ca acesta sa cada. Desi capacitatile enumerate sunt sigurele pentru care polonezul are dovezi documentate, el sustine ca mai este capabil si de telekinezie, avand capabilitatea de a misca obiecte cu mintea, de a le manipula in aer, chiar, rotindu-le sau agitandu-le.
Femeia care poate rade cu 110 decibeli
Este vorba despre Kittarat Wongsomboon, o femeie in varsta de 55 de ani din Thailanda, care poate sa rada cu un volum maxim de 110 decibeli. Pe 5 iulie 2008, Jittarat a participat la Concursul Ras Ripley-International, in statiunea thailandeza Pattaya si a castigat bizara competitie razand continuu, timp de 12 minute si 26 de secunde, ocazie cu care a atins un volum de 110 decibeli.
Calugarii care genereaza energie calorica din trupuri
Expertii au studiat cazul calugarilor budisti din Tibet timp de mai bine de 20 de ani, incercand sa inteleaga cum reusesc acestia sa faca lucrurile uluitoare de care sunt capabili. Printr-o tehnica de meditatie numita Tum-mo, tibetanii isi pot incetini metabolismul cu 64%. Pentru a face o comparatie edificatoare, metabolismul unui organism normal scade cu 10% pana la 15% in timpul somnului. Insa, mult mai spectaculos decat acest lucru, calugarii budisti isi pot spori temperatura degetelor de la maini si de la picioare cu pana la 17 grade. Absolut nimeni nu stie exact cum.
Barbatul care nu simte durerea
Tim Cridland este un realizator de spectacole si fost membru al Circului Jim Rose. Barbatul este specializat in inghitirea sabiilor, mersul prin foc, statul pe un pat de cutite (o data, chiar cu o masina Toyota deasupra lui), impungerea si electrocutarea propriului trup. Tim sustine ca poate face toate aceste lucruri deoarece stapaneste materia cu mintea. Cercetatorii, pe de alta parte, sunt de parere ca omul s-a nascut cu o mutatie care il ajuta sa nu simta durearea la cotele normale ce ii caracterizeaza pe oamenii obisnuiti.
Nu se poate spune ca Tim si cei ca el nu simt nimic, doarece pot percep atingerea si variatiile de temperatura. Cu toate astea, acesti oameni nu sesizeaza durerea din pricina nefunctionarii receptorilor din celulele nervoase care ii comunica creierului ca o actiune dureroasa este exercitata asupra corpului.
Barbatul care aplauda galagios ca un elicopter
Un chinez in varsta de 70 de ani, care isi poate lovi palmele una de cealalta aproape la fel de zgomotos ca rotorul unui elicopter, spera sa intre in Cartea Recordurilor. Septuagenarul Zhang Quan, din orasul Chongqing, a fost monitorizat, in timp ce aplauda, de oficialii institutiei locale de protectie a mediului si linistii publice. Se pare ca aplauzele batranului emit 107 decibeli de zgomot, cu doar trei decibeli mai putin decat elicele in actiunea ale unui elicopter. Reprezentantii biroului pentru liniste publica sustin ca Zhang poate fi amendat si chiar arestat pentru poluare fonica, daca aplauda prea des.
Barbatul care mananca orice
Nu este o metafora, acest om poate consuma si digera metal, sticla si chiar materiale toxice si otravitoare. “Captuseala” stomacului lui Michel Lotito este de doua ori mai groasa decat aceea a unui om normal, o dereglare rara asupra careia majoritatea doctorilor cad de acord ca ar fi de natura intrauterina. Chiar si asa, nimeni nu poate spune cu certitudine de ce Lotito nu sufera de pe urma efectelor firesti ale dietei sale, nici chiar atunci cand consuma materiale considerate otravitoare.
Barbatul mananca aproximativ un kilogram de materiale diferite zilnic, a caror ingerare o procede prin consumarea de ulei mineral. De asemenea, in timp ce inghite diversele obiecte, bea cantitati considerabile de apa. Dincolo de grosimea anormala a stomacului, se pare ca si acidul gastric al lui Lotito este neobisnuit de puternic, permitandu-i sa digere o portie de… gustari metalice. Omul a intrat in cartea Guinness a recordurilor dupa ce a devorat un avion. A fost nevoie de doi ani pentru a-l manca – evenimentul s-a produs intre 1978 si 1980.


sursa:piatza.net

Hamad, numele care se vede din spaţiu


Fiecare om şi-a scris măcar o dată numele în nisip, însă un şeic arab s-a asigurat că numele său va rezista mai mult şi nu va fi distrus de primul val al mării.
Hamad Bin Hamdan Al Ahyan, în vârstă de 63 de ani, şi-a scris numele pe o insulă pe care o deţine cu litere atât de mari încât pot fi văzute chiar şi din spaţiu, scrie dailymail.co.uk.
Cuvântul “Hamad” măsoară un kilometru înălţime şi are o lungime de peste 3 kilometri.
Literele, care pot fi văzute şi de Google Map, se transformă în căi navigabile atunci cân apa inundă ţărmul. Muncitorii şeicului au lucrat câteva săptămâni la realizarea literelor vizibile din spaţiu, însă costul lucrărilor nu este cunoscut.
Hamad, cunoscut sub numele de “Şeicul curcubeu”, este membru al familiei regale din Abu Dhabi.

Şeicul este faimos pentru pasiunea sa de a face lucruri la scară mare. Hamad are 200 de maşini pe care le depozitează într-o piramidă uriaşă, printre care şapte Mercedes 500 SEL vopsite în culorile curcubeului.
Şeicul a construit cel mai mare camion din lume, dotat cu opt dormitoare în interiorul cabinei, şi o casă motorizată în forma unui glob uriaş, care este de exact un milion de ori mai mică decât Terra.

video:http://www.youtube.com/watch?v=MIb5Rbw1RdA&feature=player_embedded


sursa:piatza.net

GQ:The Season's Best Designer Varsity Jackets








The right varsity jacket will make you nostalgic for the cheerleader-slaying, team-captaining school days you never had

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201109/varsity-jackets-college-prep#ixzz1WjrPZSD2

GQ:The Five Worst-Dressed Men of the Month: August 2011




Whether trying too hard or not all, these men have broken rule after rule leading to sartorial ruin. Let their folly be a lesson to you

Read More http://www.gq.com/style/profiles/201109/worst-dressed-men-august#ixzz1Wjr3E1S7


GQ:Bad Man on Campus

The world keeps getting preppier every day—and designers are taking the style to its brashest, boldest heights ever. Here, our favorite polymath (actor, comedian, writer, rapper), Donald Glover, wears this new class of colorful varsity gear while shredding across the UCLA campus

Read More http://www.gq.com/style/wear-it-now/201109/donald-glover-varsity-college-prep#ixzz1WjqcIgRg

Baddest Man On Campus: A GQ Back To School Guide

GQ:She Loves You, She Loves You Not

You may think you look great. But does she? We spoke with seven of our favorite women—including Mindy Kaling, Emmanuelle Chriqui, and, yep, Snooki—about the men's style trends that turn them on and, more importantly, off. Plus, they tell us their male style icon. Bros, take note

Read More http://www.gq.com/style/profiles/201108/what-mens-clothes-style-women-like#ixzz1Wjpf83YT

Gina Pistol: ”Nu îmi plac bărbații frumoși”

Grecul Kostas Martakis, considerat unul dintre cele mai sexy bărbați din lume, a cucerit multe românce în cele câteva zile cât a stat la noi în țară, una singură a rămas însă imună la farmecele lui. Gina Pistol a declarat că grecul nu a dat-o deloc pe spate.

Gina Pistol a recunoscut că grecul Kostas Martakis este un băiat frumos, dar nu e nici pe departe pe placul ei.
"Mie îmi plac bărbații mai puțini frumoși. Nu aș vrea să mă bat cu el pe oglindă, să ne certăm pe timpul petrecut la machiaj. Mie nu îmi place să umblu după bărbați, ci invers", a declarat Gina Pistol în cadrul emisiunii "Drept la țintă" de la Kanal D.


sursa:libertatea.ro

Vezi cum și-au pierdut vedetele virginitatea! Mihai Constantinescu: ”M-am simțit penibil”

După ce Marioara Zăvoranu a povestit cum și-a pierdut virginitatea, mai multe vedete i-au luat exemplul și au dezvăluit cum a fost prima noapte de amor. Nelu Ploieșteanu, spre exemplu, a recunoscut că a făcut dragoste la vârsta de nouă ani, iar Mihai Constantinescu a spus că a fost penibil.


"Mi-e rușine să povestesc, mai ales că aveam doar nouă ani. Ea era mai bătrână, avea vreo 14 ani. A fost frumos, într-un lan de tutun, dar nu ma țin minte foarte bine. Ne-am înțepat amândoi acolo, a fost romantic ce să mai!", a declarat Nelu Ploieșteanu în cadrul emsiunii "Drept la țintă" de la Kanal D.
Și Mihai Constantinescu a povestit cum a fost prima lui noapte de amor, de care nu a fost deloc încântat.
"A fost o chestie de neimaginat. Eram copil, adică aveam vreo 15 ani. Un prieten de-al meu m-a întrebat dacă nu vreau să aduc o fată să vedem și noi cum e cu treaba aia. Nu pot să uit cât a fost de penibil. A fost penibil pentru că oricât de mult mă chinuiam nu-mi ieșea. El a făcut-o de mai multe ori și într-un final am reușit și eu. După aceea am întrebat dacă aia era tot, pentru că nu-mi venea să cred", a povestit Mihai Constantinescu.
Cântăreața de muzică populară, Maria Cârneci, a explicat că pentru fete lucrurile stăteau cu totul altfel cu mulți ani în urmă.
"Pe vremea mea era altfel. Trebuia să duci cămașa să demonstrezi că erai virgină", a declarat Maria Cârneci.


sursa:libertatea.ro


Cum s-a schimbat stilul vestimentar al vedetelor

Odată cu moda şi cu trecerea anilor, vedetele au fost nevoite să îşi schimbe stilul vestimentar, numai că unele n-au făcut cele mai bune alegeri.

Cătălin Botezatu










Iată cum s-au schimbat hainele vedetelor autohtone. Care crezi că s-a schimbat în bine şi care în rău?

Cătălin Botezatu


Trecerea de la manechin la designer i-a priit lui Cătălin Botezatu care astăzi arată mult mai bine decât în tinereţe.

Stilul pompos şi, după moda de azi, un pic penibil, pe care îl afişa în trecut a fost înlocuit cu unul elegant şi, culmea, mei relaxat.

Cu siguranţă că fiecare apariţie a lui Bote este atent gândită, însă el dă impresia că nu face niciun efort să arate bine. Costumul negru cu cămaşa deschiată îi vine foarte bine.

Andreea Bălan


Dacă Andreea nu s-ar fi schimbat un pic la faţă ar fi fost imposibil să-ţi dai seama care sunt pozele de azi şi care sunt de la sfârşitul anilor '90.

Stilul de scenă al Andreei Bălan nu s-a schimbat mai deloc. Strălucirile metalice sunt tot acolo, ţintele sunt tot acolo, la fel şi cizmele peste genunchi sau ciorapii cu plasă.

Dacă atunci stilul i se potrivea, acum Andreea arată ca ă adolescentă care nu vrea să crească şi nu mai există fane care să-i copieze fiecare ţinută.

Romaniţa Iovan


Stilul Romaniţei s-a schimbat uşor, cât să ţină pasul cu vremea, însă vedeta a rămas la fel aranjată ca atunci când de abia îşi încheiase cariera de manechin.

Pe atunci purta ţinute elegant-moderne, ca cea cu jachetă animal print. Un stil pe care l-a păstrat până azi.

Ţinutele ei sunt în general elegante şi clasice, dar Romaniţa ştie cum să aducă mereu câte o nota de modern, de exemplu o jachetă de motociclist sau o culoare mai extravaganta a părului.

Vezi cum și-au schimbat stilul vestimentar și alte vedete pe unica.ro


sursa:libertatea.ro



Iulia Vantur: "Am multe planuri de viitor, dar nu le voi spune acum"


FALS. Iulia s-a fortat sa zambesca atunci cand reporterii CANCAN TV i-au luat un interviu
Desi amandoi se feresc sa recunoasca faptul ca s-au despartit, raspunsurile lor ezitante sunt mai mult decat sugestive. Intr-un interviu exclusiv difuzat de CANCAN TV, ezitarile Iuliei au fost sugestive:
"Am fost la biserica. Sunt in relatii foarte bune cu Marius. Nu vreau sa comentez ce a aparut in ziare, voi va faceti treaba foarte bine, faceti-o in continuare. Nu am dispozitie azi pentru comentarii. Nu am mers la psiholog pentru că am probleme. Nu trebuie să mergi acolo doar când eşti în depresie.", a declarat blonda. Intrebata de reporterii CANCAN TV daca are cumva planuri de viitor si eventual de casatorie cu "micul Mozart", vedeta a retezat-o scurt: "Eu am foarte multe planuri de viitor, dar nu le voi spune acum".
Noua achiziţie a lui Marius Moga, Oana, a fost mândră de apariţia ei în paginile revistei Ciao! şi a mers imediat la chioşc pentru a o cumpăra. La ieşire a fost întâmpinată de reporterii CANCAN TV, dar nu a vrut să facă nicio declaraţie.







video:http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/iulia-vantur-am-multe-planuri-de-viitor-dar-nu-le-voi-spune-acum-181666.html



sursa:cancan.ro


Persoanele prea slabe au o "supradoză" de gene

Cauza care stă la baza constituţiei foarte suple a unor persoane, care nu reuşesc să ia în greutate, ar fi un exces de

Persoanele prea slabe au o "supradoză" de gene (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
 gene, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din mai multe ţări pe 100.000 de persoane.





Rezultatele studiului, centrat pe cauza acestei stări patologice, care este asociată cu un risc de mortalitate ridicat, au fost publicate în revista britanică Nature. Cercetarea a fost efectuată de o echipă de francezi, englezi şi elveţieni, coordonată de Philippe Froguel, de la Imperial College din Londra şi Institut Pasteur din Lille, şi de Jacques Beckmann, de la Universitatea Lausanne.
Cercetătorii au arătat că la baza obezităţii sau supleţei stă numărul de copii de gene ale unui fragment al cromozomului 16. Majoritatea oamenilor au câte două exemplare din fiecare genă din acest fragment de cromozom, câte unul de la fiecare părinte. Însă, aproximativ o persoană din 2.500 nu are decât un exemplar, iar una la 2.000 are trei copii.
Aceeaşi echipă de cercetători a descoperit, în 2010, că prezenţa unei singure copii în acest fragment al cromozomului 16 ar putea fi cauza a 1% din cazurile de obezitate severă.
În studiul de faţă, ei au demonstrat că personele cu un exces de material genetic - care au trei exemplare de gene - sunt extrem de slabe. Aceste persoane prezintă un risc de 20 de ori mai mare decât restul populaţiei de a avea o greutate sub limita celei considerate normală.
Genele cu câte trei copii, 28 la număr, sunt probabil "gene ale apetitului", spune Froguel.
Astfel, jumătate dintre copii cu această anomalie au o greutate sub limita normală şi le este foarte greu să se alimenteze. Ei pot suferi de tulburări în dezvoltare şi pot ajunge să cântărească la 4 ani cât un copil de un an şi jumătate, a mai spus Froguel.
Cercetătorii au identificat 138 de purtători ai acestei anomalii printre cele 100.000 de persoane studiate. Într-o treime din cazuri, această mutaţie nu s-a regăsit şi la părinţi, iar la celelalte două treimi era ereditară, a mai precizat Froguel.
Pentru adulţii de ambele sexe, o greutate de 40 de kilograme înseamnă un grad de mortalitate la fel de ridicat ca în cazul celor de 100 de kilograme, mai spune cercetătorul. "Nu există bătrâni printre purtătorii identificaţi", a mai declarat Froguel.


sursa:mediafax.ro

Pământul aşa cum nu l-ai mai văzut: Un fir de praf în Univers, la peste 9 milioane de kilometri

În drumul său spre cea mai mare planetă a sistemului solar, naveta Juno şi-a făcut timp "să se uite înapoi" şi să fotografieze Pământul şi satelitul său natural Luna.





"Această imagine este o privelişte remarcabilă pe care oamenii o văd prea rar", a declarat Scott Bolton, cercetător principal la proiectul Juno de la Institutul Southwest Research din San Antonio, potriviti NASA.
" Acest privelişte ne arată cum se vede Pământul din exterior. Ilustrează o perspectivă cu totul specială despre rolul şi locul nostru în Univers. Umilă şi minunată, în acelaşi timp ", a adăugat Scott Bolton.
Imaginea a fost luată de camerele navetei Juno, pe data de 26 august, de la o distanţă de aproximativ 9,66 milioane kilometri.
Naveta Juno a fost lansată pe 5 august de la Cape Canaveral din Florida şi a parcurs distanţa de la Pământ la Lună (aproximativ 402.000 de kilometri) în mai puţin de o zi. Însă îi vor trebui încă cinci ani să parcurgă cei 2.800 de milioane de kilometri pentru a ajunge la Jupiter.
Juno va orbita polii planetei Jupiter de 33 de ori şi îşi va folosi camerele şi instrumentele pentru a se afla mai multe despre originea, structura, atmosfera şi magnetosfera sa şi pentru căutarea unui posibil miez solid.


sursa:mediafax.ro

Topul celor mai scumpe 63 artere comerciale din lume. Pe ce loc este Bulevardul Magheru?

Bulevardul Magheru ocupă poziţia 46 într-un clasament al celor mai scumpe 63 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor, şi se menţine printre cele mai ieftine din Europa Centrală şi de Est, doar Sofia şi Bratislava având chirii mai mici.





Magheru a fost plasat anul trecut pe locul 47 din 59 de pieţe analizate.
Chiria anuală din această locaţie din Bucureşti era, în iunie, de 780 deeuro pe metru pătrat, în uşoară creştere faţă de valoarea de 777 de euro din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit studiului Main Streets Across the World 2011 realizat de compania de consultanţă imobiliară.
Artere comerciale din oraşe aflate în centrul şi estul Europei care s-au plasat înaintea Bulevardului Magheru sunt, în ordine, din Moscova (locul 14, cu 3.104 euro/mp/an), Praga (locul 28, 2.040 euro/mp/an), Budapesta (locul 40, 1.200 euro) şi Varşovia (locul 41, 1.020 euro).
În urma României, din centrul şi estul Europei s-au plasat doar Sofia şi Bratislava, pe lângă artere comerciale din Buenos Aires, Cairo sau Abu Dhabi.
"Cu toate că vânzările retailerilor s-au menţinut dezamăgitoare şi creşterea în ultimele 12 luni a fost negativă, activitatea de închiriere beneficiază de pe urma deschiderii câtorva proiecte noi. Se aşteaptă ca fundamentele economice să se îmbunătăţească anul viitor, astfel ca România să înceapă să-şi revină după doi ani de contracţie", se arată în studiul Cushman&Wakefield.
Clasamentul la nivel mondial este condus în ordine de 5th Avenue din New York, care s-a menţinut pe poziţia de lider cu o chirie de 16.704 euro pe metru pătrat, urmat de Causeway Bay din Hong Kong, cu 14.426 de euro pe metru pătrat, Ginza din Tokyo, cu 7.750 euro pe metru pătrat şi Pitt Street Mall din Sydney cu 7.384 euro pe metru pătrat. Pe poziţia a cincea se află Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 7.364 euro pe metru pătrat.
Studiul a analizat 278 de locaţii de retail din întreaga lume, iar din România au mai fost incluse Calea Victoriei din Bucureşti şi artere din Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
Doar chiriile pe Calea Victoriei sunt uşor comparabile cu cele de pe Magheru, cu o medie de 660 de euro/mp/an. În rest, în celelalte oraşe, chiriile sunt cam la jumătatea celor ale spaţiilor de pe Magheru. Astfel, pe Strada Republicii din Braşov, chiria este de 360 de euro/mp/lună, în zona Ştefan cel Mare, Răscoala din 1907 din Constanţa spaţiile de închiriază cu 324 de euro/mp/an, în Iaşi cu 276 euro, în Timişoara (zona Victoriei) şi Cluj (Memorandumului, Napoca, Eroilor) cu 420 de euro.
Faţă de 2009/2010, dintre cele 278 de locaţii analizate 141 au avut creşteri ale chiriilor, în timp ce doar 45 au raportat scăderi. În Europa, după un declin notabil în 2009-2010, chiriile au crescut cu 1,9% şi doar cinci din cele 27 de pieţe analizate au avut scăderi, iar 16 au înregistrat creşteri de chirii.

sursa:mediafax.ro