Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 13 iunie 2012

10 semne că ai o inteligenţă peste medie

Jurnaliştii de la Business Insider au alcătuit o listă a lucrurilor pe care le au în comun oamenii cu un coeficient de inteligenţă peste medie.

10 semne că ai o inteligenţă peste medie
10 semne că ai o inteligenţă peste medie / FOTO: free-iqtest.net
1. Foloseşti droguri recreative: Psycology Today a publicat un studiu potrivit căruia oamenii care folosesc droguri recreative sunt mai inteligenţi: "Oamenii inteligenţi nu fac mereu ceea ce trebuie [...] Copiii ma inteligenţi sunt mai predispuşi la consumul de droguri decât cei cu un iq mai scăzut", scriu specialiştii.
2. Ai o viziune liberală: Potrivit unor studii efectuate de psihologul Satoshi Kanazawa de la London School of Economics and Political Science, oamenii care au o vziune politică şi socială ce corespunde principiilor liberalismului, sunt mai inteligenţi.
Iată motivul: Valorile liberale sunt în antiteză cu cele umane evolutive.

3. Nu crezi în Dumnezeu: "A crede în Dumnezeu" este un lucru extrem de avantajos pentru umanitate. Provocarea minţii în cercetarea existenţei divinităţii este un semn de inteligenţă. Psihologul Satoshi Kanazawa consideră că ateismul este înm strânsă legătură cu un IQ mai ridicat.
4. Nu fumezi: "Tinerii care fumează în mod regulat s-au dovedit a avea un iq mai mic decât cei nefumători. Potrivit unui studiu realizat de jurnaliştii de la Daily Mail, cu cât fumătorul e mai "înrăit", cu atât media coeficientului de inteligenţă este mai redusă.
5. Ai fost alăptat: Potrivit publicaţiei ScienceDaily.com, oamenii de ştiinţă din Marea Britanie şi Noua Zeelandă au descoperit că sugarii care primesc lapte de la sânul matern au un IQ cu circa 7 puncte mai ridicat decât restul copiilor".
6. Eşti cel mai mare dintre fraţi: Jurnaliştii de la New York Times arată că tinerii care au mai mulţi fraţi mai mici ca vârstă decât ei, au, cel mai probabil, un IQ cu trei puncte mai ridicat decât alte persoane de aceeaşi vârtsă.
7. Ai luat lecţii de muzică: Psychcentral.com scrie: "Există studii semnificative care arată că muzicienii au "un altfel de creier" , atât din punct de vedere structural, cât şi funcţional.
8. Eşti stângaci: "Oamenii stângaci pot lucra mult mai uşor cu mai multă informaţie dezorganizată, decât cei dreptaci. Partea stânga a creierului îţi controlează partea dreaptă a corpului. În cazul stângacilor, partea dreaptă a creierului are şansa de a o echivala pe cea stânga, ajungând la un nivel de dezvoltare mult mai mare, per total", a declarat Dr Oz pentru Oprah Show.
9. Eşti înalt: Ca şi oamenii stângaci, cei care sunt mai înalţi din copilărie au avut rezultate semnficiativ mai bune la toate testele de natură cognitivă.
10. Ai fost virgin în adolescenţă: Cercetătorii de University of North Carolina au descoperit că adolescenţii cu un iq sub 79 sau peste 11 sunt, cel mai probabil, virgini.