Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 decembrie 2011

Să ne cunoaştem prietenii după scris


Scris drept
Scris drept
Deseori, ne preocupă starea de sănătate a unei persoane-rudă sau prietenă, dar şi trăsăturile de caracter reale ale partenerilor de afaceri. Dincolo de aparenţe, analiza scrisului unei persoane descifrează aceste enigme.
Trebuie să avem încredere într-o persoană anume? Aceasta poate fi confidenta noastră? Ne îngrijorează faptul că o prietenă, veselă din fire, devine tot mai apatică şi de ce?! Există zeci de exemple, care dovedesc că o persoană se închide în carapacea ei, că păstrează aparanţele. Cineva neavizat poate fi convins, multă vreme, că totul este ok într-o relaţie... Până într-o zi... În orice situaţie, grafologia descâlceşte cele mai ciudate enigme.
Grafologia nu este o ştiinţă nouă. Încă din Antichitate, chinezii analizau caligrafia persoanelor din anturaj semnalând amănuntele trăsăturilor de caracter. De asemenea, romanii studiau caracterul persoanelor din anturaj după scris, metodă folosită şi de călugării iniţiaţi, dedicaţi studiului în Evul Mediu.
La prima vedere
Grafologii au constatat că scrisul natural sau obişnuit se deosebeşte de cel impus de anumiţi factori: emoţie, sănătate sau îngrijorare, doar că elementele de bază nu variază prea mult. Când unele cuvinte-model precum: mama, tata, voinţa sunt scrise apăsat, semnificaţia lor este esenţială: subiectul accentuează acele cuvinte din motive mai mult sau mai puţin ştiute de anturaj. Un lucru este clar: persoana care a scris este afectată de o situaţie anume, care are legătură cu unul din termeni.
Pasul unu: Analizăm scrisul după zone
Specialiştii analizează scrisul urmărind trei zone:
a)Prima se numeşte zona superioară. Aceasta arată ambiţiile, aspiraţiile şi speranţele celui care scrie.
b) Zona mijlocie se referă la atitudinile cuiva faţă de problemele cotidiene: prieteni, familie şi căsnicie.
c) Zona inferioară este în legătură cu atitudinile emoţionale ale subiectului şi deciziile acestuia privind aspectele fizice ale vieţii : aspect exterior, viaţă intimă, reconcilieri.
Pasul doi: Cum se încadrează scrisul în pagină 
Cum încadrăm textul în pagină este forte important! Cât de aproape de marginea colii începe textul? Iată un aspect care dezvăluie calităţile educaţionale şi sociale ale celui care scrie. O margine generoasă în zona superioară mare arată că subiectul este o persoană rezervată, care ţine seamă de convenienţele sociale.
Când marginea inferioară a colii pe care scrie cineva este îngustă, atunci se dezvăluie caracterul unei persoane foarte strângătoare sau cu tabieturi exagerate în viaţa de familie.
Dacă marginea stângă a paginii scrise este îngustă, ni se dezvăluie caracterul semenilor sociabili, care nu fac discriminări în relaţiile interumane. Dacă acest spaţiu este lat, este vorba de o persoană inteligentă, cu simţ artistic şi care se bazează pe o cultură solidă.
O scriere cu marginea dreaptă lată este specifică persoanelor care prevăd viitorul. În schimb, o pagină cu margine dreaptă îngustă arată că subiectul este prudent în relaţiile cu prietenii şi cu anturajul. Deseori, persoana este încorsetată de prejudecăţi.
Ce spune scrisul înclinat spre dreapta?
Inclinarea scrisului spre dreapta indică un temperament extravertit. Dacă înclinarea este normală atunci avem în faţa noastră o personalitate deschisă, dornică să stabilească relaţii de prietenie în cercul său social şi să primească afecţiune.
Dar cel înclinat spre stânga?
Scrisul înclinat spre stânga este semnul introvertirii. Persoana care scrie este dominată de raţiune. Dacă gradul de înclinare este pronunţat, subiectul ţine la distanţă orice interlocutor; lipsa de comunicare şi prudenţa acestuia se datorează experienţelor de viaţă neplăcute din perioada adolescenţei.
Ce spune scrisul variat?
Un astfel de scris indică o persoană instabilă emoţional şi capricioasă. In acest caz, nu poţi conta pe loialitatea sau pe sprijinul său în momente importante din viaţă. 
Partenerii noştri sunt sociabili?
Mărimea literelor ne dezvăluie dacă partenerii noştri de viaţă sau de afaceri sunt flexibili şi sociabili.
Scrisul mare demonstrează că persoana care scrie adoră să fie în centrul atenţiei şi are nevoie de o viaţă socială activă. S-a dovedit că persoanele care au un scris foarte mare sunt aspre, arogante şi adesea egoiste. Ele vor să se afirme cu orice preţ, să fie în centrul atenţiei şi să preia iniţiativa. 
Scrisul de mărime medie este specific persoanelor sociabile, care se adaptează la situaţii de conjunctură.
În schimb, scrisul mic este specific personalităţilor, oamenilor de ştiinţă şi filozofilor raţionali tot timpul, chiar şi în momentele de euforie din familia lor. Scrisul foarte mic, care se finalizează cu o linie, este specific persoanele complexate, dornice să ducă o viaţă foarte discretă.
Ce spune scrisul legat?
Scrisul legat este specific persoanelor cu o gândire logică şi sistemarică. Nimic nu rămâne la voia întâmplării.
Dar cel nelegat?
În acest caz este vorba de o persoană egoistă, care nu ţine seama de opiniile celorlalţi. 
Alte secrete ale literelor
Şi mărimea literelor ne dezvăluie o serie de amănunte despre cel care scrie. Literele majuscule trebuie să păstreze o proporţie comparativ cu cele minuscule. Când acestea sunt prea mari arată o persoană vanitoasă şi foarte ambiţioasă. La fel se caracterizează scrisul ornat, cu multe curbe. Dar litera mare sau mică dacă depăşesc cadrul normal demonstrează că persoana care scrie este imprevizibilă, că poate să acţioneze unde şi când nu trebuie. Scrisul acesta poate să caracterizeze starea emoţională a cuiva care trăieşte departe de cineva drag. Majuscula în formă de literă mică scoate în evidenţă falsa modestie şi ipocrizia.

sursa:click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu