Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 septembrie 2011

Pământul aşa cum nu l-ai mai văzut: Un fir de praf în Univers, la peste 9 milioane de kilometri

În drumul său spre cea mai mare planetă a sistemului solar, naveta Juno şi-a făcut timp "să se uite înapoi" şi să fotografieze Pământul şi satelitul său natural Luna.





"Această imagine este o privelişte remarcabilă pe care oamenii o văd prea rar", a declarat Scott Bolton, cercetător principal la proiectul Juno de la Institutul Southwest Research din San Antonio, potriviti NASA.
" Acest privelişte ne arată cum se vede Pământul din exterior. Ilustrează o perspectivă cu totul specială despre rolul şi locul nostru în Univers. Umilă şi minunată, în acelaşi timp ", a adăugat Scott Bolton.
Imaginea a fost luată de camerele navetei Juno, pe data de 26 august, de la o distanţă de aproximativ 9,66 milioane kilometri.
Naveta Juno a fost lansată pe 5 august de la Cape Canaveral din Florida şi a parcurs distanţa de la Pământ la Lună (aproximativ 402.000 de kilometri) în mai puţin de o zi. Însă îi vor trebui încă cinci ani să parcurgă cei 2.800 de milioane de kilometri pentru a ajunge la Jupiter.
Juno va orbita polii planetei Jupiter de 33 de ori şi îşi va folosi camerele şi instrumentele pentru a se afla mai multe despre originea, structura, atmosfera şi magnetosfera sa şi pentru căutarea unui posibil miez solid.


sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu