Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 26 octombrie 2011

TENTATIILE UNUI BARBAT


Te opresti la un magazin de cartier si cumperi citeva produse pe care le-ai achizitiona mult mai ieftin dintr-un supermarket. Casiera iti da restul cu un leu in plus, iar pe tine te ingrijoreaza aspectul moral al situatiei. De ce oare? Ei bine, n-ai decit sa dai vina pe Adam, primul fraier din lume.Oricine stie ca nu trebuie sa accepti un fruct nespalat de la o femeie goala care vorbeste cu serpii, insa Adam n-a stiut asta, asa ca acum traim intr-o lume guvernata de bine si rau, in care ne simtim vinovati ca am primit un rest prea mare de la cineva care-si vinde marfa la un pret piperat. La fel de vinovati ca atunci cind dezbracam o femeie din priviri.
Este o batalie pe care o ducem pentru a ne controla impulsurile, adica acele fenomene comportamentale care-i fac pe barbati sa fie rai, chiar daca nu vor asta. Freud definea tentatiile drept dispute intre impulsurile incon-stiente si dorintele constiente. Iar alti psihanalisti se alatura iubitei tale, prietenelor ei si bisericii catolice, considerind ca barbatul e supus "caderii in pacat".
Indiferent de motiv, o tentatie este un lucru pe care vrei sa-l faci neaparat, chiar daca stii ca e ceva rau. Chiar daca asta iti va submina relatiile, iti va mari burta si te va aduce in atentia fortelor de ordine si a autoritatilor. Si atunci, care ar fi solutia? Aventureaza-te in aceasta batalie numai dupa ce ati care sint tentatiile cel mai des intilnite si metodele prin care poti sa le rezisti. Sau mai bine zis, prin care sa le dai curs, fara sa te afecteze prea mult.
Vrei sa te uiti in decolteul ei
Tipa se apleaca si... iata-i. Repede, ce faci? Ei bine, stiu un lucru: nu esti tu de vina. Psihologii spun ca e in firea barbatilor sa faca asta, pentru ca ei privesc orice femeie ca pe o potentiala mama a copiilor lor. Si nu-i adevarat? Normal ca ne uitam la sinii femeilor pentru ca ne gindim la copiii care n-au ce minca, nu pentru ca sint niste bucati de carne perfecte, care au atasat un dispozitiv erotic in virf. Noi doar... ii evaluam.
Cum sa cedezi tentatiei
Ori mergi la o expozitie oficiala (adica la un bar pentru adulti, unde echipamentul respectiv este expus la maximum), ori faci o evaluare subtila. Pe femei nu le deranjeaza o cautatura nevinovata, dar nu sint foarte incintate de unul care saliveaza la vederea decolteului lor. Daca esti prins asupra faptului, ai trei posibilitati: Daca te vede, fa-i un compliment. "Ai un medalion foarte frumos. Cred ca si prietenei mele i-ar placea asa ceva. De unde l-ai cumparat?" E un text patetic, dar te poate scuti de o palma. Daca te acuza, foloseste argumentul biologic. "Eu nu ma uitam la sinii tai. A fost doar un impuls biologic, datorat unui lung proces de evolutie." Daca te vede si zimbeste, nu intoarce privirea. Daca-ti feresti ochii, e ca si cum ai spune: "Iertati-ma, doamna."
Vrei sa pleci la cumparaturi si sa te intorci peste zece ani
E tentant, nu-i asa? si cei mai tentati sa faca asta (macar temporar) sint barbatii care au multe responsabilitati acasa. Cei mai multi dintre noi visam sa lasam in urma slujba stresanta si ratele la credit. Dorinta de a fugi poate indica o teama de intimitate. Mai ales daca trebuie sa imparti viata cu un bancher care vrea sa-i rambursezi imprumutul.
Cum sa cedezi tentatiei


sursa:menshealth.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu