Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 7 decembrie 2011

Limbajul femeilor decodat


Ti s-a intamplat vreodata ca iubita ta sa vina de la munca si sa-ti povesteasca intamplari de acolo, iar tu sa fii naucit ca nu intelegi nimic? In plus, te mai si trezesti cu reprosuri ca nu-ti pasa de ea si o ignori in loc sa o sustii. Iata cateva modalitati de a decoda mai usor starile ei si modul in care se manifesta.

Problema: Barbatii sunt invatati sa fie independenti si femeile sunt obisnuite sa fie inter-dependente, explica un celebru expert in comunicare. Cu toate acestea, atat pentru barbati, cat si pentru femei, a sustine pe cineva in momentele grele este echivalent cu o recompensa si sporeste legatura dintre parteneri, potrivit unui studiu recent publicat de Psychosomatic Medicine.
Cu alte cuvinte: cand femeia iti spune: "am nevoie sa ma sustii", este exact ce-si doreste.


Problema: Femeile sunt orientate natural catre relatii, asa ca au nevoie de confirmare ca sunt apreciate, ne spun iar expertii. Complimentele sunt mereu o idee buna, dar ca sa conteze cu adevarat, ai putea sa-i vorbesti despre ceva ce a a facut pentru reusita relatiei.
Cu alte cuvinte: in loc de "esti extraordinara", incearca "cred ca ai avut o rabdare incredibila cu acel client nesuferit la birou"


Problema: comunicarea verbala combinata cu comunicarea non-verbala este cea mai buna modalitate de a-ti demonstra sprijinul. Dupa ce iti impartaseste povestea ei, o poti lua de mana sau strange in brate deoarece ce spui poate fi la fel de important ca ceea ce faci. Gestul tau va scoate in evidenta faptul ca o asculti si esti un adevarat sprijin pentru ea.
Cu alte cuvinte: in loc de "imi pare rau de ce ti s-a intamplat", spune acelasi lucru, stragandu-i usor mana.


Problema: Ea cauta pe cineva care sa o asculte, nu sa-i rezolve problemele. De fapt, orice persoana care da de greu are nevoie de cineva apropiat caruia sa i se planga, chiar daca asta nu rezolva nici o problema. In acele momente, are nevoie de intelegere si eventual intrebari care sa o determine sa-si exteriorizeze supararea.
Cu alte cuvinte: in loc de "data viitoare cand te mai pune sa muncesti peste program, spune-i ca-ti dai demisia", ai putea sa-i spui "ce nasol! si asta se intampla des?"

sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu