Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Un singur sacou, dar o infinitate de modalităţi de purtare


Am pregătit câteva ţinute cu acelaşi sacou pentru a-ţi lărgi orizonturile vestimentare. Dacă ne alegem piesele vestimentare potrivite, acestea pot fi combinate cu uşurintă cu ceea ce avem prin garderobă. Vreau ca începând de astăzi, să scoţi potenţialul maxim din haine.
Sacoul despre care voi nota, este unul din tweedde la Luciano Barbera. Sper că nu vei considera că am exagerat cu articolele legate despre tweed, dar dacă tot este sezonul potrivit pentru el, vreau “să bat fierul cât este cald”. Aceste articole reprezintă surse de inspiraţie pentru că fiecare avem nişte piese vestimentare pe care le  subestimăm şi nu le-am purtat de ceva vreme.
În prima fotografie, este o ţinută de la Ralph Lauren. Piesele şi cromatica sunt aşa de bine alese încât se îmbină perfect una cu cealaltă.
Chiar dacă în acest articol, sacoul este  “actorul principal”,  aceste informaţii pot fi preluate şi pentru alte piese din tweed.
Următoarele ţinute sunt preluate de laParkandBond
Ţinuta1 - Casual
http://www.parkandbond.com/
Sacoul reprezintă principala atracţie. Chiar dacă pare o ţinută simplă, elemente îmbinate vor face o ţinuţă completă. S-ar putea să nu ai toate aceste piese în garderobă, dar avem şi alte alternative.
Având în vedere că este o ţinută casual datorită pantofilor sport şi a jeanşilor, voi păstra sfaturile în aceaşi direcţie.
Jeanşii negri pot fi înlocuiţi cu o pereche bleumarin sau gri. Ai observat că pantofii nu sunt asortaţi la curea?
Cureaua aş fi schimbat-o cu una în dungi de nuanţe neutre.
Pantofii i-aş fi schimbat cu o pereche de desert boots sau brogue. Culoarea aş fi ales-o în funcţie de nuanţa pantalonilor.
În locul puloverului, aş fi ales unul maro, bleumarin, albastru, bordo (se asortează la batista de buzunar) sau pur şi simplu l-aş fi schimbat cu un cardigan.
Cămaşa ar fi mers una albastră sau din nuanţa de pe dungile sacoului.
Batista ar putea fi una simplă albă, albastră în funcţie de combinaţiile alese de tine.
Ţinuta 2 – Elegant
http://www.parkandbond.com
La această ţinută, nu avem niciun element sport. Jeanşii au fost schimbaţi cu o pereche de pantaloni flanel.  O textură care merge foarte bine cu tweed-ul. Pentru ca ţinuta să fie în armonie, s-a adăugat şi o cravată ţesută din lână. De la încălţămintea sport s-a trecut la pantofii din piele întoarsă. Chiar dacă este toamnă şi au început ploile, pantofii din piele întoarsă, se pot proteja cu o soluţie specială împotriva umezelii. S-a renuţat la curea pentru a accentua verticalitatea purtătorului.
Aş schimba cravata sau batista de buzunar pentru a nu se asorta între  ele.
Cămaşa aş fi ales una albastră care este aproape la fel de clasică ca şi cea albă. Un accesoriu care mi se pare de nelipsit în această ţinută, este ceasul.
Ţinuta3 – La sfârşit de săptămână
http://www.parkandbond.com/
Cămaşa albă, a fost înlocuită cu una albastră iar ca şi pantaloni, s-a ales o catifea bordo. Catifeaua la fel ca şi flanelul, se împacă cu tweed-ul. Ca încălţăminte s-a ales o pereche de ghete cu talpa din spumă.
La această ţinută, aş mai adăuga o pălăria din lână pentru a fi în aceaşi textură cu tweed-ul şi catifeaua.
Aceste ghete de munte le-aş fi schimbat cu unele celsea sau un model asemănător. Aş mai adăuga încă un accesoriu precum eşarfă sau cravată.
Ţinuta 4 – Street style
http://www.parkandbond.com/
La această ţinută, s-a combinat tweed-ul cu stilul milităresc. Batista de buzunar este introdusă în buzunar non şalant.
Haina verde aş schimba-o cu o vestă matlasată, iar în locul cravatei aş alege una slim tricotată. În rest, aş folosi nişte nuanţe mai deschise la  cămaşă şi cravată.
Acestea sunt sugestiile mele, dar poţi să adaugi sau să elimini după propriul plac.

sursa:stilmasculin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu