Habibullo Adumcamatov, seful Sectorului de Cercetari Spatiale din cadrul Observatorului astronomic rus Pulkov, declara ca planeta deja a inceput sa se raceasca, scrie adevarul. Prognoza lui Abdusamatov se bazeaza pe observatiile sale asupra activitatii solare.

"Potrivit datelor pe care le avem, incepand cu 2014 temperatura va incepe sa scada. Apogeul se va inregistra in 2055, plus sau minus 11 ani", afirma savantul, citat de Vocea Rusiei.

Abdusamatov crede ca era glaciara se va produce in urma unei reduceri bruste a puterii de radiatie a soarelui, informeaza stirileprotv.ro.  Astrul a crescut in putere in ultimii 100 de ani, dar, recent, cercetatorii au observat o tendinta descrescatoare. In consecinta Pamantul primeste mai putina energie solara si da spatiului mai multa. Intre timp atmosfera este incalzita de caldura care a fost stocata de Oceanul Planetar.

Aceleasi afirmatii le sustine si un studiu realizat de Serviciul Meteorologic Britanic si Universitatea de Est din Anglia care arata ca omenirea se indreapta catre Era Glaciara.